ΩΜΕΣ BARF ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ!

ΩΜΕΣ BARF ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ!

Μιλάμε πολύ για την ωμή διατροφή στους σκύλους. Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για τον οργανισμό τους που είναι ουσιαστικά αδύνατο να τα παραθέσουμε και αναλύσουμε όλα εδώ.

Στο Waltham Nutritional Sciences Symposium, ο ερευνητής καθηγητής Wouter Hendriks παρουσίασε περισσότερες αποδείξεις ότι τα σκυλιά είναι σαρκοφάγα.

Όσοι από εμάς δίνουν στον σκύλο τους ωμή φυσική διατροφή λένε συνήθως, «Ναι? Και τι έγινε?» Όλοι μας το θεωρήσαμε δεδομένο από την στιγμή που οι σκύλοι έχουν μεγάλα και μυτερά δόντια όπως και οι σαρκοφάγοι πρόγονοί τους.

Οι άνθρωποι είμαι παμφάγα, αναφέρει η κτηνίατρος Dr Patty Khuly σε ένα πρόσφατο άρθρο.

Οι κτηνίατροι σταθεροποίησαν περαιτέρω τη θέση των σκύλων τους ως παμφάγα όταν δημοσιεύθηκε μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Nature νωρίτερα αυτό το έτος. Η περίληψη αυτής της έκθεσης ήταν:

“Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι οι νέες προσαρμογές που επιτρέπουν στους τελευταίους προγόνους των σύγχρονων σκύλων να ευδοκιμήσουν σε μια δίαιτα πλούσια σε άμυλο, σε σχέση με τη σαρκοβόρα δίαιτα των λύκων, αποτελούσαν ένα κρίσιμο βήμα στην πρώιμη εξημέρωση των σκύλων”.

Οι σκύλοι είναι σαρκοφάγα…

Τον περασμένο μήνα, ο καθηγητής Hendriks πρόσθεσε μια άλλη διάσταση σε αυτή τη μελέτη. Το έργο του δείχνει ότι μόνο επειδή τα σκυλιά έχουν προσαρμοστεί σε παμφάγες δίαιτες δεν τα καθιστά παμφάγα. Αν και οι ερευνητές της μελέτης για το άμυλο βρήκαν μερικά γονίδια που αντανακλούσαν την προσαρμογή στα άμυλα, η διαφορά “λίγων μόνο γονιδίων” θεωρείται ως μια προσαρμοστική μετατόπιση σε μια κατάσταση. Αυτά από μόνα τους δεν μπορούν να μεταβάλουν πιθανώς ολόκληρη την πεπτική εξέλιξη ενός είδους “, λέει η Dr Khuly, ο οποίος προσθέτει επίσης ότι τα σκυλιά έχουν τα ακόλουθα σαρκοφάγα χαρακτηριστικά:

Τα δόντια των σκύλων προσαρμόζονται σε μια σαρκοβόρα διατροφή (για το σκίσιμο των μυών και την τραγάνισμα του οστού για την εκχύλιση του μυελού).

Πολλές από τις έμφυτες συμπεριφορές τους είναι σαρκοβόρες στη φύση τους. Εξετάστε το σκάψιμο, για παράδειγμα. Όπως και οι λύκοι, τα σκυλιά σκάβουν για να κρύψουν τμήματα των ωμών γευμάτων για μελλοντική κατάποση.

Τα σκυλιά, όπως και πολλά μεγάλα σαρκοφάγα θηλαστικά, είναι μεταβολικά ικανά να επιβιώσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ των γευμάτων.

Τα σκυλιά έχουν μεγάλη ευελιξία στις οδούς μεταβολισμού για να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του τρόπου ζωής και της πείνας και σε ένα ευρύ φάσμα πιθανών θηραμάτων.

Θα συμφωνούσαμε μαζί της μέχρι αυτό το σημείο. Η Dr Khuly καταλήγει στη συνέχεια, “Το αποτέλεσμα αυτών των ευρημάτων, υποστηρίζει ο Dr Hendriks, είναι ότι ο σκύλος είναι αναμφισβήτητα ένα πραγματικό σαρκοφάγο. Το σκυλί συμβαίνει μόνο να έχει μεταβολισμό που προσαρμόζεται ως αποτέλεσμα της ζωής με ανθρώπους για χιλιετίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σκύλος είναι σε θέση να τρώει μια διατροφή με βάση τα σιτηρά, όπως κάνουν τα περισσότερα σκυλιά που τρέφονται με επεξεργασμένες τροφές.

…Αλλά όχι για τους κτηνιάτρους

Για μισό λεπτό. Πώς φτάσαμε από τα “σκυλιά είναι αναμφισβήτητα σαρκοφάγα” στο ότι “να συνεχίσουμε να τους δίνουμε μια διατροφή βασισμένη σε σιτηρά” στην ίδια παράγραφο; Τι ακριβώς συνέβη εκεί?

Ο διαβήτης, μια κατάσταση όπου το σώμα δεν είναι σε θέση να μεταβολίσει σωστά τη γλυκόζη από τους υδατάνθρακες, είναι η πιο κοινή ενδοκρινική νόσο που επηρεάζει τα σκυλιά σήμερα και η επικράτησή του αυξάνεται κάθε χρόνο. Πριν από τριάντα χρόνια, το 0,19% των σκύλων υπέστησαν διαβήτη. Το 1999, το ποσοστό τριπλασιάστηκε στο 0,58%. Σήμερα, μέχρι 1,5% των σκύλων πάσχουν από διαβήτη.

Θα ήμουν ο πρώτος που θα παραδεχόταν ότι ο διαβήτης είναι μια αυτοάνοση ασθένεια και ευχαρίστως θα κατηγορούσα για αυτό τα εμβόλια. Αλλά επίσης δηλώνω ότι τα αφύσικα τρόφιμα οδηγούν σε αφύσικα αποτελέσματα … όπως ο διαβήτης.

Ξέρω ότι όταν δημοσιεύεται αυτό το άρθρο, οι συμβατικοί κτηνίατροι και υποστηρικτές θα πουν αυτό που γράφω είναι κυρίως εικασίες, δεν υπάρχει επιστήμη για να το υποστηρίξει. Και θα είχαν δίκιο.

Αλλά στους κτηνιάτρους που συνεχίζουν να προτείνουν επεξεργασμένες τροφές με υδατάνθρακες, παρά την αυξανόμενη έρευνα που δείχνει ότι τα σκυλιά είναι σαρκοφάγα και παρά την άνοδο της μεταβολικής νόσου που σχετίζεται με την πρόσληψη υδατανθράκων, έχω την εξής ερώτηση:

Πού είναι η έρευνα που υποστηρίζει τις δίαιτες που βασίζονται σε υδατάνθρακες; Δοκιμές διατροφής; Για να καταλάβω… – μόνο επειδή ένα σκυλί ζει για τρεις μήνες τρώγοντας το φαγητό σας χωρίς εμφανή σημάδια ασθένειας δεν σημαίνει ότι το φαγητό θα τον συντηρήσει και θα τον κρατήσει υγιές για μια ζωή.

Κουράστηκα να μου ζητούν αναφορές και έρευνες όταν οι κτηνίατροι και οι εταιρείες παρασκευής κροκετών  κάνουν συνεχώς τεράστια άλματα στη λογική, παρά τις συντριπτικές αποδείξεις ότι τα σκυλιά είναι σαρκοφάγα. Κάπου στην πορεία της διαδρομής, δεν πρέπει κάποιος να σηκώσει το χέρι του και να ρωτήσει γιατί αρχίσαμε να ταΐζουμε τους σκύλους μας με καλαμπόκι και ρύζι; Τι οδήγησε στην αρχική αυτή απόφαση;

Η ψήφος μου είναι το ΧΡΗΜΑ.

Οι κροκέτες παρασκευάζονται για ανθρώπους με πορτοφόλια, Όχι για Σκύλους.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι πρώτες κροκέτες στο εμπόριο ο μόνος σκοπός τους ήταν ένας και μοναδικός: Το χρηματικό κέρδος από τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων.

Το σκυλί σας έχει ένα πορτοφόλι; Το δικό μου δεν έχει, για αυτό εγώ αγοράζω ότι χρειάζονται. Και οι παραγωγοί κροκέτας το έβλεπαν πολύ καιρό πριν και κατευθύνουν το μάρκετινγκ τους στους ανθρώπους με τα πορτοφόλια και όχι τα γούνινα πλάσματα που θα κατανάλωναν το φαγητό τους. Έτσι εμείς ως άνθρωποι παρακολουθούσαμε τα διαφημιστικά με σκύλους σκεπτόμενοι ότι το σκυλί μας θα ήθελε πραγματικά αυτά τα πράγματα. Ποτέ δεν δώσαμε πολύ προσοχή σε αυτό που ήταν στην τσάντα, απλά ότι φαινόταν ωραίο και από την στιγμή που μας άρεσαν οι πατάτες και το καλαμπόκι, γιατί να μην αρέσουν και στα σκυλιά μας; Τώρα που γνωρίζουμε καλύτερα οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, πρέπει να αναρωτηθώ πόση σκέψη έδωσαν οι κτηνίατροι σε αυτό που βρίσκεται μέσα στην τσάντα.

Τώρα υπάρχουν δύο είδη κτηνιάτρων. Αυτοί που έχουν τα ράφια τους γεμάτα με συσκευασίες με κροκέτες στην αίθουσα αναμονής και αυτοί που δεν έχουν.

Εγώ έχω μία επιθυμία, οι κτηνίατροι να ξυπνήσουν και να δουν την κροκέτα για αυτό που είναι. Είναι ένα λείψανο από το παρελθόν, όταν δεν γνωρίζαμε καλύτερα. Κανείς δεν πήρε το χρόνο να καταλάβει τι πρέπει να τρώνε τα σκυλιά και όταν οι άνθρωποι άρχισαν να αντλούν χρήματα από τα τρόφιμα για σκύλους, οι εταιρείες τροφίμων για τα κατοικίδια ζώα ανησυχούσαν περισσότερο για να κάνουν το εμπορικό τους σήμα καλύτερο από τον ανταγωνιστή τους παρά να ρωτήσουν, γιατί βάζουμε άμυλα σε αυτά τα τρόφιμα; Λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα έθεσαν το ερώτημα αυτό και η απάντηση ήταν πιθανή “γιατί είναι φθηνότερο”.

Τώρα λοιπόν, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αρχίζουν να βλέπουν τα γούνινα μέλη των οικογενειών τους, όπως τα μικρά σαρκοφάγα που πραγματικά είναι, και οι κατασκευαστές κροκέτας είναι ενάντια σε αυτό. Χρειάζονται αυτά τα άμυλα για έχουν συνοχή οι τροφές τους – χωρίς άμυλο, αυτές οι μικρές κροκέτες θα αποσυντεθούν σε μια σακούλα σκόνης. Για αυτό οι λεγόμενες δίαιτες χωρίς σιτηρά είναι ακόμα γεμάτες από άμυλα όπως πατάτες. Είναι εξίσου αφύσικα για τα σαρκοφάγα όπως το καλαμπόκι και το σιτάρι, αλλά χρειάζονται για να κρατήσουν τα επεξεργασμένα συστατικά μαζί.

Αλλά ενώ οι κτηνίατροι μπορούν τώρα να παραδεχτούν ότι τα σκυλιά μπορεί να μην είναι παμφάγα, είναι σαφώς ακόμα απρόθυμοι να απομακρυνθούν από τις κροκέτες και θα συνεχίσουν να βλέπουν κάθε έρευνα μέσω των πορφυρόχρωμων γυαλιών τους. Πρέπει, επειδή έχουν επενδύσει πάρα πολύ σε αυτό για να αλλάξουν τόσο εύκολα. Πρέπει να είναι δύσκολο να στέκεστε μπροστά σε έναν μακροπρόθεσμο πελάτη και να πείτε: “Sally, φαίνεται ότι έκανα λάθος όλη την ώρα και ότι οι κροκέτες που σας είπα να δίνετε στον Spot μπορεί να τον κάνουν λίγο άρρωστο. Βλέπετε, σκέφτηκα ότι ήταν παμφάγος, παρά τα μυτερά του δόντια και τη σχετική έλλειψη πεπτικών ενζύμων για να κάνουν χρήση αμύλων και σιτηρών. Και έπειτα, όταν βγήκε έρευνα λέγοντας ότι δεν ήταν παμφάγος, το αγνόησα επειδή, έχω όλες αυτές τις συσκευασίες με κροκέτες που κάθονται στο μπροστινό λόμπι μου και όλοι οι άλλοι κτηνίατροι κάνουν το ίδιο. Ελπίζω λοιπόν να με συγχωρήσετε όταν σας χρεώνω 100 δολάρια το μήνα για την ινσουλίνη του Spot.

Ναι, αυτή είναι μια δύσκολη να κάνεις συζήτηση. Αλλά δεν θα θέλαμε πολύ εμείς οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων να ακούσουμε?

Αλλά οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν μεγαλώσει και μπορούμε να δούμε το παρελθόν των πολιτικών και του μάρκετινγκ. θέλουμε μόνο τα σκυλιά μας να είναι υγιή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων δεν βλέπουν ως μεγάλο νέο το γεγονός ότι οι σκύλοι είναι σαρκοφάγα ζώα.Το γνωρίζαμε όλοι μαζί. Είναι απλώς κοινή λογική – κάτι που απουσιάζει σοβαρά από τον συμβατικό κόσμο σήμερα.

Εξακολουθείτε να κυνηγάτε τα βαγόνια? (αναφέρεται σε παλιό ηλεκτρονικό παιχνίδι Atari…)

Πηγή:

http://www.dogsnaturallymagazine.com

Το άρθρο αυτό γράφτηκε από την Dana Scott που είναι η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του περιοδικού “Dogs Naturally Magazine”. Εκτρέφει επίσης τα βραβευμένα Labrador Retrievers με το πρόθεμα Fallriver. Η Dana είναι φυσικός κτηνοτρόφος και ταΐζει με ωμές τροφές από τη δεκαετία του ’90 και είναι μία περιζήτητη ομιλήτρια και ειλικρινής συνήγορος για τη φυσική υγειονομική περίθαλψη για σκύλους και ανθρώπους. Η Dana εργάζεται ακούραστα για να εκπαιδεύσει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ώστε να μπορούν να επηρεάσουν την κτηνιατρική και να αλλάξουν τα τρέχοντα εμβόλια, τις τροφικές και προληπτικές πρακτικές

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα