ΟΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

ΟΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών κατοικίδιων για φρέσκιες τροφές και φυσικές δίαιτες συνεχώς αυξάνεται.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς GfK, από τα μέσα του 2014 έως τα μέσα του 2015, οι πωλήσεις freeze-dried τροφών αυξήθηκαν κατά 64% και οι πωλήσεις ωμών κατεψυγμένων τροφών για κατοικίδια ζώα αυξήθηκαν κατά 32%.

Ενώ πριν από λίγο καιρό μια επικεφαλίδα σε ένα περιοδικό της βιομηχανίας τροφίμων για ζώα συντροφιάς ανέφερε…: “Περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι ωμές δίαιτες κατοικίδιων έχουν θέματα ασφάλειας : Οι πωλήσεις ωμών τροφών για ζώα συντροφιάς έχουν αυξηθεί δραματικά”.

Απλά χαμογελάμε επειδή φαίνεται ότι είναι οι καλύτερες προσπάθειες της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA), του Αμερικανικού Κτηνιατρικού Ιατρικού Συλλόγου (AVMA), της Αμερικανικής Ένωσης Ζωικών Νοσοκομείων (AAHA), πολλών διατροφολόγων κτηνιάτρων και πολλών άλλων, των οργανώσεων της βιομηχανίας τροφίμων για ζώα συντροφιάς και μεμονωμένων ομάδων ειδικών συμφερόντων, για να τρομάξουν τους ανθρώπους μακριά από τις ωμές δίαιτες κατοικίδιων ζώων και δεν έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα…

Την ίδια περίοδο, μια εταιρεία παρασκευής ωμών τροφών για ζώα συντροφιάς εξέτασε 1.826 Αμερικανούς ιδιοκτήτες σκύλου και γάτας για τις προτιμήσεις τους για τα κατοικίδια ζώα και έμαθε ότι πάνω από το 1/3 ενδιαφέρονται για φρέσκια ωμή διατροφή για το ζώο συντροφιάς τους.

Τα επιπλέον αποτελέσματα της έρευνας ήταν επίσης ενδιαφέροντα:

 • Το 13% των ερωτηθέντων τροφοδοτούσε ήδη μια ωμή διατροφή στα κατοικίδια ζώα τους
 • Η υγεία των κατοικίδιων ζώων είναι ο παράγοντας νούμερο 1 (94%) στην επιλογή μιας τροφής για κατοικίδια ζώα
 • Η φρεσκάδα και η ποιότητα (89%) είναι οι δεύτεροι παρακινητικοί παράγοντες για την αγορά και το κόστος είναι το τρίτο σκέλος (65%)
 • Το 89% των κηδεμόνων κατοικίδιων ζώων ταΐζει επεξεργασμένα τρόφιμα κατοικίδιων ζώων και αμυλούχα πληρωτικά (fillers)
 • Το 23% αυτών που ταΐζουν με μεταποιημένα τρόφιμα για κατοικίδια αναφέρουν ότι ο σκύλος ή η γάτα τους πάσχει από δερματικές παθήσεις, αρθρίτιδα, νεφρικά προβλήματα ή τροφικές αλλεργίες. Όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αναφέρουν ότι οι κτηνίατροι τους πρότειναν διαιτητικές αλλαγές για να αντιμετωπίσουν αυτές τις συνθήκες
 • Το 55% προτιμά να ταΐζει το σκυλί ή τη γάτα φρέσκο ​​φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ωμό ή μαγειρεμένο

Καθώς όλο και περισσότεροι κηδεμόνες συνειδητοποιούν τη σχέση μεταξύ μεταποιημένων τροφών για κατοικίδια ζώα και τις πολλές από τις διαταραχές και τις ασθένειες που εμφανίζονται στα σημερινά σκυλιά και γάτες, αναμένεται ότι οι πωλήσεις υγιεινότερων ζωοτροφών θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Οι συνήγοροι της βιομηχανίας τροφίμων για ζώα συντροφιάς καλούν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για φρέσκες και ωμές δίαιτες να αποτελούν ως μέρος του «εξανθρωπισμού» των τροφών για ζώα συντροφιάς. Φαίνεται όμως ότι χάνουν το νόημα. Εξάλλου, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρώνε ωμές δίαιτες κρέατος.

Η εξήγηση είναι απλώς ότι ένας αυξανόμενος αριθμός γονιών κατοικίδιων ζώων συνειδητοποιούν το όφελος των βιολογικά κατάλληλων ειδών για τα κατοικίδια ζώα τους αναγνωρίζοντας ότι οι σκύλοι και οι γάτες δεν είναι ανθρώποι και διαπρέπουν όταν τρώνε μη επεξεργασμένες δίαιτες με θρεπτικά συστατικά που ταιριάζουν με τις δίαιτες των άγριων σκύλων και των γατών (τα οποία υπερβαίνουν τα πρότυπα για τα θρεπτικά συστατικά του AAFCO).

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κατοικίδια ζώα μας ευδοκιμούν σε μια καλά κατασκευασμένη, φρέσκια προγονική διατροφή (ωμή).

Η συμβατικές επεξεργασμένες τροφές για ζώα συντροφιάς είναι βιολογικά ακατάλληλες για σκύλους και γάτες.

Οι διαθέσιμες στο εμπόριο επεξεργασμένες τροφές για σκύλους και γάτες υπάρχουν μόνο περίπου 100 χρόνια. Ωστόσο, τα σαρκοφάγα ζώα κυνηγούσαν θηράματα ή/και στην περίπτωση και των σκύλων τρεφόντουσαν από απομεινάρια ζώων για εκατομμύρια χρόνια.

Και παρόλο που πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα εξημερωμένα σαρκοφάγα ήταν σε θέση να προσαρμοστούν σε κάποιο βαθμό στο άμυλο στη διατροφή καθώς οι άνθρωποι έγιναν καλλιεργητές σπόρων, αυτό δεν σημαίνει ότι οι σκύλοι και οι γάτες έχουν εξελιχθεί σε χορτοφάγα ζώα.

Τα τελευταία 100 χρόνια, μεγάλες εταιρείες τροφίμων για τα κατοικίδια ζώα παρήγαγαν τα περισσότερα από τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας μια βάση καλαμποκιού (η οποία είναι τώρα γενετικά τροποποιημένη), σιτάρι, ρύζι ή πατάτα (με ένα γλυκαιμικό δείκτη που είναι εκτός των διαγραμμάτων).

Αυτά τα συστατικά αναμειγνύονται με τεχνητές πρωτεΐνες χαμηλής ποιότητας και ένα συνθετικό μίγμα βιταμινών/μεταλλικών στοιχείων. Αυτά εξωθούνται, κατόπιν υποβάλλονται σε επεξεργασία και πάλι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, τα σαρκοφάγα κατοικίδια ζώα μας δεν έχουν εξελιχθεί για να είναι σε θέση να επεξεργαστούν αυτά τα σημαντικά αλλοιωμένα, ξένα τρόφιμα.

Τα καλά νέα είναι ότι τα σκυλιά και οι γάτες είναι προσαρμόσιμα και ανθεκτικά. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να αντέξουν σε σημαντική διατροφική κακοποίηση. Μπορούν να τροφοδοτηθούν με μια ανεπαρκώς θρεπτική, βιολογικά λανθασμένη διατροφή χωρίς να πεθάνουν αμέσως.

Ο ανοσολογικός και φυσιολογικός εκφυλισμός συμβαίνει ως αποτέλεσμα μιας ακατάλληλης δίαιτας, αλλά ο ξαφνικός θάνατος δεν είναι και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε πείσει τους εαυτούς μας ότι οι βολικές, πλήρως επεξεργασμένες τροφές για κατοικίδια ζώα είναι αποδεκτές ή «καλές» για σκύλους και γάτες.

Όπως ο Dr Richard Patton δηλώνει, “η διατροφή γίνεται πρόβλημα μόνο όταν υπάρχει κρίση”.

Οι επεξεργασμένες δίαιτες με υπερβολικό άμυλο έχουν δημιουργήσει γενεές ασθενών κατοικίδιων ζώων

Για 100 χρόνια, τα κατοικίδια ζώα μας έχουν τροφοδοτηθεί με ακατάλληλες δίαιτες που τα έχουν μεν κρατήσει ζωντανά, αλλά μακριά από την ακμή τους όπως οι άγριοι συγγενείς τους. Αντί αυτού, δημιουργήσαμε δεκάδες γενεές από θρεπτικά διατροφικά ζώα που πάσχουν από εκφυλιστικές ασθένειες που συνδέονται με μακροχρόνιες διατροφικές ελλείψεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο πληθυσμός κατοικίδιων ζώων μας παρέχει ένα μέρος για την ανακύκλωση απορριμμάτων από τη βιομηχανία τροφίμων ανθρώπων.

Οι σπόροι που αποτυγχάνουν της επιθεώρησης, τα ανθρώπινα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης τους, τα μη ελεγχόμενα κομμάτια και τα μέρη των απορριμμάτων από τη βιομηχανία θαλασσινών, το υπόλοιπο λίπος του εστιατορίου, τα αποθανόντα ζώα και ακόμη και τα θύματα αυτοκινητιστικών ατυχημάτων που συλλέγονται και απορρίπτονται μέσω της επεξεργασίας – μια διαδικασία που μετατρέπει τα απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμων σε πρώτες ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων για ζώα συντροφιάς.

Οι παραγωγοί ζωοτροφών αγοράζουν αυτές τις πρώτες ύλες και αναμειγνύουν το τετηγμένο λίπος και το κρέας με τα πληρωτικά αμύλου.

Προσθέτουν συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων ουσιών χύμα (τα περισσότερα από την Κίνα) και στη συνέχεια εξωθούν το μίγμα σε υψηλές θερμοκρασίες (η διαδικασία που δημιουργεί κροκέτες ή ξηρά τρόφιμα), δημιουργώντας όλα τα είδη τοξικών αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένων τελικών προϊόντων προηγμένης γλυκοζυλίωσης και καρκινογόνων ερεθιστικών ετεροκυκλικών αμινών .

Ονομάζουν αυτά τα τραγανά μικρά σφαιρίδια και τις κονσέρβες “ζωοτροφές για τα κατοικίδια ζώα”, και την πωλούν στους πελάτες με ένα όμορφο κέρδος.

Το όλο σύστημα είναι λανθασμένο, αλλά οι γίγαντες της βιομηχανίας τροφίμων για τα κατοικίδια ζώα συνειδητοποιούν ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι όλο και πιο μορφωμένοι σχετικά με το ελάττωμα του συστήματος τους και προσπαθούν να καθαρίσουν την εικόνα τους. Αρχίζουμε να βλέπουμε λέξεις όπως “φυσικά” και “όχι υποπροϊόντα” στις ετικέτες. Αλλά τι ακριβώς είναι “φυσικό”; Δεν υπάρχουν ΓΤΟ; Δεν υπάρχουν κτηνοτροφικά, θρεπτικά ανεπαρκή κρέατα; Δεν υπάρχει ρύζι με υψηλή συγκέντρωση αρσενικού; Δεν υπάρχουν συνθετικά συντηρητικά ή βιταμίνες; Πως μπορούν όλα αυτά να θεωρούνται ως φυσικά;

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ένα καθορισμένο “φυσικό” πρότυπο, η αντίληψη του καθενός είναι διαφορετική και σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές κατευθύνονται στη μόδα και απλά χρησιμοποιούν τον όρο για μάρκετινγκ.

Βλέπουμε περισσότερα “χωρίς σιτηρά” και σε ετικέτες, καθώς και άλλα μπιζέλια, φακές, ρεβίθια και άλλα γλυκαιμικά και μη απαραίτητα άμυλα στην τσάντα, καθώς οι πελάτες αντιλαμβάνονται ότι το καλαμπόκι, το σιτάρι και το ρύζι δεν έχουν θέση στην τροφή για ζώα συντροφιάς. Αλλά τα υποκατάστατα έχουν επίσης σημαντικές διατροφικές επιπτώσεις.

Οι κατασκευαστές ακούν τα σχόλια των εκπαιδευμένων ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων και ενημερώνουν το μάρκετινγκ τους για να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τους χαμένους πελάτες τους αλλάζοντας τα συστατικά τους για να ανακτήσουν το μερίδιο αγοράς. Αλλά τα ζητήματα παραμένουν τα ίδια: χρησιμοποιώντας υλικά κακής ποιότητας, στηριζόμενοι σε συνθετικά θρεπτικά συστατικά (αντί θρεπτικών τροφών με θρεπτικά συστατικά) και χρησιμοποιώντας εκτεταμένες τεχνικές επεξεργασίας για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής, τα περισσότερα τρόφιμα για ζώα συντροφιάς είναι νεκρά τρόφιμα.

Η διατροφή για μια ζωή με επεξεργασμένες τροφές καθιστά αδύνατο το σώμα του κατοικίδιου ζώου σας να είναι τόσο υγιές όσο θα έπρεπε.

Βέλτιστη διατροφή για σκύλους και γάτες

Τα σκυλιά και οι γάτες χρειάζονται ποιοτικές πρωτεΐνες, λίπη και μια μικρή ποσότητα λαχανικών και φρούτων (ακατέργαστα). Τα λαχανικά και τα φρούτα παρέχουν αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες σε ζώα που δεν κυνηγούν πλέον ολόκληρη τη λεία τους.

Πρέπει να προστεθούν φυσικές πηγές ιχνοστοιχείων, βιταμινών και λιπαρών οξέων, δεδομένου ότι τα εδάφη στα οποία καλλιεργούνται τρόφιμα εξαντλούνται από πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα κατοικίδια ζώα. Επίσης, η αποθήκευση τροφίμων, είτε είναι σε κατάψυξη είτε σε αποθήκη, μειώνει σημαντικά κρίσιμα επίπεδα λιπαρών οξέων στα τρόφιμα.

Τα κατοικίδια χρειάζονται αναλλοίωτα, φρέσκα, ολόκληρα τρόφιμα με πυκνότητα υγρασίας. Δεν χρειάζονται σιτηρά, πληρωτικά, τεχνητά συντηρητικά, χρώματα, πρόσθετα, χημικά, υποπροϊόντα ή επεξεργασμένα τρόφιμα. Αν και τα ζώα μπορούν να τρώνε μερικά επεξεργασμένα τρόφιμα, δεν έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνουν για όλη τους την ζωή ξηρές ή κονσερβοποιημένες τροφές.

Οι διατροφικοί στόχοι για τους κτηνιάτρους και τα κατοικίδια περιλαμβάνουν μια δίαιτα που είναι όσο το δυνατόν πιο κατάλληλη για τα είδη (χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και μη επεξεργασμένη) και μια ποικιλία φρέσκων, πλήρων τροφών που είναι πλήρεις και βέλτιστες για τη διατροφή είδος.

Τι γίνεται αν δεν μπορεί κάποιος να πληρώσει μια δίαιτα 100% φρέσκου φαγητού στο κατοικίδιο του;

Αν έχετε δει το βίντεο της Dr Karen Becker όπου παρουσιάζει τις καλύτερες και χειρότερες τροφές, προτείνει στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να ταΐζουν με τις καλύτερες τροφές που μπορούν να πληρώσουν.

Στην κορυφή βρίσκονται οι σπιτικές, αληθινές, ποιοτικές και ισορροπημένες τροφές BARF και αμέσως μετά οι έτοιμες, ποιοτικές και ισορροπημένες τροφές BARF που είναι διαθέσιμες στο εμπόριο. 

Για πολλούς όμως ανθρώπους, αυτό σημαίνει να δίνουν επεξεργασμένες τροφές, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν εξαιρετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προχωρήσετε στη σίτιση πιο φρέσκων τροφίμων χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Η προσεκτική έρευνα πριν την αγορά, χρησιμοποιώντας τοπικές συνεργασίες και αγοράζοντας χύμα, μπορούν συχνά να φέρουν το κόστος μιας άριστης ποιότητας φυσικής διατροφής σε λιγότερο από το κόστος πολλών επεξεργασμένων τροφίμων στην αγορά σήμερα.

Πολλοί μπορούν να επιτρέψουν μόνο ένα γεύμα φρέσκου και αληθινού BARF φαγητού την ημέρα ή πολλά γεύματα BARF την εβδομάδα. Ταΐστε τόσα φρέσκα BARF γεύματα όσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Θα δείτε θεαματικές βελτιώσεις στην υγεία και διάθεση του σκύλου και της γάτας σας, εξαλείφοντας το 25 με 50 τοις εκατό των επεξεργασμένων ξηρών τροφών από τη διατροφή του και αντικαθιστώντας τες με αληθινές, ποιοτικές και ισορροπημένες τροφές BARF!

Εάν δεν μπορείτε να έχετε την πολυτέλεια να παρέχετε φρέσκα γεύματα για το κατοικίδιο ζώο σας, εξετάστε το ενδεχόμενο να εξαλείψετε έστω τις επεξεργασμένες λιχουδιές και να παρέχετε φυσικές λιχουδιές χωρίς συντηρητικά.

Κάθε μπουκιά τροφίμων που απορροφά το κατοικίδιο ζώο σας είναι τελικά ένα βήμα προς την επούλωση ή τη βλάβη και όλα τα τρόφιμα προσκρούουν στο σώμα με κάποιο τρόπο. Όσο πιο φρέσκα, ζωντανά, ολόκληρα τα τρόφιμα που καταναλώνει το κατοικίδιο ζώο σας είναι ένα βήμα προς την υγεία και ένα που σας ενθαρρύνω να κάνετε για τα ζώα συντροφιάς σας.

Πηγές:

http://healthypets.mercola.com

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα