ΚΕΡΣΕΤΙΝΗ, ΤΟ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ!

ΚΕΡΣΕΤΙΝΗ, ΤΟ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ!

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις αλλεργίες σκύλων. Ξέρετε – φαγούρα στο δέρμα, κόκκινα και υγρά μάτια, φτάρνισμα, ρινική καταρροή… Οι αλλεργίες αποτελούν μεγάλη ταλαιπωρία όχι μόνο για εμάς τους ανθρώπους αλλά και για τα κατοικίδια!

Όταν πήρα για πρώτη φορά τον Γερμανό Ποιμενικό μου, είχε όμορφο, αφράτο και γούνινο τρίχωμα, μεγάλη υγρή μύτη, έντονα κόκκινα μάτια. Ωχ! Τι? Κόκκινα μάτια?! Ναι, τα μάτια της ήταν κόκκινα. Όχι γιατί γεννήθηκε με αυτόν τον τρόπο, αλλά γιατί ήταν αλλεργική σε όλα σχεδόν τα πράγματα στο περιβάλλον της. Αποδεικνύει ότι το φτωχό μου κουτάβι, που γεννήθηκε σε ένα στρώμα σανό, ήταν αλλεργικό όχι μόνο στο χορτάρι, αλλά σε μια σειρά από τρόφιμα και μικροοργανισμούς που έμειναν μέσα στον αέρα.

Λίγα ήξερα ότι υπήρχε μια φυσική λύση στο φλοιό πολλών φρούτων και λαχανικών: ένα ισχυρό φλαβονοειδές που ονομάζεται Κερσετίνη. Αν και τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς σε πολλές χώρες εδώ και χιλιάδες χρόνια, τα φλαβονοειδή δεν ανακαλύφθηκαν μέχρι τη δεκαετία του 1930. Τα φλαβονοειδή είναι μια φυτική ένωση με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τι αντιοξειδωτικά έχουν να κάνουν με τις αλλεργίες σκύλων; Λοιπόν αυτό το ισχυρό φλαβονοειδές παρουσιάζει όχι μόνο αντι-φλεγμονώδη αλλά και αντιισταμινικά χαρακτηριστικά!

Αλλεργιογόνα σκύλου

Μια αλλεργία σκύλου είναι μια ανώμαλη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το σώμα αντιδρά σε μια συνήθως αβλαβή ουσία στο περιβάλλον που ονομάζεται «αλλεργιογόνο». Το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου αρχίζει να αναγνωρίζει ορισμένες επικίνδυνες ουσίες καθημερινής ζωής. Τα αλλεργιογόνα μπορεί να είναι προβληματικά όταν εισπνέονται, απορροφούνται ή όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα ενός σκύλου.

Καθώς το σώμα του σκύλου σας προσπαθεί να απαλλαγεί από το αλλεργιογόνο, μπορεί να εμφανιστεί μια ποικιλία από θέματα δέρματος, πεπτικού και αναπνευστικού. Αυτά περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά) το γλείψιμο/μάσημα των άκρων των ποδιών, τις μολύνσεις των αυτιών, τα υδατώδη μάτια, το κνησμώδες δέρμα και πολλές γρατζουνιές!

Η ΚΕΡΣΕΤΙΝΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΟΥΝ, ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ, BARF Ή ΞΗΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΙΚ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ!

Αφαιρέστε την φαγούρα του σκύλου σας!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης των αλλεργιών του σκύλου σας είναι η αφαίρεση του αλλεργιογόνου. Ομοίως με εμάς τους ανθρώπους, όσο λιγότερο η έκθεση σε κάτι που δεν «αρέσει» στο σώμα μας, τόσο λιγότερο δραστικό είναι σε αυτό. Όσο πιο συχνά το κατοικίδιο ζώο σας εκτίθεται σε ένα αλλεργιογόνο που είναι ευαίσθητο, τόσο πιο έντονη και μακροχρόνια η αλλεργική αντίδρασή του γίνεται.

Υπάρχουν δύο είδη αλλεργιών σε σκύλους: τα τρόφιμα και το περιβάλλον. Το σκυλί σας μπορεί να παρουσιάσει τροφική αλλεργία που εμφανίζεται συχνά ως φαγούρα, δυσκολία στην αναπνοή ή/και γαστρεντερικά προβλήματα (διαταραχές στο στομάχι που προκαλούν εμετό, διάρροια ή/και αέρια). Τα κοινά τροφικά αλλεργιογόνα περιλαμβάνουν το σιτάρι, τη σόγια και το καλαμπόκι.

Το πρόβλημα θα μπορούσε επίσης να είναι μια αφθονία μυκήτων. Πολύ συχνά, τα σκυλιά διαγιγνώσκονται με αλλεργίες όταν υποφέρουν από μια συστηματική μόλυνση μυκήτων που ζουν στο έντερο, οι οποίοι είναι, κατά τρόπο ενδιαφέροντα, όπου και το 70% του ανοσοποιητικού συστήματος κατοικεί.

Μερικά κοινά περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα για σκύλους μπορούν να περιλαμβάνουν: γύρη δέντρων, χόρτου και ζιζανίων, σπόρια μούχλας, σκόνη, ακάρεα σκόνης, προϊόντα καθαρισμού, τσιμπήματα εντόμων και προϊόντα ελέγχου εντόμων. Επίσης, όπως και εμείς, τα κατοικίδια ζώα μας μπορούν να έχουν αλλεργικές αντιδράσεις στα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Για να ελαχιστοποιήσετε τα περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα, κρατήστε τα πράγματα καθαρά και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και καθαριστικά μέσα και γύρω από το σπίτι σας. Περιορίστε το χρονικό διάστημα που το κατοικίδιο ζώο σας δαπανάται έξω όταν η συγκέντρωση της γύρης είναι υψηλή.

Ο μεγάλος παίκτης – η Ισταμίνη!

Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης αλλεργίας στον σκύλο σας, το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα σε ένα συγκεκριμένο αλλεργιογόνο. Αυτά τα αντισώματα στη συνέχεια προκαλούν ορισμένα κύτταρα στο σώμα για να απελευθερώσουν χημικές ουσίες στην κυκλοφορία του αίματος. Μία από αυτές τις χημικές ουσίες είναι “ισταμίνη”. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αλλεργική αντίδραση του σκύλου σσας, προκαλώντας μεγάλο μέρος της φλεγμονής, ερυθρότητα και ερεθισμό εμείς και την εμπειρία των κατοικίδιων ζώων μας. Μόλις ο οργανισμός περάσει από αυτή τη διαδικασία, εκθέτοντας ξανά στο ίδιο αλλεργιογόνο θα οδηγήσει σε αυτή την απόκριση αντισωμάτων, εξ’ ου και η αλλεργική αντίδραση.

Μια γρήγορη σημείωση ασφάλειας: Μερικές φορές, μπορεί να συμβεί μια σοβαρή αντίδραση που ονομάζεται αναφυλαξία. Αυτή είναι ουσιαστικά μια απάντηση ολόκληρου του σώματος σε ένα αλλεργιογόνο και μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή του κατοικίδιου και ως εκ τούτου απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Όλα τα συμπτώματα μιας “φυσιολογικής” αλλεργικής αντίδρασης είναι υπερβολικά και το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να χάσει ακόμη και τη συνείδηση. Πηγαίνετε στον κτηνίατρο αμέσως!

Το Benadryl της φύσης!

Ας βάλουμε λοιπόν μαζί αυτά που γνωρίζουμε. Η κερσετίνη είναι ένα φλαβονοειδές (που ονομάζεται επίσης βιοφλαβονοειδές) που έχει αντιοξειδωτικές, αντιισταμινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Κατά τη διάρκεια αλλεργικής αντίδρασης το σώμα του σκύλου απελευθερώνει ισταμίνη. Η ισταμίνη συμβάλλει στη φλεγμονή, στην ερυθρότητα και στον ερεθισμό. Έρευνες έδειξαν ότι η κερσετίνη μπορεί να “απενεργοποιήσει” την παραγωγή ισταμίνης και να καταστείλει, ή τουλάχιστον να μετριάσει την φλεγμονή. Για το λόγο αυτό, πολλοί το αποκαλούν “το Benadryl της Φύσης”.

Επιπλέον, η Κερσετίνη βοηθά στην καταστολή της κυτταρικής δραστηριότητας που σχετίζεται με τη φλεγμονή. Αυτό σημαίνει λιγότερη φαγούρα του σκύλου σας! Αναστέλλει επίσης την παραγωγή συγκεκριμένων φλεγμονωδών μορίων. Αυτό είναι συναρπαστικό επειδή η Κερσετίνη είναι πραγματικά χρήσιμη στη θεραπεία του άσθματος και των αναπνευστικών προβλημάτων που εμπλέκουν φλεγμονή. Οι βρογχικοί σωλήνες στους πνεύμονες περιορίζονται κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης κατά του άσθματος (βρογχοσυστολή). Ιατρικές μελέτες δείχνουν ότι η Κερσετίνη μπορεί πραγματικά να ελαχιστοποιήσει το μέγεθος της συστολής!

Και δεν είναι μόνο αυτά!

Η κερσετίνη έχει αντικαρκινικό αποτέλεσμα!

Τα φλαβονοειδή στα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου στον σκύλο σας. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η κερσετίνη και τα φλαβονοειδή έχουν αποδειχθεί ότι περιορίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων σε όγκους του μαστού, του εντέρου, του προστάτη, των ωοθηκών, του ενδομητρίου και των πνευμόνων!

Εντωμεταξύ, το περιβάλλον μας γίνεται ολοένα και πιο τοξικό τόσο για εμάς όσο και για τα κατοικίδια μας!

Τα κατοικίδια ζώα μας είναι ευαίσθητα στις τοξίνες του περιβάλλοντος και του φαγητού τους. Αυτή η αναφυλαξία τοξινών προκαλεί φλεγμονή. Εάν το σώμα είναι υπέρβαρο και αποθηκεύει λίπος, αυτό προκαλεί επίσης φλεγμονή. Και για να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, πολλές από αυτές τις δυσάρεστες τοξίνες αποθηκεύονται σε λιπώδη κύτταρα. Ο καρκίνος ευδοκιμεί από χαμηλή φλεγμονή. Η Κερσετίνη προς διάσωση!

Ο Δρ Demian Dressler, ένας διάσημος κτηνίατρος, ο γιατρός του καρκίνου, προσθέτει ότι υπάρχουν ένζυμα που στοχεύουν κατά της χημειοθεραπείας χαμηλής δόσης (μετρονομική χημειοθεραπεία) με τη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων. Η ροή του αίματος σε καρκινικά κύτταρα μειώνεται, πράγμα που βοηθά στην αναστολή της ανάπτυξης του καρκίνου στον σκύλο σας!

Η Κερσετίνη για σκύλους μπορεί να εμποδίσει εν μέρει τα ίδια ένζυμα!

Δεδομένου ότι τα κατοικίδια ζώα μας καταναλώνουν την Κερσετίνη, ο Δρ. Dressler συμβουλεύει τη χρήση της για όγκους στο πεπτικό σύστημα, όπου μπορούν να λάβουν τη μεγαλύτερη δόση ενός δισκίου. Θα συζητήσουμε σύντομα τις δοσολογίες. Αλλά πρώτα, μερικά ακόμα βασικά σημεία σχετικά με τα οφέλη της Κερσετίνης.

Οι μελέτες έχουν συνδέσει την Κερσετίνη με την υποστήριξη της υγείας των οστών, τη μείωση του βάρους, την αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων και τη συνολική απόδοση. Οι μελέτες δοκιμαστικών σωλήνων έδειξαν ακόμη και στοιχεία ότι η Κερσετίνη μπορεί να προστατεύσει από τις βλάβες που προκαλούνται από την κακή χοληστερόλη (LDL) και να μειώσει την αρτηριακή πίεση (υπέρταση). Ένα πραγματικά ισχυρό φλαβονοειδές για εσάς και τους σκύλους σας!

Πως να χορηγήσετε με ασφάλεια το συμπλήρωμα διατροφής για σκύλους με κερσετίνη

Η Κερσετίνη μπορεί να βρεθεί σε πολλά φρούτα και λαχανικά, ιδιαίτερα εσπεριδοειδή, μήλα, σταφύλια, σκούρα κεράσια, σκούρα μούρα, κρεμμύδια και μαϊντανό. Παρουσιάζεται επίσης φυσικά σε μερικά τσάγια και κόκκινο κρασί. Μια σημαντική σημείωση: Τα κρεμμύδια και τα σταφύλια μπορεί να προκαλέσουν ΤΟΞΙΚΕΣ αντιδράσεις στα κατοικίδια ζώα, επομένως μην τα ταΐζετε στους φίλους σας.

Τα συμπληρώματα διατροφής Κερσετίνης διατίθενται σε μορφή χαπιών και καψουλών. Είναι συχνά συσκευασμένα με Βρωμελαΐνη (Bromelain), η οποία αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα της Κερσετίνης, που σημαίνει ότι έχετε αυξημένη δράση όταν συνδυάζονται. Η Βρωμελαΐνη είναι ένα ένζυμο που επίσης βοηθά στην αναστολή της ισταμίνης. Μαζί, η Βρωμελαΐνη και η Κερσετίνη καταστέλλουν μια ένωση στο σώμα που σχετίζεται με ορισμένους τύπους πόνου και φλεγμονής. Η καταστολή του μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του πόνου και της φλεγμονής που εμφανίζεται με τους ερεθισμένους βλεννογόνους και τα μέρη του σώματος.

Χρησιμοποιώντας την Κερσετίνη ως συμπλήρωμα διατροφής για αλλεργίες σκύλων

Η δοσολογία για συμπληρώματα Κερσετίνης για σκύλους συχνά παρέχεται για ανθρώπους βάρους περίπου 70 κιλών και είναι περίπου 1000mg. Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε τη δοσολογία για το κατοικίδιο ζώο σας:

  • Πάρτε το βάρος του κατοικίδιου ζώου σας και πολλαπλασιάστε το με 1000mg, στη συνέχεια διαιρέστε το με 70 για να πάρετε τη δοσολογία σε χιλιοστόγραμμα το κατοικίδιο ζώο σας.
  • Ας πάρουμε έναν Ποιμενικό 32 κιλών ως παράδειγμα: (32kg x 1.000mg = 32.000 τότε διαιρέστε με 70 = 457 mg).
  • Η συνιστώμενη δόση είναι 457mg όλη την ημέρα. Με τη στρογγυλοποίηση αυτή στον πλησιέστερο ακέραιο αριθμό, η δοσολογία είναι 500mg την ημέρα (καλύτερα εάν χωριστεί στο μισό, δηλαδή μία δοσολογία 250mg δύο φορές την ημέρα).

Οι έρευνες δείχνουν ότι η χορήγηση της Κερσετίνης είναι γενικά ασφαλής για γάτες και σκύλους. Ορισμένες πιθανές παρενέργειες που έχουν παρατηρηθεί στους ανθρώπους περιλαμβάνουν το στομάχι και τους πονοκεφάλους. Πολύ υψηλές δόσεις της Κερσετίνης μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα νεφρά. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην το παίρνετε όταν κάποιος έχει νεφρική νόσο. Δεν γνωρίζουμε πολλά για την Κερσετίνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, επομένως είναι επίσης σκόπιμο να μην το δώσετε στο κατοικίδιο σας κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.

Όπως πολλά συμπληρώματα, η Κερσετίνη δεν προορίζεται να ληφθεί μακροπρόθεσμα. Δώστε στο ζώο σας περιοδικά διαλείμματα από το συμπλήρωμα, χρησιμοποιώντας μόνο ανάλογα με τις ανάγκες. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει προϋπάρχουσα κατάσταση, είναι επί του παρόντος σε φαρμακευτική αγωγή, έχει προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση ή είναι έγκυος, είναι σκόπιμο να μιλήσετε στον κτηνίατρό σας πριν από την χορήγηση.

Σταματήστε τη φαγούρα του σκύλου σας και περιορίστε τις αλλεργικές αντιδράσεις του με το Benadryl της φύσης: την Κερσετίνη!

Πηγή: http://www.dogsnaturallymagazine.com

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα