ΔΙΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!

ΔΙΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!

Διάταση και στροφή στομάχου σκύλου! Μια δυστυχώς συχνή και απειλητική κατάσταση για την ζωή των σκύλων που οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην διατροφή και την άσκηση τους! Μάθετε παρακάτω τι είναι, ποια τα συμπτώματα και τι πρέπει να κάνετε για να την αποφύγετε!

Έχετε ακούσει ποτέ ότι η σίτιση από ένα υπερυψωμένο μπολ θα βοηθήσει στην αποφυγή στροφής και διάτασης στομάχου στα σκυλιά; Τι γίνεται με την προσθήκη νερού στις κροκέτες του σκύλου σας; Τι γίνεται αν σας έλεγα ότι αυτά τα πράγματα μπορούν πραγματικά να αυξήσουν τον κίνδυνο σκύλου σας για εμφάνιση διάτασης και στροφής στομάχου; Είναι αναμφισβήτητα μια σοβαρή και εξαιρετικά απειλητική για τη ζωή του σκύλου ας κατάσταση που απαιτεί πάντα άμεση προσοχή! Γνωρίζοντας αυτό, δεν πρέπει να προστατεύσετε το σκυλί σας και να αποτρέψετε αυτήν την επώδυνη και συχνά θανατηφόρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως είναι η διάταση και στροφή στομάχου σκύλου?

Τι είναι η διάταση και στροφή στομάχου σκύλου?

Η διάταση και στροφή στομάχου σε σκύλους, επίσης γνωστή ως γαστρική διαστολή σκύλου και συστροφή παχέως εντέρου σκύλου (GDV), είναι όταν το στομάχι γεμίζει με αέριο και συστρέφεται (οπουδήποτε από 180 μοίρες έως πλήρεις 360 μοίρες). Όταν το στομάχι στρίβει, τόσο η είσοδος όσο και η έξοδος από το στομάχι κλείνουν. Και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να βγει ο αέρας που συσσωρεύεται στην κοιλιά του σκύλου σας. Όχι μόνο αυτό, εάν ο αέρας δεν μπορεί να βγει, το ίδιο συμβαίνει με τα υγρά, τα τις τροφές σκύλου και τα αέρια.

Αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα για πολλούς λόγους. Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να διαφύγουν τα πράγματα από το στομάχι του σκύλου σας και αυτά τα αέρια συσσωρεύονται, το στομάχι του σκύλου θα αρχίσει να φουσκώνει. Αυτό το φούσκωμα ασκεί πίεση στο διάφραγμα του και τον δυσκολεύει να αναπνεύσει. Η πίεση μειώνει επίσης την επιστροφή αίματος προς την καρδιά πιέζοντας τις φλέβες και αρτηρίες του σκύλου. Σε αυτό το σημείο, το σοκ μπαίνει στην εξίσωση. Και όλα αυτά μπορούν να συμβούν σε μόλις 20 λεπτά.

Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για μία εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση!

Ενώ ορισμένες λιγότερο οξείες περιπτώσεις διάτασης και στροφής στομάχου σκύλου μπορεί να επιλυθούν, συχνά χρειάζεται ένας έμπειρος κτηνίατρος για να μάθει πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το πρόβλημα και αν απαιτείται χειρουργική επέμβαση για να σώσει τη ζωή του σκύλου.

Η διάταση και στροφή στομάχου σκύλου, ή πιο τεχνικά, η γαστρική διαστολή και η συστροφή του παχέως εντέρου του σκύλου (GDV), είναι ο κορυφαίος δολοφόνος σκύλων, ειδικά γιγαντιαίων και μεγάλων φυλών, όπως οι Μεγάλοι Δανοί και τα Standard Poodles. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Κτηνιατρική Χειρουργική το 1996 υπολόγισε ότι 40.000 έως 60.000 σκύλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες προσβάλλονται από διάταση και στροφή στομάχου σκύλου κάθε χρόνο με ποσοστό θνησιμότητας έως 33% ! Επίσης πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η διάταση και στροφή στομάχου σκύλου έχει αρκετά υψηλή θνησιμότητα, με ποσοστά που κυμαίνονται από 20-30% !

Μόνο η συσσώρευση αερίου είναι γνωστή ως διάταση στομάχου σκύλου ή γαστρική διαστολή. Η συσσώρευση αερίου προκαλεί μερικές φορές το στομάχι να περιστρέφεται στον άξονά του. Αυτό αναφέρεται ως στρέψη ή συστροφή. Η διάταση στομάχου μπορεί να συμβεί από μόνη της ή ως πρόδρομος της συστροφής.

Και οι δύο καταστάσεις μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή του σκύλου, αν και συχνά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γίνει κρίσιμη μια απλή γαστρική διαστολή χωρίς συστροφή. «Οι διατάσεις στομάχου σκύλων χωρίς συστροφή μπορούν να διαρκέσουν από μερικά λεπτά έως ώρες, ακόμη και ημέρες σε χρόνιες καταστάσεις χαμηλού επιπέδου, χωρίς να γίνουν απειλητικές για τη ζωή του σκύλου. Αλλά με την συστροφή, ο σκύλος μπορεί να προχωρήσει γρήγορα σε σοκ, ακόμη και μέσα σε λίγα λεπτά », εξηγεί η Alicia Faggella DVM, DACVECC, ειδικευμένη στην επιτροπή κτηνιατρικής έκτακτης ανάγκης και κρίσιμης φροντίδας.

Συμπτώματα διάτασης στομάχου στα σκυλιά

– Μη παραγωγικός εμετός σκύλου

– Προφανές στρες σκύλου

– Διευρυμένη κοιλιακή χώρα σκύλου, η οποία μπορεί να είναι ή να μην είναι ορατή

– ανησυχία σκύλου

– Υπερβολική σιελόρροια / σάλια σκύλου

– Λαχάνιασμα σκύλου

– Το στομάχι του σκύλου είναι σκληρό ή αισθάνεται τεντωμένο στην αφή, σαν τύμπανο

– Αργό περπάτημα σκύλου

– Επαναλαμβανόμενη στροφή για να κοιτάξει ο σκύλος το πλευρό ή την κοιλιά του

– Ο ιδιοκτήτης σκύλου αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά

Τι προκαλεί την διάταση στομάχου σκύλων;

Οι κτηνίατροι δεν είναι σίγουροι τι ακριβώς προκαλεί την διάταση στομάχου, αλλά η γενική συναίνεση είναι ότι ένας συνδυασμός πραγμάτων μπορεί να την προκαλέσει, συμπεριλαμβανομένης της ανατομίας και του μεγέθους του σκύλου, κακής διατροφής σκύλου, της κατάποσης υπερβολικού αέρα, της υπερκατανάλωσης τροφής και της υπερβολικής κατανάλωσης νερού.

Κακή και φτωχή διατροφή σκύλου

Εάν ταΐζετε τον σκύλο σας με κροκέτες, οι τροφές αυτές μπορεί να προκαλέσουν διάταση στομάχου σκύλου. Η έλλειψη ολόκληρων, φρέσκων, ωμών τροφίμων στη διατροφή του σκύλου σας μπορεί να έχει κάθε είδους συνέπειες και η διάταση στομάχου θα μπορούσε να είναι μία από αυτές. Πόσο επικίνδυνες είναι όμως οι κροκέτες σκύλου; Μια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο Purdue διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ξηρών τροφών σκύλου που απαριθμούσαν περισσότερα από ένα συστατικά καλαμποκιού μεταξύ των πρώτων τεσσάρων συστατικών της ετικέτας είχε ως αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο διάτασης στομάχου σκύλου. Βρήκε επίσης:

170% αύξηση του κινδύνου διάτασης στομάχου για σκύλους που έτρωγαν ξηρές τροφές που περιέχουν λίπος μεταξύ των πρώτων τεσσάρων συστατικών.

320% αύξηση του κινδύνου διάτασης στομάχου για σκύλους που έτρωγαν ξηρές τροφές που περιείχαν κιτρικό οξύ που βρέθηκαν επίσης πριν από τη σίτιση από τους ιδιοκτήτες.

Από την άλλη πλευρά, ένα πολτοποιημένο γεύμα κρέατος που περιλάμβανε το οστό μεταξύ των πρώτων τεσσάρων συστατικών μείωσε τον κίνδυνο διάτασης στομάχου κατά 53 τοις εκατό!

Η έλλειψη κατάλληλων βιταμινών και μετάλλων στις ξηρές τροφές είναι επίσης πρόβλημα. Όταν δημιουργείται η κροκέτα, η διαδικασία απογυμνώνει πραγματικά την τροφή από όλες τις πολύτιμες βιταμίνες σκύλου και ιχνοστοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι για να πληρούν τα πρότυπα, οι κατασκευαστές ξηρών τροφών σκύλου πρέπει να προσθέσουν ξανά αυτές τις βιταμίνες και μέταλλα και μάλιστα συνθετικές! Δυστυχώς, αυτοί οι κατασκευαστές το κάνουν προσθέτοντας «προμείγματα» στα μεταποιημένα τρόφιμα. Από πού προέρχονται; Τα περισσότερα προέρχονται από την Κίνα, όπου τα πρότυπα παραγωγής είναι πραγματικά χαμηλά και η μόλυνση αποτελεί μεγάλο κίνδυνο. Αυτά τα προμείγματα περιλαμβάνουν συνθετικές βιταμίνες και μέταλλα σκύλου, αυτά που είναι πραγματικά δύσκολο (αν όχι αδύνατο) για να απορροφήσει το σώμα του σκύλου σας.

Πάρτε για παράδειγμα το ασκορβικό οξύ. Αυτό είναι μια κατώτερη μορφή βιταμίνης C. Ο σκύλος σας παράγει βιταμίνη C μόνος του, και σπάνια, αν ποτέ, θα το χρειαστεί να προστεθεί στη διατροφή του. Η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης C στο σώμα του σκύλου σας σημαίνει ότι πρέπει να απαλλαγεί από αυτό και αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος στα εσωτερικά του όργανα. Νομίζετε ότι μπορείτε απλώς να ελέγξετε την συσκευασία της ξηράς τροφής σκύλου για να δείτε πού φτιάχτηκε; Ξανασκεφτείτε το! Δεν υπάρχει τρόπος να πούμε από πού προέρχονται αυτές οι συνθετικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία χωρίς να καλέσετε την εταιρεία που τις πούλησε στον κατασκευαστή ξηρών τροφών για σκύλους…

Άλλοι παράγοντες

Η γενετική φαίνεται επίσης να παίζει ρόλο. Η διάταση στομάχου σκύλου είναι πιο συνηθισμένη σε μεγαλόσωμα σκυλιά όπως οι Great Dane (Μεγάλοι Δανοί), σε σκύλους με φαρδύ στήθος (πχ. γερμανικοί ποιμενικοί, pitbull) και σε όσους έχουν κάποιο οικογενειακό ιστορικό της πάθησης.

Όταν τα βλέπουμε από την πλευρά, αυτά τα σκυλιά έχουν θωρακικές κοιλότητες που είναι σημαντικά μεγαλύτερες από τη σπονδυλική στήλη έως το στέρνο, σε σύγκριση με το πλάτος της θωρακικής κοιλότητας που βλέπει από μπροστά.

Αυτό το σχήμα του σώματος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διάτασης στομάχου σκύλου λόγω αλλαγής στη σχέση μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου. «Σε σκύλους με βαθύτερη κοιλιά, το τέντωμα των γαστρικών συνδέσμων με την πάροδο του χρόνου μπορεί να επιτρέψει στο στομάχι να κατέβει σε σχέση με τον οισοφάγο, αυξάνοντας έτσι τη γαστροοισοφαγική γωνία, και αυτό μπορεί να προωθήσει την διάταση στομάχου», λέει ο Δρ Glickman.

Η ηλικία μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας… όσο μεγαλώνει ένα σκυλί τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα διάτασης στομάχου. Τα αρσενικά διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο από τα θηλυκά. Λάβετε υπόψη ότι αυτοί είναι απλώς παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο. Ακριβώς επειδή έχετε έναν θηλυκό, μικρόσωμο σκύλο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάθει διάταση στομάχου. Όλα τα σκυλιά μπορεί να υποφέρουν από αυτήν την πάθηση, οπότε είναι σημαντικό να κάνετε αλλαγές που μειώνουν τον κίνδυνο και να παρατηρείτε πάντα το σκυλί σας ή να ενεργείτε γρήγορα εάν αισθάνεστε ότι ο σκύλος σας δεν συμπεριφέρεται φυσιολογικά.

Η προσωπικότητα και το άγχος του σκύλου φαίνεται επίσης να παίζουν ρόλο. Η έρευνα του Δρ Glickman διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος διάτασης και στροφής στομάχου σκύλου αυξήθηκε κατά 257% σε φοβισμένους σκύλους έναντι μη φοβισμένων σκύλων. Τα σκυλιά που περιγράφονται πως έχουν μια ευτυχισμένη προσωπικότητα έχουν επίσης μικρότερες πιθανότητες εμφάνισης διάτασης στομάχου. «Αυτά τα ευρήματα φαίνεται να είναι συνεπή από τη μελέτη στη μελέτη», προσθέτει ο Δρ Glickman.

Τα σκυλιά που τρώνε γρήγορα και λαμβάνουν μόνο ένα μεγάλο γεύμα την ημέρα έχουν αυξημένη ευαισθησία στην διάταση και στροφή στομάχου από άλλα σκυλιά. Η έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue διαπίστωσε ότι «τόσο για σκύλους μεγάλων όσο και γιγάντιων φυλών, ο κίνδυνος διάτασης και στροφής στομάχου ήταν υψηλότερος για τα σκυλιά που τρέφονταν με μεγαλύτερο όγκο τροφής μία φορά την ημέρα».

Ο Dr Faggella παρατήρησε επίσης την διαφορά στην εμφάνιση διάτασης στομάχου σκύλου ενώ ήταν στην Αυστραλία, βοηθώντας ένα πανεπιστήμιο να δημιουργήσει ένα κτηνιατρικό πρόγραμμα κρίσιμης φροντίδας. «Δεν είδα την διάταση στομάχου τόσο συχνά εκεί [σε σύγκριση με τις ΗΠΑ]», λέει. Τρέφονται διαφορετικά εκεί, με λιγότερες προετοιμασμένες δίαιτες και περισσότερο ωμό κρέας και οστά (BARF τροφές), τα οποία μπορεί να συμβάλουν στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης διάτασης και στροφής στομάχου, προσθέτει.

Συνιστάται συχνά ότι ο περιορισμός της άσκησης του σκύλου και της κατανάλωσης νερού πριν και μετά το φαγητό θα μειώσει τον κίνδυνο διάτασης στομάχου. Ωστόσο, σε μια από τις μελέτες του Πανεπιστημίου Purdue, ενώ η άσκηση ή η υπερβολική κατανάλωση νερού γύρω από το γεύμα αρχικά φάνηκε να επηρεάζει την πιθανότητα διάτασης και στροφής στομάχου σκύλου, όταν ελήφθησαν υπόψη άλλοι παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα και η ανατομία, σε μια «πολυπαραλλαγή» μοντέλο, “αυτοί οι παράγοντες δεν σχετίζονται τόσο πλέον με αυξημένο κίνδυνο διάτασης στομάχου.

Ή, πιο απλά, «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα με τον περιορισμό της πρόσληψης νερού ή της άσκησης πριν ή μετά το φαγητό», λέει ο Δρ Glickman. Σε κάθε περίπτωση όμως καλό είναι να τηρείται αυτός ο κανόνας και να αποφεύγεται η άσκηση και η υπερβολική κατανάλωση νερού πριν και μετά από το φαγητό του σκύλου.

Αποτροπή διάτασης και στροφής στομάχου σε σκύλους

Είναι αναμφίβολα κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο…… πώς μπορείτε όμως να την αποτρέψετε;

1. Ξεκινήστε να δίνετε στον σκύλο σας μια αληθινή, ποιοτική και εξαιρετικά θρεπτική ωμή BARF διατροφή ή ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό

Το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας είναι ιδανικό για ζωικές πρωτεΐνες. Αυτό σημαίνει κρέας και όχι σιτηρά και άμυλα. Οι επεξεργασμένες ξηρές τροφές (ναι, οι κροκέτες) περιέχουν υδατάνθρακες που δεν χρειάζεται ο σκύλος σας και δεν κάνουν τίποτα για το πεπτικό του σύστημα, καθώς και αυτά τα προμείγματα, τις συνθετικές βιταμίνες και τα μη αναγνωρίσιμα «γεύματα». Θυμηθείτε, οι ξηρές τροφές σκύλου που περιέχουν λιπαρά και γεύματα κρέατος με οστό στα τέσσερα πρώτα συστατικά αυξάνουν τον κίνδυνο του σκύλου σας κατά 223% και οι ξηρές τροφές σκύλου με κιτρικό οξύ αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 320%…… Μια ποιοτική μαγειρεμένη ή ωμή και αληθινή BARF διατροφή είναι καλύτερη συνολικά για την υγεία του σκύλου σας, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής διάτασης στομάχου σκύλου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό δεν σημαίνει βέβαια υπολείμματα τροφών από το τραπέζι σας. Τρόφιμα στα οποία ο σκύλος σας δεν μπορεί να συνηθίσει, ή που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, θα μπορούσαν να παράγουν περισσότερα αέρια τα οποία μπορεί να οδηγήσουν ευκολότερα σε διάταση και στροφή στομάχου σκύλου.

2. Δώστε στον σκύλο σας ποιοτικά ωμά κρέατα με κόκαλα

Εάν δίνετε στον σκύλο σας μια ωμή BARF διατροφή, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι τα ωμά οστά αποτελούν σημαντικό μέρος αυτής της διατροφής. Αυτά παρέχουν πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά και μπορεί να είναι υπέροχα για τον καθαρισμό των δοντιών του σκύλου σας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι τα ωμά οστά είναι επίσης καλά για την πρόληψη της διάτασης στομάχου σκύλου.

Τα σωστά ωμά οστά θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των μυών του στομάχου, οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν στην πέψη και να βοηθήσουν το σκυλί σας να αποφύγει τη συσσώρευση αερίων στο στομάχι του.

3. Σκεφτείτε πώς ταΐζετε τον σκύλο σας

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα ανυψωμένα μπολ για σίτιση για να μειώσουν τον κίνδυνο διάτασης στομάχου, ειδικά για σκύλους μεγαλόσωμων φυλών. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα ανυψωνένα μπολ σκύλου αποτρέπουν την διάταση στομάχου. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα ανυψωμένα μπολ σκύλου μπορούν στην πραγματικότητα να αυξήσουν τον κίνδυνο διάτασης στομάχου. Σε αυτήν τη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στο 20% των περιπτώσεων μεταξύ σκύλων μεγάλων φυλών και στο 52% των περιπτώσεων μεταξύ σκύλων γιγάντιων φυλών, η διάταση στομάχουν σχετίζεται στην πραγματικότητα άμεσα με το ανυψωμένο μπολ σκύλου.

4. Ασκείστε τον σκύλο σας

Το σκυλί σας χρειάζεται άσκηση. Ο τύπος και η ποσότητα διαφέρουν ανάλογα με τον σκύλο, αλλά τα περισσότερα σκυλιά χρειάζονται τουλάχιστον καθημερινή δραστηριότητα τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική ευεξία τους. Αλλά όταν ασκείστε είναι επίσης σημαντικό! Θυμάστε όλες εκείνες τις φορές που οι γονείς σας σας είπαν να μην κολυμπήσετε αμέσως μετά το φαγητό; Εφαρμόστε την ίδια σκέψη όταν πηγάινετε το σκυλί σας άσκηση. Για να αποφύγετε την διάταση στομάχου στα σκυλιά, είναι καλύτερο να μην ασκείτε το σκυλί σας αμέσως μετά το φαγητό. Όταν το στομάχι του είναι γεμάτο, είναι πιο πιθανό να γυρίσει και να στρίψει, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα με το πεπτικό σύστημα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης έντονο παιχνίδι, το κολύμπι, την πάλη και τα τραβήγματα αμέσως μετά το φαγητό του σκύλου σας.

Οποιοπαθητική

Η προετοιμασία είναι έξυπνη σε περίπτωση που συμβεί διάταση στομάχου σκύλου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για φυλές που είναι επιρρεπείς σε διάταση στομάχουν=, όπως οι Μεγάλοι Δανοί, οι Σεντ Μπερνάρντς, οι Βαϊμαράνοι ή οι Ιρλανδοί Σέττερ. Έχετε έναν ομοιοπαθητικό κτηνίατρο εύκαιρο που μπορείτε να καλέσετε εάν το σκυλί σας εμφανίσει διάταση στομάχου. Θα μπορούν να σας πει ποιες θεραπείες πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να βρείτε ένα διαδικτυακό στην Ακαδημία Κτηνιατρικής Ομοιοπαθητικής.

Υπάρχουν δύο ομοιοπαθητικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της διάτασης στομάχου σκύλου. Πρέπει ακόμα να πάρετε το σκυλί σας στον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν, αλλά μπορείτε να δώσετε μία από αυτές τις θεραπείες στο σκύλο σας στο αυτοκίνητο στο δρόμο προς τον κτηνίατρο. Μερικές φορές αυτές οι θεραπείες θα βοηθήσουν και όταν φτάσετε στον κτηνίατρο, το σκυλί σας μπορεί να μην χρειάζεται επείγουσα φροντίδα… αλλά αν το κάνει, τότε είστε στο σωστό μέρος.

Carbo vegetabilis σε ισχύ 30C ή 200C

Nux vomica σε ισχύ 30C ή 200C

Μπορείτε να αγοράσετε αυτές τις θεραπείες στο Vitamin Shoppe, Whole Foods, σε άλλα καταστήματα υγείας ή online στο amazon.com ή στο smallflower.com. Είναι εξαιρετικές θεραπείες για το σπίτι σε περίπτωση που ο σκύλος σας εμφανίσει διάταση στομάχου. Για να τα δώσετε στο σκυλί σας, ρίξτε μερικά σφαιρίδια από οποιαδήποτε θεραπεία στο στόμα του στο δρόμο προς τον κτηνίατρο.

Χειρουργική επέμβαση για διάταση στομάχου σκύλου?

Τα σκυλιά με διάταση στομάχου συνήθως απαιτούν χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης. Αυτή η χειρουργική επέμβαση έχει δύο στόχους: να εκτιμήσει τη βλάβη που έχει γίνει στο στομάχι, την σπλήνα και άλλα όργανα και να ξεμπλοκάρει το στομάχι έτσι ώστε τα αέρια και τα αίματα / υγρά να μπορούν να περάσουν και να φύγουν από το σώμα του σκύλου σας. Είναι αναπόφευκτο σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις.

Προληπτική χειρουργική επέμβαση: Ενώ ορισμένοι κτηνίατροι θα εκτελέσουν επίσης χειρουργική επέμβαση προληπτικά για να σταματήσει το στομάχι από το στρίψιμο, λάβετε υπόψη ότι καμία χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να αποτρέψει την διάταση στομάχου σκύλου. Κατά τη διάρκεια αυτής της χειρουργικής επέμβασης, το στομάχι του σκύλου σας ράβεται σε άλλο μέρος του σώματος, όπως το νευρικό κλουβί. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω συμβουλές για να αποφύγετε το μελλοντική διάταση στομάχου αντί να κολλήσετε το στομάχι του σκύλου σας, ειδικά επειδή το σκυλί σας μπορεί ποτέ να μην φουσκώσει. Περιττό να πω, δεν προτείνω αυτήν την πρακτική.

Η πρόληψη της διάτασης στομάχου σε σκύλους είναι σημαντική, ειδικά όταν ο αριθμός των σκύλων που πεθαίνουν από αυτό είναι περίπου 20-30%. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης διάτασης και στροφής στομάχου του σκύλου σας (και ταυτόχρονα να ενισχύσετε την γενικότερη υγεία και διάθεσή του).

Πηγές:

DOGSNATURALLYMAGAZINE.COM

WHOLE-DOG-JOURNAL.COM

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα