5 ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ!

5 ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ!

Ο σκύλος μου δεν τρώει τις κροκέτες! Ο σκύλος μου σταμάτησε να τρώει την ξηρά τροφή του τι να κάνω? Το κουτάβι μου δεν τρώει τις κροκέτες! Απόρριψη ξηράς τροφής! Ο σκύλος μου δεν τρώει ξηρά τροφή!

Σίγουρα ανησυχητικό, όμως ο σκύλος σας προσπαθεί κάτι να σας πει όταν το κάνει αυτό, ότι πολύ απλά δεν θέλει να φάει αυτή την εξαιρετικά επεξεργασμένη τροφή όπως είναι. Μην απελπίζεστε όμως, η λύση είναι απλή και εύκολη! Και είναι το πρώτο σημαντικό βήμα προς την ευζωία του σκύλου σας και την δραστική βελτίωση της διατροφής του!

Βέβαια προσέξτε! Αν η ξηρά τροφή του σκύλου σας είναι χαμηλής ποιότητας, έχει υπερβολικούς αμυλώδεις υδατάνθρακες και δεν μπορεί να την πέψει σωστά ο σκύλος σας τότε το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε την ξηρά τροφή του με ποιοτικότερη και γευστικότερη! Δεν αρκεί να δίνετε χαμηλής ποιότητας ξηρά τροφή και απλά να την εμπλουτίσετε με αληθινές τροφές!

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ξηρά τροφή του σκύλου σας με αληθινά, ποιοτικά, νόστιμα και εξαιρετικά θρεπτικά τρόφιμα τα οποία καταναλώνετε και εσείς? Ακόμα και οι καλύτερες ξηρές τροφές για σκύλους μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά με την προσθήκη των κατάλληλων φρέσκων τροφίμων πλούσιων σε πρωτεΐνη, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, ωμέγα-3 λιπαρά, προβιοτικά και πρεβιοτικά!

Όταν πρόκειται για την ενίσχυση μιας ήδη πλήρους και ισορροπημένης διατροφής για σκύλους, τα αληθινά τρόφιμα είναι συχνά καλύτερα από τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής σκύλου. Είναι σημαντικό να παρέχετε στον σκύλο σας την καλύτερη δυνατή διατροφή ώστε να παραμένει χαρούμενος και υγιής! Μην ξεχνάτε ποτέ πως η διατροφή και η γενικότερη ευημερία του σκύλου σας εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τις δικές επιλογές!

Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα πράγματα όταν προσθέτετε φρέσκα τρόφιμα στη διατροφή του σκύλου σας. Μειώστε την ποσότητα της ξηράς τροφής (κροκέτας) που λαμβάνει ο σκύλος σας, ώστε να μην αυξήσετε τον συνολικό αριθμό των θερμίδων που τρέφετε το σκυλί σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινή αύξηση βάρους. Περιορίστε την ποσότητα φρέσκιας τροφής που προσθέτετε στο μπολ του σκύλου σας σε περίπου 20-25 τοις εκατό των συνολικών θερμίδων που καταναλώνονται. Εάν θέλετε να ταΐσετε περισσότερο από αυτό, πρέπει να είστε προσεκτικοί για να ταΐσετε μια κατάλληλη ποικιλία ασφαλών τροφών για σκύλους για να διατηρήσετε την διατροφή του πλήρη και ισορροπημένη.

ΟΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΚΥΛΟΥ!

Απαλλαγείτε από το μίζερο φαγητό του σκύλου σας και δώστε του να απολαύσει γκουρμέ συνταγές με προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά και ήπια επεξεργασία ώστε να διατηρείται η θρεπτικότητα και η γεύση τους.
[bt_bb_single_product product_id=”10501″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10397″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10431″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10425″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5123″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5150″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5324″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5279″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]

Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα που μπορείτε να προσθέσετε στην διατροφή του σκύλου σας:

1. Αυγά για σκύλους (ιδανικά βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής)

Λίγα τρόφιμα για σκύλους μπορούν να αντισταθμίσουν τη θρεπτική επίδραση των αυγών, με το συνδυασμό υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και λίπους μαζί με μια μεγάλη ποικιλία βιταμινών και μετάλλων. Τα αυγά για σκύλους είναι επίσης φθηνά και εύκολα στη σίτιση. Τα ασπράδια των αυγών χωνεύονται πιο εύκολα όταν μαγειρεύονται, ενώ οι κρόκοι διατηρούν περισσότερο από τη θρεπτική τους αξία εάν τρέφονται ωμοί. Τα περισσότερα σκυλιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα βακτήρια στα ωμά αυγά, αλλά είναι προτιμότερο να τρέφονται μαγειρεμένα μελάτα, σφιχτά ή ως ομελέτα.

Ένα μεγάλο αυγό παρέχει περίπου 70 θερμίδες. Αυτό το ποσό είναι καλό για μεσαίου μεγέθους και μεγαλύτερα σκυλιά, αλλά τα μικρότερα σκυλιά θα τα πήγαιναν καλύτερα με μισό αυγό ημερησίως ή ένα αυγό κάθε δεύτερη μέρα, με τα γεύματα να μειώνονται αναλογικά.

Είναι καλύτερα να μην συμπεριλάβετε το τσόφλι όταν ταΐζετε αυγά, καθώς τα κελύφη περιέχουν πολύ περισσότερο ασβέστιο από ό, τι χρειάζεται ο σκύλος σας. Το υπερβολικό ασβέστιο μπορεί να είναι επιβλαβές ειδικά για τα μεγαλόσωμα κουτάβια και επίσης δεσμεύει άλλα μέταλλα, καθιστώντας τα λιγότερο διαθέσιμα στο σκυλί σας.

2. Γιαούρτι ή κεφίρ για σκύλους (ιδανικά κατσικίσιο)

Μια φυσική πηγή προβιοτικών για σκύλους, το γιαούρτι και το κεφίρ για σκύλους είναι άλλα 2 φαγητά που είναι φθηνά και εύκολα στη σίτιση. Προτιμήστε γιαούρτι και κεφίρ με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά και χαμηλότερα δυνατά σάκχαρα καθώς το σκυλί σας δεν τα χρειάζεται.

Τα προβιοτικά για σκύλους (ευεργετικά βακτήρια) στο γιαούρτι και ακόμα καλύτερα στο κεφίρ παρέχουν οφέλη για όλα τα σκυλιά, αλλά είναι ιδιαίτερα καλά για σκύλους με πεπτικά προβλήματα. Ιδανικά χρησιμοποιήστε γιαούρτι κατσικίσιο με ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες (κεφίρ). Ποικιλίες που περιέχουν κάτι παραπάνω από Lactobacillus acidophilus μπορεί να προσφέρουν πρόσθετα οφέλη στο πεπτικό σύστημα του σκύλου.

Το γιαούρτι και το κεφίρ για σκύλουςμε χαμηλά λιπαρά έχουν λιγότερες από 20 θερμίδες ανά 28 γραμμάρια, οπότε ακόμη και τα μικρόσωμα σκυλιά μπορούν να απολαύσουν μια κουταλιά χωρίς να ανησυχούν για τη μείωση των μερίδων των τροφίμων τους.

3. Σαρδέλες για σκύλους

Τα ψάρια για σκύλους παρέχουν ωμέγα-3 λιπαρά για σκύλους EPA και DHA που είναι καλά για το δέρμα και το τρίχωμα τους. Επιπλέον, βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος των σκύλων και στη μείωση της φλεγμονής, και έτσι μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για σκύλους με αλλεργίες, αρθρίτιδα και αυτοάνοσες ασθένειες, ακόμα και για πρόληψη. Τα ωμέγα-3 λιπαρά για σκύλους DHA είναι επίσης καλά για την υγεία του εγκεφάλου, η οποία μπορεί να ωφελήσει τόσο τα κουτάβια όσο και τα ηλικιωμένα σκυλιά.

Μια μικρή κονσέρβα σαρδέλας παρέχει περίπου 25 θερμίδες και 175 mg ωμέγα-3 λιπαρών για σκύλους, μια καλή ποσότητα για ένα μικρόσωμο ή μεσαίου μεγέθους σκυλί (20 κιλά ή λιγότερο). Δώστε σε μεγαλύτερα σκυλιά αναλογικά περισσότερο. Χρησιμοποιήστε σαρδέλες συσκευασμένες σε νερό (όχι λάδι). Τροφοδοτήστε αμέσως μετά το άνοιγμα, ώστε τα λιπαρά οξέα να είναι ακόμα φρέσκα.

Άλλες επιλογές σε κονσέρβες ψαριών, ειδικά για μεγαλύτερα σκυλιά, περιλαμβάνουν σκουμπρί και ροζ σολομό.

4. Λαχανικά και φρούτα για σκύλους

Τα μούρα, ειδικά τα βατόμουρα και τα blueberries είναι γεμάτα με τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά για σκύλους. Άλλα καλά φρούτα που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή του σκύλου σας είναι οι μπανάνες, τα μήλα, το πεπόνι, το καρπούζι (με μέτρο λόγω των σακχάρων που περιέχει), ο ανανάς (πηγή της αντιισταμινικής κερσετίνης) . Πολλά φρούτα, όπως το μήλο και η μπανάνα είναι επίσης πλούσια πηγή πρεβιοτικών για σκύλους, που είναι η τροφή των προβιοτικών. Έτσι συνδυάζοντας τα με γιαούρτι και κεφίρ, ενισχύετε την πεπτική λειτουργία του σκύλου σας! Μην ξεχνάτε πως υγιές πεπτικό σύστημα σημαίνει ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα σκύλου! Σε μερικά σκυλιά αρέσουν επίσης τα εσπεριδοειδή τα οποία όμως πρέπει να δίνετε με μέτρο (πορτοκάλι, μανταρίνι). Μην ταΐζετε τα κουκούτσια καθώς είναι περιέχουν ουσίες τοξικές για τον σκύλο σας και τις φλούδες γιατί δεν μπορεί ο σκύλος σας να τις χωνέψει. Επίσης να αποφεύγετε τα σταφύλια και τις σταφίδες, που μπορεί να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια όταν τρώγονται σε μεγάλες ποσότητες.

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά για σκύλους είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για τη διατροφή του σκύλου σας από τα αμυλώδη τρόφιμα όπως τα δημητριακά και οι πατάτες. Τα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά όταν τρέφονται ελαφρώς μαγειρεμένα, αλλά τα ωμά λαχανικά, όπως καρότα, φέτες κολοκυθιών και ακόμη και κατεψυγμένα μπιζέλια, κάνουν υπέροχες λιχουδιές σκύλου χαμηλών θερμίδων. Τα μη αμυλούχα λαχανικά μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν στη διατροφή του σκύλου σας για να αυξήσουν την ποσότητα που τρώνε χωρίς να προσθέσετε σημαντικές θερμίδες. Τα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, είναι εξαιρετικά θρεπτικά, αλλά προσέξτε: πάρα πολλά μπορεί να προκαλέσουν αέρια.

5. Υγιή περισσεύματα τροφίμων για σκύλους

Οι εταιρείες παρασκευής τροφών και λιχουδιών για σκύλους και συχνά οι κτηνίατροι σας αποθαρρύνουν να δίνετε περισσεύματα τροφίμων στον σκύλο σας, αλλά όσο περιορίζεστε σε υγιεινά τρόφιμα και μικρές μερίδες (20-25% της τροφής τους), δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να μοιράζεστε τα υγιεινά γεύματα που τρώτε με τα σκυλιά σας. Τροφοδοτήστε μερικά από τα τρόφιμα που τρώτε μόνοι σας, όπως μαγειρεμένο κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι, αρνί, κουνέλι) χωρίς συστατικά βλαβερά για τον σκύλο σας όπως είναι το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα κρεμμύδια και ωμά πολτοποιημένα ή ελαφρώς μαγειρεμένα λαχανικά τα οποία είναι κατάλληλα για σκύλους (πχ καρότα, μαρούλι, σπανάκι, κολοκύθια, μπρόκολο, κουνουπίδι, αγγούρι) , όχι όμως λιπαρά περισσεύματα τροφίμων σας που οδηγούν σε περιττή αύξηση βάρους, επιβάρυνση του πεπτικού συστήματος και με ελάχιστη θρεπτική αξία. Διατηρήστε τις ποσότητες μικρές ή μειώστε το μέγεθος του γεύματος του σκύλου σας για να καλύψετε τις επιπλέον θερμίδες που του δίνετε.

Τα παραπάνω είναι τα πρώτα βήματα που μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε ώστε να ενισχύσετε την ξηρά τροφή του σκύλου σας με ποιοτικές τροφές που καταναλώνετε και εσείς! Θα τον καμαρώσετε γρήγορα να απολαμβάνει το κάθε γεύμα του!

Το επόμενο βήμα και εφόσον έχετε εξοικειωθεί με την διαδικασία, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πρώτα οφέλη της βελτίωσης της υγείας και διάθεσης του σκύλου σας είναι να παρέχετε εξ’ ολοκλήρου στον σκύλο σας αληθινές, ωμές, βιολογικά κατάλληλες (BARF) ποιοτικές τροφές ώστε να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την ευημερία του, όπως και αξίζει!

Πηγές:

http://whole-dog-journal.com

http://healthypets.mercola.com

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα