ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ! ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥΣ!

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ! ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥΣ!

Ταΐζετε ήδη ή σκέφτεστε να δώσετε στον σκύλο σας σπιτικές ή έτοιμες ωμές BARF τροφές ή μαγειρευτό φαγητό για σκύλους και ανησυχείτε ότι ο σκύλος σας δεν θα λαμβάνει τα απαραίτητα φυσικά θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία)?  

Μήπως πάλι ξοδεύετε ήδη ένα σωρό χρήματα αγοράζοντάς του συνθετικά συμπληρώματα διατροφής για σκύλους?

Έχουμε λοιπόν έναν εξαιρετικό πρακτικό οδηγό για εσάς… έτσι μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας παίρνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται από τις φυσικές και βιολογικά κατάλληλες τροφές του. Τον έχουμε χωρίσει σε 3 σημαντικά μέρη :

  1. Βιταμίνες για σκύλους σε κρέατα και βότανα (Μέρος Ι)
  2. Μέταλλα για σκύλους σε κρέατα και βότανα (Μέρος ΙΙ)
  3. Βιταμίνες και μέταλλα για σκύλους σε φρούτα και λαχανικά (Μέρος ΙΙΙ)

Σε αυτό το άρθρο ξεκινάμε με το 1ο μέρος, τα υπόλοιπα 2 μέρη μπορείτε να βρείτε σε 2 ξεχωριστά άρθρα τα οποία μπορείτε να βρείτε στο τέλος κάθε άρθρου από αυτά τα 3.

Μέρος I – Βιταμίνες σε κρέατα και βότανα για σκύλους

Απευθύνεται αρχικά σε εσάς που προτιμάτε να μην ταΐζετε λαχανικά στο σαρκοφάγο κατοικίδιό σας… ή είστε απλά κουρασμένοι να κόβετε και να καθαρίζετε λαχανικά. Θα σας πω τι να ταΐσετε το σκυλί σας, ώστε να πάρει τις βιταμίνες και τα μέταλλα του από τα κρέατα… και θα αναφέρω επίσης ορισμένα θρεπτικά βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν αισθάνεστε ότι το σκυλί σας χρειάζεται επιπλέον ώθηση χωρίς να προσθέσετε λαχανικά.

Ας κάνουμε όμως πρώτα μια μικρή παρένθεση σχετικά με τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής για σκύλους.

Συνθετικά συμπληρώματα διατροφής για σκύλους

Οι συνθετικές βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία είναι σχεδόν σε όλες τις επεξεργασμένες τροφές για σκύλους… που σημαίνει σχεδόν όλες τις κροκέτες και τις κονσερβοποιημένες τροφές σκύλων, ακόμη και σε ορισμένες έτοιμες BARF και μαγειρευτές τροφές για σκύλους.

Εάν ταΐζετε τον σκύλο σας με σπιτικές ωμές BARF τροφές ή μαγειρευτό φαγητό, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε εμφιαλωμένες βιταμίνες και μέταλλα στην διατροφή του. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε πως αν αυτές οι βιταμίνες και τα μέταλλα παράγονται συνθετικά, δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά για τον σκύλο σας.

Τα συνθετικά συμπληρώματα διατροφής σκύλων και ανθρώπων δεν αναγνωρίζονται από τον οργανισμό με τον ίδιο τρόπο όπως τα φυσικά θρεπτικά συστατικά. Μπορούν επίσης να εμποδίσουν την ικανότητα των φυσικών πηγών να λειτουργούν σωστά στο σώμα του σκύλου όπως και του ανθρώπου.

Μέρος Ι: Βιταμίνες για σκύλους στα κρέατα και τα βότανα

Σημείωση: Αυτή η ενότητα σας λέει πού θα βρείτε βιταμίνες από κρέατα και βότανα… αλλά χρειάζεται επίσης να διαβάσετε και άλλα 2 μέρη. Εάν δεν ταΐζετε στο σκυλί σας λαχανικά, μπορεί να χάνει μερικά σημαντικά φυτοθρεπτικά συστατικά (τα οποία προέρχονται μόνο από φυτά). Αυτά περιλαμβάνουν καροτενοειδή, λυκοπένιο, λουτεΐνη, φλαβονοειδή και φυτικές ίνες, τα οποία είναι όλα σημαντικά στην ενίσχυση του πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου άρα και στην πρόληψη των ασθενειών και αυτοάνοσων νοσημάτων!  

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΕΣ (FSG) ΥΓΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΚΥΛΟΥ!

Πλήρεις και ισορροπημένες με 83% φρέσκο κρέας, λαχανικά, συστατικά κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και ασύγκριτη γεύση! Σπιτικό φαγητό για το σκυλοπαίδι σας!
[bt_bb_single_product product_id=”5238″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5324″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5261″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5279″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5232″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5267″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5244″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5273″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]

Βιταμίνες για σκύλους!

Οι βιταμίνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές.

Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες για σκύλους περιλαμβάνουν βιταμίνες A, D, E και K. Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες αποθηκεύονται στους ιστούς του σώματος και εάν τα σκυλιά σας παίρνουν πάρα πολύ λιποδιαλυτή βιταμίνη, μια περίσσεια βιταμινών μπορεί να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου.

Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες για σκύλους είναι οι βιταμίνες Β και η βιταμίνη C. Αυτές οι βιταμίνες δεν αποθηκεύονται στο σώμα όπως οι λιποδιαλυτές βιταμίνες, οπότε πρέπει συνήθως να βρίσκονται στη διατροφή κάθε μέρα. Εάν τροφοδοτούνται υπερβολικές υδατοδιαλυτές βιταμίνες, το σώμα θα πάρει αυτό που χρειάζεται και τα νεφρά θα εκκρίνουν τα υπόλοιπα στα ούρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπερβολές δεν θα συμβούν ποτέ, αλλά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να συμβεί σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες.

Βιταμίνη Α για σκύλους

Ενισχύει την ανοσία, αποτρέπει τα προβλήματα των ματιών και τις δερματικές διαταραχές των σκύλων. Σημαντικό στον σχηματισμό οστών και δοντιών. Προστατεύει από κρυολογήματα και λοιμώξεις. Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Σημείωση: Η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή και μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα με την πάροδο του χρόνου. Είναι δύσκολο να πάρετε τοξικότητα από τη βιταμίνη Α από τα τρόφιμα, αλλά μην προσθέτετε πολλά τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α εάν ταΐζετε τον σκύλο σας με έτοιμες ωμές BARF ή μαγειρευτές τροφές για σκύλους που έχουν ήδη βιταμίνη Α.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη Α για σκύλους

Κοτόπουλο, χοιρινό, αυγό, σολομός, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, σαρδέλες, τόνος, συκώτι, νεφρά, μυαλό.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη Α για σκύλους

Αλφάλφα, φύλλα μποράγκο, ρίζα κολλιτσίδας, καγιέν, ρεβίθια, ευφρασία, σπόρος μάραθου, λυκίσκος, ιππουρίδα, φύκια, λεμονόχορτο, βερμπάσκο, τσουκνίδα, άχυρο βρώμης, πάπρικα, μαϊντανός, μέντα, μπανάνα, φύλλα βατόμουρου, κόκκινο τριφύλλι, αγριοτριανταφυλλιά, φασκόμηλο , αρκουδοστάφυλλο, φύλλα βιολέτας, κάρδαμο, αγριολάπαθο.

Η αλφάλφα είναι ένα βότανο με πολλά θρεπτικά οφέλη, αλλά είναι μια μεγάλη γενετικά τροποποιημένη καλλιέργεια (GMO). Φροντίστε να αγοράσετε βιολογική αλφάλφα για να αποφύγετε τα επιβλαβή GMO στο σκύλο σας.

Βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) για σκύλους

Προωθεί την ανάπτυξη, βελτιώνει τη νοητική στάση, βοηθά στην πέψη, βοηθά στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος και στην πρόληψη του στρες του σκύλου σας.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη Β1 για σκύλους

Συκώτι, κουνέλι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, αρνί, κατσίκα, στρουθοκάμηλος, βουβάλι, αυγό, βόειο κρέας, σολομός, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, σαρδέλα.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη Β1 για σκύλους

Αλφάλφα, φύκια bladderwrack, ρίζας κολλιτσίδας, μαγιοβότανο, καγιέν, χαμομήλι, στελλάρια, ευφρασία, μαραθόσπορος, τριγωνέλλα, λυκίσκος, τσουκνίδα, άχυρο βρώμης, μαϊντανός, μέντα, φύλλα βατόμουρου, κόκκινο τριφύλλι, αγριοτριαντάφυλλο, φασκόμηλο, αγριαψιθιά και αγριολάπαθο.

Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) για σκύλους

Απαιτείται για σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, βοηθά στην ανάπτυξη και αναπαραγωγή, προάγει την ανάπτυξη του τριχώματος, του δέρματος και των νυχιών. Είναι σημαντικό για την πρόληψη και τη θεραπεία του καταρράκτη.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη Β2 για σκύλους

Συκώτι, καρδιά, νεφρό, κουνέλι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, αρνί, κατσίκα, στρουθοκάμηλος, βουβάλι, αυγό, βόειο κρέας, σολομός, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, σαρδέλα.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη Β2 για σκύλους

ΑΑλφάλφα, φύκια bladderwrack, ρίζα κολλιτσίδας, μαγιοβότανο, cayenne, χαμομήλι, στελλάρια, ευφρασία, μαραθόσπορος, τριγωνέλλα, ginseng, λυκίσκος, ιππουρίδα, βερμπάσκο, τσουκνίδα, άχυρο βρώμης, μαϊντανός, μέντα, φύλλα βατόμουρου, κόκκινο τριφύλλι, αγριοτριανταφυλλιά, φασκόμηλο , αγριολάπαθο.

Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη) για σκύλους

Απαραίτητη για σωστή κυκλοφορία και υγιές δέρμα σκύλου. Αυξάνει την ενέργεια, βοηθά στην πέψη, βοηθά στην πρόληψη των ημικρανιών.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη Β3 για σκύλους

Κουνέλι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, αρνί, κατσίκα, στρουθοκάμηλος, βουβάλι, αυγό, μοσχάρι, σολομός, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, σαρδέλα, τόνος.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη Β3 για σκύλους

Αλφάλφα, ρίζα κολλιτσίδας, μαγιοβότανο, καγιέν, χαμομήλι, ρεβίθια, ευφρασία, μαραθόσπορος, λυκίσκος, γλυκόριζα, βερμπάσκο, τσουκνίδα, άχυρο βρώμης, μαϊντανός, μέντα, φύλλα βατόμουρου, κόκκινο τριφύλλι, αγριοτριαντάφυλλο, κόκκινη φτελιά, αγριολάπαθο.

Βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ) για σκύλους

Ενισχύει την αντοχή, αποτρέπει την αναιμία, βοηθά στην επούλωση των πληγών, καταπολεμά τη μόλυνση, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη Β5 για σκύλους

Συκώτι, καρδιά, νεφρό, κουνέλι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, αρνί, κατσίκα, στρουθοκάμηλος, βουβάλι, αυγό, βόειο κρέας, σολομός, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, σαρδέλα.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη Β5 για σκύλους

Αλφάλφα, ρίζα κολλιτσίδας, τσουκνίδα, αγριολάπαθο.

Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη) για σκύλους

Απαιτείται για την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος. Βοηθά στην απορρόφηση λιπών και πρωτεϊνών. Ήπιο διουρητικό, βοηθά στην πρόληψη των λίθων των νεφρών. Χρήσιμο στη θεραπεία αλλεργιών, αρθρίτιδας και άσθματος σκύλου.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη Β6 για σκύλους

Συκώτι, καρδιά, νεφρό, κουνέλι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, αρνί, κατσίκα, στρουθοκάμηλος, βουβάλι, αυγό, βόειο κρέας, σολομός, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, σαρδέλα.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη Β6 για σκύλους

Αλφάλφα, μαγιοβότανο, άχυρο βρώμης.

Βιταμίνη Β9 (Φολικό οξύ, Φολικό οξύ) για σκύλους

Λειτουργεί για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και βοηθά το σίδηρο να λειτουργεί σωστά στο σώμα. Ελέγχει τα επίπεδα αμινοξέων στο αίμα. Είναι σημαντικό σε εγκύους θηλυκούς σκύλους  για να μειώσουν τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα (όπως σχισμένος ουρανίσκος).

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη Β9 για σκύλους

Συκώτι, κουνέλι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, αρνί, κατσίκα, στρουθοκάμηλος, βουβάλι, αυγό, βόειο κρέας, σολομός, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, σαρδέλα.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη Β9 για σκύλους

Δενδρολίβανο, πικραλίδα, μαϊντανός, σπιρουλίνα.

Βιταμίνη Β12 (Κυανοκοβαλαμίνη) για σκύλους

Βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας. Προστατεύει το νευρικό σύστημα, βελτιώνει τη συγκέντρωση, βοηθά στην πέψη του σκύλου.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη Β12 για σκύλους

Συκώτι, καρδιά, νεφρό, κουνέλι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, αρνί, κατσίκα, στρουθοκάμηλος, βουβάλι, αυγό, βόειο κρέας, σολομός, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, σαρδέλα.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη Β12 για σκύλους

Αλφάλφα, φύκια bladderwrack, λυκίσκος.

Βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) για σκύλους

Βοηθά στο σχηματισμό ασβεστίου και σιδήρου. Ενισχύει την ανοσία. Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου σκύλων. Βοηθά στην παραγωγή αντιοξειδωτικών ορμονών. Απαιτείται αντιοξειδωτικό για σωστή ανάπτυξη και επιδιόρθωση των ιστών και για τη λειτουργία των επινεφριδίων του σκύλου.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη C για σκύλους

Συκώτι, νεφρά, καρδιά, ψάρι.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη C για σκύλους

Αλφάλφα, ρίζα κολλιτσίδας, καγιέν, ρεβίθια, ευφρασία, μαραθόσπορος, τριγωνέλλα, λυκίσκος, ιππουρίδα, φύκια, μέντα,βερμπάσκο, τσουκνίδα, άχυρο βρώμης, πάπρικα, μαϊντανός, βελόνα πεύκου, πλαντάγκο, φύλλο βατόμουρου, κόκκινο τριφύλλι, αγριοτριαντάφυλλο, σκουτελλάρια , φύλλα βιολέτας, αγριαψιθιά, αγριολάπαθο.

Βιταμίνη D για σκύλους

Απαραίτητη για την χρήση ασβεστίου και φωσφόρου. Αποτρέπει ραχίτιδα. Απαιτείται για φυσιολογική ανάπτυξη των οστών και των δοντιών του σκύλου. Βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού. Αποτρέπει τον καρκίνο και ενισχύει την ανοσία. Βοηθά τη λειτουργία του θυρεοειδούς και την πήξη του αίματος.

Σημείωση: Τα σκυλιά δεν μπορούν να παράγουν βιταμίνη D από τον ήλιο όπως μπορούν οι άνθρωποι, γι’ αυτό πρέπει να την λαμβάνουν από την διατροφή τους. Εάν ταΐζετε τον σκύλο σας με σπιτικές ωμές BARF τροφές ή μαγειρευτό φαγητό για σκύλους, εκτός εάν το κρέας σας προέρχεται από ζώα που τρέφονται με χόρτο (grass fed) ή τους δίνετε αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, θα πρέπει να ταΐζετε τον σκύλο σας με ψάρια ή να συμπληρώσετε με λάδι από συκώτι βακαλάου για να λαμβάνει έτσι ο σκύλος σας αρκετή βιταμίνη D. Προσέξτε όμως εάν ταΐζετε τον σκύλο σας με έτοιμες ωμές BARF τροφές ή έτοιμο μαγειρευτό φαγητό για σκύλους, φροντίστε να ενημερωθείτε αν οι τροφές αυτές περιέχουν ή όχι επαρκή ποσότητα βιταμίνης D ώστε να γνωρίζετε αν χρειάζεται να προσθέσετε ή όχι.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη D για σκύλους

Αυγό, σαρδέλα, συκώτι, νεφρά, σολομός, τόνος.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη D για σκύλους

Αλφάλφα, ιππουρίδα, τσουκνίδα, μαϊντανός.

Βιταμίνη Ε για σκύλους

Αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Αποτρέπει την καταστροφή των κυττάρων. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και προάγει το υγιές δέρμα και τρίχωμα σκύλου.

Σημείωση: η βιταμίνη Ε δεν απορροφάται εύκολα και λιγότερο από το ήμισυ της ποσότητας τροφής διατίθεται στον οργανισμό. Τα κρέατα που τρέφονται με χόρτο-γρασίδι (grass fed) έχουν περίπου τέσσερις φορές υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε από ότι αυτά που τρέφονται με σιτηρά.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη Ε για σκύλους

Στρουθοκάμηλος, βουβάλι, αυγό, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, σαρδέλα, νεφρά, συκώτι, μυαλό.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη Ε για σκύλους

Αλφάλφα, φύκια bladderwrack, πικραλίδα, κινεζική αγγελική, λιναρόσπορος, τσουκνίδα, άχυρο βρώμης, φύλλα βατόμουρου, αγριοτριαντάφυλλο.

Βιταμίνη Κ για σκύλους

Προωθεί την υγιή λειτουργία του ήπατος. Βοηθά στον σχηματισμό και την επισκευή των οστών. Αυξάνει τη μακροζωία των σκύλων.

Πηγές κρέατος με Βιταμίνη Κ για σκύλους

Αυγό, ιππόγλωσσα, μπακαλιάρος, σαρδέλα, συκώτι.

Πηγές βοτάνων με Βιταμίνη Κ για σκύλους

Αλφάλφα, πράσινο τσάι, φύκια, τσουκνίδα, άχυρο βρώμης, αγριοκαρδαμούδα.

Όπως λοιπόν διαπιστώνετε διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο, χρειάζεται να δίνετε στον σκύλο σας ποικιλία ποιοτικών, αληθινών και εξαιρετικά θρεπτικών τροφίμων (ιδανικά ωμών ή ελαφρώς μαγειρεμένων) ώστε να λαμβάνει πληθώρα φυσικών βιταμινών που έχει ανάγκη ο οργανισμός του ώστε να λειτουργεί σωστά και να είναι υγιής! Το σημαντικότερο στην διατροφή του είναι τα είδη κρεάτων που λαμβάνει, η εναλλαγή των οποίων κρίνεται από τους επιστήμονες απαραίτητη και για έναν ακόμα σημαντικό λόγο πέρα από τις βιταμίνες. Την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στα Ωμέγα-3 και τα Ωμέγα-6 λιπαρά για σκύλους (κάνετε κλικ για μετάβαση στο αντίστοιχο άρθρο) που παίζουν επίσης πρωταρχικό ρόλο στην μείωση της χρόνιας φλεγμονής και της γενικότερης υγείας του!

Συνεχίστε διαβάζοντας το επόμενο συνδεδεμένο άρθρο:

ΜΕΡΟΣ ΙΙ – ΜΕΤΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΣΕ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

Πηγή: DOGSNATURALLYMAGAZINE.COM

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post

Comments (0)


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα