APOQUEL ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΣΚΥΛΩΝ!ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!

APOQUEL ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΣΚΥΛΩΝ!ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!

Έχει ο σκύλος σας αλλεργίες; Σας προσφέρει ο συμβατικός κτηνίατρός σας ένα δημοφιλές φάρμακο το Apoquel για αλλεργική δερματίτιδα σκύλων; Αυτό θεωρείται ως «μια ταχεία δράση και “ασφαλής” θεραπεία για τον έλεγχο της οξείας και χρόνιας φαγούρας των σκύλων». Ο κνησμός σημαίνει κνησμός. Όταν ο σκύλος σας έχει φαγούρα, απογοητεύεστε και θέλετε να τον κάνετε να νιώσει πιο άνετα. Κανείς δεν θέλει να νιώθει φαγούρα και να ξύνεται συνέχεια. Προσέξτε όμως!

Μια δόση Apoquel μπορεί να ανακουφίσει τον κνησμό του σκύλου σας σε μόλις 4 έως 24 ώρες. Και οι ιδιοκτήτες σκύλων λένε ότι το Apoquel λειτουργεί για να ανακουφίσει τον κνησμό των σκύλων τους.

Ακούγεται σαν κάτι που ίσως θέλετε να δοκιμάσετε, έτσι;

Λοιπόν, όχι τόσο γρήγορα…

Πριν εκθέσετε το σκυλί σας στους κινδύνους αυτού του φαρμάκου… πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά. Εάν ο σκύλος σας λαμβάνει ήδη Apoquel ως θεραπεία αντιμετώπισης συμπτωμάτων της αλλεργικής δερματίτιδας σκύλου πιθανότατα θα επανεξετάσετε τις επιλογές σας μέχρι το τέλος αυτού του σημαντικού άρθρου που δημιούργησε μία καταξιωμένη ολιστική κτηνίατρος η Dr Deva Khalsa VMD την οποία και ευχαριστούμε θερμά!

Γιατί; Λοιπόν, επιτρέψτε μου να μοιραστώ γιατί δεν θα έδινα ποτέ στο σκυλί μου το Apoquel για αλλεργική δερματίτιδα σκύλων!

Το Apoquel για σκύλους κατεδαφίζει βασικά μέρη των εσωτερικών συστημάτων καταπολέμησης των ασθενειών του σκύλου σας. Έχει σημαντικές παρενέργειες. Επιτρέψτε μου να σας πω περισσότερα… ώστε να μπορείτε να κρατήσετε το σκυλί σας και χωρίς φαγούρα και ασφαλές.

ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

Μια αλλεργία είναι μια υπερβολική και ακατάλληλη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου. Η συμβατική κτηνιατρική «λατρεύει» να καταστέλλει τα συμπτώματα και επικεντρώνεται σε αυτό.

Η καταστολή των συμπτωμάτων σημαίνει να απαλλαγείτε από αυτά χωρίς να αντιμετωπίσετε τις αιτίες της ασθένειας. Τα αλλεργικά συμπτώματα σκύλου είναι μια ακατάλληλη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ας δούμε λοιπόν τα φάρμακα που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για την καταστολή των αλλεργικών συμπτωμάτων των σκύλων.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ!

Με εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής αποτοξίνωσης οργανισμού, τόνωσης ανοσοποιητικού, πεπτικού και εύπεπτες υποαλλεργικές τροφές. Αποτελεσματικά προϊόντα με μερικά κλικ στην πόρτα σας!
[bt_bb_single_product product_id=”10557″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”9996″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”9074″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”8389″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10000″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5366″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”9064″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Η πρεδνιζόνη (κορτιζόνη) ήταν το πρώτο συμβατικό φάρμακο που χρησιμοποιείται από τους κτηνιάτρους για αλλεργίες σκύλων. Η πρεδνιζόνη και άλλα στεροειδή λειτουργούν καταστέλλοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στη συνέχεια, όταν οι αλλεργικοί σκύλοι σταμάτησαν να ανταποκρίνονται στα στεροειδή, οι κτηνίατροι άρχισαν να χρησιμοποιούν το Atopica (κυκλοσπορίνη). Η κυκλοσπορίνη αναπτύχθηκε αρχικά για να αποτρέψει την απόρριψη μοσχεύματος οργάνων σε ανθρώπους. Καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα για να αποτρέψει το σώμα να απορρίψει τη μεταμόσχευση.

Το Atopica έχει ισχυρή και καταστροφική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Atopica σε επόμενο άρθρο που θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες ημέρες.

Δυστυχώς, το Atopica χρησιμοποιείται ακόμα για ορισμένα σκυλιά. Αυτό είναι ανησυχητικό… ο FDA έχει 17 σελίδες ανεπιθύμητων ενεργειών για το Atopica σε σκύλους! Ακολουθούν μερικές από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την πρώτη σελίδα, μαζί με τον αριθμό των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν:

 • Έμετος σκύλου – 3.108
 • Διάρροια σκύλου – 1.369
 • Κατάθλιψη ή λήθαργος σκύλου – 1.142
 • Ανορεξία (απώλεια όρεξης) σκύλου – 834
 • Κνησμός (φαγούρα στο δέρμα) σκύλου – 790
 • Αυξημένα ηπατικά ένζυμα σκύλου – 429 (ALKP) & 311 (ALT)
 • Αλληλεπιδράσεις με τα ναρκωτικά – 316
 • Γρήγορο λαχάνιασμα σκύλου – 287
 • Τρέμουλο σκύλου – 277
 • Υπερπλασία των ούλων του σκύλου (υπερανάπτυξη των ούλων γύρω από τα δόντια) – 260
 • Σπασμοί σκύλου- 259

Ο αριθμός των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν είναι αρκετά συγκλονιστικός. Το ειρωνικό είναι η πέμπτη παρενέργεια στη λίστα είναι ο κνησμός – το ίδιο πράγμα που θέλετε να σταματήσετε!

Λοιπόν τι ακολουθεί?

Εισαγάγετε το τελευταίο τρομακτικό αλλεργικό φάρμακο για σκύλους, το Apoquel για αλλεργική δερματίτιδα σκύλων. Καταστέλλει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σας… αλλά με διαφορετικό τρόπο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ APOQUEL ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Το Apoquel για σκύλους επηρεάζει τις κινάσες του σώματος. Οι κινάσες είναι ενώσεις σηματοδότησης που χρησιμοποιούν τα κύτταρα για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Τη δεκαετία του 1980, ένας Αυστραλός χημικός ανακάλυψε μερικά νέες κινάσες. Είναι γνωστές ως JAK1, JAK2, JAK3 και TKY2. Με την αυξανόμενη επιδημία αλλεργιών σκύλου, οι φαρμακευτικές εταιρείες είδαν μια ευκαιρία. Ανέπτυξαν ένα φάρμακο που θα σταματούσε αυτά τα JAK στα ίχνη τους.

Και σίγουρα πέτυχαν.

Το μηλεϊνικό Oclacitinib, με την επωνυμία Apoquel®, είναι αναστολέας JAK. Αυτό σημαίνει ότι εμποδίζει τα JAK να κάνουν τη δουλειά τους.

Τα JAK είναι βασικά στοιχεία για τον έλεγχο τόσο της ανάπτυξης και την διάπλαση. Αυτά τα συγκεκριμένα JAK κάνουν τα παρακάτω:

 • Αστυνόμευση του σώματος κατά του σχηματισμού όγκων
 • Έλεγχος της ανάπτυξης και της ανάπτυξης του σώματος
 • Σχηματισμός λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων
 • Η διασφάλιση της λειτουργίας των Β κυττάρων που παράγουν αντισώματα και της «αστυνόμευσης» Τ-κυττάρων λειτουργεί καλά.
 • Ρύθμιση της φλεγμονώδους απόκρισης

ΤΟ APOQUEL ΚΑΙ ΤΑ “JAK” ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ

Ο μηχανισμός της Apoquel είναι να διακόπτει τα JAK… και να τα εμποδίζει να λειτουργούν. Αλλά χωρίς JAK, το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Το JAK1 είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχή παρακολούθηση στο σώμα του σκύλου σας. Η δουλειά του είναι να βρει και να καταστρέψει ανώμαλα κύτταρα που έχουν γίνει καρκινικά… πριν σχηματίσουν όγκους. Και είναι απαραίτητο για την καταστροφή των παρασίτων, μυκήτων, βακτηρίων και ιών που εισβάλλουν.

Το JAK2 είναι κεντρικό στην παραγωγή βλαστικών κυττάρων του μυελού των οστών. Αυτά τα κύτταρα στη συνέχεια γίνονται ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.

Το σύστημα αντισωμάτων του σκύλου σας (κύτταρα Β) και το σύστημα κυττάρων δολοφόνων (Τ κύτταρα) χρειάζονται το JAK3 για να λειτουργήσει σωστά.

Αυτά τα JAK μιλούν μεταξύ τους και μοιράζονται πληροφορίες για να διατηρήσουν το σώμα του σκύλου σας υγιές. Έτσι μπορείτε να το δείτε, εμποδίζοντας το JAK να δουλέψει … Το Apoquel υπονομεύει το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σας.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ APOQUEL

Φυσικά, υπάρχει έρευνα που δείχνει πώς τα σκυλιά αντιδρούν σε αυτά τα φάρμακα. Δείτε πώς γίνεται μία έρευνα…

Η φαρμακευτική εταιρεία κάνει μια πολύ ήσυχη μελέτη και σημειώνει όταν προκύπτουν προβλήματα.

Για παράδειγμα:

 • Προβλήματα στο ήπαρ εμφανίζονται στις 12 εβδομάδες κατά την δοκιμή
 • Οι όγκοι αρχίζουν να σχηματίζονται στις 16 εβδομάδες κατά την δοκιμή

Καταγράφουν προσεκτικά αυτά τα ευρήματα στις σημειώσεις της μελέτης. Μόλις συγκεντρώσουν όλα τα δεδομένα, προετοιμάζουν την επίσημη δημόσια μελέτη τους.

Συχνά τερματίζουν τη δημόσια ανασκόπηση της μελέτης πριν εμφανιστούν τα προβλήματα. Αν λοιπόν εμφανιστούν τα προβλήματα στις 12 εβδομάδες… δημοσιεύουν μια μελέτη 10 εβδομάδων!

Η έρευνα για το Apoquel για αλλεργική δερματίτιδα σκύλων δεν διαφέρει από αυτές τις πρακτικές…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον κατασκευαστή για να ελέγξει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου δήλωσε:

«Δεν υπήρξαν θάνατοι και μη φυσιολογικά συμβάντα υγείας που απαιτούσαν νοσηλεία είτε στη φάση μελέτης [ημέρα 0–7 (+3 ημέρες)] είτε στη φάση συνέχισης [ημέρα 8–28 (± 20 ημέρες)] της μελέτης. Δεδομένου ότι η πλειονότητα των σκύλων στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου αποσύρθηκε μετά την ολοκλήρωση της φάσης της μελέτης, η συχνότητα εμφάνισης μη φυσιολογικών κλινικών συμπτωμάτων ήταν παρόμοια και στις δύο ομάδες. “

Έτσι, από αυτά τα σχόλια φαίνεται ότι το φάρμακο είναι αρκετά ασφαλές…

… Αλλά η διάρκεια της μελέτης ήταν μόνο 7 ημέρες!

«Έξι σκύλοι (τέσσερις έλαβαν οκλασιτινίμπη (oclasitinib) και δύο εικονικό φαρμάκου) αποσύρθηκαν από τη μελέτη κατά τη διάρκεια της φάσης συνέχισης για μη φυσιολογικά συμβάντα υγείας. Ανώμαλα συμβάντα υγείας αναφέρθηκαν σε 11 από 179 σκύλους που έλαβαν oclacitinib μετά τη μελέτη. Αυτά ήταν τα ακόλουθα: διάρροια (τέσσερα σκυλιά, αρκετά σοβαρά για να δικαιολογήσουν τη διακοπή της θεραπείας σε έναν σκύλο), έμετος (τέσσερα σκυλιά), πυρετός, λήθαργος και κυστίτιδα (ένας σκύλος), ένα ερεθισμένο πόδι και έμετος (ένας σκύλος) και διάρροια, έμετος και λήθαργος (ένα σκυλί). “

Έτσι, περίπου το 6% των σκύλων που δοκιμάστηκαν είχαν μη φυσιολογικά συμβάντα υγείας. Αυτό δεν φαίνεται πολύ υψηλό.

Αλλά αυτό ήταν μόνο για 30 ημέρες!

Εάν το σκυλί σας παίρνει αυτό το φάρμακο, θα μπορούσε να είναι για χρόνια! Χρόνια… ενώ αυτό το φάρμακο θέτει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό του σύστημα σε μερικές μόλις ημέρες. Αυτό είναι πολύ βαρύ τίμημα.

Ο κατασκευαστής αναφέρει μια μελέτη που λέει ότι είναι ασφαλές για μακροχρόνια χρήση… αλλά τα αποτελέσματα της μελέτης λένε κάτι διαφορετικό. Εδώ είναι μερικές από τις σοβαρές παρενέργειες που σημειώνονται:

 • Ένας σκύλος υποβλήθηκε σε ευθανασία μετά από 450 ημέρες χρήσης του Apoquel. Ο σκύλος είχε αναπτύξει ασκίτη στην κοιλιακή χώρα και υπεζωκοτική συλλογή άγνωστης αιτιολογίας. Αυτό σημαίνει ότι είχε κοιλιά και στήθος γεμάτο με υγρά.
 • Έγινε ευθανασία σε άλλα 6 σκυλιά λόγω ύποπτων κακοήθων νεοπλασμάτων. Αυτοί είναι καρκίνοι που εξαπλώνονται εύκολα… αλλά δεν εντοπίζονται λόγω ανοσοκαταστολής.
 • Δύο σκύλοι ανέπτυξαν όγκο ιστιοκυττάρων βαθμού II μετά από 52 και 91 ημέρες.
 • Ένας σκύλος ανέπτυξε λέμφωμα χαμηλού βαθμού Β-κυττάρων μετά από 392 ημέρες.
 • Δύο σκύλοι εμφάνισαν αδενοκαρκίνωμα αποκριτικού αδένα. Ήταν δερματικός, ο άλλος πρωκτικός σάκος. Αυτά τα προβλήματα συνέβησαν μετά από μόνο 210 και 320 ημέρες στο Apoquel.
 • Ένας σκύλος ανέπτυξε ένα χαμηλού βαθμού σάρκωμα από το στόμα του ατράκτου μετά από 320 ημέρες. Είναι ένας πολύ οδυνηρός καρκίνος του στόματος για τα σκυλιά.

Αξίζει αυτός ο κίνδυνος για την απαλλαγή από τα αλλεργικά συμπτώματα; Σίγουρα δεν το πιστεύω.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ APOQUEL ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ;

Ο κατασκευαστής έχει περιορίσει το Apoquel για αλλεργική δερματίτιδα σκύλων για χρήση μόνο σε σκύλους άνω των 12 μηνών.

Πραγματοποίησαν ένα περιθώριο μελέτης ασφάλειας σε σκύλους ηλικίας 6 και 12 μηνών. Ωστόσο, η μελέτη για τα σκυλιά ηλικίας 6 μηνών τελείωσε γρήγορα. Η νεότερη ομάδα είχε αναπτύξει βακτηριακή πνευμονία και αποδημικές λοιμώξεις!

Ακολουθεί η προειδοποίηση στον ιστότοπο της εταιρείας:

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Μη χρησιμοποιείτε το APOQUEL σε σκύλους ηλικίας κάτω των 12 μηνών ή σε άτομα με σοβαρές λοιμώξεις. Το APOQUEL μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης σοβαρών λοιμώξεων και μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση των υφιστάμενων παρασιτικών προσβολών του δέρματος ή των προϋπάρχοντων καρκίνων. “

Στους σκύλους ηλικίας 12 μηνών, τα συμπτώματα που πιθανώς σχετίζονται με το Apoquel περιελάμβαναν:

 • Θηλώματα (κονδυλώματα)
 • Διαγεννητική φουρουλίωση (κύστεις) με σχετικά συμπτώματα δερματίτιδας
 • Οίδημα των ποδιών
 • Πνευμονία
 • Λεμφαδενοπάθεια (μη φυσιολογικοί ή διογκωμένοι λεμφαδένες) στους περιφερειακούς κόμβους

Ναι, διαβάσατε σωστά! Οι παρενέργειες περιλαμβάνουν διάφορους τύπους δερματικών παθήσεων.

Το φάρμακο βρέθηκε επίσης να μειώνει τον αριθμό των λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων. Και επηρέασε ορισμένους τύπους λεμφικού ιστού… λεμφαδένες καθώς και το μυελό των οστών.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ APOQUEL

Όταν έρχονται σε μένα περιπτώσεις καρκίνου, τα σκυλιά στο Atopica ή το Apoquel για αλλεργική δερματίτιδα σκύλων έχουν τα ίδια αρχεία ογκολόγων. Πάντα σημειώνουν ότι ο ογκολόγος συνιστά διακοπή της θεραπείας με Apoquel ή Atopica.

Φυσικά, είναι πολύ αργά για να κάνει καμία διαφορά. Αλλά είναι ένα καλό σημάδι ότι τα προβλήματα με αυτά τα φάρμακα είναι γνωστά.

Ακολουθεί μια επιστολή της April μίας ιδιοκτήτριας σκύλου, του οποίου ο σκύλος πέθανε από καρκίνο:

Δρ Khalsa,

Το 2013 πήγα το σκυλί μου σε έναν κτηνίατρο στην Π.Α. που κάνει κλινικές δοκιμές για όλα τα είδη ασθενειών σε σκύλους. Εμπιστεύτηκα αυτόν τον κτηνίατρο να με καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση για το σκυλί μου. Εργάζομαι στον ιατρικό τομέα ως νοσοκόμα, οπότε δεν είμαι νέα στην υγειονομική περίθαλψη. Όταν αυτός ο κτηνίατρος πρότεινε το Apoquel, ήμουν ενθουσιασμένη που άκουσα ότι μπορεί να υπάρχει ελπίδα για το σκυλί μου.

Ρώτησα συγκεκριμένα τον κτηνίατρο πολλές φορές πριν δώσω στον σκύλο μου αυτό το φάρμακο πώς αποδείχθηκαν οι κλινικές δοκιμές: παρενέργειες, μακροχρόνια χρήση, ανεπιθύμητες ενέργειες κλπ. Διαβεβαίωσε επανειλημμένα ότι αυτό το φάρμακο ήταν ασφαλές και δεν ήταν γνωστό ότι έχει επιβλαβείς επιπτώσεις σε σκύλους.

Άρχισα να δίνω στον σκύλο μου το Apoquel και πριν το καταλάβω βρήκα μια μάζα στην κοιλιά του σκύλου μου. Αμέσως πήγα τον σκύλο μου στον κτηνίατρο μόλις παρατήρησα τη μάζα και την έστειλε για χειρουργική επέμβαση την επόμενη μέρα για να αφαιρεθεί η μάζα και να γίνει βιοψία. Ανακάλυψα ότι είχε αδενοκαρκίνωμα των μαστικών αδένων. Με λίγα λόγια, πέρασα εγχείρηση και χημειοθεραπεία με τον σκύλο μου και στο τέλος ο καρκίνος εξαπλώθηκε στους πνεύμονές του και έπρεπε να τελικά να του κάνω ευθανασία. Ήταν συγκλονιστικό!

Μετά από μερικές εβδομάδες, ήρθα σε επαφή με τον κτηνίατρο που διενήργησε την κλινική δοκιμή μόνο για να μου πει ότι αυτό το φάρμακο ήταν γνωστό ότι προκαλεί κοιλιακούς όγκους. Ο θυμός είναι η μόνη λέξη που περιγράφει το πως ακριβώς νιώθω. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το φάρμακο πρέπει να αποσυρθεί από την αγορά.

Δεν ξέρω πώς ξεφεύγει αυτή η φαρμακευτική εταιρεία από την πρόκληση σοβαρών ασθενειών μέχρι και θανάτου στους σκύλους παράγοντας αυτό το φάρμακο…

Αυτό είναι θλιβερό και λυπηρό. Η April και ο σκύλος της δεν είναι μόνοι.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ APOQUEL

Σίγουρα συγκλονιστήκατε και απορείτε. Μην απογοητεύεστε όμως καθώς υπάρχουν και καλά νέα! Υπάρχουν καλύτερες και ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις από αυτό το επικίνδυνο φάρμακο «αντιμετώπισης» της αλλεργικής (ατοπικής) δερματίτιδα σκύλων.

Οι αλλεργίες έχουν γίνει επιδημία. Όταν χρησιμοποιούμε τη λέξη «αλλεργίες» εννοούμε συχνά τις ευαισθησίες και τις δυσανεξίες στα τρόφιμα. Δεν είναι πάντα αληθινές τροφές ή περιβαλλοντικές αλλεργίες.

Οι ευαισθησίες και οι δυσανεξίες στα τρόφιμα είναι περίπου 15 φορές πιο συχνές από τις πραγματικές αλλεργίες.

Είναι κουραστικό για τους ιδιοκτήτες να διαβάζουν συνεχώς συστατικά σε σακούλες τροφής για σκύλους. Και είναι απογοητευτικό να δοκιμάζετε στον σκύλο σας την μία θεραπεία μετά την άλλη.

Προσεγγίστε εναλλακτικές επιλογές φροντίδας

Θεραπείες όπως ο βελονισμός και η ομοιοπαθητική μπορούν να βοηθήσουν τους σκύλους με αλλεργίες. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του βελονισμού τείνουν να είναι βραχυπρόθεσμα και μπορεί να χρειαστούν επανάληψη κάθε δύο εβδομάδες.

Η ομοιοπαθητική λειτουργεί επίσης καλά. Απλώς ξέρετε ότι μπορεί να είναι μια αργή διαδικασία. Ο ομοιοπαθητικός σας συνήθως θα πρέπει να συνταγογραφήσει μια σειρά θεραπειών έως ότου βρείτε αυτήν που θα λειτουργήσει καλύτερα.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Χρησιμοποιώ την ομοιοπαθητική, αλλά τη χρησιμοποιώ παράλληλα με το προσαρμοσμένο πρόγραμμα Allergy Elimination 4 Pets. Βασίζεται στο πρωτότυπο έργο του NAET (Τεχνική Εξάλειψης Αλλεργιών του Nambudripad). Θεωρώ ότι λειτουργεί απίστευτα καλά για πάνω από το 90% των ασθενών που θεραπεύω.

Μια καλή αναλογία για αυτήν την τεχνική είναι η αναζήτηση ιών με δίσκο ή πρόγραμμα στον υπολογιστή σας. Βοηθά στον καθαρισμό των δυσλειτουργιών σε αυτό. Το σύστημα που χρησιμοποιώ λειτουργεί για να καθαρίσει και να ισιώσει τον “υπολογιστή” του κατοικίδιου ζώου σας.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς εμπειρίας μου με ολιστικές μεθόδους, αυτό είναι που βρήκα λειτουργεί καλύτερα. Είναι μη επεμβατικό, μη τοξικό… και βοηθά στη δημιουργία ενός ισχυρότερου ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα ανοσοποιητικό σύστημα που μπορεί και θα καταπολεμήσει τον καρκίνο και τις ασθένειες.

Σε αντίθεση με το Apoquel για αλλεργική δερματίτιδα σκύλων… που σταματά την απαράδεκτη φαγούρα με πολύ υψηλό κόστος όπως:

 • Χαμηλός αριθμός λευκών κυττάρων
 • Χαμηλός αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων
 • Καχεκτική ανάπτυξη
 • Αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του σκύλου σας.

Όταν έγινα κτηνίατρος δεσμεύτηκα να προστατεύσω την υγεία των κατοικίδιων ζώων μας. Ήθελα να τους κάνω πιο υγιείς και να τους βοηθήσω να ζήσουν περισσότερο και να είναι ευτυχισμένα.

Μερικές φορές, με όλα αυτά τα νέα και μπερδεμένα φάρμακα που επιλέουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, νιώθω σαν να κολυμπάω κόντρα στο ρεύμα.

ΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΦΑΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Πριν προχωρήσετε στις κορυφαίες εναλλακτικές λύσεις μου, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πρώτα.

1 – Εναλλάξετε πηγές πρωτεΐνης στην διατροφή του

Ιδανικά, ταΐστε τον με νέες πρωτεΐνες. Μια νέα πρωτεΐνη είναι μια πρωτεΐνη που δεν είχε φάει ποτέ ο σκύλος σας. Μια εξαιρετική πρωτότυπη πρωτεΐνη που πρέπει να δοκιμάσετε είναι το κουνέλι.

2 – Πάρτε έναν καθαριστή αέρα για το σπίτι σας

Η αφαίρεση των αλλεργιογόνων από τον αέρα θα μειώσει τον αριθμό των συμπτωμάτων.

3 – Δοκιμάστε τα επίπεδα της βιταμίνης D3

Το 75% των σκύλων που τρέφονται με εμπορικές τροφές έχουν έλλειψη σε D3. Τα επίπεδα βιταμίνης D είναι πολύ σημαντικά όταν πρόκειται για αλλεργίες.

4 – Τσιμπήστε τον κνησμό στο μπουμπούκι

Χρησιμοποιήστε ένα τοπικό προϊόν που λειτουργεί για να ηρεμήσει την πηγή της φαγούρας και της φλεγμονής. Τα σκυλιά έχουν δέκα φορές περισσότερα ιστιοκύτταρα στο δέρμα τους από ό, τι οι άνθρωποι. Γι’ αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι συνεχίζουν να ξύνουν…

Αλλά το ξύσιμο αυξάνει την ένταση του κνησμού… επειδή ενεργοποιεί περισσότερα ιστιοκύτταρα. Όταν η μητέρα σας είπε ότι όσο περισσότερο ξύνατε αυτό το τσίμπημα των κουνουπιών, τόσο περισσότερο θα είχατε φαγούρα είχε απόλυτο δίκιο!

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι αυτό:

Εάν μπορείτε να εντοπίσετε το πρώτο σημείο φαγούρας, προχωράτε μπροστά από το παιχνίδι. Ο κνησμός προκαλεί ξύσιμο και αν μπορούμε να χειριστούμε το πρώτο σετ φαγούρας μπορεί να κερδίσουμε τη μάχη.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τον κνησμό του σκύλου σας.

Κινέζικα βότανα για σκύλους

Τα δισκία Zhu Dan από τα Επτά δάση μπορούν να βοηθήσουν στην φαγούρα.

Δοσολογία:

 • ½ χάπι σε 1 χάπι δύο φορές την ημέρα για ένα μικρόσωμο σκυλί
 • 1 χάπι δύο έως τρεις φορές την ημέρα για ένα μεσαίο σκυλί
 • 2 χάπια δύο ή τρεις φορές την ημέρα για ένα μεγαλόσωμο σκυλί

Συνιστώ να τα δώσετε μαζί με ένα γεύμα.

Histoplex από την Biotics Research

Το Histoplex είναι ένα μείγμα φυτικών εκχυλισμάτων που φαίνεται να βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Θεωρώ ότι λειτουργεί καλά και για τα σκυλιά μας.

Δοσολογία:

 • Ένα μικρόσωμο σκυλί μπορεί να πάρει ένα χάπι δύο φορές την ημέρα
 • Ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί 1 χάπι δύο φορές την ημέρα
 • Ένας μεγαλόσωμος σκύλος μπορεί να πάρει έως και 3 χάπια δύο φορές την ημέρα, ενώ 2 χάπια δύο φορές την ημέρα συνήθως αρκούν.

Betathyme

Το Betathyme είναι ένα φυσικά σχηματισμένο στεροειδές που μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει αυτή η φαγούρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα.

Atronex της Standar Process

Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο προϊόν που βοηθά στη μείωση της φαγούρας. Όπως το Betathyme, ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα.

Τοπικές λύσεις για φαγούρα αλλεργίας σε σκύλους

Derma Drops της Spa Diggity Dog: Εφαρμόστε σε κνησμώδη σημεία το συντομότερο δυνατό.

Zymox: Αυτό έρχεται σε μια φόρμουλα ψεκασμού ή κρέμας. Είναι εξαιρετικό για φαγούρα. Μπορείτε να το βρείτε στο Amazon.

Baking Soda: Μπορείτε να φτιάξετε ένα κατάπλασμα και να το τοποθετήσετε στην περιοχή φαγούρας

NuStock: Ένα εξαιρετικό αξιόπιστο προϊόν για τον κνησμό σκύλων

Θυμηθείτε – πολλά αλλεργικά σκυλιά είναι αλλεργικά εποχιακά. Μπορείτε να δώσετε αυτά τα προϊόντα κατά τη διάρκεια των κοινών εποχών αλλεργίας σε σκύλους, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι είναι δύσκολο να βγάλετε σκύλους από το Apoquel (χρειάζεται να γίνεται σταδιακά), οπότε χρειάζεστε χειροπιαστό.

ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΩΝ ΣΚΥΛΟΥ

Ενώ οι επίκαιρες λύσεις κερδίζουν τη μάχη, νιώθω ότι η εξάλειψη της αλλεργίας μου κερδίζει τον πόλεμο. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορεί να διορθώσει την αντίληψη του ανοσοποιητικού συστήματος για το είδος ως αλλεργιογόνο. Αυτό μετατρέπει τον αλλεργικό σκύλο σε μη αλλεργικό σκύλο.

Η 40χρονη εμπειρία μου με δίδαξε ότι οι ιδιοκτήτες μπορούσαν να κάνουν αυτό το πρόγραμμα στην άνεση του σπιτιού τους.

Οι τεχνικές εξάλειψης αλλεργιών επανεκκινήσουν, εναρμονίζουν και αναζωογονούν τις αποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του κατοικίδιου ζώου σας. Διορθώνει το ανοσοποιητικό σύστημα … έτσι συμπεριφέρεται σωστά και δεν αντιδρά υπερβολικά.

Ορισμένα κατοικίδια θα χρειαστούν άμεση διαβούλευση για να αξιολογήσουν και να αντιμετωπίσουν μακροχρόνια δερματικά προβλήματα. Για σκύλους με λιγότερο περίπλοκο ιστορικό, μπορείτε συχνά να τους βοηθήσετε με ένα κιτ στο σπίτι.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ

Μερικές φορές νιώθω ότι ο κόσμος της σύγχρονης ιατρικής έχει τρελαθεί με ένα στα δύο σκυλιά να έχει καρκίνο. Και όμως εδώ είναι ένα νέο φάρμακο κατά του φαγούρας που όχι μόνο ανοίγει την πόρτα στον καρκίνο – αλλά τοποθετεί και πινακίδα καλωσορίσματος…

Το Apoquel έμοιαζε με θαύμα για τους σκύλους με αλλεργίες… και τους ιδιοκτήτες που παρακολουθούσαν τα σκυλιά τους να ξύνονται. Δυστυχώς όμως αποδείχθηκε ότι είναι κάτι άλλο εκτός από θαύμα. Τα αρνητικά αποτελέσματα αυτού του φαρμάκου καθώς και άλλων συμβατικών είναι πλέον γνωστά.

Ευτυχώς, αυτές οι εναλλακτικές λύσεις αντί του φαρμάκου Apoquel για αλλεργική δερματίτιδα σκύλων είναι ασφαλείς λύσεις που μπορείτε να επιλέξτε ώστε να βοηθήσετε ουσιαστικά τον σκύλο σας χωρίς παράλληλα να επιβαρύνετε σημαντικά την υγεία του και να παίζετε κορόνα / γράμματα την ζωή του…

Πηγές:

https://www.dogsnaturallymagazine.com/wouldnt-give-dog-new-allergy-drug/

Cosgrove S, Wren J, Cleaver D, Martin D, Walsh K, Harfst J, Follis S, King V, Boucher J, Stegemann M. Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του oclacitinib (Apoquel) για τον έλεγχο του κνησμού και των σχετικών δερματικών αλλοιώσεων σε σκύλους με αλλεργική δερματίτιδα σκύλου. Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας. 5 Ιουλίου 2013

Cosgrove S, Cleaver D, King V, Gilmer A, Daniels A, Wren J, Stegemann M. Μακροχρόνια συμπονετική χρήση της oclacitinib (Apoquel) σε σκύλους με ατοπική και αλλεργική δερματική νόσο: ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και ποιότητα ζωής. Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας. 26 Ιουνίου 2015.

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα