ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΦΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΦΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ

Προσθέτουν πραγματικά τέφρα στις τροφές των κατοικίδιων; Πιθανότατα έχετε δει τη λέξη “τέφρα” πριν – τυπωθεί εκεί ακριβώς στην ετικέτα. Ακατέργαστη τέφρα. Εννοούμε τα ίδια πράγματα που βρίσκουμε στο τζάκι; Γιατί ένας κατασκευαστής τροφών κατοικίδιων προσθέτει τέφρα;

Τι είναι η τέφρα;

Στην τροφή για σκύλους και γάτες, η τέφρα δεν είναι όπως ακούγεται. Σε αντίθεση με αυτό που μπορεί να έχετε ακούσει, δεν είναι ένα υλικό πλήρωσης που σκόπιμα χρησιμοποιείται για την αραίωση μιας συνταγής.

Η τέφρα είναι αυτό που έχει απομείνει μετά την πλήρη καύση ή πολτοποίηση των τροφών. Είναι το τελικό προϊόν της καύσης τροφίμων.

Με άλλα λόγια, εάν επρόκειτο να αποτεφρώσετε εντελώς ένα δοχείο τροφής για σκύλους, και τα τρία κύρια θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες) θα κάθονταν, αφήνοντας μόνο τα μέταλλα του τροφίμου πίσω.

Ορυκτά θρεπτικά συστατικά (όπως ασβέστιο, φώσφορος, ψευδάργυρος, σίδηρος κ.λπ.) αποτελούν τέφρα, το τελικό υπόλειμμα της καύσης των τροφίμων.

Η τέφρα είναι επίσης πιο γνωστή ως τέφρα αποτέφρωσης. Είναι απλώς αυτό που απομένει από οποιοδήποτε ζώο – ακόμη και από τον άνθρωπο – μετά την αποτέφρωση.

Γιατί η τέφρα μπορεί να είναι σημαντική

Η τέφρα που αναφέρεται σε μια ετικέτα τροφής κατοικίδιου αντιπροσωπεύει το σωρευτικό σύνολο όλων των ανόργανων συστατικών που βρίσκονται σε αυτό το φαγητό.

Αν και μια μικρότερη ποσότητα μπορεί να προέρχεται από συστατικά με βάση τα φυτά, η περισσότερη τέφρα προέρχεται από την περιεκτικότητα σε οστά και πρόσθετα ανόργανων συστατικών σε ένα προϊόν.

Και πολλά από αυτά τα μέταλλα περιλαμβάνουν ασβέστιο και φώσφορο.

Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός τέφρας από μόνος του δεν είναι πολύ αποκαλυπτικός. Η γνώση της πραγματικής ποσότητας κάθε μεταλλικού στοιχείου που περιλαμβάνεται στο συνολικό ποσοστό τέφρας θα ήταν πολύ πιο χρήσιμη.

Και μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά το τάισμα ορισμένων σκύλων…

  • Κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών
  • Σκύλοι που πάσχουν από νεφρική νόσο

Τι είναι «Κανονικό» για το περιεχόμενο τέφρας σε τροφές κατοικίδιων?

Η ποσότητα τέφρας ποικίλλει από προϊόν σε προϊόν.

Γενικά, η μέση περιεκτικότητα σε τέφρα των περισσότερων εμπορικών τροφών για σκύλους και γάτες φαίνεται να είναι περίπου 5-8%.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες εταιρείες συνήθως δεν αναφέρουν το περιεχόμενο τέφρας στις ετικέτες τους, στις περισσότερες αναλύσεις και αξιολογήσεις των έτοιμων τροφών κατοικίδιων αναφέρεται το ποσοστό 8%.

Πηγή: https://www.dogfoodadvisor.com/choosing-dog-food/dog-food-ash/

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα