ΒΙΟΤΙΝΗ ΣΕ ΣΚΥΛΟ! ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ!

ΒΙΟΤΙΝΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ, ΤΡΟΦΕΣ WWW.BARFDIET.GR

ΒΙΟΤΙΝΗ ΣΕ ΣΚΥΛΟ! ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ!

Ταΐζετε τα σκυλιά σας με αυγά, μανιτάρια, σαρδέλες, μπανάνες, αμύγδαλα και συκώτι; Εάν όχι, ο σκύλος σας μπορεί να μην παίρνει αρκετή βιοτίνη στη διατροφή του. Εάν ο σκύλος σας δεν παίρνει αρκετή βιοτίνη, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας. Έτσι πρέπει να ξέρετε τι να προσέξετε και πως να το χειριστείτε. Μάθετε παρακάτω τι είναι η βιοτίνη και ποιος ο ρόλος της, ποιες οι αιτίες ανεπάρκειας βιοτίνης, ποια τα συμπτώματα ανεπάρκειας βιοτίνης σε σκύλους, πως να το χειριστείτε με ασφάλεια και ποιες τροφές έχουν επαρκείς ποσότητες βιοτίνης

Τι είναι η βιοτίνη;

Η βιοτίνη είναι μία από τις σύνθετες βιταμίνες Β (μαζί με ριβοφλαβίνη, θειαμίνη και νιασίνη). Είναι επίσης γνωστή ως βιταμίνη Η. Οι βιταμίνες είναι υπεύθυνες για τη διάσπαση του λίπους και των υδατανθράκων από τα τρόφιμα. Τότε τα μετατρέπουν σε ενέργεια. Η βιοτίνη είναι μέρος αυτής της διαδικασίας, αλλά κάνει και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα.

Οφέλη της βιοτίνης για σκύλους

Η βιοτίνη είναι σημαντική για να διατηρήσει:

 • Υγιές δέρμα και τρίχωμα
 • Σωστός σχηματισμός μυών
 • Υγιής πέψη (μεταβολίζει τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα)
 • Κανονική ανάπτυξη
 • Βελτιωμένη ενέργεια
 • Λειτουργία του θυρεοειδούς και των επινεφριδίων
 • Κανονική λειτουργία της αναπαραγωγικής οδού

Η βιοτίνη είναι απαραίτητη για ορισμένες από τις πιο σημαντικές λειτουργίες στο σώμα του σκύλου σας. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, το σκυλί σας μπορεί να έχει ανεπάρκεια βιοτίνης.

Αιτίες ανεπάρκειας βιοτίνης σε σκύλους

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν ανεπάρκεια βιοτίνης στο σκυλί σας… συμπεριλαμβανομένης της μη επαρκούς λήψης βιοτίνης μέσω της διατροφής του.

Οι άνθρωποι ανησυχούν επίσης ότι το τάισμα με ωμά αυγά μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιοτίνης στο σκυλί σας. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ασπράδια περιέχουν αβιδίνη, ένα ένζυμο που δεσμεύεται με τη βιοτίνη, καθιστώντας την λιγότερο απορροφήσιμη. Αλλά οι κρόκοι αυγών είναι πλούσιοι σε βιοτίνη, οπότε αν ταΐζετε ολόκληρο το αυγό, το σκυλί σας θα λαμβάνει αρκετή βιοτίνη. Το μαγείρεμα καταστρέφει την αβιδίνη, έτσι θα μπορούσατε επίσης να μαγειρέψετε ελαφρώς το αυγό… αλλά θα χάσετε μέρος της διατροφής αν το κάνετε.

Το πραγματικό πρόβλημα πίσω από τις ανεπάρκειες της βιοτίνης είναι τα αντιβιοτικά. Τα φάρμακα μπορούν να καταστρέψουν τα βακτήρια που παράγουν βιοτίνη στο έντερο. Και αυτό οδηγεί σε ανεπάρκεια βιοτίνης στο σώμα του σκύλου σας.

Τα σκυλιά που λαμβάνουν αντιεπιληπτικά φάρμακα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν επίσης να έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιοτίνης. Υπάρχουν φυσικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε τις επιληπτικές κρίσεις και να αποφύγετε την έλλειψη βιοτίνης και άλλους κινδύνους αυτών των φαρμάκων.

Μεγαλόσωμες φυλές και κουτάβια που μεγαλώνουν γρήγορα μπορεί επίσης να έχουν έλλειψη βιοτίνης.

Ακολουθούν μερικές λιγότερο συχνές αιτίες ανεπάρκειας βιοτίνης στο σκυλί σας:

 • Γαστρεντερικά παράσιτα ή σκουλήκια
 • Ορμονικές διαταραχές
 • Χημικό ή φυσικό τραύμα
 • Λειτουργικές ή μεταβολικές διαταραχές
 • Κληρονομική ανεπάρκεια

ΛΑΜΠΕΡΟ ΤΡΙΧΩΜΑ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ!

Χαρίστε στον σκύλο σας υγιές τρίχωμα με εξαιρετικά συμπληρώματα διατροφής με βιοτίνη, βότανα και πολύτιμα έλαια. Με μερικά κλικ στην πόρτα σας!
[bt_bb_single_product product_id=”9984″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”9994″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10559″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”8389″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10557″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10035″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”9074″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”9998″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]

Συμπτώματα ανεπάρκειας βιοτίνης σε σκύλο

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ο σκύλος σας έχει ανεπάρκεια βιοτίνης; Εδώ είναι μερικά συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε ανεπάρκεια βιοτίνης στο σκυλί σας:

 • Φολιδωτό δέρμα
 • Δερματικές βλάβες
 • Ξηρό και θαμπό τρίχωμα
 • Βρώμικη εμφάνιση
 • Λήθαργος
 • Αλωπεκίαση
 • Μειωμένος ρυθμός ανάπτυξης
 • Διάρροια
 • Ανορεξία

Μερικές άλλες ενδείξεις που μπορεί να σας οδηγήσουν να υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει ανεπάρκεια βιοτίνης είναι:

 • Το σκυλί σας έχει λάβει αντιβιοτικά τους τελευταίους μήνες; Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιοτίνης.
 • Σήμερα, πολλά σκυλιά αντιμετωπίζουν θέματα του εντέρου, όπως διαρροή εντέρου (leaky gut). Η διαρροή του εντέρου μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα με το σκυλί σας να έχει συνεχώς φαγούρα, να ξύνεται και να δαγκώνεται. Αλλά αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ανεπάρκεια βιοτίνης!
 • Υπάρχει υπερβολική τριχόπτωση; Περισσότερο από τη συνηθισμένη; Το τρίχωμά του αραιώνεται; Το μαντέψατε … θα μπορούσε να είναι ανεπάρκεια βιοτίνης και όχι αλλεργίες!

Αυτά είναι τα ορατά σημάδια. Πολύ πιο σοβαρά είναι τα πράγματα που δεν μπορείτε να δείτε, όπως αυτά:

 • Ελαττώματα στη μετάδοση των νεύρων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή αδυναμία και μυϊκή απώλεια.
 • Υψηλή χοληστερόλη στο αίμα. Μπορεί να οδηγήσει σε υπερλιπιδαιμία (πάρα πολύ λίπος στο αίμα) που προκαλεί έμετο, διάρροια, κοιλιακό άλγος, κοιλιακό πρήξιμο και προσβολές ή κομμάτια λίπους στο δέρμα.
 • Αναιμία. Η έλλειψη βιοτίνης προκαλεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν οξυγόνο να χάσουν την ικανότητά τους να δεσμεύονται με οξυγόνο. Ο σκύλος σας μπορεί να έχει σκούρα, υδαρή κόπρανα ή αίμα στα περιττώματά του καθώς χάνει αυτά τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Εάν ο σκύλος σας αναπτύξει κάποια από αυτές τις καταστάσεις, ο κτηνίατρός σας θα πρέπει να ελέγξει τις συγκεντρώσεις βιοτίνης στα ούρα του σκύλου σας για να επιβεβαιώσει την ανεπάρκεια βιοτίνης.

Πώς να διορθώσετε μια ανεπάρκεια βιοτίνης στο σκυλί σας

Ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της ανεπάρκειας βιοτίνης στο σκύλο σας είναι μέσω της διατροφής του. Θα μιλήσουμε για τρόφιμα για να προσθέσουμε λίγο.

Τα συμπληρώματα βιοτίνης μπορούν να λειτουργήσουν. Σε μια μελέτη, 119 σκύλοι με δερματικές παθήσεις αντιμετωπίστηκαν μόνο με βιοτίνη. Τα συμπτώματά τους περιελάμβαναν:

 • Θαμπό παλτό
 • Εύθραυστο τρίχωμα
 • Τριχόπτωση
 • Φολιδωτό δέρμα
 • Κνησμός
 • Δερματίτιδα

Στο 60% των περιπτώσεων όλα τα συμπτώματα επιλύθηκαν μετά τη θεραπεία με συμπληρώματα βιοτίνης. Υπήρξε βελτίωση στο 31% των περιπτώσεων.

Αλλά εάν χρησιμοποιείτε συμπλήρωμα βιοτίνης, φροντίστε να αγοράσετε ένα βιολογικό προϊόν, φυσικά προερχόμενο και όχι συνθετική βιοτίνη. Ζητήστε από τον ολιστικό κτηνίατρό σας να σας βοηθήσει με τη δοσολογία ανάλογα με την κατάσταση του σκύλου σας. Οι ανεπαρκείς σκύλοι στην παραπάνω μελέτη έλαβαν μια πολύ υψηλή δόση 5 mg ανά 9 κιλά σωματικού βάρους για 3 έως 5 εβδομάδες.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να διορθώσετε την ανεπάρκεια βιοτίνης με τα τρόφιμα και συνήθως δεν χρειάζεστε συμπλήρωμα διατροφής!

Προσθέστε αυτά τα πλούσια σε βιοτίνη τρόφιμα στη διατροφή του σκύλου σας:

Εδώ είναι κοινά τρόφιμα που περιέχουν βιοτίνη, μαζί με την ποσότητα της βιοτίνης που υπάρχει, για να σας δείξουμε τα επίπεδα. Αλλά δεν χρειάζεται να υπολογίσετε την ποσότητα βιοτίνης στα τρόφιμα του σκύλου σας. Απλώς προσθέστε πολλά πλούσια σε βιοτίνη ολόκληρα τρόφιμα στη διατροφή του.

Τα νεφρά και το συκώτι είναι οι πλουσιότερες πηγές βιοτίνης για το σκυλί σας. Η καρδιά, το πάγκρεας και το κοτόπουλο είναι καλές πηγές. Ο σπλήνας, ο πνεύμονας, ο εγκέφαλος και η γλώσσα του βοείου κρέατος έχουν την ίδια ποσότητα βιοτίνης με το χοιρινό, το βόειο κρέας, το μοσχάρι και το αρνί. Το ωμό είναι το καλύτερο, αλλά εάν το σκυλί σας δεν του αρέσει το ωμό, μην ανησυχείτε… μια αναφορά δείχνει ότι το μαγειρεμένο κρέας διατηρεί περίπου το 77% της βιοτίνης του.

Τροφοδοτήστε αυτά τα πλούσια σε βιοτίνη τρόφιμα στο σκυλί σας:

100 g συκώτι κοτόπουλου – 232,4 mcg

100 g χοιρινό νεφρό – 99,5 mcg

100 g νεφρό βοείου κρέατος – 89,6 mcg

100 g χοιρινό συκώτι – 79,6 mcg

100 g συκωτιού βοείου κρέατος – 76,1 mcg

62 g αυγό – ωμός έναντι μαγειρεμένου κρόκου αυγού – 35 mcg έναντι 41,6 mcg

62 g αυγό – ωμό έναντι μαγειρεμένου ολόκληρου αυγού – 15,6 mcg

100 g ηλιόσποροι – 80 mcg

100 g αμύγδαλα – 61,6 mcg

100 g μαγειρεμένα μανιτάρια shiitake – 36 mcg

100 g σπόροι κάνναβης – 27,3 mcg

Και δώστε στο σκυλί σας επιπλέον οφέλη βιοτίνης με αυτά τα κοινά τρόφιμα:

100 g μαγειρεμένο μπρόκολο ή κουνουπίδι – 8-9 mcg

100 g σολομού – 5-11 mcg

85 g σαρδέλες – 5 mcg

100 g χοιρινό, κοτόπουλο ή βόειο κρέας – 2-7 mcg

100 g σπανάκι – 3 mcg

100 g μπανάνες – 1,4 mcg

100 g βατόμουρα – 1,1 mcg

Είναι η πολλή βιοτίνη κακή για τους σκύλους;

Η βιοτίνη είναι υδατοδιαλυτή. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνεται εύκολα από το σώμα μέσω των ούρων. Οπότε όχι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι το σκυλί σας λαμβάνει υπερβολική βιοτίνης. (Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες είναι διαφορετικές… συσσωρεύονται στο σώμα και μπορούν να οδηγήσουν σε τοξικότητα.)

Η βιοτίνη έχει παρενέργειες;

Όταν δίνετε τροφές με βιοτίνη για το σκυλί σας, είναι πολύ δύσκολο να του δώσετε πάρα πολύ. Αλλά η υπερβολική χρήση συμπληρωμάτων θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα… ειδικά εάν δώσετε ένα συνθετικό συμπλήρωμα. Πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν δερματικά εξανθήματα, πεπτικές διαταραχές, προβλήματα στα νεφρά και προβλήματα απελευθέρωσης ινσουλίνης. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει ψευδώς θετικά αποτελέσματα σε εργαστηριακές εξετάσεις για προβλήματα του θυρεοειδούς και καρδιακά προβλήματα.

Το φαγητό είναι πάντα ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για να δώσετε στο σκυλί σας βιταμίνες!

Ίσως λοιπόν να θέλετε να διασφαλίσετε ότι το σκυλί σας δεν έχει ανεπάρκεια βιοτίνης ή να αντιμετωπίσετε μια κατάσταση του δέρματος. Ή απλώς θέλετε να είστε στην ασφαλή πλευρά. Όταν προσθέτετε τροφές πλούσιες σε βιοτίνη στη διατροφή του σκύλου σας, ενισχύετε την υγεία του. Τότε θα πάρει όλα τα οφέλη αυτής της σημαντικής βιταμίνης… και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι ο σκύλος σας είναι ανεπαρκής σε βιοτίνη.

Πηγή: https://www.dogsnaturallymagazine.com/biotin-for-dogs-is-deficiency-a-risk-for-your-dog/

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα