ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΟΥ?

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΟΥ?

Ποιο είδος τροφής για σκύλους είναι το καλύτερο? Ποιες τροφές είναι καλύτερες για τον σκύλο μου? Ξηρά τροφή ή BARF? Μαγειρευτή τροφή ή ωμές τροφές σκύλου? Κονσέρβες ή σπιτικές τροφές? Αφυδατωμένες ή αποξηραμένες με ψύξη τροφές και λιχουδιές για σκύλους? Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα των διαθέσιμων τροφών για σκύλους? Ποια είναι η καλύτερη τροφή σκύλου?

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να σας πει με σιγουριά ποια είναι η καλύτερη τροφή για τον σκύλο σας καθώς παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στην απόφαση σας με το κυριότερο τον οργανισμό του σκύλου σας και την δική σας θέληση και δυνατότητα. Μπορούμε όμως να σας παρουσιάσουμε τα θετικά και τα αρνητικά των τροφών για σκύλους που υπάρχουν τονίζοντας τα σημαντικότερα από αυτά ώστε να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε!

Συγκρίναμε λοιπόν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διαφόρων τύπων τροφών για σκύλους όπως κροκέτες, σπιτικές τροφές, κονσέρβες, ωμές BARF τροφές, μαγειρεμένες τροφές σκύλου, freeze-dried τροφές και αφυδατωμένες τροφές για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε τι τροφές να δώσετε στον σκύλο σας και να κρίνετε ποια είναι η καλύτερη τροφή σκύλου.

Είναι οι κονσέρβες πιο υγιεινές από τις ξηρές τροφές; Χρειάζεται μια σπιτική διατροφή για σκύλους, όσο περισσότερη δουλειά φαίνεται; Το Whole Dog Journal ανέπτυξε μία ολοκληρωμένη λίστα πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων για διάφορες επιλογές για τροφές σκύλου που μπορεί να εξετάσετε.

Θυμηθείτε: καμία τροφή για σκύλους δεν είναι ιδανική για όλα τα σκυλιά! Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής,τις ανάγκες και τις ευαισθησίες του σκύλου σας και χρησιμοποιήστε αυτή την λίστα για να αποφασίσετε τι είδους τροφές πρέπει να τρώει τακτικά το σκυλί σας. Μπορεί επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να τροφοδοτήσετε το σκυλί σας ένα μείγμα διαφορετικών τύπων τροφών για μεγαλύτερη ποικιλία στην διατροφή του. Όπως και να έχει είναι καλύτερα να επιλέξετε προσεκτικά κάνοντας την έρευνα σας και να αποφύγετε φθηνές άρα και χαμηλής ποιότητας τροφές και λιχουδιές για τον σκύλο σας. Παρακολουθώντας παράλληλα πως ανταποκρίνεται ο σκύλος σας στο είδος τροφής που έχετε επιλέξει (διάθεση, περιττώματα, ούρα, στοματική υγιεινή, ποιότητα τριχώματος και δέρματος, αρθρώσεις, εξετάσεις αίματος) και σε συνεννόηση με τον κτηνίατρό σας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποιο είδος διατροφής ταιριάζει καλύτερα στον σκύλο σας.

Κάθε είδος διατροφής κατοικίδιων έχει τα θετικά και αρνητικά της. Υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο ποιοτικές διαθέσιμες τροφές. Χρειάζεται να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες και να κάνετε την έρευνά σας. Προσπαθήστε να μην παρασύρεστε από τακτικές μάρκετινγκ και προσφορές. Μην ξεχνάτε ποτέ πως ο εκάστοτε έμπορος ενδιαφέρεται κυρίως να πουλήσει και να έχει κέρδος η επιχείρησή του. Εσείς είστε ο κύριος υπεύθυνος για την διατροφή του κατοικίδιού σας, όπως είστε και για τον ίδιο σας τον εαυτό και το παιδί σας.

Μάθετε τις ανάγκες και ευαισθησίες του σκύλου σας, αναλογιστείτε την δική σας οικονομική δυνατότητα, την καθημερινότητά σας, τον τρόπο ζωής σας και λάβετε την καλύτερη δυνατή απόφαση.

ΤΑΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Με τροφές ήπια μαγειρεμένες, με συστατικά κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, φρέσκο κρέας, φυσικές, πεντανόστιμες, εύπεπτες και εξαιρετικά θρεπτικές! Με μερικά κλικ στην πόρτα σας ή παραλαβή από το εξειδικευμένο κατάστημά μας στο Χαλάνδρι!
[bt_bb_single_product product_id=”10466″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5245″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5106″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”11908″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10501″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”11108″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10405″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]

1. ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ (ΩΜΕΣ Η ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ)

Η δημιουργία μιας σπιτικής διατροφής για το σκυλί σας, είτε μαγειρεμένη είτε ωμή, απαιτεί λεπτομερή σχεδιασμό, προσοχή και αφοσίωση.

Εάν είστε νέοι στον τρόπο ζωής των σπιτικών τροφών για σκύλους, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τη διατροφή των σκύλων και τις ατομικές διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας. Η Mary Straus προσφέρει μια εξαιρετική αρχή στο “Πώς να φτιάξετε το δικό σας φαγητό για σκύλους” το οποίο θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο!

Πλεονεκτήματα σπιτικών τροφών για σκύλους

 1. Οι σπιτικές τροφές για σκύλους παρέχουν μια ευρύτερη ποικιλία από υγιεινά τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά.
 2. Η σπιτικές τροφές για σκύλους σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο – γνωρίζετε ακριβώς τι τρώει το σκυλί σας.
 3. Τα σκυλιά προτιμούν συχνά τη γεύση των σπιτικών γευμάτων από τις εμπορικές τροφές σκύλου (κροκέτες, BARF).
 4. Όταν φτιάχνετε το φαγητό του σκύλου σας από το μηδέν, τα συστατικά επεξεργάζονται ελάχιστα και είναι φρέσκα.
 5. Οι σπιτικές τροφές έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις στην υγεία για πολλά σκυλιά.
 6. Οι σπιτικές τροφές (ωμές ή μαγειρεμένες) έχουν ακαταμάχητη γεύση για τον σκύλο σας.
 7. Οι σπιτικές τροφές περιέχουν αρκετή υγρασία που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των οργάνων του σκύλου σας και την ενυδάτωση των κυττάρων του.

Μειονεκτήματα σπιτικών τροφών για σκύλους

 1. Μπορεί να είναι εύκολο να παραληφθούν ορισμένα απαραίτητα συστατικά για την υγεία του σκύλου σας όταν φτιάχνετε το φαγητό του στο σπίτι – θέτοντάς τον σε κίνδυνο διατροφικής ανεπάρκειας εάν δεν είστε προσεκτικοί.
 2. Οι σπιτικές τροφές για σκύλους απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική τήρηση των «πλήρων και ισορροπημένων» συνταγών. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα διατροφής για σκύλους.
 3. Το μαγείρεμα, τεμάχισμα, η συσκευασία, η πολτοποίηση των τροφών για τα σκυλιά σας είναι μια συγκεκριμένη χρονική επένδυση για εσάς.
 4. Η σίτιση με σπιτικές τροφές για σκύλους (ωμές ή μαγειρεμένες) είναι δυνητικά πιο δαπανηρή από την αγορά εμπορικών τροφών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η καλύτερη και ποιοτικότερη τροφή σκύλου είναι η σπιτική αρκεί όμως να εφαρμόζεται σωστά και με την κατάλληλη καθοδήγηση.

2. ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ (ΚΡΟΚΕΤΕΣ)

Η σίτιση του σκύλου σας με ξηρές τροφές είναι πολύ βολική, γεγονός που εξηγεί γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι αγοράζουν κροκέτες – και μόνο κροκέτες – για τα σκυλιά τους. Το Whole Dog Journal έχει μια ετήσια παράδοση να βλέπει σκληρά την σχεδόν ατελείωτη ποικιλία ξηρών τροφών για σκύλους στην αγορά, αναλύοντας γιατί ορισμένες τροφές είναι καλές επιλογές και γιατί θέλετε να αποφύγετε άλλες, κάτι που θα αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο.

Πλεονεκτήματα ξηρών τροφών για σκύλους

 1. Οι ξηρές τροφές για σκύλους είναι γενικά η πιο συμφέρουσα διατροφή που μπορείτε να δώσετε στο σκυλί σας.
 2. Οι ξηρές τροφές για σκύλους μεταφέρονται και αποθηκεύονται εύκολα (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα).
 3. Οι κροκέτες περιλαμβάνουν εγγύηση για τη διατροφική πληρότητα – δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ελλείψεις θρεπτικών συστατικών.
 4. Οι ξηρές τροφές για σκύλους διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα επιλογών σε γεύση, προέλευση και κόστος.
 5. Οι κροκέτες δεν χρειάζονται κάποια προετοιμασία.
 6. Υπάρχουν διαθέσιμες cold-pressed ξηρές τροφές σκύλου οι οποίες παρασκευάζονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και έτσι είναι περισσότερο θρεπτικές και με λιγότερες συνθετικές βιταμίνες.

Μειονεκτήματα ξηρών τροφών για σκύλους

 1. Κατά τη σίτιση ξηρών τροφών για σκύλους, πρέπει να εμπιστεύεστε την εταιρεία και τον κατασκευαστή (εάν διαφέρει) ως προς την ποιότητα των συστατικών και τις ασφαλείς διαδικασίες παραγωγής τροφίμων – ο σκύλος σας βρίσκεται στο έλεος της επιμέλειας των κατασκευαστών τροφών για κατοικίδια.
 2. Οι κροκέτες περιλαμβάνουν συχνά συστατικά χαμηλής ποιότητας, όπως υποπροϊόντα κρέατος, γλυκαντικά και συντηρητικά.
 3. Οι ξηρές τροφές για σκύλους είναι συνήθως αρκετά φορτωμένες με υδατάνθρακες (άμυλο) που προκαλούν αλλεργίες και δυσανεξίες.
 4. Η ποιότητα των συστατικών των ξηρών τροφών για σκύλους ποικίλλει – και είναι σχεδόν αδύνατο να διαφοροποιηθεί ο καταναλωτής.
 5. Οι ημερομηνίες λήξης της ξηράς τροφής για σκύλους έχουν σημασία! Η ξηρά τροφή σκύλου δεν πρέπει να είναι περισσότερο από την μισή έως το τέλος της ημερομηνίας «καλύτερο έως», καθώς τα επίπεδα βιταμινών και η συντήρηση μειώνεται με το χρόνο.
 6. Οι ξηρές τροφές για σκύλους περιέχουν συνθετικές βιταμίνες
 7. Οι cold-pressed ξηρές τροφές είναι συνήθως αρκετά πιο ακριβές από τις κανονικές ξηρές τροφές.
 8. Ανάλογα τα συστατικά της ξηράς τροφής για σκύλους, τα περιττώματα είναι αρκετά ίσως και μαλακά δείχνοντας έτσι μειωμένη αφομοίωση θρεπτικών συστατικών.
 9. Οι ξηρές τροφές περιέχουν ελάχιστη υγρασία αναγκάζοντας τον σκύλο σας να πίνει νερό όσο τις καταναλώνει ώστε να μπορέσει να κάνει καλύτερη πέψη κάτι όμως που παράλληλη τον πρήζει και δυσκολεύει την σωστή λειτουργία των οργάνων του.

3. ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ (ΥΓΡΕΣ) ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Δίπλα στην ξηρά τροφή για σκύλους, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορεί να είναι το πιο διαδεδομένο είδος τροφής για σκύλους. Τα σκυλιά τείνουν να απολαμβάνουν τη γεύση της υγρής τροφής αισθητά περισσότερο από τις κροκέτες και η διαδικασία κονσερβοποίησης σάς επιτρέπει να αποφεύγετε συντηρητικά και υπερ-επεξεργασία. Όπως και με τις ξηρές τροφές, αναθεωρούμε τις καλύτερες κονσέρβες για σκύλους κάθε χρόνο.

Πλεονεκτήματα κονσερβών (υγρών τροφών) για σκύλους

 1. Οι υγρές τροφές (κονσέρβες) για σκύλους είναι πιο νόστιμες για τους σκύλους από τις ξηρές τροφές.
 2. Τα περισσότερα κονσερβοποιημένα τρόφιμα χρησιμοποιούν φρέσκα ή κατεψυγμένα κρέατα, αντί για τετηγμένα (πιο επεξεργασμένα) κρέατα.
 3. Δεν υπάρχουν συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε υγρές τροφές (κονσέρβες) για σκύλους, αλλά είναι σταθερές στο ράφι για μεγάλο χρονικό διάστημα (διατηρούνται).
 4. Οι υγρές τροφές για σκύλους έχουν συνήθως λιγότερους υδατάνθρακες από τις ξηρές τροφές.
 5. Οι κονσέρβες για σκύλους δεν χρειάζονται κάποια προετοιμασία
 6. Η εμπορικές υγρές τροφές για σκύλους περιλαμβάνουν εγγύηση διατροφικής πληρότητας.
 7. Οι υγρές τροφές για σκύλους έχουν αρκετή υγρασία που είναι απαραίτητη για τη ομαλή λειτουργία των οργάνων τους και την ενυδάτωση των κυττάρων τους.

Μειονεκτήματα κονσερβών (υγρών τροφών) για σκύλους

 1. Κατά τη σίτιση κονσερβοποιημένων τροφών για σκύλους, πρέπει να εμπιστεύεστε την εταιρεία και τον κατασκευαστή (εάν διαφέρει) ως προς την ποιότητα των συστατικών και τις ασφαλείς διαδικασίες παραγωγής τροφίμων – ο σκύλος σας βρίσκεται στο έλεος της επιμέλειας των κατασκευαστών τροφών για κατοικίδια.
 2. Είναι συνηθισμένο να βλέπουμε υποπροϊόντα κρέατος σε υγρές τροφές σκύλου χαμηλότερης ποιότητας.
 3. Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα για σκύλους είναι γενικά πιο ακριβά από τα ξηρά τρόφιμα.
 4. Η οργανική ένωση BPA (Bisphenol-A) μπορεί να υπάρχει σε κονσέρβες για σκύλους – πρέπει να κοιτάτε προσεκτικά τις ετικέτες.
 5. Η υγρές τροφές (κονσέρβες) για σκύλους μυρίζουν άσχημα στους ανθρώπους.
 6. Η υγρές τροφές σκύλων μπορεί να περιέχουν πολύ λίπος για ορισμένα σκυλιά.
 7. Σκύλοι που καταναλώνουν υγρές τροφές κάνουν πολλά και μαλακά περιττώματα.

4. ΕΤΟΙΜΕΣ ΩΜΕΣ BARF ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Για όσους θέλουν τόσο τα οφέλη των ωμών BARF τροφών για την υγεία των σκύλων, όσο και την ευκολία μιας συσκευασμένης, διατροφικά πλήρους διατροφής, οι έτοιμες BARF τροφές για σκύλους μπορεί να είναι μια επιλογή που αξίζει να εξερευνήσετε.

Πλεονεκτήματα έτοιμων BARF τροφών για σκύλους

 1. Οι έτοιμες ωμές BARF τροφές για σκύλους που αγοράζετε στο κατάστημα χρησιμοποιούν αληθινά, μη επεξεργασμένα συστατικά, πράγμα που σημαίνει μέγιστη διατήρηση θρεπτικών ουσιών για το σκυλί σας.
 2. Οι τροφές για σκύλους που περιλαμβάνουν ωμό κρέας είναι πιο κοντά στις εξελικτικές, βιολογικά κατάλληλες δίαιτες των άγριων προγόνων των σκύλων με τους οποίους μοιράζονται πανομοιότυπο σχεδόν DNA και βιολογία (κατά 99%).
 3. Οι περισσότερες έτοιμες ωμές BARF τροφές δεν περιέχουν συντηρητικά, ούτε τεχνητές γεύσεις, αρώματα, χρώματα και ενισχυτικά γεύσης.
 4. Οι ωμές BARF τροφές δείχνουν αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην υγεία για πολλά σκυλιά όπως καθαρά δόντια, ισχυρό και λαμπερό τρίχωμα και μειωμένες αλλεργικές αντιδράσεις.
 5. Αρκετές έτοιμες BARF τροφές περιλαμβάνουν εγγύηση διατροφικής πληρότητας.
 6. Επιλέγοντας ποικιλία ποιοτικών και ισορροπημένων έτοιμων BARF τροφών παρέχετε στον σκύλο σας ποικιλία θρεπτικών συστατικών ενισχύοντας την υγεία του.
 7. Με την κατανάλωση έτοιμων BARF τροφών ο σκύλος σας αφομοιώνει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά κάνοντας λίγα και σχηματισμένα περιττώματα.
 8. Οι ωμές BARF τροφές έχουν αρκετή υγρασία που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των οργάνων του σκύλου σας και την ενυδάτωση των κυττάρων του.

Μειονεκτήματα έτοιμων BARF τροφών για σκύλους

 1. Εάν ταΐζετε τον σκύλο σας με έτοιμες ωμές BARF τροφές, πρέπει να εξακολουθείτε να εμπιστεύεστε την εταιρεία παρασκευής τροφών για κατοικίδια ως προς την ποιότητα των συστατικών και τις ασφαλείς διαδικασίες παραγωγής, διατήρησης και μεταφοράς τους.
 2. Οι ωμές BARF τροφές δεν είναι καλές για άρρωστα ή ηλικιωμένα σκυλιά επειδή τα ωμά κρέατα μπορεί να περιέχουν παθογόνα (παράσιτα, βακτήρια) – είναι κίνδυνος για ανοσοκατεσταλμένους σκύλους. Προσοχή, η κατάψυξη (και η βαθιά) δεν καταστρέφει τα βακτήρια. Τα κοιμίζει όσο είναι παγωμένα και ενεργοποιούνται πάλι μετά το ξεπάγωμα.
 3. Οι ωμές BARF τροφές δεν μεταφέρονται εύκολα (είναι κατεψυγμένες).
 4. Πρέπει να αγοράζετε τακτικά έτοιμες ωμές BARF τροφές καθώς πιάνουν αρκετό χώρο στην κατάψυξη (ανάλογα τον ή τους σκύλους που έχετε).
 5. Ορισμένες έτοιμες ωμές BARF τροφές (κυρίως οι φθηνότερες) για σκύλους περιέχουν πολύ λίπος για ορισμένα σκυλιά και δεν είναι πλήρεις και ισορροπημένες για όλους τους σκύλους.
 6. Αρκετές έτοιμες ωμές BARF τροφές (κυρίως οι φθηνότερες) περιέχουν αυξημένο ψιλοκομμένο κόκαλο που οδηγεί εύκολα σε δυσκοιλιότητα και διατροφική ανισορροπία.
 7. Οι έτοιμες ωμές BARF τροφές περιέχουν αρκετά υποπροϊόντα κρέατος δικαιολογώντας έτσι την αρκετά χαμηλή τους τιμή.
 8. Οι ωμές BARF τροφές για σκύλους πρέπει να διατηρούνται σε ασφαλή θερμοκρασία (χωρίς απόψυξη έως την κατανάλωση), διαφορετικά αλλοιώνονται και αναπτύσσονται παθογόνοι οργανισμοί (παράσιτα, βακτήρια, μύκητες).
 9. Οι έτοιμες BARF τροφές συνήθως δεν είναι πλήρεις και ισορροπημένες (αν και οι συσκευασίες τους το αναγράφουν) και έτσι θα πρέπει να ταΐζετε διαφορετικά είδη γευμάτων BARF ώστε ο σκύλος σας να λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ή/και να προσθέσετε ποιοτικά και σπιτικά τρόφιμα κατάλληλα για σκύλους.

Παρατηρείτε πως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαθέσιμων τροφών. Είναι απαραίτητο να τα γνωρίζετε ώστε να κατανοήσετε ποια είναι η καλύτερη τροφή του σκύλου σας!

5. ΕΤΟΙΜΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Για όσους θέλουν τόσο τα οφέλη και την ακαταμάχητη γεύση των μαγειρεμένων τροφών για την υγεία των σκύλων, όσο και την ευκολία μιας συσκευασμένης, διατροφικά πλήρους διατροφής, οι έτοιμες μαγειρεμένες τροφές για σκύλους μπορεί να είναι μια επιλογή που αξίζει να εξερευνήσετε.

Πλεονεκτήματα έτοιμων μαγειρεμένων τροφών για σκύλους

 1. Οι κατασκευαστές μαγειρεμένων τροφών για σκύλους χρησιμοποιούν συνήθως φρέσκα, ποιοτικά, εμφανή και ελάχιστα επεξεργασμένα συστατικά.
 2. Στις μαγειρεμένες τροφές για σκύλους δεν χρησιμοποιούνται υποπροϊόντα κρέατος όπως μπορεί να συμβεί σε ξηρές και BARF τροφές.
 3. Στις μαγειρεμένες τροφές για σκύλους δεν χρησιμοποιούνται πολτοποιημένα κόκαλα όπως στις BARF τροφές.
 4. Δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά στις μαγειρεμένες τροφές για σκύλους, διατηρούνται για αρκετές ημέρες στην συντήρηση και ακόμα περισσότερες στην κατάψυξη.
 5. Οι έτοιμες μαγειρεμένες τροφές για σκύλους περιλαμβάνουν εγγύηση διατροφικής πληρότητας.
 6. Οι έτοιμες μαγειρεμένες τροφές δείχνουν αξιοσημείωτες βελτιώσεις στην υγεία για πολλά σκυλιά όπως καθαρά δόντια, υγιές και λαμπερό τρίχωμα και μειωμένες αλλεργικές αντιδράσεις.
 7. Ιδανικές για σκύλους με κακή όρεξη. Η γεύση έτοιμων μαγειρεμένων τροφών και λιχουδιών για σκύλους είναι γενικά ακαταμάχητες για τα σκυλιά.
 8. Οι μαγειρεμένες τροφές για σκύλους είναι κατάλληλες και ασφαλείς για άρρωστους και ανοσοκατεσταλμένους σκύλους.
 9. Επιλέγοντας ποικιλία ποιοτικών και ισορροπημένων έτοιμων μαγειρεμένων τροφών παρέχετε στον σκύλο σας ποικιλία θρεπτικών συστατικών ενισχύοντας την υγεία του.
 10. Μερικοί παρασκευαστές έτοιμων μαγειρεμένων τροφών για σκύλους μπορούν να σας ετοιμάσουν κατά παραγγελία τροφές με συγκεκριμένα συστατικά σύμφωνα με τις ανάγκες και ευαισθησίες του σκύλου σας.
 11. Οι έτοιμες μαγειρεμένες τροφές και λιχουδιές του σκύλου σας περιέχουν αρκετή υγρασία που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των οργάνων του και την ενυδάτωση των κυττάρων του.

Μειονεκτήματα έτοιμων μαγειρεμένων τροφών για σκύλους

 1. Όπως με κάθε τροφή και λιχουδιά για σκύλους που αγοράστηκε από το κατάστημα, οι έτοιμες μαγειρεμένες τροφές και απαιτούν από εσάς να εμπιστεύεστε την εταιρεία και τον κατασκευαστή (εάν διαφέρει) ως προς την ποιότητα των συστατικών και τις ασφαλείς διαδικασίες παραγωγής των τροφών και λιχουδιών για σκύλους. Προτιμήστε γνωστές και καταξιωμένες στον χώρο εταιρείες.
 2. Οι έτοιμες μαγειρεμένες τροφές και λιχουδιές για σκύλους είναι συχνά αρκετά ακριβές καθώς περιέχουν συστατικά κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση χωρίς υποπροϊόντα.
 3. Πρέπει να αγοράζετε τακτικά έτοιμες μαγειρεμένες τροφές για σκύλους καθώς πιάνουν αρκετό χώρο στην κατάψυξη και το ψυγείο (ανάλογα τον ή τους σκύλους που έχετε).
 4. Το έτοιμο μαγειρευτό φαγητό για σκύλους περιέχει συνθετικές βιταμίνες και μέταλλα ώστε να αναπληρώνονται αυτά που χάνονται με το μαγείρεμα.
 5. Οι έτοιμες μαγειρεμένες τροφές για σκύλους πρέπει να διατηρούνται σε ασφαλή θερμοκρασία (χωρίς απόψυξη έως την κατανάλωση), διαφορετικά αλλοιώνονται και αναπτύσσονται παθογόνοι οργανισμοί (βακτήρια, μύκητες).
 6. Οι έτοιμες μαγειρεμένες τροφές δεν μεταφέρονται εύκολα (διατηρούνται σε ψύξη και κατάψυξη).
 7. Οι έτοιμες μαγειρεμένες τροφές για σκύλους περιέχουν αρκετούς αλλά ποιοτικούς υδατάνθρακες (άμυλο).
 8. Ενδέχεται να μην υπάρχουν διαθέσιμες σε όλα τα καταστήματα κατοικίδιων, κάτι όμως που αντιμετωπίζετε με αποστολές από ηλεκτρονικά καταστήματα.

6. ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Η θερμοκρασία επεξεργασίας τους είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις ξηρές τροφές και έτσι διατηρούνται περισσότερα θρεπτικά συστατικά και γεύση.

Πλεονεκτήματα έτοιμων αποξηραμένων τροφών και λιχουδιών για σκύλους

 1. Οι περισσότεροι κατασκευαστές αποξηραμένων τροφών και λιχουδιών για σκύλους χρησιμοποιούν φρέσκα και ελάχιστα επεξεργασμένα συστατικά.
 2. Τα αφυδατωμένα τρόφιμα διατηρούν τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά μετά την επεξεργασία – ουσιαστικά αφαιρείται κυρίως η υγρασία.
 3. Δεν χρησιμοποιούνται συντηρητικά σε αποξηραμένες τροφές και λιχουδιές για σκύλους, αλλά είναι σταθερές στο ράφι για μεγάλο χρονικό διάστημα (διατηρούνται).
 4. Οι έτοιμες αφυδατωμένες τροφές για σκύλους περιλαμβάνουν εγγύηση διατροφικής πληρότητας.

Μειονεκτήματα έτοιμων αποξηραμένων τροφών και λιχουδιών για σκύλους

 1. Όπως με κάθε τροφή και λιχουδιά για σκύλους που αγοράστηκε από το κατάστημα, οι έτοιμες αφυδατωμένες τροφές και λιχουδιές απαιτούν από εσάς να εμπιστεύεστε την εταιρεία και τον κατασκευαστή (εάν διαφέρει) ως προς την ποιότητα των συστατικών και τις ασφαλείς διαδικασίες παραγωγής των τροφών και λιχουδιών για σκύλους.
 2. Οι έτοιμες αποξηραμένες τροφές και λιχουδιές για σκύλους είναι συχνά ακριβές.
 3. Οι έτοιμες αφυδατωμένες τροφές και λιχουδιές μπορεί να περιέχουν παθογόνα – δεν είναι κατάλληλες για άρρωστους και ανοσοκατεσταλμένους σκύλους.
 4. Οι έτοιμες αποξηραμένες τροφές και λιχουδιές του σκύλου σας περιέχουν ελάχιστη υγρασία που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των οργάνων του σκύλου σας.

7. ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ (FREEZE-DRIED) ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Η θερμοκρασία επεξεργασίας τους είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις αποξηραμένες και τις ξηρές τροφές και έτσι διατηρούνται περισσότερα θρεπτικά συστατικά και γεύση.

Πλεονεκτήματα έτοιμων αποξηραμένων με κατάψυξη (freeze-dried) τροφών και λιχουδιών για σκύλους

 1. Μεταφέρονται εύκολα, είναι ελαφριές και εξαιρετικά σταθερές στο ράφι.
 2. Οι έτοιμες αποξηραμένες με κατάψυξη τροφές και λιχουδιές έχουν ελάχιστη επεξεργασία.
 3. Οι περισσότερες αποτελούνται από υψηλής ποιότητας συστατικά.
 4. Καλές για σκύλους με κακή όρεξη. Η γεύση έτοιμων αποξηραμένων με κατάψυξη τροφών και λιχουδιών για σκύλους είναι γενικά ακαταμάχητες για τα σκυλιά, ελαφριές και εξαιρετικά σταθερές στο ράφι (διατηρούνται).

Μειονεκτήματα έτοιμων αποξηραμένων με κατάψυξη (freeze-dried) τροφών και λιχουδιών για σκύλους

 1. Είναι μακράν το πιο ακριβό είδος τροφής για σκύλους. είναι πραγματικά απρόσιτο σε πολλούς.
 2. Ορισμένες αποξηραμένες με κατάψυξη τροφές για σκύλους προορίζονται μόνο για συμπληρωματική ή διαλείπουσα διατροφή. Ελέγχετε πάντα την ετικέτα για «πλήρη και ισορροπημένη διατροφή».
 3. Ενδέχεται να μην υπάρχουν διαθέσιμες σε όλα τα καταστήματα κατοικίδιων.
 4. Οι έτοιμες αποξηραμένες με κατάψυξη τροφές και λιχουδιές για σκύλους έχουν μειωμένη υγρασία που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των οργάνων τους.

Πλέον γνωρίζετε σημαντικές λεπτομέρειες για τα διαθέσιμα είδη τροφών, αυτό το άρθρο αποτελεί τον βασικό σας οδηγό ώστε να καταλάβετε ποια είναι η καλύτερη τροφή σκύλου και ποια ταιριάζει καλύτερα στον σκύλο σας και τις δυνατότητές σας.

Ζυγίστε τα θετικά και τα αρνητικά και μην ξεχνάτε ποτέ πως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, οπότε δεν κάνουν όλες οι τροφές για όλους τους σκύλους. Όποια έτοιμη τροφή και να επιλέξετε, μπορείτε να την ενισχύετε σημαντικά αντικαθιστώντας το 20% αυτής με ποιοτικά και αληθινά σπιτικά τρόφιμα που επιλέγετε εσείς !

Και ποιος ξέρει, μπορεί κάποια στιγμή να καταφέρετε να συνθέτετε εσείς την τροφή του σκύλου σας, προσφέροντας του υψηλής ποιότητας διατροφή και απόλυτο έλεγχο, αρκεί να γνωρίζετε πως γίνεται αυτό.

Πηγές:

WHOLE-DOG-JOURNAL.COM

HEALTHYPETS.MERCOLA.COM

DOGSNATURALLYMAGAZINE.COM

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post

Comments (0)


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα