ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΤΡΟΦΗ ‘Η ΩΜΗ BARF ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ?

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΓΑΤΕΣ WWW.BARFDIET.GR

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗ ΤΡΟΦΗ ‘Η ΩΜΗ BARF ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ?

Μαγειρευτή τροφή για σκύλους ή ωμή BARF τροφή? Είναι και οι δύο το ίδιο ευεργετικές και κατάλληλες για τους σκύλους μας? Ποια χρειάζεται να προτιμήσετε?

Κάποιοι πιστεύουν ότι η μαγειρευτή τροφή για σκύλους είναι ανώτερη από την ωμή BARF τροφή επειδή οι ωμές BARF τροφές έχουν τον κίνδυνο της μόλυνσης ή/και ασθένειας λόγω βακτηρίων και ότι ενίοτε χρησιμοποιούνται χαμηλότερης ποιότητας κρέατα και υποπροϊόντα, δικαιολογώντας την συνήθως φθηνή τους τιμή.

Άλλοι πάλι πιστεύουν πως οι ωμές BARF τροφές είναι πιο βιολογικά κατάλληλες για τους σκύλους, πιο κοντά στην προγονική τους διατροφή ως σαρκοφάγα ζώα και παρέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σχέση με την μαγειρευτή τροφή για σκύλους της οποίας αρκετά θρεπτικά συστατικά χάνονται λόγω της θερμικής επεξεργασίας.

Πολλές φορές όμως διαδίδονται ανακρίβειες με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση, για αυτό θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα τι ισχύει στην πραγματικότητα σχετικά με τα δύο αυτά είδη διατροφής για κατοικίδια ζώα.

Τι είναι η ωμή διατροφή για σκύλους?

Η ωμή διατροφή είναι μια δίαιτα που τροφοδοτείται σε σκύλους σε μια προσπάθεια να αναπαράγει τη διατροφή του προγόνου τους, του γκρίζου λύκου. Η ωμή τροφή για σκύλους αποτελείται από 80% ωμό μυϊκό κρέας, 10% ωμό οστό, 5% ωμό συκώτι και 5% ωμά όργανα. Ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ταΐσετε μια ωμή διατροφή, η πλειονότητα των ωμών τροφοδοτών φαίνεται να ταΐζει στα σκυλιά τους μια διατροφή που βασίζεται είτε στο ολόκληρο θήραμα (whole pray model) είτε σε BARF (βιολογικά κατάλληλη ωμή τροφή).

Το «Whole Prey Raw» είναι μια διατροφή ολόκληρων ωμών τροφών για σκύλους, είτε ολόκληρα κομμάτια κρέατος είτε ολόκληρα ζώα. Το μοντέλο BARF μπορεί να είναι ολόκληρο ή αλεσμένο και περιλαμβάνει επίσης λαχανικά, φρούτα, ωμό ψάρι και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σκύλοι που τρέφονται με ωμές τροφές έχουν δει βελτίωση της υγείας, μείωση της φλεγμονής, καθαρότερα δόντια, πανέμορφα παλτά και πολλά άλλα θετικά. Αλλά δεν μπορούν όλοι να τροφοδοτούν ωμές τροφές για σκύλους για διάφορους λόγους.

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ BARF ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΕΣ ΤΡΟΦΕΣ!

Δώστε στον σκύλο σας την ευκαιρία να απολαύσει ποιοτικές και φρέσκες ωμές και μαγειρεμένες βιολογικά κατάλληλες τροφές. Συνδυάστε τες με τα κορυφαία συμπληρώματα διατροφής μας και θωρακίστε τον διατροφικά! Παραλάβετε στην πόρτα σας ή από το φυσικό μας κατάστημα στο Χαλάνδρι!
[bt_bb_single_product product_id=”11910″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5280″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”11908″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”11902″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5098″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”9973″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”9028″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”9986″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]

Τι είναι η μαγειρευτή τροφή για σκύλους;

Για ιδιοκτήτες που δεν είναι σε θέση να ταΐσουν τα σκυλιά τους με μια ωμή διατροφή, αλλά θέλουν να ξεφύγουν από τις υπερεπεξεργασμένες κροκέτες και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, η μαγειρευτή τροφή για σκύλους είναι μια εναλλακτική λύση. Υπάρχει ένας μύθος που πίστευα ότι το μαγείρεμα σκοτώνει όλα τα θρεπτικά συστατικά στις τροφές, γεγονός που καθιστά το μαγειρεμένο φαγητό άχρηστο για τα σκυλιά. Εάν το μαγείρεμα καταστρέφει όλα τα θρεπτικά συστατικά, θα μπορούσαμε εμείς οι άνθρωποι γύρω μας να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη συζήτηση;

Το ερώτημα που πρέπει να κάνουμε είναι πόσο το μαγείρεμα αλλάζει τα τρόφιμα που ταΐζουμε στα σκυλιά μας. Αυτή είναι μια ερώτηση που απάντησε η Susan Thixton στο Nutrient Differences μεταξύ ωμών και μαγειρευτών τροφών. Αυτό που μοιράστηκε η Susan ότι «η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά των τροφίμων αλλάζει όταν μαγειρεύεται – ΑΛΛΑ, εξαρτάται από το φαγητό και τη συγκεκριμένη θρεπτική ουσία ως προς το τι είναι αυτή η αλλαγή. Μερικές φορές το μαγείρεμα αυξάνει μια θρεπτική ουσία και άλλες φορές την μειώνει.

Μπορείτε να ελέγξετε τα προφίλ θρεπτικών συστατικών των τροφίμων, ανατρέχοντας στις βάσεις δεδομένων σύνθεσης τροφίμων USDA. Από περιέργεια, αποφάσισα να ελέγξω τις θρεπτικές τιμές μιας πρωτεΐνης που τρέφω στα σκυλιά μου που είναι η πάπια:

Σύγκριση θρεπτικών συστατικών ωμού και μαγειρεμένου κρέατος πάπιας:

ΚΡΕΑΣ ΠΑΠΙΑΣ (1/2 ΚΙΛΟ)   ΩΜΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ
ΑΣΒΕΣΤΙΟ (Ca) mg 15 12
ΣΙΔΗΡΟΣ (Fe) mg 3.29 2.70
Μαγνήσιο (Mg) mg 26 20
Φώσφορο (P) mg 278 203
Κάλιο (K) mg 371 252
Νάτριο (Na) mg 101 65
Ψευδάργυρος (Zn) mg 2.60 2.60
Βιταμίνη C mg 7.9 0.0
Θιαμίνη mg 0.493 0.260
Ριβοφλαβίνη mg 0.616 0.470
Νιασίνη mg 7.261 5.100
Βιταμίνη B6 mg 0.466 0.250
Φολικό οξύ (DFE) mg 34 10
Βιταμίνη B12 mg 0.55 0.40
Βιταμίνη Α (RAE) mg 33 23
Βιταμίνη Α (IU) IU 108 77
Βιταμίνη Ε Mg 0.96 0.70
Βιταμίνη D (D2+D3) Mg 0.1 0.1
Βιταμίνη D IU 4 4
Βιταμίνη Κ mg 3.8 3.8

Λόγοι για να προτιμήσετε μαγειρευτή τροφή αντί για ωμή τροφή για σκύλους

Επειδή επικοινωνώ καθημερινά με τους γονείς σκύλων, καταλαβαίνω γιατί μερικοί μπορεί να επιλέξουν να μην ταΐσουν ωμές BARF τροφές και να θέλουν να προτιμήσουν μαγειρευτές τροφές.

 • Η ωμή διατροφή είναι ακριβή στην περιοχή τους. Δεν μπορούν να βρουν συστατικά σε προσιτή τιμή.
 • Η ωμή διατροφή απαιτεί επιπλέον χώρο κατάψυξης που δεν έχουν.
 • Η ωμή διατροφή είναι περίπλοκη. Δεν έχουν χρόνο να μάθουν πώς να ταΐσουν μια ισορροπημένη ωμή διατροφή.
 • Κάποιος στο σπίτι μπορεί να έχει πρόβλημα υγείας που αποκλείει τις ωμές τροφές ως επιλογή διατροφής για το σκυλί του.
 • Τα σκυλιά προτιμούν συνήθως να τρώνε μαγειρευτές τροφές από ωμές τροφές. Το μαγείρεμα τις κάνει εξάλλου πολύ νοστιμότερες.
 • Δοκίμασαν να δώσουν ωμές BARF τροφές στον σκύλο τους και εκείνος δεν τα πήγε καλά με αυτό το είδος διατροφής.
 • Φοβούνται ότι μπορεί να κάνουν λάθος και δεν παρέχουν στα σκυλιά τους τα κατάλληλα γεύματα και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
 • Φοβούνται πως ένα ωμό προϊόν είναι πολύ πιο ευπαθές από ένα μαγειρεμένο προϊόν.
 • Δεν είναι όσο προσεκτικοί χρειάζεται στον χειρισμό των ωμών BARF τροφών.
 • Ζουν έναν τρόπο ζωής (συνεχές ταξίδι, ζουν με βάρκα κ.λπ.) που αποκλείει την χρήση ωμών τροφών.

Όποια κι αν είναι η περίπτωση, νομίζω ότι θα ήταν λάθος να αγνοήσω την κατάσταση κάποιου και να τον ωθήσω να ταΐσει τα σκυλιά του ένα είδος διατροφής το οποίο είναι ανέτοιμος ή/και δεν θέλει να υποστηρίξει όπως πρέπει. Για αυτό στην περίπτωση αυτή είναι καλύτερα να προτιμήσει ποιοτικές και ισορροπημένες μαγειρευτές τροφές για σκύλους!

Πίστευα ότι η ωμή διατροφή ήταν ανώτερη από όλες τις τροφές για σκύλους. Και όχι άδικα καθώς ο πρώτος μου σκύλος σε ηλικία 6 ετών είναι σε τρομερή κατάσταση υγείας ενώ τρέφεται εδώ και 5 χρόνια με ωμές BARF τροφές. Μέχρι που ο δεύτερος σκύλος μου που τρεφόταν με ποικιλία ωμών BARF τροφών από αρκετά μικρός αρρώστησε σοβαρά και απεβίωσε από αιμολυτική αναιμία μόλις σε ηλικία 17 μηνών… Αποδείχθηκε πως ο οργανισμός του, το πεπτικό του σύστημα, το στομάχι του και το ανοσοποιητικό του δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα συστατικά και τα βακτήρια των ωμών BARF τροφών.

Έδωσα μεγάλο αγώνα για να τον σώσω, σταμάτησα να του δίνω ωμές BARF τροφές μόλις μπήκε σε διαδικασία ανοσοκαταστολής και τον τάιζα με μαγειρευτές τροφές μετά από συνεννόηση με τους κτηνιάτρους, όμως ήταν ήδη πολύ αργά καθώς ο οργανισμός του είχε ήδη πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά και είχαμε αργήσει σημαντικά να αντιδράσουμε σωστά. Μετά από αυτό το λυπηρό περιστατικό σταμάτησα να ταΐζω τον πρώτο μου σκύλο με ποικιλία ωμών BARF τροφών, επέλεξα πολύ προσεκτικά τις ωμές BARF τροφές του, τις ενίσχυσα με ποιοτικά συμπληρώματα διατροφής και ξεκίνησα να του δίνω και μαγειρεμένες τροφές για σκύλους ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία του, ειδικότερα αφού είναι μεγαλύτερης ηλικίας και οι άμυνές του φθίνουν σταδιακά.

Παράλληλα όμως έλαβα και ένα σημαντικό μάθημα! Πως δεν μπορούν όλοι οι σκύλοι να τρέφονται με ωμές BARF τροφές, πως δεν είναι το ίδιο ποιοτικές και ισορροπημένες όλες οι BARF τροφές και πως η ωμή διατροφή δεν είναι τελικά όσο απλή την παρουσιάζουν πολλοί.

Η μαγειρευτή τροφή για σκύλους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύρια διατροφή, ως μέρος της ισορροπημένης διατροφής των σκύλων μας, μπορεί να εναλλάσσεται με μια ωμή διατροφή ή μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα παιχνίδι μασήματος για σκύλους και να τροφοδοτηθεί ως λιχουδιά. Το πιο σημαντικό, μπορεί να δοθεί σε σκύλους που δεν θέλουν ή δεν πρέπει να τρέφονται με ωμές BARF τροφές!

Είχα πρόσφατα την ευκαιρία να δοκιμάσει ο σκύλος μου τις μαγειρευτές ξηρές και υγρές τροφές της PLATINUM. Αγόρασα τα υποαλλεργικά γεύματά τους με Ιβηρικό χοιρινό και Αρνί και θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις απόψεις μου.

 • Οι τροφές τους είναι κατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση.
 • Είναι διαφανείς ως προς τα συστατικά και τους προμηθευτές τους.
 • Οι συσκευασίες τους είναι ποιοτικές, ασφαλείς και πιστοποιημένες.
 • Οι τροφές τους είναι εξαιρετικά γευστικές.
 • Κάθε γεύμα τους είναι πλήρες και ισορροπημένο σύμφωνα με τον FDA.
 • Τα συστατικά των τροφών τους δεν είναι υποπροϊόντα και είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
 • Δεν χρησιμοποιούν υπερβολικό άμυλο στα γεύματά τους και αυτό είναι ποιοτικό, ωφέλιμο και εύπεπτο.

Δεν σκοπεύω προς το παρόν να δίνω στον σκύλο μου αποκλειστικά μαγειρευτή τροφή, όμως καλωσορίζω το ποιοτικό μαγειρευτό φαγητό της PLATINUM ως σημαντικό μέρος της διατροφής του σκύλου μου.

Το κόστος της μαγειρευτής (FSG) τροφής για κατοικίδια PLATINUM. 

Όπως με όλες τις έτοιμες ωμές και μαγειρεμένες τροφές για κατοικίδια, η PLATINUM είναι μια επένδυση. Πόσο μάλλον όταν χρειάζονται εγκαταστάσεις, προσωπικό, γνώσεις, πιστοποιήσεις, ατελείωτες ώρες εργασίας, τεχνογνωσία, ποιοτικές πρώτες ύλες κατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση και συνεχής υποστήριξη. Κάθε φορά που πληρώνετε κάποιον άλλο για τη φροντίδα της προέλευσης και της εξισορρόπησης των τροφών για κατοικίδια, παραλαμβάνοντάς το στην πόρτα σας όταν το χρειάζεστε – πρόκειται να πληρώσετε περισσότερα από τις σπιτικές τροφές για κατοικίδια. Αυτό όμως που δεν εξασφαλίζετε με μία σπιτική διατροφή για κατοικίδια είναι:

 • Πλήρη και ισορροπημένα γεύματα
 • Τεχνογνωσία
 • Ελεύθερο χρόνο
 • Βεβαιότητα ότι το κατοικίδιό σας τρώει αυτό που πρέπει και χρειάζεται

Είναι η μαγειρευτή τροφή για σκύλους τόσο ωφέλιμη όσο η ωμή τροφή για σκύλους;

Πολλοί άνθρωποι θα σας πουν ότι η ωμή τροφή για σκύλους είναι ανώτερη από τη μαγειρεμένη τροφή για σκύλους. Ενώ η ωμή τροφή για σκύλους λειτούργησε ευεργετικά για τον ένα μου σκύλο, δεν έγινε το ίδιο και με τον δεύτερο… Δεν είμαι λοιπόν πρόθυμος να κλείσω την πόρτα σε μια ποιοτική και ισορροπημένη μαγειρευτή (FSG) διατροφή για σκύλους. Είτε πρόκειται για την βασική τροφή τους, ή για μέρος της διατροφής τους, ή ως συμπληρωματική διατροφή, ή ως εναλλακτική λύση, η μαγειρευτή τροφή της PLATINUM είναι 1 μάρκα που εμπιστεύομαι για τον σκύλο μου! Προτείνω λοιπόν και εσείς να την δοκιμάσετε στον σκύλο σας και γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε και οι ίδιοι την ποιότητά της. 

Πηγή:

WWW.DOGGER.GR

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα