ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΠΕΠΤΟ!

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΠΕΠΤΟ!

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότερο για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφών για τα τετράποδα μέλη της οικογένειάς τους. Τα ενδιαφέροντα και οι ανησυχίες των καταναλωτών έγιναν σημαντικά μεγαλύτερα από μερικές ανακλήσεις τροφίμων μεγάλης κλίμακας στις αρχές της δεκαετίας του 2000 (Stenske et al., 2006; Rumbeiha and Morrison, 2011; Bischoff and Rumbeiha, 2018), παρακινώντας τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να αναζητήσουν εναλλακτικές τροφές για τα κατοικίδια τους όπως είναι το μαγειρευτό φαγητό. Μελέτες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των κατοικίδιων ζώων τροφοδοτούνται κυρίως με επεξεργασμένες τροφές για κατοικίδια και συχνότερα με τη μορφή εξωθημένων κροκέτων (Laflamme et al., 2008; Connolly et al., 2014; Dinallo et al., 2017).

 Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν μεταβεί σε μαγειρευτό φαγητό κατοικίδιων ζώων με την αντίληψη ότι είναι ασφαλέστερα ή υψηλότερης ποιότητας, με ισχυρισμούς όπως «φυσικά», «βιολογικά», «περιορισμένα συστατικά», «ανθρώπινης ποιότητας», «που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ», «Μη Γενετικά Τροποποιημένα» και «με καθαρή ετικέτα» να είναι αρκετά δημοφιλή. Οι καταναλωτές απαιτούν επίσης μεγαλύτερη εταιρική διαφάνεια σχετικά με την προμήθεια των συστατικών, την επεξεργασία, τη διανομή και τις τοπικές και ευρύτερες οικονομικές και οικολογικές επιπτώσεις των τροφών για κατοικίδια, καθώς και τις πρακτικές και τις αξίες της εταιρείας γενικά (Sprinkle, 2019).

 Οι ισχυρά δεμένοι ιδιοκτήτες με τα κατοικίδιά τους τείνουν να αντιμετωπίζουν τα σκυλιά τους ως ανθρώπους, να βλέπουν τα σκυλιά τους ως παιδιά ή/και να θεωρούν τον εαυτό τους ως γονέα κατοικίδιων ζώων (Boya et al., 2012). Λόγω αυτού του επιπέδου ανθρωπομορφισμού, πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ενδιαφέρονται να επιλέξουν μια εναλλακτική διατροφή που πιστεύουν ότι ενισχύει τον δεσμό ανθρώπου-ζώου.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο τα «γούνινα μωρά» τους σαν μέλη της οικογένειας. Σε απάντηση, ορισμένες εταιρείες παραγωγής τροφών για κατοικίδια αναπτύσσουν μαγειρεμένες τροφές για σκύλους και γάτες που μοιάζουν περισσότερο με ανθρώπινες τροφές, ενσωματώνοντας συστατικά κρέατος και λαχανικών κατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση που περνούν ελέγχους ποιότητας USDA. Μέχρι τώρα, λίγες έρευνες είχαν γίνει για αυτές τις τροφές. Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις δείχνει ότι αυτές οι τροφές δεν είναι μόνο πολύ εύγεστες, είναι επίσης πιο εύπεπτες από ό,τι εκτιμήθηκε αρχικά.

Ο Kelly Swanson, η Kraft Heinz Company Endowed Professor in Human Nutrition στο Τμήμα Επιστημών των Ζώων και το Τμήμα Διατροφικών Επιστημών στο Ιλινόις, είναι συν-συγγραφέας στη μελέτη Translational Animal Science. «Φυσικά, υποθέτετε ότι επειδή τα συστατικά ανθρώπινης ποιότητας είναι υψηλής ποιότητας, τα τρόφιμα πρέπει να είναι εύπεπτα», λέει. «Αλλά έως ότου οι αμερόληπτοι ερευνητές πραγματοποιήσουν τον έλεγχο, αυτές οι εταιρείες ανακρίνονται από τους καταναλωτές και τους κτηνιάτρους. Είναι οι μαγειρεμένες τροφές για σκύλους και γάτες ασφαλείς; Είναι πλήρεις και ισορροπημένες; Βασικά, είναι καλές; »

Οι ερευνητές δοκίμασαν 6 μαγειρεμένες τροφές για σκύλους από την JustFoodForDogs, μια εταιρεία που ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί αποκλειστικά συστατικά με πιστοποίηση USDA στη διατροφή της. Τα προϊόντα τους, παρόμοια με μια χούφτα άλλων εξειδικευμένων εταιρειών και θυγατρικών, διαμορφώνονται χρησιμοποιώντας ελάχιστα επεξεργασμένα ανθρώπινα βρώσιμα συστατικά, όπως ρύζι, καρότα, μπρόκολο, κοτόπουλο, αρνί και άλλα είδη κρέατος, σε ένα είδος κατσαρόλας. Κάθε τροφή συμπληρώνεται επίσης με βιταμίνες και μέταλλα ανθρώπινης ποιότητας για να διασφαλιστεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για πλήρη και ισορροπημένη διατροφή για τα κατοικίδια ζώα σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς.

Οι ερευνητές καθόρισαν τη χημική σύνθεση των 6 μαγειρεμένων τροφών για σκύλους, καθώς και τη θρεπτική τους ικανότητα και την περιεκτικότητα σε αμινοξέα και ενέργεια. Προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκεχυμένες επιδράσεις της μικροβιακής δραστηριότητας του εντέρου, τροφοδοτούσαν κάθε μαγειρεμένη τροφή με χειρουργικά τροποποιημένους «πετεινούς» που δεν είχαν μικροβιακές «θήκες». Τελικά, όλες οι μαγειρεμένες τροφές για σκύλους ήταν πολύ εύπεπτες.

Ένας από τους στόχους ήταν να βοηθήσει στον καθορισμό οδηγιών σίτισης για εξειδικευμένες τροφές όπως αυτές. Δεδομένου ότι το μαγειρευτό φαγητό για σκύλους είναι παρόμοιο με το ανθρώπινο μαγειρευτό φαγητό παρά τις παραδοσιακές κροκέτες, ο Swanson λέει ότι υπάρχουν κίνδυνοι στη χρήση τύπων που προέρχονται από παραδοσιακές τροφές για κατοικίδια.

“Οι τυπικές επεξεργασμένες τροφές για κατοικίδια είναι γενικά λιγότερο εύπεπτες από τις ανθρώπινες τροφές – γι’ αυτό οι οδηγίες διατροφής διαφέρουν από τις οδηγίες διατροφής USDA για τους ανθρώπους. Αλλά αν εφαρμόσετε τις παραδοσιακές οδηγίες για την τροφή των σκύλων για μεταβολίσιμη ενέργεια σε τροφές για σκύλους ανθρώπινου βαθμού, κινδυνεύετε να τρώτε υπερβολικά επειδή αυτά τα τρόφιμα είναι τόσο πυκνά σε θρεπτικά συστατικά », λέει ο Swanson.

Η πεπτικότητα των αμινοξέων ήταν επίσης πολύ υψηλή – πάνω από 85% για τα περισσότερα από τα απαραίτητα αμινοξέα – υποδεικνύοντας υψηλή ποιότητα πρωτεΐνης. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε χαμηλή ένταση κοπράνων, ευπρόσδεκτα φυσικά νέα για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σκύλων.

Αν και η μελέτη περιελάμβανε μία μόνο σειρά προϊόντων, ο Swanson πιστεύει ότι τα αποτελέσματα είναι πιθανό να μεταφραστούν σε παρόμοιες μαγειρεμένες τροφές κατοικίδιων ζώων χρησιμοποιώντας συστατικά ανθρώπινης ποιότητας. «Τα μεμονωμένα τρόφιμα πρέπει να δοκιμαστούν, αλλά τα αποτελέσματά μας πρέπει να ισχύουν για άλλα προϊόντα εάν χρησιμοποιούν πραγματικά συστατικά ανθρώπινης ποιότητας. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές, αλλά τελικά, θα πρέπει να είναι ακόμα εύπεπτες », λέει.

Ο Swanson σημειώνει ότι κάθε τροφή για σκύλους με την ένδειξη “πλήρης και ισορροπημένη” πρέπει να πληροί τις διατροφικές απαιτήσεις για το ζώο. Φυσικά, η φροντίδα πρέπει να συνεχίσει να ερευνά κάθε εταιρεία τροφίμων για κατοικίδια και να διασφαλίζει ότι πληρούν την έγκριση του κτηνιάτρου σας. Τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν κορυφαία συστατικά μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα του τριχώματος ή τον όγκο των κοπράνων πάνω και πέρα ​​από τις βασικές απαιτήσεις. Και, λέει ο Swanson, ικανοποιούν την αυξανόμενη δημογραφική κατάσταση των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων που προσπαθούν να επιτύχουν μακροπρόθεσμη ευεξία για τα ζώα τους.

Ο Swanson δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή τις τροφές, μαζί με παρόμοιες μαγειρεμένες τροφές από άλλες εταιρείες, σε σκύλους.

Το άρθρο «True nutrient and amino acid digestibility of dog foods made with human-grade ingredients using the precision-fed cecectomized rooster assay», δημοσιεύεται στο Translational Animal Science [DOI: 10.1093/tas/txz175]. Οι συγγραφείς περιλαμβάνουν τις Patricia Oba, Pamela Utterback, Carl Parsons και Kelly Swanson. Η χρηματοδότηση έγινε από την εταιρεία JustFoodForDogs LLC.

Το Τμήμα Επιστημών των Ζώων και το Τμήμα Επιστημών Διατροφής βρίσκονται στο Κολλέγιο Γεωργικών, Καταναλωτικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Για να χαρακτηριστεί η διατροφή κατοικίδιων ζώων ως ανθρώπινης ποιότητας, κάθε συστατικό και οι τελικές μαγειρεμένες τροφές πρέπει να αποθηκεύονται, να χειρίζονται, να επεξεργάζονται και να μεταφέρονται σύμφωνα με τις τρέχουσες καλές πρακτικές παρασκευής για ανθρώπινα βρώσιμα τρόφιμα. Οι τροφές για σκύλους ανθρώπινης ποιότητας είναι πλέον διαθέσιμες και αυξάνονται σε δημοτικότητα, αλλά λίγη έρευνα έχει διεξαχθεί για να δοκιμαστεί η πεπτικότητα αυτών των τροφών. Για το λόγο αυτό, ο στόχος αυτού του πειράματος ήταν να προσδιοριστεί η πραγματική πέψη των θρεπτικών συστατικών και των αμινοξέων (ΑΑ) των τροφών για σκύλους που έχουν παρασκευαστεί με συστατικά ανθρώπινης ποιότητας, χρησιμοποιώντας τον προσδιορισμό «cecectomized rooster assay» που τροφοδοτείται με ακρίβεια.

6 εμπορικές μαγειρεμένες τροφές για σκύλους δοκιμάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των Beef & Russet Potato (BRP), Chicken & White Rice (CWR), Fish & Sweet Potato (FSP), Lamb & Brown Rice (LBR), Turkey & Whole Wheat Macaroni (TWM), και οι τύποι Venison & Squash (VSR) παρέχονται από την Just Food For Dogs LLC (Irvine, CA). Πριν από την ανάλυση, όλα τα τρόφιμα λυοφιλοποιήθηκαν και αλέστηκαν. Χρησιμοποιήθηκαν συμβατικοί «πετεινοί» για τον προσδιορισμό της πραγματικής μεταβολίσιμης ενέργειας που διορθώθηκε με άζωτο (TMEn) των τροφίμων. Όλες οι διαδικασίες των ζώων εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Θεσμικής Φροντίδας και Χρήσης του Πανεπιστημίου του Ιλινόις πριν από τον πειραματισμό. Τα υποστρώματα και τα εκκρίματα αναλύθηκαν για μακροθρεπτικά συστατικά και σύνθεση ΑΑ. Όλα τα δεδομένα αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας τη Μικτή Μοντέλα της SAS (έκδοση 9.4, SAS Institute, Cary, NC).

Γενικά, όλες οι μαγειρεμένες τροφές για σκύλους που δοκιμάστηκαν ήταν πολύ εύπεπτα. Η πεπτικότητα ξηρής ύλης ήταν παρόμοια μεταξύ των τροφίμων CWR, LBR και TWR και μεγαλύτερη (P <0.0001) από εκείνη των τροφίμων FSP και VSR. Η πεπτικότητα οργανικής ύλης ήταν υψηλότερη (P = 0.0002) για CWR και χαμηλότερη (P = 0.0002) για VSR. Για την πλειονότητα των απαραίτητων ΑΑ, οι πεπτικές ικανότητες ήταν μεγαλύτερες από 85%, με μερικές περισσότερες από 90%. Το TMEn ήταν υψηλότερο (P <0.0001) για το BRP από τα άλλα τρόφιμα, τα οποία ήταν παρόμοια μεταξύ τους. Επίσης, οι τιμές του TMEn ήταν πολύ υψηλότερες από ό, τι θα εκτιμηθεί με τη χρήση τροποποιημένων παραγόντων Atwater και συχνά πάνω από τις προβλέψεις εξισώσεων για μεταβολιζόμενη ενέργεια (ME) που συνιστώνται από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας ή χρησιμοποιώντας παράγοντες Atwater.

Αν και παρατηρήθηκαν στατιστικές διαφορές μεταξύ των μαγειρεμένων τροφών για σκύλους, όλες είχαν καλή απόδοση και οι τροφές που δοκιμάστηκαν είχαν πολύ υψηλή πεπτικότητα ΑΑ. Επιπλέον, τα δεδομένα του TMEn υποδηλώνουν ότι οι υπάρχουσες μέθοδοι και εξισώσεις για την πρόβλεψη ΜΕ υποτιμούν το ενεργειακό περιεχόμενο των δοκιμασμένων τροφίμων.

Μια μελέτη που αξιολόγησε εμπορικές ξηρές τροφές για σκύλους που ξεπέρασαν τις συστάσεις θρεπτικών συστατικών όπως ορίστηκε από την AAFCO για δίαιτα συντήρησης ενηλίκων, διαπίστωσε ότι η πεπτικότητα του ειλεού για DM κυμαινόταν από 64,4% έως 80,7% (μέσος όρος 75,1%), η ΟΜ κυμαινόταν από 69,5% έως 85,4% (μέσος όρος 79,4%) και το AHF κυμάνθηκε από 93,9% έως 98,2% (μέσος όρος 92,4%) (Hendriks et al., 2013). Στην παρούσα μελέτη, η πεπτικότητα του DM κυμάνθηκε από 60,8% έως 86,3% (μέσος όρος 75,0%), η ΟΜ κυμάνθηκε από 72,8% έως 92,9% (κατά μέσο όρο 81,8%) και το AHF κυμάνθηκε από 82,6% έως 96,3% (μέσος όρος 91,1% ). Ως εκ τούτου, τα τρόφιμα που παρασκευάζονται με συστατικά ανθρώπινης ποιότητας ήταν συγκρίσιμα με τις ξηρές τροφές για σκύλους που υπερέβαιναν τις θρεπτικές συστάσεις, όπως ορίστηκαν από την AAFCO για μια δίαιτα συντήρησης ενηλίκων, όσον αφορά τη συνολική περιεκτικότητα σε μακροθρεπτικά συστατικά.

Μια προηγούμενη μελέτη ανέφερε ότι οι συντελεστές πεπτικότητας DM ήταν χαμηλότεροι για τρόφιμα φυτικής πρωτεΐνης (οι κύριες πηγές πρωτεΐνης περιελάμβαναν τροφές με γλουτένη καλαμποκιού, γεύμα γλουτένης καλαμποκιού και γεύμα σόγιας, 28,5% CP DMB) (71,2%) από τα τρόφιμα ζωικής πρωτεΐνης (κοτόπουλο και το γεύμα κοτόπουλου ως κύριες πηγές πρωτεΐνης, 34,5% CP DMB, 83,7%) χρησιμοποιώντας σκύλους με ειλεό ‐ (Dikeman et al., 2007).

Ενώ η πεπτικότητα των μακροθρεπτικών συστατικών είναι σημαντική, τα στοιχεία της πεπτικότητας του λεπτού εντέρου ΑΑ είναι τα πιο σημαντικά από την άποψη των διατροφικών απαιτήσεων. Αυτά τα δεδομένα είναι αδύνατο να προέλθουν από τη συνολική δειγματοληψία (κοπράνων) και σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα της πρωτεΐνης της δίαιτας. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις πληροφορίες, οι απαραίτητες πεπτικές ιδιότητες ΑΕ από την ξηρά τροφή για σκύλους που αναφέρθηκαν από τους Hendriks et al. (2013) ήταν, σε γενικές γραμμές, αριθμητικά χαμηλότερη από τις απαραίτητες πεπτικότητες ΑΑ που αναφέρθηκαν στην παρούσα μελέτη.

Η απαραίτητη πεπτικότητα ΑΑ για όλα τα τρόφιμα σόγιας που δοκιμάστηκαν από τους Yamka et al., (2005) ήταν όλα χαμηλότερα (κυμάνθηκαν από 54,8% έως 82,6%) από τα τρόφιμα που παρασκευάστηκαν με συστατικά ανθρώπινης ποιότητας (κυμαινόταν από 79,0% έως 93,4%) που δοκιμάστηκαν η παρούσα μελέτη. Ωστόσο, οι πεπτικότητες ΑΑ για αργινίνη, ιστιδίνη, ισολευκίνη, λευκίνη και λυσίνη απομονωμένων και συμπυκνωμένων πρωτεϊνών σόγιας υψηλής ποιότητας (κυμαινόταν από 86,0% έως 94,3%) ήταν υψηλές και περισσότερο παρόμοιες με τις τιμές που αναφέρθηκαν στην τρέχουσα μελέτη (Clapper et al., 2001). Αυτά τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι τόσο τα ζωικά όσο και τα φυτικά τρόφιμα μπορεί να έχουν πολύ υψηλή πεπτικότητα και ποιότητα πρωτεΐνης, αλλά εξαρτώνται από τις πρώτες ύλες και την επεξεργασία τους.

Διάφοροι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την πεπτικότητα μιας τροφής για κατοικίδια, συμπεριλαμβανομένης της πηγής συστατικών και της χημικής της σύνθεσης. Σε προηγούμενες μελέτες, η αύξηση της περιεκτικότητας σε τέφρα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του πιο ουσιαστικού ΑΑ και μερικές φορές της πεπτικότητας (Partanen, 1994; Johnson et al., 1998; Shirley and Parsons, 2001; Cramer et al., 2007). Το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης που υπάρχει στα οστά αποτελείται από κολλαγόνο, το οποίο είναι ανεπαρκές σε βασικό ΑΑ, ιδιαίτερα τρυπτοφάνη (Eastoe and Long, 1960) και είναι δύσκολο να αφομοιωθεί. Επιπλέον, το χοιρινό σκάσιμο (33,5% κολλαγόνο, 25,7% ελαστίνη) έχει χαμηλότερες βιολογικές τιμές πρωτεΐνης σε σύγκριση με το χοιρινό φιλέτο (2,7% κολλαγόνο, 1,8% ελαστίνη), επειδή περιέχει ένα σημαντικό ποσοστό συνδετικών ιστών όπως ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης (Mitchell et al., 1927). Επομένως, υψηλές συγκεντρώσεις οστού ή/και συνδετικού ιστού μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το προφίλ ΑΑ και την πεπτικότητα. Η περιεκτικότητα σε τέφρα όλων των τροφίμων που δοκιμάστηκαν σε αυτή τη μελέτη ήταν σχετικά χαμηλή (3,8% έως 7,4%) και πιθανότατα δεν επηρέασε τα αποτελέσματα.

Η περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, ωστόσο, ήταν αρκετά μεταβλητή στην τρέχουσα μελέτη (4,2% έως 14,5% TDF). Η ποσότητα και ο τύπος των διαιτητικών ινών είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την πεπτικότητα των θρεπτικών συστατικών. Μια μελέτη που συγκρίνει αδιάλυτες διαιτητικές ίνες (κυτταρίνη ξύλου, 6,8% TDF, 6,8% TIF και 0% TSF DMB) και διαλυτές διαιτητικές ίνες (μείγμα αλεύρου βρώμης, φρυγανισμένης βρώμης, πυρήνας ντομάτας, φρέσκιας πατάτας και μικτών αφυδατωμένων λαχανικών · 10,3 % TDF, 6,9% TIF και 3,5% TSF DMB) ανέφεραν ότι η αδιάλυτη ίνα (88,7%) είχε υψηλότερο συντελεστή πεπτικότητας DM από την επεξεργασία διαλυτών ινών (83,8%) (Dikeman et al., 2007). Παρόλο που η ποσότητα των ινών δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τις πεπτικές ικανότητες ΑΑ, η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορεί να έχει επηρεάσει την πεπτικότητα του DM και OM.

Αν και πολλοί προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν την πεπτικότητα των θρεπτικών συστατικών, η προσθήκη φυτικών ινών, όπως γίνεται στις μαγειρεμένες τροφές για σκύλους που δοκιμάστηκαν σε αυτή τη μελέτη, μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του γαστρεντερικού σωλήνα και τη γενική υγεία του κατοικίδιου ζώου (McRorie and Fahey, 2015). Επομένως, η συμπερίληψη φυτικών ινών συνιστάται και ωφελεί το ζώο, εφόσον η πεπτικότητα ΑΑ παραμένει υψηλή, όπως στις μαγειρεμένες τροφές που δοκιμάστηκαν στην παρούσα μελέτη.

Αν και παρατηρήθηκαν στατιστικές διαφορές μεταξύ των μαγειρεμένων τροφών για σκύλους που δοκιμάστηκαν σε αυτή τη μελέτη, όλες οι τροφές είχαν πολύ καλή απόδοση. Όλα τα γεύματα μαγειρευτού φαγητού σκύλων που δοκιμάστηκαν είχαν πολύ υψηλή πεπτικότητα ΑΑ, με τις περισσότερες να ξεπερνούν το 85% και μερικές πάνω από το 90%.

Πηγή: https://aces.illinois.edu/news/first-study-human-grade-dog-food-says-whole-fresh-food-highly-digestible

Ολόκληρη η μελέτη: https://academic.oup.com/tas/article/4/1/442/5660976

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα