ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Ο σκύλος σας χρειάζεται το ανοσοποιητικό του σύστημα για να τον προστατεύσει από ασθένειες. Αλλά τα σύγχρονα φάρμακα για αλλεργίες σκύλων δεν είναι ασφαλή καθώς μπορούν να βλάψουν τον τρόπο που λειτουργεί αυτό … μερικές φορές μάλιστα μόνιμα!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ?

Το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σας είναι ένα εξαιρετικό δίκτυο κυττάρων, ιστών και οργάνων που συνεργάζονται για να αμυνθούν από επιθέσεις από ξένους εισβολείς που προκαλούν μόλυνση και ασθένειες. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εκπληκτικά πολύπλοκο, αναγνωρίζει και θυμάται εκατομμύρια εχθρούς και μπορεί να εξαφανίσει τον καθένα από αυτούς.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

Πάντα πίστευα ότι αν οι στρατιωτικοί διοικητές μιας χώρας έκαναν μια εις βάθος μελέτη για το πώς λειτουργούσαν τα ανοσοποιητικά συστήματα, αυτή η χώρα δεν θα έχανε ποτέ έναν πόλεμο. Ένα σημαντικό μυστικό για την επιτυχία αυτού του συστήματος είναι ένα περίπλοκο δίκτυο επικοινωνιών που είναι οργανωμένο σε υποσύνολα, μεταφέροντας πληροφορίες πέρα ​​δώθε. Αυτά τα κύτταρα στρατολογούν γρήγορα τους συναδέλφους τους και κατευθύνουν τους νεοσυλλέκτους σε προβληματικά σημεία με ειδικούς βοηθούς.

Δυστυχώς, τα περισσότερα από τα συμβατικά φάρμακα που χρησιμοποιούμε συστηματικά για τα πιο κοινά προβλήματα στα σκυλιά λειτουργούν για να σαμποτάρουν, αν όχι να καταστρέψουν, αυτό το πιο πολύτιμο αγαθό. Οι αλλεργίες είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.

ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΕΥΠΕΠΤΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΨΕΥΔΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Στην περίπτωση των αλλεργιών, το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου ανταποκρίνεται σε έναν ψευδή συναγερμό. Το αβλαβές υλικό όπως η γύρη θεωρείται λανθασμένα ως απειλή και προσβάλλεται ως περιβαλλοντική αλλεργία. Το ανοσοποιητικό σύστημα θεωρεί τις υγιεινές τροφές ως εχθρούς και ανταποκρίνεται με τροφικές αλλεργίες. Οι ιδιοκτήτες σκύλων παραιτούνται από το να διαβάζουν συστατικά, να αλλάζουν τρόφιμα και να αγοράζουν το ένα προϊόν μετά το άλλο για να βρουν ανακούφιση. Ωστόσο, οι σκύλοι (και οι άνθρωποι) τείνουν να είναι αλλεργικοί σε αυτό που έρχονται σε επαφή συνεχώς.

Για παράδειγμα, στα 35 χρόνια της εξειδίκευσής μου στις αλλεργίες, έχω διαπιστώσει ότι σχεδόν σε κάθε περίπτωση, οι σκύλοι που λαμβάνουν ιχθυέλαιο κάθε μέρα γίνονται αλλεργικοί στα ψάρια μετά από 3 έως 6 μήνες. Η προσπάθεια επιδιόρθωσης γίνεται πρόβλημα και ο ανυποψίαστος ιδιοκτήτης συνεχίζει να δίνει αυτήν την κάψουλα ιχθυελαίου κάθε μέρα, αυξάνοντας μόνο τις αλλεργικές αντιδράσεις στο σκύλο του.

Στην περίπτωση των αλλεργιών, των τροφικών ευαισθησιών και των τροφικών δυσανεξιών, το ανοσοποιητικό σύστημα δεν συμπεριφέρεται σωστά.

Οι τροφικές ευαισθησίες και δυσανεξίες είναι 15 φορές πιο συχνές από τις αλλεργίες. Είναι σημαντικό ότι έχουν καθυστερημένη αντίδραση … από 7 έως 28 ημέρες περίπου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση εάν παρακολουθείτε επιμελώς την αντίδραση του σκύλου σας σε οποιαδήποτε και σε όλα τα τρόφιμα.

Ο κνησμός και η χρόνια διάρροια είναι και τα δύο πολύ κοινά στους σκύλους μας στις μέρες μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι συμβαίνει μέσα στους ασαφείς φίλους μας!

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ?

Οι εμβολιασμοί είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει στην επιδημία των αλλεργιών στους σκύλους που βλέπουμε τώρα. Συγχέουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενεργοποιώντας το ενάντια σε ουσίες που ο οργανισμός του σκύλου σας πρέπει να θεωρεί φίλους. Για παράδειγμα, ορός βοοειδών και έμβρυο κοτόπουλου χρησιμοποιούνται ως πρωτεΐνες για την καλλιέργεια εμβολίων σκύλων. Και τότε το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σας αναγνωρίζει αυτές τις πρωτεΐνες ως εισβολείς. Αυτό ξεκινά την αρχή της διαφθοράς και της σύγχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η αλλεργία οφείλεται σε κακή συμπεριφορά του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά σε κάτι στο οποίο δεν θα έπρεπε να αντιδρά. Σκεφτείτε ένα άτομο με αλλεργία στα φιστίκια. Όλοι οι φίλοι του μπορεί να τρώνε κάθε είδους καραμέλες με φιστίκια και σάντουιτς με φυστικοβούτυρο, αλλά δεν μπορεί να τα αγγίξει. Το πρόβλημα είναι τα φιστίκια ή το ανοσοποιητικό σύστημα; Αυτό είναι σωστό, είναι το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς λοιπόν οι συμβατικές θεραπείες χειρίζονται αυτό το ανοσοποιητικό σύστημα που δεν συμπεριφέρεται σωστά; Με την κατάργησή του. Ανεξάρτητα από το φάρμακο που αναφέρω παρακάτω, είναι ένας πυροσβεστήρας του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ

Οι συμβατικοί κτηνίατροι έχουν μια βασική οδό προσέγγισης και αυτή είναι να αποδυναμώσουν, αν όχι να καταστρέψουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που χρησιμοποιούνται γίνονται όλο και πιο τρομακτικά… ιδιαίτερα σε έναν κόσμο όπου ένα λειτουργικό και ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα είναι τόσο σημαντικό.

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Κάποτε οι κτηνίατροι χορηγούσαν στεροειδή όπως η πρεδνιζόνη υπερβολικά. Οι κτηνίατροι είχαν ελάχιστη επιλογή για το τι να χρησιμοποιήσουν για σκύλους με αλλεργίες. Τα στεροειδή λειτούργησαν επειδή κατέστειλαν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα στεροειδή προκάλεσαν παρενέργειες όπως υπερβολική κατανάλωση νερού και η ούρηση, μαζί με απώλεια τριχών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα σκυλιά απογαλακτίστηκαν μόλις αισθάνθηκαν άνετα.

Αλλά συχνά, μέσα σε μήνες, τα περισσότερα σκυλάκια θα έπρεπε να επιστρέψουν σε έναν άλλο γύρο στεροειδών. Πολλά σκυλιά είχαν εποχιακές αλλεργίες, οπότε έπαιρναν πρεδνιζόνη, ας πούμε, μόνο την άνοιξη και το φθινόπωρο. Τουλάχιστον έπαιρναν μόνο αυτά τα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για σύντομα διαστήματα. Ως επί το πλείστον, τα στεροειδή δεν άλλαξαν τον τρόπο λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος αφού το κατοικίδιο ζώο τα σταμάτησε.

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ATOPICA

Τότε έγινε διαθέσιμο ένα νέο φάρμακο για την αλλεργία σκύλων που ονομάζεται Atopica (κυκλοσπορίνη). Μερικοί κτηνίατροι άρχισαν να χρησιμοποιούν Atopica αντί για στεροειδή. Δεν προκάλεσε υπερβολική δίψα, ούρηση και λαχάνιασμα. Αλλά οι παρενέργειες του Atopica στο σώμα του σκύλου σας ήταν πολύ χειρότερες, με πολύ πιο καταστροφική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η κυκλοσπορίνη αναπτύχθηκε στην Ελβετία τη δεκαετία του ’70. Σχεδιάστηκε για να αποτρέπει την απόρριψη οργάνων σε μεταμοσχευμένους ασθενείς. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε να χτυπήσει το ανοσοποιητικό σύστημα σε αδιέξοδο. Οι σκύλοι έπαθαν καρκίνο (μία από τις πολλές σημειωμένες παρενέργειες της κυκλοσπορίνης) επειδή έπαιρναν αυτό το φάρμακο. Οι νοσοκόμες, που έπρεπε να προσαρμοστούν πριν χορηγήσουν κυκλοσπορίνη στο νοσοκομείο στους ασθενείς τους, με καλούσαν για διαβουλεύσεις σχετικά με τα κατοικίδια ζώα τους αφού τους είχε συνταγογραφηθεί αυτό το φάρμακο. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πώς έπρεπε να φορέσουν προστατευτικό εξοπλισμό για τη δουλειά και στη συνέχεια τους είπαν να χειριστούν και να δώσουν αυτό το φάρμακο στον σκύλο τους.

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ APOQUEL

Όταν το Apoquel βγήκε στην αγορά, φαινόταν ότι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δεν υπήρχε υπερβολική κατανάλωση νερού όπως με τα στεροειδή. Δεν υπήρχαν εμφανείς σοβαρές άμεσες κατασταλτικές παρενέργειες όπως με την κυκλοσπορίνη. Τα σκυλιά απλά σταμάτησαν την φαγούρα και ήταν, για άλλη μια φορά, άνετα στο δέρμα τους. Οι κτηνίατροι το λάτρεψαν, καθώς λειτούργησε καλά σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Τα σκυλιά το λάτρεψαν γιατί σταμάτησαν να ξύνονται. Οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι κτηνίατροι το λάτρεψαν γιατί οι άνθρωποι έπρεπε να το αγοράζουν και να το ξαναγεμίζουν κάθε μήνα… για όλη τη ζωή του σκύλου.

Και αυτό συμβαίνει επειδή τα σκυλιά που το ξεκινούν δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό το φάρμακο. Όταν ένα κουτάβι 7 μηνών παίρνει το Apoquel, ο κνησμός είναι συχνά πολύ χειρότερος όταν ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να το απογαλακτίσει από ό,τι πριν το κουτάβι καταναλώσει το φάρμακο. (Τα παλιά χρόνια, το κουτάβι θα είχε 10 ημέρες πρεδνιζόνης και θα ήταν καλά για μήνες.)

Τα σκυλιά δεν έπαιρναν το Apoquel για κάποιο σύντομο διάστημα την άνοιξη ή το φθινόπωρο όταν είχαν αλλεργίες. Μόλις ξεκίνησαν το φάρμακο, ο σκύλος φαινόταν να το χρειάζεται για πάντα. Ειδικεύομαι στις αλλεργίες και το βλέπω συνέχεια. Προσπαθείτε και προσπαθείτε να απογαλακτίσετε το κατοικίδιό σας, χωρίς επιτυχία, έτσι τελειώνετε να γεμίζετε και να ξαναγεμίζετε… προς τέρψη της εταιρείας Big Pharma.

ΤΟ APOQUEL ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΑΣΕΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

Η ικανότητα για εσωτερική επικοινωνία στο σώμα είναι σε κίνδυνο. Νωρίτερα παρατήρησα ότι το μυστικό της απίστευτης επιτυχίας του ανοσοποιητικού συστήματος είναι το περίτεχνο δίκτυο επικοινωνιών. Το Apoquel καταστρέφει αυτό το δίκτυο επειδή σκοτώνει τις κινάσες, οι οποίες χρησιμεύουν ως πολύ σημαντικοί φορείς επικοινωνίας. Οι κινάσες συντονίζουν απολύτως τα πάντα στο σώμα. Ο ένας μιλάει στον άλλο και αυτός μιλάει σε 1000 περισσότερες κινάσες και το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί εξαιτίας τους.

Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ APOQUEL ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ

Εντάξει… λοιπόν, οι κινάσες δεν θα άρχιζαν να λειτουργούν ξανά όταν το κατοικίδιο αφαιρείται από το φάρμακο; Προσωπικά δεν το βλέπω να συμβαίνει αυτό. Με την πρεδνιζόνη τα επινεφρίδια επανέρχονται στο ίδιο επίπεδο γρήγορα μετά από μια σύντομη θεραπεία του φαρμάκου. Αλλά με το Apoquel, ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας μέσα στο σώμα έχει αλλάξει.

Ας χρησιμοποιήσουμε ξανά ένα στρατιωτικό παράδειγμα. Οι δρόμοι που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν κλείνουν, τα τρένα κλείνουν. Τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούν σε ορισμένες περιοχές. Ξαφνικά ανοίγουν οι δρόμοι. Αλλά όλοι οι στρατιώτες έχουν συνηθίσει τώρα να ακολουθούν τη μεγάλη διαδρομή –ή καθόλου διαδρομή– και δεν υπάρχει κανείς να τους πει να επιστρέψουν στον παλιό τρόπο να κάνουν τα πράγματα. Έτσι συνεχίζουν να εργάζονται αναποτελεσματικά και με λιγότερη επικοινωνία. Έχουν προσαρμοστεί και παραμένουν σχεδόν έτσι. Έχω τρόπους να βοηθήσω τα συστήματα επικοινωνίας να επανέλθουν στο φυσιολογικό, καθώς βλέπω πολλά από αυτά στην πρακτική μου. Ο ασθενής που έπαιρνε το Apoquel και τώρα έχει θεραπευτεί από τις αλλεργίες, τις τροφικές ευαισθησίες και τις δυσανεξίες χρησιμοποιώντας τις ολιστικές μεθόδους μου, εξακολουθεί να παθαίνει ζυμομύκητες ή/και δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν επανέρχεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να ενισχύσω το ανοσοποιητικό τους σύστημα με ένα κάπως ασυνήθιστο προϊόν που λειτουργεί καλά.

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ?

Πρέπει να είναι το ένα ή το άλλο; Αλλαγή φαγητού, ανάγνωση ετικετών και αποφυγή… ή η εναλλακτική επιλογή να πάρετε τον αγαπημένο σας φίλο σε ένα ανοσοκατασταλτικό φάρμακο; Βλέπετε, με τις αλλεργίες το ανοσοποιητικό σύστημα συμπεριφέρεται άσχημα και τα συμβατικά φάρμακα απλώς χτυπούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Τέλος πάντων, η απάντηση είναι ΟΧΙ. Έχετε άλλες επιλογές γιατί υπάρχουν θεραπείες που λειτουργούν … και λειτουργούν μόνιμα … για την εξάλειψη των αλλεργιών, των ευαισθησιών και των δυσανεξιών στον σκύλο σας.

*Το εξαιρετικό αυτό άρθρο γράφτηκε από την Deva Khalsa VMD CVH FBIH που ασκεί το επάγγελμά της ως ολιστική κτηνίατρος από τότε που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 1981. Η Dr Khalsa έχει αναπτύξει πρωτοποριακές, αποτελεσματικές ολιστικές θεραπείες για τις αλλεργίες και τον καρκίνο και είναι περήφανη που ανακοινώνει την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου της, «Ο Αλλεργικός σκύλος, ολιστικές λύσεις για τον τερματισμό της επιδημίας αλλεργιών στους σκύλους και τις γάτες μας.» Επισκεφτείτε την online στο www.doctordeva.com.

Πηγή: https://www.dogsnaturallymagazine.com/why-dog-allergy-medications-arent-safe/

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα