ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

Το γαλλικό μπουλντόγκ, ή Frenchie, είναι μια εύρωστη, συμπαγής ράτσα σκύλων με μεγάλο κεφάλι, κοντό ρύγχος και αυτιά που μοιάζουν με νυχτερίδας. Αυτή η ράτσα είναι ζωηρή, αξιαγάπητη και παιχνιδιάρικη. Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι μακρινός συγγενής του αγγλικού μπουλντόγκ. και οι δύο μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά, αλλά είναι ξεχωριστές ράτσες σκύλων.

Συνολικά, το γαλλικό μπουλντόγκ είναι ένα χαριτωμένο, στοργικό σκυλί που είναι ένα υπέροχο κατοικίδιο για κάθε είδους οικογένεια. Το μικρό τους μέγεθος σημαίνει ότι μπορούν να τα πάνε καλά σε μικρότερα σπίτια, αλλά είναι πιο ανθεκτικά από τον μέσο μικρό σκύλο. Αυτή είναι μια πιστή και έξυπνη φυλή που συνήθως τα πάει καλά με τα παιδιά και άλλα ζώα. Το Frenchie είναι πραγματικά ένας χαρούμενος και φιλικός σύντροφος.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΦΥΛΗΣ

ΟΜΑΔΑ: Μη αθλητικό

ΥΨΟΣ: 28 έως 33 εκατοστά

ΒΑΡΟΣ: 9,5 έως 12,5 κιλά

ΤΡΙΧΩΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ: Κοντό, λείο τρίχωμα σε μπριντλέ, ελαφάκι, λευκό ή συνδυασμός τριχώματος και λευκού ή ελαφιού και λευκού

ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ: 10 έως 12 χρόνια

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΥΛΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

Επίπεδο στοργής: Υψηλό

Φιλικότητα: Υψηλή

Φιλικότητα προς παιδιά: Μέση

Φιλικότητα προς κατοικίδια: Μέση

Ανάγκη άσκησης: Μέση

Επίπεδο παιχνιδιού: Μεσαίο

Ενεργειακό Επίπεδο: Μεσαίο

Εκπαιδευσιμότητα: Μέση

Εξυπνάδα: Μέση

Τάση για γαύγισμα: Μέση

Επίπεδο τριχόπτωσης: Μεσαίο

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

Η διαμάχη περιβάλλει την προέλευση του γαλλικού μπουλντόγκ, αλλά η φυλή προέρχεται αναμφίβολα από το αγγλικό μπουλντόγκ. Πιστεύεται από πολλούς ότι το αγγλικό μπουλντόγκ αναπτύχθηκε σε μέγεθος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γαλλία, όπου το γαλλικό μπουλντόγκ αναπτύχθηκε με την πάροδο του χρόνου. Υπήρχαν πολλά μικρόσωμα αγγλικά μπουλντόγκ γύρω από την εποχή που εκτοπίστηκαν από την Αγγλία στη Γαλλία και πιστεύεται ότι πήραν τα μικρά σκυλιά μαζί τους.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του γαλλικού μπουλντόγκ είναι τα αυτιά του που μοιάζουν με νυχτερίδα, σε αντίθεση με τα αυτιά σε σχήμα τριαντάφυλλου του αγγλικού μπουλντόγκ. Οι Γάλλοι λάτρεις των μικρόσωμων αγγλικών μπουλντόγκ δέχονταν εύκολα εκείνα που είχαν όρθια αυτιά, τα οποία θεωρούνταν λιγότερο επιθυμητά στην Αγγλία. Είναι πιθανό ότι άλλες ράτσες συνέβαλαν στις γραμμές αίματος του γαλλικού μπουλντόγκ, ίσως συμπεριλαμβανομένων των τεριέ και pug.

Τα γαλλικά μπουλντόγκ έγιναν δημοφιλή στις γυναίκες της κοινωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη του 1800. Το πρότυπο φυλής του French Bull Dog Club of America γράφτηκε για να πει ότι τα όρθια αυτιά νυχτερίδας ήταν ο σωστός τύπος αυτιού.

Το γαλλικό μπουλντόγκ ήταν ανέκαθεν γνωστό ως ένας αγαπημένος σύντροφος και αρκετά σαν σκύλος αγκαλιάς. Η φυλή αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο (AKC) το 1898 και σταδιακά έγινε πιο δημοφιλής από τότε, ανεβαίνοντας στις 10 πρώτες φυλές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΚΥΛΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

Τα Frenchies είναι σκυλιά με λείο τρίχωμα που τείνουν να ανανεώνουν με μέτριο ρυθμό. Η φυλή απαιτεί κάτι περισσότερο από τη βασική περιποίηση ρουτίνας, συμπεριλαμβανομένου του εβδομαδιαίου βουρτσίσματος. Χάνουν το υπόστρωμά τους την άνοιξη και το φθινόπωρο και μπορεί να θέλετε να τα βουρτσίζετε περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων. Εάν το Frenchie σας είναι επιρρεπές σε δερματικά προβλήματα, τότε το τακτικό μπάνιο και ο καθαρισμός των αυτιών μπορεί να βοηθήσουν. Οι βαθιές πτυχές του δέρματος μπορεί να χρειάζονται λίγη προσοχή για να απαλλαγούν από τα υπολείμματα χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί ή μωρομάντηλο και στη συνέχεια να στεγνώσουν καλά.

Κόβετε τα νύχια του σκύλου σας κάθε δύο εβδομάδες για να μην σπάσουν ή σχιστούν. Προωθήστε τη στοματική υγιεινή του σκύλου σας βουρτσίζοντας τα δόντια του τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μολύνσεων των ούλων και οδοντικών προβλημάτων.

Οι Γάλλοι είναι έξυπνοι και πρόθυμοι να μάθουν. Τείνουν επίσης να έχουν κίνητρα για τα τρόφιμα, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην προπόνηση. Η σωστή εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική και θα βοηθήσει στην ενίσχυση του δεσμού ανάμεσα σε εσάς και τον σκύλο σας. Η κοινωνικοποίηση είναι εξίσου σημαντική, έτσι ώστε το γαλλικό σας να είναι καλά προσαρμοσμένο στο περιβάλλον του. Πάρτε το κουτάβι σας σε μαθήματα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης μόλις είναι έτοιμο, ώστε ο σκύλος να μάθει εντολές και να είναι πιο άνετος με άλλους σκύλους και νέους ανθρώπους.

Σε γενικές γραμμές, το Γαλλικό μπουλντόγκ είναι περισσότερο σκύλος αγκαλιάς παρά σύντροφος για τζόκινγκ. Η άσκηση ρουτίνας εξακολουθεί να συνιστάται, αλλά να είστε προσεκτικοί: αυτή η φυλή μπορεί εύκολα να υπερθερμανθεί λόγω της κοντής, σκληρής μύτης της και πιθανών προβλημάτων των αεραγωγών. Η καθημερινή άσκηση είναι πολύ σημαντική, αλλά μην το παρακάνετε.

Τα γαλλικά μπουλντόγκ δεν χρειάζονται πολύ χώρο και τα πάνε πολύ καλά σε διαμερίσματα ή μικρές κατοικίες. Μερικά 15 λεπτά περπάτημα την ημέρα θα πρέπει να τους εμποδίσει να γίνουν υπέρβαροι. Διατηρήστε το Frenchie σε δροσερό, άνετο περιβάλλον. Είναι ευαίσθητο στη θερμική εξάντληση και χρειάζεται ένα κλιματιζόμενο περιβάλλον. Αυτό δεν είναι ένα σκυλί που μπορεί να μείνει έξω σε μια ζεστή μέρα.

Αυτά τα σκυλιά μπορεί να είναι δύσκολο να εκπαιδεύονται στο σπίτι. Η εκπαίδευση στο κλουβί (crate) είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος και συνιστάται από το AKC.

Αν μεγαλώσουν μαζί με γάτα ή σκύλο, μπορεί να μπορέσουν να συνυπάρξουν, αλλά μερικοί Γάλλοι θα κυνηγήσουν γάτες και άλλα μικρά κατοικίδια. Μια Γαλλίδα που δεν έχει κοινωνικοποιηθεί με άλλα κατοικίδια μπορεί να δείξει επιθετικότητα προς τα σκυλιά του ίδιου φύλου. Ένας Γάλλος μπορεί να δείξει ζήλια και ανταγωνισμό σε ένα νοικοκυριό πολλών σκύλων. Τα περισσότερα γαλλικά μπουλντόγκ είναι φιλικά με τα παιδιά. Αλλά εάν υιοθετείτε έναν σκύλο από καταφύγιο, πρέπει να συζητήσετε το ιστορικό του σκύλου για να μάθετε εάν ο σκύλος είχε προβλήματα με παιδιά ή άλλα κατοικίδια.

Τα Γαλλικά μπουλντόγκ είναι αγαπημένοι σύντροφοι που ευδοκιμούν στην ανθρώπινη επαφή. Εάν θέλετε ένα σκυλί στην ύπαιθρο που μπορεί να μείνει μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα, το Frenchie δεν είναι η κατάλληλη ράτσα για εσάς. Αυτός είναι ένας σκύλος που απολαμβάνει να αφιερώνει αγάπη στους συντρόφους του όσο αγαπά την ίδια μεταχείριση σε αντάλλαγμα.

Τα γαλλικά μπουλντόγκ συνήθως γαβγίζουν μόνο όταν υπάρχει κάτι που πραγματικά χρειάζεται την προσοχή σας, κάτι που μπορεί να τα κάνει μια καλή επιλογή για ένα διαμέρισμα. Να γνωρίζετε ότι το Frenchie σας θα λαχταρήσει την παρέα σας και δεν θα τα πάει καλά αν μείνετε μόνοι για μεγάλες περιόδους κάθε μέρα. Είναι εξαιρετικοί φύλακες και θα ειδοποιήσουν τους ανθρώπους τους να πλησιάζουν αγνώστους, αλλά δεν είναι το στυλ τους να γαβγίζουν χωρίς αιτία. Μπορούν να προστατεύουν το σπίτι και την οικογένειά τους και κάποιοι θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν και τα δύο με τη ζωή τους.

Λάβετε επιπλέον προφυλάξεις όταν ταξιδεύετε με τον σκύλο σας για να διασφαλίσετε ότι το Frenchie σας δεν υπερθερμαίνεται. Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας χωρίς επίβλεψη σε όχημα. Το Γαλλικό Δίκτυο Διάσωσης Μπουλντόγκ σημειώνει ότι εάν απαιτείται αεροπορικό ταξίδι, το Γαλλικό μπουλντόγκ σας θα πρέπει να ταξιδέψει μαζί σας σε ένα κλουβί μεταφοράς στο χώρο επιβατών. Σημειώνουν επίσης ότι τα Γαλλικά μπουλντόγκ είναι φτωχοί κολυμβητές και θα πρέπει να τους επιβλέπετε γύρω από μια πισίνα ή άλλες πηγές νερού.

ΣΥΝΗΘΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΥΛΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

Δεν θα νοσήσουν όλα τα Γαλλικά Μπουλντόγκ από οποιαδήποτε ή όλες αυτές οι ασθένειες, αλλά είναι σημαντικό να τις γνωρίζετε εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε αυτή τη φυλή.

Δυσπλασία ισχίου: Η δυσπλασία ισχίου είναι μια κληρονομική πάθηση κατά την οποία το μηριαίο οστό δεν εφαρμόζει σφιχτά στην πυελική υποδοχή της άρθρωσης του ισχίου. Η δυσπλασία του ισχίου μπορεί να υπάρχει με ή χωρίς κλινικά σημεία. Μερικοί σκύλοι παρουσιάζουν πόνο και χωλότητα στο ένα ή και στα δύο πίσω πόδια. Καθώς ο σκύλος γερνά, μπορεί να αναπτυχθεί αρθρίτιδα. Σκύλοι με δυσπλασία ισχίου δεν πρέπει να εκτρέφονται. Ζητήστε από τον εκτροφέα αποδείξεις ότι οι γονείς έχουν δοκιμαστεί για δυσπλασία ισχίου και βρέθηκε ότι δεν έχουν προβλήματα.

Βραχυκεφαλικό σύνδρομο: Αυτή η διαταραχή εντοπίζεται σε σκύλους με κοντά κεφάλια, στενά ρουθούνια ή επιμήκη ή μαλακή υπερώα. Οι αεραγωγοί τους αποφράσσονται σε διάφορους βαθμούς και μπορεί να προκαλέσουν οτιδήποτε, από θορυβώδη ή επίπονη αναπνοή έως ολική κατάρρευση του αεραγωγού. Τα σκυλιά με βραχυκεφαλικό σύνδρομο συνήθως ρουθουνίζουν. Η θεραπεία ποικίλλει ανάλογα με τη σοβαρότητα της πάθησης, αλλά περιλαμβάνει οξυγονοθεραπεία καθώς και χειρουργική επέμβαση για τη διεύρυνση των ρουθουνιών ή τη βράχυνση της υπερώας.

Αλλεργίες: Οι αλλεργίες είναι ένα κοινό πρόβλημα στους σκύλους. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι αλλεργιών: οι τροφικές αλλεργίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται με μια διαδικασία εξάλειψης ορισμένων τροφών από τη διατροφή του σκύλου, αλλεργίες εξ’ επαφής, που προκαλούνται από αντίδραση σε μια τοπική ουσία, όπως κλινοσκεπάσματα, σκόνες (ακάρεα), ψύλλους, σαμπουάν για σκύλους και άλλες χημικές ουσίες, και αντιμετωπίζονται με την αφαίρεση της αιτίας της αλλεργίας και εισπνεόμενες αλλεργίες, που προκαλούνται από αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα όπως η γύρη, η σκόνη και το ωίδιο. Η φαρμακευτική αγωγή για τις εισπνεόμενες αλλεργίες εξαρτάται από τη σοβαρότητα της αλλεργίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι μολύνσεις του αυτιού συχνά συνοδεύουν τις εισπνεόμενες αλλεργίες.

Ημισπονδύλων: Πρόκειται για δυσπλασία ενός ή περισσότερων σπονδύλων που προκαλεί το σχήμα του σαν σφήνα ή τρίγωνο. Αυτή η δυσπλασία μπορεί να εμφανιστεί μόνη της ή με άλλες δυσπλασίες σπονδύλων. Ο ημισπόνδυλος μπορεί να μην προκαλέσει προβλήματα ή μπορεί να ασκήσει πίεση στο νωτιαίο μυελό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, αδυναμία ή/και παράλυση. Δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση εκτός εάν υπάρχει πίεση στο νωτιαίο μυελό.

Επιγονατιδική έκχυση: Aυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα σε μικρόσωμους σκύλους. Προκαλείται όταν η επιγονατίδα, η οποία αποτελείται από τρία μέρη – το μηριαίο οστό (μηριαίο οστό), την επιγονατίδα (καπάκι του γόνατος) και την κνήμη (γάμπα) – δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένη και γλιστράει μέσα και έξω από τη θέση της (εξευγενισμένα). Αυτό προκαλεί χωλότητα ή μη φυσιολογικό βάδισμα (ο τρόπος που κινείται ο σκύλος). Είναι μια συγγενής ασθένεια, που σημαίνει ότι υπάρχει κατά τη γέννηση, αν και η πραγματική κακή ευθυγράμμιση ή εξάρθρωση δεν συμβαίνει πάντα παρά πολύ αργότερα. Το τρίψιμο που προκαλείται από την εξάρθρωση της επιγονατίδας μπορεί να οδηγήσει σε αρθρίτιδα, μια εκφυλιστική ασθένεια των αρθρώσεων. Υπάρχουν τέσσερις βαθμοί εξάρθρωσης της επιγονατίδας που κυμαίνονται από τον βαθμό Ι, μια περιστασιακή εξάρθρωση που προκαλεί προσωρινή χωλότητα στην άρθρωση, έως τον βαθμό IV, στον οποίο η στροφή της κνήμης είναι σοβαρή και η επιγονατίδα δεν μπορεί να ευθυγραμμιστεί εκ νέου με το χέρι. Αυτό δίνει στον σκύλο μια γεμάτη μπούκλες εμφάνιση. Οι σοβαροί βαθμοί εξάρθρωσης της επιγονατίδας μπορεί να απαιτούν χειρουργική αποκατάσταση.

Νόσος μεσοσπονδύλιου δίσκου (IVDD): Η IDD εμφανίζεται όταν ένας δίσκος στη σπονδυλική στήλη σπάει ή κήλη και σπρώχνεται προς τα πάνω στον νωτιαίο μυελό. Όταν ο δίσκος πιέζει μέσα στο νωτιαίο μυελό, οι μεταδόσεις των νεύρων εμποδίζονται να ταξιδέψουν κατά μήκος του νωτιαίου μυελού. Η νόσος του μεσοσπονδύλιου δίσκου μπορεί να προκληθεί από τραύμα, ηλικία ή απλώς από το σωματικό τράνταγμα που συμβαίνει όταν ένας σκύλος πηδάει από τον καναπέ. Όταν ο δίσκος σπάσει, ο σκύλος συνήθως αισθάνεται πόνο και η ρήξη του δίσκου μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία και προσωρινή ή μόνιμη παράλυση. Η θεραπεία συνήθως περιλαμβάνει μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) που παρασκευάζονται ειδικά για σκύλους. Ποτέ μην δίνετε στο σκύλο σας Tylenol ή άλλα ΜΣΑΦ φτιαγμένα για ανθρώπους καθώς μπορεί να είναι τοξικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει, αλλά πρέπει να γίνει εντός περίπου μιας ημέρας από τον τραυματισμό. Μπορεί επίσης να θέλετε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τη φυσική αποκατάσταση. Θεραπείες όπως μασάζ, διάδρομοι με νερό και ηλεκτρική διέγερση είναι διαθέσιμες για σκύλους και μπορεί να έχουν εξαιρετική επιτυχία.

Νόσος του Von Willebrand: Αυτή είναι μια διαταραχή του αίματος που μπορεί να βρεθεί τόσο σε ανθρώπους όσο και σε σκύλους. Επηρεάζει τη διαδικασία πήξης λόγω της μείωσης του παράγοντα von Willebrand στο αίμα. Ένας σκύλος που προσβάλλεται από τη νόσο του von Willebrand θα έχει σημάδια όπως αιμορραγία από τη μύτη, αιμορραγία των ούλων, παρατεταμένη αιμορραγία από χειρουργική επέμβαση και παρατεταμένη αιμορραγία κατά τη διάρκεια των κύκλων θερμότητας ή μετά το στήθος. Περιστασιακά εντοπίζεται αίμα στα κόπρανα. Αυτή η διαταραχή συνήθως διαγιγνώσκεται στον σκύλο σας μεταξύ 3 και 5 ετών και δεν μπορεί να θεραπευτεί. Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπείες που περιλαμβάνουν καυτηριασμό ή συρραφή τραυματισμών, μεταγγίσεις του παράγοντα von Willebrand πριν από τη χειρουργική επέμβαση και αποφυγή ορισμένων φαρμάκων.

Σχιστία υπερώας: Η υπερώα είναι η οροφή του στόματος και χωρίζει τη ρινική και τη στοματική κοιλότητα. Αποτελείται από δύο μέρη, σκληρό και μαλακό. Μια υπερώια σχισμή έχει μια σχισμή που εκτείνεται αμφίπλευρα ή μονόπλευρα.

Επιμήκης μαλακή υπερώα: Η μαλακή υπερώα είναι η προέκταση της οροφής του στόματος. Όταν η μαλακή υπερώα είναι επιμήκης, μπορεί να εμποδίσει τους αεραγωγούς και να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή. Η θεραπεία για την επιμήκη μαλακή υπερώα είναι η χειρουργική αφαίρεση της περίσσειας υπερώας.

Αν αγοράζετε ένα κουτάβι, βρείτε έναν καλό εκτροφέα που θα σας δείξει πιστοποιητικά υγείας και για τους δύο γονείς του κουταβιού σας. Οι υγειονομικές άδειες αποδεικνύουν ότι ένας σκύλος έχει ελεγχθεί και έχει απαλλαγεί από μια συγκεκριμένη πάθηση.

Στα γαλλικά μπουλντόγκ, θα πρέπει να περιμένετε να δείτε πιστοποιήσεις υγείας από το Ορθοπεδικό Ίδρυμα Ζώων (OFA) για δυσπλασία ισχίου (με βαθμολογία δίκαιη ή καλύτερη), δυσπλασία αγκώνα, υποθυρεοειδισμό και νόσο von Willebrand, από το Πανεπιστήμιο Auburn για θρομβοπάθεια. και από το Canine Eye Registry Foundation (CERF) που πιστοποιεί ότι τα μάτια είναι φυσιολογικά. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τις πιστοποιήσεις υγείας ελέγχοντας τον ιστότοπο του OFA (offa.org).

Ανεξάρτητα από το πόσο υγιής είναι ο σκύλος σας όταν τον φέρνετε για πρώτη φορά στο σπίτι, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιων ζώων μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε έτοιμοι για οποιαδήποτε από τις κτηνιατρικές ανάγκες του σκύλου σας.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΚΥΛΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

Το Frenchie σας θα πρέπει να τρέφεται με δύο γεύματα την ημέρα με έως και 3/4 του φλιτζανιού ολιστική ξηρά τροφή για σκύλους ανά γεύμα. Η ποσότητα που χρειάζεται ο σκύλος σας θα εξαρτηθεί από το μέγεθος, το επίπεδο δραστηριότητας, την ηλικία και άλλους παράγοντες. Φροντίστε να παρακολουθείτε το βάρος του σκύλου σας καθώς η παχυσαρκία μπορεί να συντομεύσει τη ζωή ενός σκύλου. Συζητήστε τις διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας με τον κτηνίατρό σας για να λάβετε συστάσεις. Προτιμήστε να του δίνετε ποιοτικές και βιολογικά κατάλληλες τροφές, ιδανικές φρέσκες οι οποίες θα τον θρέψουν καλύτερα, θα θωρακίσουν τον οργανισμό, θα του εξασφαλίσουν ιδανικό βάρος και θα απομακρύνουν τα δερματικά προβλήματα και τις αλλεργίες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πόσο τρώει ο ενήλικος σκύλος σας εξαρτάται από το μέγεθος, την ηλικία, την σωματική διάπλαση, τον μεταβολισμό και το επίπεδο δραστηριότητάς του. Τα σκυλιά είναι άτομα, όπως και οι άνθρωποι, και δεν χρειάζονται όλα την ίδια ποσότητα και είδος τροφής. Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι ένας πολύ δραστήριος σκύλος θα χρειαστεί περισσότερα από έναν σκύλο-πατάτα καναπέ. Η ποιότητα της τροφής για σκύλους που αγοράζετε κάνει επίσης τη διαφορά – όσο καλύτερη και φρεσκότερη είναι η τροφή για σκύλους, τόσο περισσότερο θα θρέψει το σκυλί σας και θα του δυναμώσει τον οργανισμό.

Πηγές:

https://www.thesprucepets.com/french-bulldog-breed-profile-1117966

https://dogtime.com/dog-breeds/french-bulldog#/slide/1

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα