ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΩΣ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΖΩΑ?

ΟΙ-ΣΚΥΛΟΙ-ΕΙΝΑΙ-ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ-ΖΩΑ-ΔΕΝ-ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ-ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ-ΑΜΥΛΟ-BARFDIET.GR

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΩΣ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΖΩΑ?

Οι εταιρείες παραγωγής ξηρών τροφών για κατοικίδια θέλουν να πιστεύετε ότι το σκυλί σας δεν είναι πλέον σαρκοφάγο και πως μπορεί να “ευδοκιμήσει” σε μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο!

Μια μελέτη του 2013 χρησιμοποιείται συχνά από τους υποστηρικτές ξηρών τροφών για κατοικίδια ως «απόδειξη» πως τα σκυλιά δεν είναι πλέον σαρκοφάγα… Όμως το μόνο που αποδεικνύει η μελέτη είναι ότι το σώμα ενός σκύλου έχει κάποια ικανότητα να προσαρμοστεί στα τρόφιμα που τρώει.

Ακριβώς επειδή μια μειονότητα σκύλων «ανταποκρίνεται» καλά σε τροφές πλούσιες σε άμυλο, δεν σημαίνει ότι όλα τα σκυλιά έχουν την ίδια ικανότητα. Η πλειοψηφία των σκύλων που τρέφονται με τροφές με υπερβολικό άμυλο θα υποστούν επιπτώσεις στην υγεία τους αργά ή γρήγορα.

Η ταξινόμηση των σκύλων είναι Canis lupus και ανήκει στα σαρκοφάγα ζώα. Έχουν τα δόντια, τα σαγόνια και την πέψη των σαρκοφάγων ζώων και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να παραβλέψει ή αμφισβητήσει κανείς.

Η ικανότητα ενός σκύλου να επιβιώνει τρώγοντας και τροφές με φυτικά συστατικά δεν τον κάνει σε καμία περίπτωση παμφάγο ζώο.

Πριν από λίγο καιρό διάβασα ένα άρθρο σε ένα περιοδικό για τη βιομηχανία τροφίμων κατοικίδιων ζώων με τον τίτλο: «Ο σκύλος σου δεν είναι λύκος! (Εταιρίες τροφών για κατοικίδια ζώα, σημειώστε). “Ο συγγραφέας του άρθρου επιπλήττει τους παραγωγούς τροφών κατοικίδιων ζώων που «… τοποθετούν μια εικόνα λύκου στο μπροστινό πάνελ της τσάντας και μιλούν για τη σημασία των προγονικών διατροφών, των βιολογικά κατάλληλων τροφών, του κρέατος – πλούσιες δίαιτες, υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες / χαμηλούς υδατάνθρακες, αναδεικνύοντας την άγρια ​​πλευρά του ζώου σας κ.λπ. “

Η αντίρρησή του φαίνεται να είναι ότι, μαζί με όλες τις τρέλες στο Διαδίκτυο, η βιομηχανία τροφίμων κατοικίδιων ζώων προωθεί επίσης την «γελοία» ιδέα ότι τα σκυλιά δεν διαφέρουν τόσο πολύ από τους λύκους, και πρέπει να τρέφονται σαν αυτά.

Είναι ενδιαφέρον ότι αντιτίθεται μόνο στις εκστρατείες μάρκετινγκ των μεγάλων εταιρειών παραγωγής ζωοτροφών, διότι στην πραγματικότητα, αυτές οι εταιρείες χρησιμοποιούν απλώς διαφημιστική εκστρατεία για να πείσουν τους καταναλωτές να αγοράσουν προϊόντα που απέχουν πολύ από την προγονική διατροφή των σκύλων. Δεν παράγουν βιολογικά κατάλληλες, πλούσιες σε κρέας, πλούσιες σε ζωικές πρωτεΐνες και δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες – χρησιμοποιούν απλώς συσκευασίες και μάρκετινγκ που δίνουν την εντύπωση ότι είναι αυτό που πουλάνε.

Ο συγγραφέας δηλώνει επίσης, «… είναι πιθανό ότι η πλειοψηφία των γονέων των κατοικίδιων ζώων δεν έχουν αμφισβητήσει ποτέ εάν υπάρχει κάποια επιστημονική κριτική (ή οποιαδήποτε επιστήμη) που να υποστηρίζει αυτήν την πεποίθηση.»

Η κουραστική δικαιολογία «δεν υπάρχει επιστήμη» χρησιμοποιείται πάντοτε από τη βιομηχανία τροφίμων κατοικίδιων ζώων και από άλλους υποστηρικτές επεξεργασμένων τροφών για κατοικίδια ζώα για να υποστηρίξουν τις δίαιτες φρέσκων τροφών κατάλληλων για είδη για σκύλους και γάτες. Ξέρουν καλά ότι δεν υπάρχει επιστήμη, διότι τέτοιες μελέτες κοστίζουν σημαντικά ποσά και οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ζωοτροφών δεν ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν έρευνες που θα μπορούσαν (και κατά τη γνώμη μου, σίγουρα) να αποδείξουν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ταΐσετε κατοικίδια ζώα παρά από μια τροφή σα σακί ή μια κονσέρβα.

Η ελαττωματική μελέτη λέει ότι τα σκυλιά δεν είναι πλέον σαρκοφάγα…

Επιστρέφοντας στο κύριο σημείο του συγγραφέα, δηλαδή ότι τα σκυλιά δεν είναι λύκοι και δεν πρέπει να τρέφονται σαν σαρκοφάγα, δηλώνει:

«Αν και τα σκυλιά είναι απόγονοι λύκων, η εξημέρωσή τους από τους ανθρώπους τους οδήγησε να εξελιχθούν από μια κυρίως σαρκοφάγα διατροφή σε τρόφιμα πλούσια σε άμυλο. Το 2013, ο Axelsson διεξήγαγε ολόκληρο προσδιορισμό αλληλουχίας γονιδιώματος τόσο σκύλων όσο και λύκων για να εντοπίσει γενετικές παραλλαγές που συμβαίνουν μέσω της εξημέρωσης σκύλων.

Από τις παραλλαγές που εντοπίστηκαν στη μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν διαφορές στα γονίδια που συνδέονται με τη λειτουργία του εγκεφάλου (εξημέρωση για ορισμένους ρόλους / λειτουργίες) και την πέψη του αμύλου (αυξημένη ικανότητα πέψης του αμύλου έναντι του λύκου). “

Η μελέτη του 2013 στην οποία αναφέρεται, με τίτλο «Η γονιδιωματική υπογραφή της εξημέρωσης σκύλου αποκαλύπτει την προσαρμογή σε μια διατροφή πλούσια σε άμυλο» είναι άγρια ​​δημοφιλής στη μεταποιημένη τροφή για κατοικίδια και τα σκυλιά είναι παμφάγα, όχι σαρκοφάγα ». Έχει γίνει η Βίβλος τους, παρέχοντας «απόδειξη» ότι τα σκυλιά πρέπει να τρώνε άμυλο, πλούσιες σε υδατάνθρακες τροφές αντί για πλούσιες σε πρωτεΐνες τροφές με βάση το κρέας των ζώων.

Το σημείο του συγγραφέα είναι έγκυρο: τα σκυλιά δεν είναι λύκοι. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι τα σκυλιά είναι ένα υποείδος λύκων: Canis lupis familiaris – ο γνωστός (δηλαδή οικόσιτος) λύκος.

Τα σκυλιά μπορούν να «προσαρμοστούν» σε βιολογικά ακατάλληλες τροφές. Αυτό όμως σημαίνει ότι πρέπει να τα αναγκάσουμε να τις τρώνε?

Ένας φίλος μου, ολιστικός κτηνίατρος και συγγραφέας Dr Doug Knueven, έκανε μια προσεκτική ανάλυση της μελέτης όταν δημοσιεύθηκε το 2013 και αποκάλυψε τα αποτελέσματα. Οι συγγραφείς της μελέτης – μια ομάδα γενετιστών στη Σουηδία – προσέγγισαν την έρευνά τους με μια κοινά προκατειλημμένη άποψη ότι «η τροφή για σκύλους είναι καλή για τα κατοικίδια ζώα». Όπως επισημαίνει ο Dr Doug, όταν ξεκινάτε μια μελέτη με προκατάληψη, τείνει να παρακάμπτει τα αποτελέσματά σας.

Το μόνο που επιβεβαιώνει η μελέτη είναι ότι το σώμα ενός σκύλου έχει κάποια ικανότητα να προσαρμοστεί στα τρόφιμα που τρώει. Σίγουρα δεν αποδεικνύει ότι είναι καλό για τα σκυλιά να έχουν περισσότερο άμυλο στη διατροφή τους. Και σίγουρα δεν θέλω να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να ταΐζουν βιολογικά ακατάλληλες δίαιτες επειδή το σώμα του κατοικίδιου ζώου τους θα προσαρμοστεί. Θέλω οι άνθρωποι να ταΐζουν τα κατοικίδια ζώα τους αυτό που η φύση τους σχεδίασε να τρώνε. Τότε το σώμα τους δεν χρειάζεται να προσπαθήσει να προσαρμοστεί στη διατροφή του.

Η μελέτη δείχνει ότι υπάρχουν γενετικές διαφορές μεταξύ σκύλων και λύκων, κάτι που δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν. Ο Dr Doug επισημαίνει ότι τα σκυλιά υποβάλλονται σε μια εξελικτική διαδικασία, αλλά αυτό που μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην καταλαβαίνουν είναι ότι κανένα μεμονωμένο σκυλί δεν εξελίσσεται. Η διατροφή των σκύλων με πλούσιες σε άμυλο τροφές δεν θα τους αναγκάσει να εξελιχθούν για να αλλάξουν τον γενετικό τους κώδικα ώστε να μπορούν να το χειριστούν καλύτερα.

Ο τρόπος που λειτουργεί η εξέλιξη είναι, υπάρχουν ορισμένα «μεταλλαγμένα» άτομα – ας πούμε μια ομάδα σκύλων που έχουν μια μετάλλαξη που τους επιτρέπει να αφομοιώσουν το άμυλο καλύτερα από τα περισσότερα σκυλιά. Αυτά τα άτομα θα προσαρμοστούν στην καλύτερη επεξεργασία μιας δίαιτας υψηλής περιεκτικότητας σε άμυλο. Θα αναπαραχθούν, πράγμα που σημαίνει ότι το μεταλλαγμένο γονίδιο που θα μετατραπεί θα γίνει πιο κοινό στο μέλλον. Οι απόγονοί τους μπορούν επίσης να επεξεργάζονται το άμυλο πιο αποτελεσματικά. Αλλά όλα τα υπόλοιπα σκυλιά θα συνεχίσουν να μην τα πηγαίνουν καλά σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο.

Τα σκυλιά με το μεταλλαγμένο γονίδιο μπορούν να επιβιώσουν σε αυτό, αλλά οι «μη-μεταλλαγμένοι» δεν τα πάνε καλά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών συνεπειών της τροφοδοσίας μιας ακατάλληλης, υψηλής περιεκτικότητας σε άμυλο διατροφής σε ένα σαρκοφάγο. Οι συγγραφείς της μελέτης δεν ανέφεραν τι συμβαίνει αφού η γλυκόζη σε δίαιτες υψηλού αμύλου χτυπά τα συστήματα των σκύλων, προκαλώντας έναν καταρράκτη φλεγμονωδών διεργασιών.

Δεν πιστεύω ότι η επιδημία φλεγμονωδών ασθενειών που μαστίζουν τα κατοικίδια ζώα σήμερα μπορεί να συζητηθεί χωρίς να αποδεχθούμε το γεγονός ότι η τροφή που οι περισσότεροι άνθρωποι ταΐζουν καθημερινά είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στις ασθένειες με τις οποίες διαγιγνώσκονται τα κατοικίδια ζώα τους. Είναι σαφές ότι το πολύ επεξεργασμένο «φαγητό», η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που εξυπηρετούν τα κατοικίδια ζώα τους επηρεάζει αρνητικά την υγεία.

Θέλουμε τα σκυλιά μας να ευδοκιμούν ή απλά να επιβιώνουν?

Τα σκυλιά μπορούν σίγουρα να ανεχθούν μια υψηλότερη ποσότητα διατροφικού αμύλου από τις γάτες, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μεταβολικό στρες για αυτούς, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών διακυμάνσεων. Και δυστυχώς, η βιομηχανία τροφίμων για κατοικίδια φαίνεται να δοκιμάζει επίσης τα νερά ως προς το πόσο μπορούν να ανεχθούν οι γάτες το άμυλο, η οποία είναι ακριβώς η αντίθετη προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσει η βιομηχανία εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα τρόφιμα ως φάρμακο.

Σαφώς, σε αυτό το σημείο, η «τροφή για κατοικίδια» είναι αυστηρά μια επιχείρηση δημιουργίας χρημάτων για την πλειονότητα των μεγάλων εταιρειών τροφών για κατοικίδια που ελέγχουν το παιχνίδι. Η τελευταία πρόταση της περίληψης της μελέτης αναφέρει:

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι οι νέες προσαρμογές που επιτρέπουν στους πρώιμους προγόνους των σύγχρονων σκύλων να ευδοκιμούν σε μια δίαιτα πλούσια σε άμυλο, σε σχέση με τη σαρκοφάγα διατροφή των λύκων, αποτέλεσε ένα κρίσιμο βήμα στην πρώιμη εξημέρωση των σκύλων.»

Η ιδέα ότι τα σκυλιά μπορούν να «ευδοκιμήσουν» σε μια διατροφή με άμυλο είναι γελοία. Μπορεί να είναι σε θέση να επιβιώσουν, αλλά τα σαρκοφάγα ζώα δεν θα ευδοκιμήσουν ποτέ τρώγοντας βιολογικά ακατάλληλα τρόφιμα. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ επιβίωσης και ευζωίας. Όπως αναφέρει ο Dr Doug στην ανάρτησή του στο άρθρο σχετικά με αυτό το θέμα, «Μπορώ να αφομοιώσω την αιθανόλη και τη σακχαρόζη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πιθανό να είμαι υγιής καταναλώνοντας μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε Twinkies και τεκίλα.»

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι δεδομένου ότι τα σκυλιά δεν είναι αυστηρά σαρκοφάγα ζώα όπως οι γάτες, μπορούν εύκολα να μεταβούν σε χορτοφάγους ή ακόμα και σε βίγκαν. Στην πραγματικότητα, ακούω συχνά σκυλιά που αναφέρονται ως παμφάγα, κάτι που απλά δεν είναι σωστό. Η ταξινόμηση των σκύλων είναι Canis lupus και ανήκουν στα σαρκοφάγα (Carnivora. Είναι στην ίδια οικογένεια με τα ξαδέλφια τους, γκρίζους λύκους. Ακριβώς επειδή ένας σκύλος καταφέρνει να μείνει ζωντανός σε φυτικά τρόφιμα δεν τον κάνει παμφάγο ζώο.

Αυτό που δείχνει η έρευνα είναι ότι εάν τα σκυλιά τρέφονται με τροφές με βάση τα σιτηρά για δεκαετίες, με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσουν την ικανότητα επεξεργασίας κάποιου αμύλου. Αυτό ονομάζεται εξελικτική προσαρμογή. Είναι καλό το γεγονός ότι συμβαίνουν αυτές οι προσαρμογές, επειδή εάν τα ζώα δεν προσαρμοστούν σε κάποιο βαθμό σε μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα και στις ακατάλληλες ειδικές δίαιτες που τρέφονται, θα πεθάνουν σε μεγάλο αριθμό και τελικά θα εξαφανιστούν.

Τα καλά νέα είναι ότι τα σκυλιά μπορούν να ρυθμίσουν την παραγωγή αμυλάσης τους, η οποία είναι το πεπτικό ένζυμο απαραίτητο για την επεξεργασία του αμύλου. Εάν ταΐζετε στους σκύλους μια δίαιτα με βάση το άμυλο για αρκετές γενιές, θα προσαρμοστούν για να παράγουν περισσότερη αμυλάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η δίαιτα είναι μια βιολογικά κατάλληλη πηγή διατροφής.

Τα σκυλιά έχουν τα δόντια, τα σαγόνια και την πέψη ενός σαρκοφάγου ζώου

Τα δόντια των ζώων έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τα τρόφιμα που γεννιούνται για να φάνε. Τα δόντια του σκύλου σας είναι σχεδιασμένα να σχίζουν, να τεμαχίζουν και να κόβουν τη σάρκα από τα οστά. Οι γομφίοι του σκύλου είναι αιχμηροί, όχι επίπεδοι. Οι άνθρωποι, που είναι παμφάγοι, έχουν γομφίους μεγάλους και επίπεδες επειδή έχουν σχεδιαστεί για να αλέθουν τη φυτική ύλη. Αν κοιτάξετε τα δόντια άλλων παμφάγων και φυτοφάγων, θα δείτε μεγάλους, πλατιάς και επίπεδες γομφίους σχεδιασμένους να μασούν φυτική ύλη.

Ο σκύλος σας δεν έχει επίπεδους γομφίους επειδή η φύση δεν σκόπευε να φάει πολύ φυτική ύλη. Έχει επίσης ισχυρούς μύες της γνάθου και του λαιμού που βοηθούν στο τράβηγμα και την κατανάλωση λείας. Οι σιαγόνες ανοίγουν πολύ φαρδιά για να φιλοξενήσουν ολόκληρα κομμάτια κρέατος και οστών και κινούνται μόνο πάνω-κάτω (όχι πλάι-πλάι), επειδή είναι σχεδιασμένες για σύνθλιψη.

Αντίθετα, τα παμφάγα και τα φυτοφάγα ζώα έχουν σιαγόνες που επιτρέπουν την πλευρική (πλευρική προς την πλευρά) κίνηση που απαιτείται για την άλεση του φυτικού υλικού. Το στομάχι του σαρκοφάγου είναι κοντό και απλό στη σχεδίαση και επίσης πολύ όξινο. Σκοπεύει να μετακινήσει γρήγορα τα τρόφιμα και να αντιμετωπίσει τα παθογόνα που βρίσκονται σε φρέσκο ​​ολόκληρο θήραμα, το οποίο δεν είναι καθαρό κρέας.

Η φυτική ύλη και τα λαχανικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν στο γαστρεντερικό σωλήνα (GI), κάτι που απαιτεί διαφορετικό, πιο περίπλοκο πεπτικό σχεδιασμό από το σώμα του σκύλου σας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα χορτοφάγα ζώα τείνουν να μασούν τα τρόφιμά τους ξανά και ξανά.

Τα σαρκοφάγα ζώα δεν ασχολούνται καθόλου με το μάσημα. Γι’ αυτό ολόκληρα λαχανικά, δημητριακά και σπόροι τείνουν να βγαίνουν στα περιττώματα του σκύλου σας μοιάζοντας ακριβώς όπως ήταν όταν τα έφαγε.

Το στομάχι του δεν είναι εξοπλισμένο για να τα σπάσει, οπότε απλά ταξιδεύουν ανέπαφα στο γαστρεντερικό σωλήνα και περνούν το άλλο άκρο ως άπεπτα απόβλητα. Τα σκυλιά επίσης δεν παράγουν τα απαραίτητα ένζυμα για να διαλύσουν τους υδατάνθρακες και τα άμυλα στη διατροφή. Τα παμφάγα και τα φυτοφάγα ζώα παράγουν αυτά τα ένζυμα σε αφθονία, αλλά τα σαρκοφάγα δεν το κάνουν.

Κατώτατη γραμμή: Ενώ υπάρχουν κάποιες γενετικές διαφορές που έχουν εξελιχθεί μεταξύ λύκων και κατοικίδιων σκύλων, δεν αποτελεί επιχείρημα για τη διατροφή σιτηρών με βάση σιτηρά.

Τι συμβαίνει όταν ταΐζουμε τα σαρκοφάγα ζώα ως παμφάγα ή χορτοφάγα;

Πρώτον, οι υδατάνθρακες που αποτελούν κεντρικό χαρακτηριστικό των φυτικών δίαιτων, όπως δημητριακά, πατάτες και όσπρια, αντικαθιστούν την ποιοτική ζωική πρωτεΐνη που απαιτείται για τον υγιή μυϊκό τόνο και τη λειτουργία των οργάνων ενός σκύλου (ή γάτας).

Δεύτερον, όλοι αυτοί οι περιττοί υδατάνθρακες διασπώνται σε άμυλο, μετά ζάχαρη (γλυκόζη), η οποία απαιτεί από το πάγκρεας να απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες ινσουλίνης σε καθημερινή βάση. Αυτό που η επιστήμη κατέστησε πολύ σαφές την τελευταία δεκαετία είναι ο ρόλος της ινσουλίνης ως συμβάλλων παράγοντας σε πολλές από τις χρόνιες ασθένειες που μαστίζουν τα κατοικίδια σήμερα.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε τη μακροζωία και να μειώσουμε τις πιθανότητες ασθένειας στα κατοικίδια ζώα (συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου διαβήτη, παχυσαρκίας και καρκίνου) είναι να διατηρήσουμε τα επίπεδα ινσουλίνης χαμηλά. Είναι αδύνατο να διατηρήσετε τα επίπεδα ινσουλίνης χαμηλά κατά τη διατροφή με τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο.

Η σίτιση του σκύλου σας ως παμφάγου ή χορτοφάγου σημαίνει ότι θα έχει αναπόφευκτα περισσότερη φλεγμονή και απελευθέρωση ινσουλίνης από τα σκυλιά που τρέφονται με βιολογικά κατάλληλη διατροφή (χαμηλών υδατανθράκων). Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο αυτοί οι παράγοντες άγχους στην υγεία επηρεάζουν το σώμα του σκύλου σας εξαρτάται από το πόσο ανθεκτικός είναι (συνυπολογίζοντας μεταβλητές όπως γενετική προδιάθεση, επίπεδο στρες, άσκηση και περιβαλλοντικό χημικό φορτίο). Αλλά εδώ κυριαρχεί η κοινή λογική: δεν μπορείτε να ταΐσετε ακατάλληλα τρόφιμα και να περιμένετε ένα κατάλληλο αποτέλεσμα για την υγεία.

Η Dr Anna και η ομάδα της στο DogRisk ολοκλήρωσαν πρόσφατα έρευνα εξετάζοντας τι συμβαίνει στα επίπεδα ομοκυστεΐνης (ένας δείκτης αίματος που σχετίζεται με χρόνια ασθένεια και φλεγμονή) όταν τα σκυλιά που τρέφονταν με κροκέτες απογαλακτίστηκαν σε ωμή τροφή για τρεις μήνες. Υπήρξε μείωση κατά 81% στους δείκτες αίματος της νόσου. Ομοίως, όταν τα σκυλιά που τρέφονταν με ωμές τροφές τράφηκαν με ξηρά τροφή για τρεις μήνες, σημειώθηκε αύξηση κατά 353% στους δείκτες ασθενειών.

Καθώς όλο και περισσότεροι από αυτούς τους τύπους ανεξάρτητων μελετών κυκλοφόρησαν, μπορούμε να προσβλέπουμε σε περισσότερους γονείς κατοικίδιων ζώων να ξυπνήσουν με τις παραπλανητικές πρακτικές μάρκετινγκ στην οποία βασίστηκε η βιομηχανία τροφίμων κατοικίδιων ζώων τις τελευταίες δεκαετίες και να κάνουν περισσότερες βιολογικά κατάλληλες επιλογές για την διατροφή των κατοικίδιών τους έτσι ώστε να τα βοηθήσουν να ζήσουν μεγαλύτερες και υγιέστερες ζωές όπως τους αξίζει! Προτιμήστε ποιοτικές τροφές που είναι όσο πιο κοντά στις βιολογικές ανάγκες του οργανισμού τους, ιδανικά ωμές, διαφορετικά τις ξηρές που πρέπει με το χαμηλότερο δυνατό ποσοστό ποιοτικών αμυλούχων υδατανθράκων. Είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για αυτά ανταποδίδοντας έτσι την καθημερινή ανιδιοτελή αγάπη που μας προσφέρουν!

Πηγή:

https://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2018/05/21/flawed-study-dogs-are-no-longer-carnivores.aspx

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα