MORINGA! ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ!

MORINGA! ΕΝΑ ΑΠΙΘΑΝΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ!

Το Moringa oleifera είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο δέντρο που προέρχεται από τη Νότια Ασία και βρίσκεται πλέον σε όλες τις τροπικές περιοχές. Τα φύλλα του έχουν χρησιμοποιηθεί ως μέρος της παραδοσιακής ιατρικής εδώ και αιώνες και η ιατρική της Αγιουρβέδα το συσχετίζει με τη θεραπεία ή την πρόληψη περίπου 300 ασθενειών!

Το Moringa, μερικές φορές αναφέρεται ως το “δέντρο θαύμα”, το “δέντρο κνήμης” ή το “δέντρο χρένου”, έχει μικρά στρογγυλά φύλλα που είναι γεμάτα με μια απίστευτη ποσότητα διατροφής: πρωτεΐνη, ασβέστιο, βήτα καροτένιο, βιταμίνη C, κάλιο Ονομάστε το και το moringa το έχει!

6 λόγοι που το Moringa είναι ένα Superfood για τα κατοικίδια

 1. Είναι μια φοβερά θρεπτική δύναμη

Τα φύλλα Moringa είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα, απαραίτητα αμινοξέα και πολλά άλλα. 100 γραμμάρια ξηρού φύλλου moringa περιέχουν:

 • Έχει 9 φορές περισσότερη πρωτεΐνη από το γιαούρτι
 • Έχει 10 φορές περισσότερη βιταμίνη Α από τα καρότα
 • Έχει 12 φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια
 • Έχει 15 φορές περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες
 • Έχει 17 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα
 • Έχει 26 φορές περισσότερο σίδηρο από το σπανάκι
 • Είναι φορτωμένο με αντιοξειδωτικά

Τα φύλλα Moringa είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη C, β-καροτένιο, κερσετίνη και χλωρογενικό οξύ. Το τελευταίο, χλωρογενικό οξύ, έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την απορρόφηση σακχάρων από τα κύτταρα και οι μελέτες σε ζώα έχουν βρει πως να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με το Ασιατικό Ειρηνικό Περιοδικό για την Πρόληψη του Καρκίνου:

«Τα φύλλα του δέντρου Moringa oleifera έχουν αναφερθεί ότι παρουσιάζουν αντιοξειδωτική δράση λόγω της μεγάλης ποσότητας πολυφαινολών τους. Τα εκχυλίσματα Moringa oleifera τόσο των ώριμων όσο και των τρυφερών φύλλων παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση έναντι των ελεύθερων ριζών, εμποδίζουν την οξειδωτική βλάβη στα μείζονα βιομόρια και δίνουν προστασία από οξειδωτικές βλάβες».

 • Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Το Moringa φαίνεται να έχει αντιδιαβητικές επιδράσεις, πιθανώς λόγω των ωφέλιμων φυτικών ενώσεων που περιέχονται στα φύλλα, συμπεριλαμβανομένων των ισοθειοκυανικών ενώσεων. Σε μία μελέτη ασθενών με διαβητικούς ανθρώπους, η προσθήκη 50 γραμμαρίων φύλλων moringa σε γεύμα μείωσε την αύξηση του σακχάρου στο αίμα κατά 21% .

 • Μειώνει τις φλεγμονές

Τα ισοθειοκυανικά, τα φλαβονοειδή και τα φαινολικά οξέα σε φύλλα, λοβούς και σπόρους moringa έχουν επίσης σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Σύμφωνα με το Epoch Times:

«Το ισχυρό αντιφλεγμονώδες φαινόμενο του δέντρου χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση των ελκών του στομάχου.» Το λάδι Moringa (που μερικές φορές ονομάζεται έλαιο Ben) έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει το συκώτι από τη χρόνια φλεγμονή και ότι το λάδι είναι μοναδικό δεδομένου ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτικά έλαια.

Αυτή η ποιότητα το καθιστά καλό συντηρητικό για τα τρόφιμα που μπορούν να χαλάσουν γρήγορα. Αυτό το γλυκό λάδι χρησιμοποιείται τόσο για τηγάνισμα όσο και για σαλάτες. Χρησιμοποιείται επίσης τοπικά για τη θεραπεία των μυκητιακών προβλημάτων, της αρθρίτιδας και είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα για το δέρμα.

 • Διατηρεί υγιή επίπεδα χοληστερόλης

Το Moringa έχει επίσης ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης. Όπως σημειώνεται στο Journal of Ethnopharmacology:

«Το Moringa oleifera χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική της Ταϊλάνδης ως καρδιοτονωτικό. Πρόσφατες μελέτες κατέδειξαν την υποχοληστερολαιμική δράση του.

… Σε κουνέλια που έλαβαν υπερχοληστερόλη, σε 12 εβδομάδες θεραπείας, μείωσε σημαντικά (P <0,05) τα επίπεδα χοληστερόλης και μείωσε τον σχηματισμό της αθηροσκληρωτικής πλάκας σε περίπου 50 και 86 [τοις εκατό], αντίστοιχα. Αυτές οι επιδράσεις ήταν σε μοίρες συγκρίσιμες με εκείνες της σιμβαστατίνης.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το φυτό αυτό έχει αντιοξειδωτικές, υπολιπιδαιμικές και αντιθεροσκληρωτικές δράσεις και έχει θεραπευτικό δυναμικό για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.»

 •  Προστατεύει από την τοξικότητα του αρσενικού

Τα φύλλα και οι σπόροι του moringa μπορούν να προστατεύσουν από κάποιες από τις επιπτώσεις της τοξικότητας του αρσενικού, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό υπό το πρίσμα των ειδήσεων ότι μπορεί να μολυνθούν κοινά βασικά τρόφιμα, όπως το ρύζι. Η μόλυνση των υπογείων υδάτων από το αρσενικό έχει επίσης γίνει αιτία της παγκόσμιας ανησυχίας για τη δημόσια υγεία και μια μελέτη αποκάλυψε:

Η συγχορήγηση σκόνης σπόρου M. oleifera (moringa) (250 και 500 mg / kg, από το στόμα) με αρσενικό αύξησε σημαντικά τις δραστηριότητες των SOD [υπεροξειδιο δισμουτάση], καταλάση και GPx με ανύψωση σε μειωμένο επίπεδο GSH στους ιστούς νεφρών και εγκεφάλου).

Οι μεταβολές αυτές συνοδεύονταν από μείωση κατά 57%, 64% και 17% σε ROS αίματος, σε μεταλλοθειονεΐνη ήπατος και υπεροξείδωση λιπιδίων αντιστοίχως σε ζώα που συγχορηγήθηκαν με Μ. Oleifera και αρσενικό .

Μια άλλη ενδιαφέρουσα παρατήρηση ήταν η μειωμένη πρόσληψη αρσενικού σε μαλακούς ιστούς (55% στο αίμα, 65% στο ήπαρ, 54% στα νεφρά και 34% στον εγκέφαλο) μετά τη χορήγηση σκόνης σπόρου M. oleifera (ιδιαίτερα στη δόση των 500 mg / kg).

Από την παρούσα μελέτη μπορεί συνεπώς να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η ταυτόχρονη χορήγηση σκόνης σπόρου του M. oleifera με αρσενικό θα μπορούσε να προστατεύσει σημαντικά τα ζώα από το οξειδωτικό στρες και τη μείωση της συγκέντρωσης του αρσενικού. Η χορήγηση σκόνης σπόρου M. oleifera θα μπορούσε επίσης να είναι επωφελής κατά τη διάρκεια της θεραπείας χηλίωσης … “

Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιώ moringa στην πράξη. Το έμαθα για πρώτη φορά όταν έψαχνα έναν φυσικό τρόπο για να αφαιρέσω τα βαρέα μέταλλα από ένα τοξικό Cockatoo Rose Breasted πριν από 10 χρόνια. Δεν ήταν αρκετά ισχυρός για να υποβληθεί στη συνήθη θεραπεία χηλίωσης, γι ‘αυτό προσπάθησα moringa αντ’ αυτού.

Πάνω από αρκετούς μήνες, φυσικά επέστρεψε τις τιμές των βαρέων μετάλλων σε μια κανονική κλίμακα χωρίς παρενέργειες και έχω χρησιμοποιήσει από τότε για πτηνά, γάτες και σκύλους ως φυσική αποτοξικοποιητή.

Πρόσθετα οφέλη του Moringa

Το Moringa είναι υψηλό σε φυτικές ίνες που μπορεί να είναι ωφέλιμο για ορισμένα κατοικίδια ζώα. Επιπροσθέτως, τα ισοθειοκυανικά σε moringa έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες. Είναι ενδιαφέρον ότι οι σπόροι moringa έχουν ακόμη βρεθεί ότι λειτουργούν καλύτερα για τον καθαρισμό του νερού από πολλά συμβατικά συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα:

“Η πρωτεΐνη στους σπόρους συνδέεται με ακαθαρσίες που τους προκαλούν να συσσωματωθούν, έτσι ώστε τα συσσωματώματα να μπορούν να διαχωριστούν από το νερό. Η μελέτη … που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Colloids and Surfaces A κάνει ένα βήμα προς τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας καθαρισμού του νερού.

Οι ερευνητές στην Ουψάλα μαζί με τους συναδέλφους από το Lund καθώς και τη Ναμίμπια, τη Μποτσουάνα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ έχουν μελετήσει τη μικροσκοπική δομή των συσσωματωμάτων που σχηματίζονται με την πρωτεΐνη.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα συσσωματώματα υλικού (θρόμβων) που παράγονται με την πρωτεΐνη είναι πολύ πιο σφιχτά συσκευασμένα από εκείνα που σχηματίζονται με συμβατικούς παράγοντες κροκίδωσης. Αυτό είναι καλύτερο για τον καθαρισμό του νερού, καθώς οι φλοιοί αυτοί διαχωρίζονται ευκολότερα. “

Είναι πιθανό η ικανότητα του moringa να συνδέεται με επιβλαβή υλικά να μπορεί επίσης να συμβεί στο σώμα, καθιστώντας το ένα πιθανό εργαλείο αποτοξίνωσης. Σύμφωνα με το Fox News Health 12, οι πιθανές θεραπευτικές δυνάμεις του φυτού moringa περιλαμβάνουν τη θεραπεία φλεγμονών, μολυσματικών διαταραχών και προβλημάτων καρδιαγγειακού και πεπτικού συστήματος. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος και να ενισχύσει τη ροή του γάλακτος σε θηλάζουσες μητέρες.

Το Moringa είναι πλούσιο σε ενώσεις που ενισχύουν την υγεία, όπως moringine, moringinine, quercetin, kaempferol, rhamnetin και διάφορες πολυφαινόλες. Τα φύλλα είναι δημοφιλή για την ικανότητα να μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα φύλλα moringa δεν έχουν μόνο αντι-ιική δράση, αλλά και αντικαρκινικές ιδιότητες, που οφείλονται εν μέρει στην ένωση niaziminin. Άλλες ενώσεις στα φύλλα μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση της λειτουργίας του θυρεοειδούς, ειδικά σε περιπτώσεις υπερθυρεοειδισμού.

Πώς Moringa μπορεί να είναι επωφελής για τα κατοικίδια ζώα

Όπως μπορείτε να δείτε, το moringa είναι ένα διαφοροποιημένο φυτό με πολλά καταπληκτικά οφέλη για την υγεία, τα οποία ισχύουν για όλα τα ζώα. Λόγω της πυκνότητας θρεπτικών συστατικών, έχω χρησιμοποιήσει αυτό το βότανο ως συμπλήρωμα συμπληρώματος σιδήρου για να βοηθήσω τα αναιμικά ζώα να παράγουν περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια. Το έχω χρησιμοποιήσει επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής για τα κατοικίδια ζώα που καταναλώνουν λιγότερο από τη βέλτιστη διατροφή (συχνά ζώα που προέρχονται από καταφύγια) για να ενισχύσουν γρήγορα την κυτταρική διατροφή.

Επειδή το σώμα βλέπει το moringa ως τροφή, βρήκα αυτό το βότανο εξαιρετικά ευεργετικό για τους ευαίσθητους ασθενείς που δεν μπορούν να ανεχτούν άλλα συμπληρώματα και το έδωσαν σε πολύ ηλικιωμένες υπερθυρεοειδείς γάτες και διαβητικούς κουνάβιους και το ανάμιξα με φόρμουλες τροφών για τάισμα με το χέρι για νεογνά παπαγάλων.

Βρήκα το moringa να είναι ένα από τα πιο ποικίλα βότανα στον πλανήτη και αποτελεί αναμφισβήτητα μια σπουδαία προσθήκη για το κατοικίδιο ζώο σας για να βοηθήσετε στη διαχείριση μιας κατάστασης υγείας ή/και ως ένα σημαντικό προληπτικό, δυναμωτικό και αποτοξινωτικό superfood!

Πηγή: http://healthypets.mercola.com (Dr. Karen Becker)

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα