ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ. ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΞΗΡΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ

ΞΗΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ. ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ!

Ξηρές τροφές για σκύλους και γάτες. Πότε ξεκίνησε η παραγωγή τους, οι λόγοι και το μεγάλο τίμημα της ευκολίας χρήσης τους στην υγεία των κατοικίδιων ζώων.

Η βιομηχανία τροφών για κατοικίδια στις ΗΠΑ είναι σχετικά νέα, κάτι που προκαλεί έκπληξη όταν εξετάζετε την τεράστια και μπερδεμένη σειρά προσφορών για κατοικίδια που διατίθενται στην αγορά. Η έτοιμη τροφή για κατοικίδια υπήρχε μόνο για περίπου 60 χρόνια και γνώρισε το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης της τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος εισήγαγε τους Αμερικανούς σε δύο πράγματα που έχουν δείξει μεγάλη ισχύ παραμονής – την ξηρά τροφή για κατοικίδια και τα μεταποιημένα ανθρώπινα τρόφιμα, τα οποία τελικά θα είχαν επίσης τεράστιο αντίκτυπο στη βιομηχανία τροφίμων κατοικίδιων ζώων.

Μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ απολάμβαναν μια περίοδο τεράστιας ανάπτυξης και επέκτασης προς κάθε κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών άνθησης, ως απάντηση στην τεράστια αύξηση της όρεξης των καταναλωτών, η βιομηχανία ανθρώπινων τροφίμων δημιούργησε τεράστιες ποσότητες αποβλήτων από σφαγεία, μύλους σιτηρών και εργοστάσια επεξεργασίας. Οι κατασκευαστές τροφών για ζώα συντροφιάς – ακόμα στα νηπιακά τους – κατάλαβαν αμέσως την απεριόριστη ευκαιρία για ανθρώπινα απόβλητα τροφίμων στη βιομηχανία τους. Μέχρι το 1960, οι εταιρείες τροφών για κατοικίδια είχαν καταλάβει πώς να παράγουν μαζική ξηρά τροφή για κατοικίδια για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για τρόφιμα «ευκολίας» για κατοικίδια.

Υπάρχει όμως πρόβλημα. Τα σαρκοφάγα κατοικίδια τα σκυλιά και οι γάτες δεν έχουν εξελιχθεί για να αφομοιώσουν τα κύρια συστατικά στη συντριπτική πλειονότητα των εμπορικά παρασκευασμένων (ξηρών) τροφών για κατοικίδια. Ως αποτέλεσμα, για πάνω από μισό αιώνα δημιουργήσαμε δεκάδες γενιές ζώων που πάσχουν από εκφυλιστικές ασθένειες που συνδέονται με διατροφικές ανεπάρκειες.

Για να είναι βέλτιστα υγιείς, τα σκυλιά και οι γάτες χρειάζονται ακέραια, φρέσκα, πλούσια σε υγρασία ολόκληρα τρόφιμα. Δεν χρειάζονται σιτηρά, υλικά πλήρωσης, τεχνητά συντηρητικά, χρώματα, πρόσθετα, χημικά ή υποπροϊόντα. Παρόλο που τα ζώα μπορούν να τρώνε κάποια επεξεργασμένα τρόφιμα, δεν έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνουν μια ξηρή ή κονσερβοποιημένη διατροφή (πολλές φορές η ίδια) για μια ζωή.

Η εμπορική παρασκευή τροφών για κατοικίδια στις ΗΠΑ έχει σχετικά μικρή (λιγότερο από 100 χρόνια), αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μόνο φαγητό που φτιάχτηκε αποκλειστικά για κατοικίδια ζώα πριν από τις αρχές της δεκαετίας του 1920 ήταν μπισκότα σκυλιών!

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και του 1930, η αγορά τροφών για κατοικίδια άρχισε να επεκτείνεται λίγο. Οι Αμερικανοί με αρκετά χρήματα για να αγοράσουν την τροφή του κατοικίδιου ζώου τους θα μπορούσαν να βρουν αφυδατωμένες, σφαιροποιημένες και κονσερβοποιημένες φόρμουλες από απορρίμματα μύλου κρέατος και σιτηρών. Αλλά τα περισσότερα κατοικίδια ζώα εξακολουθούσαν να τρέφονται κυρίως με ωμά κρέατα και ότι περίσσευε από το φαγητό των ανθρώπων, καθώς και ό, τι φαγητό κυνηγούσαν για τον εαυτό τους.

Η Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 και των αρχών της δεκαετίας του 1940 είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της εμπορικής αγοράς τροφών για κατοικίδια, ωστόσο, η έλλειψη κανονιστικής ρύθμισης της βιομηχανίας κάλεσε όποιον ήθελε να φτιάξει ένα κουτάκι για να παράγει ένα κουτί ή μια τσάντα τροφής για κατοικίδια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα για κατοικίδια αντιπροσώπευαν πάνω από το 90% της αγοράς.

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου (1939 έως 1945), όχι μόνο το μέταλλο διανεμήθηκε, αλλά και η τροφή για κατοικίδια κατηγοριοποιήθηκε ως “μη απαραίτητη” από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο συνδυασμός εξηγεί το θάνατο για τη βιομηχανία τροφίμων σε κονσέρβες. Επιπλέον, η κατανομή τροφίμων οδήγησε σε λιγότερα απορρίμματα τραπεζιού. Ιδιοκτήτες κατοικίδιων που μπορούσαν να αγοράσουν ξηρά τροφή για κατοικίδια ή μπισκότα σκύλου – τα μόνα εμπορικά διαθέσιμα προϊόντα εκείνη τη στιγμή.

Υποπροϊόντα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου: Ξηρά τροφή για κατοικίδια και μεταποιημένα τρόφιμα για τον άνθρωπο

Δυστυχώς, η αγάπη του Αμερικανού ιδιοκτήτη κατοικίδιων ζώων για την ξηρά τροφή για κατοικίδια ζώα έχει αντέξει πολύ μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πόλεμος πυροδότησε επίσης την επανάσταση των επεξεργασμένων τροφίμων και για ανθρώπους και παρόμοια προϊόντα αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1930 για να τροφοδοτήσουν τα στρατεύματα στο εξωτερικό και να βοηθήσουν με τους περιορισμούς της διανομής τροφίμων στο σπίτι. Όλοι οι παράγοντες που έκαναν τα μεταποιημένα τρόφιμα ελκυστικά για τον άνθρωπο είχαν τελικά σημαντικό αντίκτυπο στη βιομηχανία τροφίμων των κατοικίδιων ζώων.

Η περίοδος μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου ήταν μια εποχή τεράστιας οικονομικής ανάπτυξης και επέκτασης στις Η.Π.Α. Οι θέσεις εργασίας ήταν άφθονες και περισσότεροι Αμερικανοί μπόρεσαν να αγοράσουν τα δικά τους σπίτια. Καθώς περισσότερες οικογένειες μετακόμισαν από τις πόλεις στα προάστια, τα γιγαντιαία σούπερ μάρκετ αντικατέστησαν τα μικρά παντοπωλεία. Η ζήτηση των καταναλωτών για μεταποιημένα τρόφιμα, για γρήγορο φαγητό – για φαγητό γενικά – συμβαδίζει με τις αυξήσεις στις ευκαιρίες εκπαίδευσης και απασχόλησης, τον ατομικό πλούτο και τις συνεχώς διευρυνόμενες επιλογές τρόπου ζωής.

Ανταποκρινόμενη στην τεράστια αύξηση της καταναλωτικής όρεξης στις ΗΠΑ, η βιομηχανία ανθρώπινων τροφίμων δημιούργησε τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων από σφαγεία, μύλους σιτηρών και εργοστάσια επεξεργασίας. Οι κατασκευαστές τροφίμων κατοικίδιων ζώων κατάλαβαν αμέσως την απεριόριστη ευκαιρία των ανθρώπινων αποβλήτων τροφίμων στη βιομηχανία τους. Να σημειώσουμε εδώ πως κάτι αντίστοιχο έγινε πολλά χρόνια μετά με το ξεκίνημα παραγωγής των έτοιμων BARF τροφών (δεκαετία του 1990) που επίσης στηρίζονταν και στηρίζονται ακόμα και σήμερα κυρίως στα υποπροϊόντα κρέατος που περισσεύουν από την βιομηχανία ανθρώπινων τροφίμων.

Μέχρι το 1960, οι εταιρείες τροφίμων για κατοικίδια ήταν σε θέση να μαζέψουν την αγορά

Είναι απολύτως αληθές ότι ο πληθυσμός των κατοικίδιων ζώων μας προσφέρει ένα μέρος για την ανακύκλωση απορριμμάτων από τη βιομηχανία τροφίμων. Σιτάρια που αποτυγχάνουν στην επιθεώρηση, μη αναμενόμενα τεμάχια και μέρη απορριμμάτων από τη βιομηχανία θαλασσινών, λίπος εστιατορίων που έχουν απομείνει, αποθανόντα ζώα, ακόμη και οδικές δολοφονίες συλλέγονται και απορρίπτονται μέσω της απόδοσης – μια διαδικασία που μετατρέπει όλα τα είδη απορριμμάτων βιομηχανίας τροφίμων σε πρώτες ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων για κατοικίδια.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, μια αμερικανική εταιρεία τροφίμων για κατοικίδια ανέπτυξε έναν τρόπο δημιουργίας κροκετών από βραστά καζάνια κρέατος, λιπαρών και απορριμμάτων σιτηρών που ονομάζεται εξώθηση. Οι πρώτες ύλες αγοράζονται από παραγωγούς τροφών για κατοικίδια που στη συνέχεια αναμιγνύουν το τετηγμένο λίπος και το κρέας με πληρωτικά αμύλου. Προσθέτουν χύμα συμπληρώματα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, και στη συνέχεια εξωθούν το μείγμα σε υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργώντας κάθε είδους τοξικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων τελικών προϊόντων προηγμένης γλυκοζυλίωσης και ετεροκυκλικών αμινών. Αυτό ισχύει για τις τροφές για κατοικίδια και πωλείται στους καταναλωτές με τεράστιο κέρδος.

Αυτή η «πρόοδος» στη βιομηχανία επέτρεψε στις εταιρείες τροφίμων κατοικίδιων ζώων να επωφεληθούν από τη δημοτικότητα της κροκέτας. Τώρα, κατάφεραν να εμπορεύονται μαζικά τον τύπο τροφής για κατοικίδια που είναι πιο δημοφιλής στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων των ΗΠΑ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο λόγω της ευκολίας χρήσης και του χαμηλού κόστους.

Σήμερα, υπάρχουν εκατοντάδες κροκέτες, κονσέρβες και τροφές με μεσαία επίπεδα υγρασίας για σκύλους και γάτες για να διαλέξετε. Αυτό είναι αξιοσημείωτο, δεδομένου ότι πριν από σχεδόν 60 χρόνια, η εμπορική τροφή για κατοικίδια ήταν σχεδόν άγνωστη.

Έχουμε επιλέξει την ευκολία αντί για την υγεία των κατοικίδιων ζώων μας;

Κανείς δεν υποστηρίζει πραγματικά το γεγονός ότι για να συμβεί η βέλτιστη υγεία, τα ζώα – συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων – πρέπει να καταναλώνουν τις τροφές που έχουν σχεδιαστεί για να φάνε, και κατά προτίμηση ολόκληρες, φρέσκες και μη αλλοιωμένες. Αυτό είναι γνωστό ως διατροφή κατάλληλη για είδη. Για παράδειγμα, τα χορτοφάγα ζώα πρέπει να τρώνε βλάστηση για βέλτιστη υγεία. Τα σαρκοφάγα πρέπει να τρώνε φρέσκο ​​ολόκληρο θήραμα για βέλτιστη υγεία.

Τα σαρκοφάγα κατοικίδια δεν έχουν εξελιχθεί για να αφομοιώσουν τρόφιμα όπως καλαμπόκι, σιτάρι, ρύζι ή πατάτες – ωστόσο αυτά είναι τα ίδια τα τρόφιμα που η συντριπτική πλειοψηφία των κατασκευαστών τροφών για κατοικίδια χρησιμοποιούν ως βασικά συστατικά στις συνταγές τους. Ευτυχώς, τα σκυλιά και οι γάτες είναι εξαιρετικά ανθεκτικά πλάσματα. Όχι μόνο δεν πεθαίνουν αμέσως όταν τρώνε βιολογικά ακατάλληλα τρόφιμα, αλλά συχνά χρειάζονται χρόνια πριν να γίνει αισθητός ο σημαντικός φυσικός εκφυλισμός που συμβαίνει από τη διάρκεια της κατανάλωσης λανθασμένων τροφών. Και η ανθεκτικότητά τους αυτή είναι κάτι στο οποίο έχει στηριχτεί όλο το κατεστημένο. Βέβαια αυτό έχει και τα όριά του αργά ή γρήγορα…

Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορούμε να εξαπατηθούμε στο να πιστεύουμε ότι οι ευκολίες για τα κατοικίδια είναι καλό για σκύλους και γάτες είναι επειδή οι αλλαγές στην υγεία και τη ζωτικότητα ενός κατοικίδιου που προκαλούνται από μια νεκρή, επεξεργασμένη διατροφή συνήθως δεν είναι άμεσες ή οξείες.

Για πάνω από μισό αιώνα, τα κατοικίδια ζώα μας τρέφονταν ακατάλληλες δίαιτες που τα κράτησαν ζωντανά, αλλά δεν τους επέτρεψαν να ευδοκιμήσουν. Στην πραγματικότητα, έχουμε δημιουργήσει δεκάδες γενιές ζώων που πάσχουν από εκφυλιστικές ασθένειες που συνδέονται με διατροφικές ανεπάρκειες.

Η καλύτερη διατροφή για τον σκύλο και την γάτα σας

Τα σκυλιά και οι γάτες χρειάζονται ποιοτικές πρωτεΐνες, λιπαρά και μια μικρή ποσότητα λαχανικών και φρούτων, τα οποία παρέχουν αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες σε ζώα που δεν κυνηγούν πλέον ολόκληρο το θήραμα.

Πρέπει να προστεθούν φυσικές πηγές ιχνοστοιχείων, βιταμινών και λιπαρών οξέων, καθώς τα εδάφη στα οποία καλλιεργούνται τρόφιμα εξαντλούνται από πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα κατοικίδια ζώα. Επίσης, η αποθήκευση τροφίμων, είτε βρίσκεται σε καταψύκτη είτε σε ένα ντουλάπι, μειώνει τα κρίσιμα επίπεδα βασικών λιπαρών οξέων στα τρόφιμα.

Τα κατοικίδια χρειάζονται ποιοτικά, ωμά, φρέσκα, ολόκληρα τρόφιμα που είναι πυκνά σε υγρασία. Δεν χρειάζονται δημητριακά, υλικά πλήρωσης, τεχνητά συντηρητικά, χρώματα, πρόσθετα, χημικά, υποπροϊόντα ή μεταποιημένα τρόφιμα. Παρόλο που τα ζώα μπορούν να τρώνε κάποια επεξεργασμένα τρόφιμα, δεν έχουν σχεδιαστεί για να καταναλώνουν μια ξηρή ή κονσερβοποιημένη διατροφή για μια ζωή. Χρειάζονται στην πραγματικότητα φυσικές, ισορροπημένες και βιολογικά κατάλληλες τροφές οι οποίες τους επιτρέπουν να ευδοκιμούν και όχι απλά να επιβιώνουν.

Πηγή: healthypets.mercola.com (Dr Karen Becker)

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα