ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ! ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ!

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ! ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ!

Όταν ξεκινάει η άνοιξη, φέρνει τις αλλεργίες του ζεστού καιρού που τόσο πολλοί από εμάς και τα κατοικίδιά μας αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο. Οι εκτιμήσεις είναι ότι περίπου το 10% των σκύλων και των γατών έχουν κάποιο είδος αλλεργίας και η αλλεργική δερματίτιδα (ερεθισμός ή φλεγμονή του δέρματος) βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κοινών προβλημάτων υγείας τόσο σε σκύλους όσο και σε γάτες.

Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες αλλεργιών στα κατοικίδια – τροφικές και περιβαλλοντικές. Οι τροφικές ευαισθησίες δημιουργούν συμπτώματα όλο το χρόνο. Οι αλλεργίες στα ακάρεα της σκόνης ή στους ψύλλους είναι περιβαλλοντικοί παράγοντες που μπορούν επίσης να είναι όλο το χρόνο, ανάλογα με την έκθεση του κατοικίδιου ζώου σας. Τα εποχιακά περιβαλλοντικά συμπτώματα αλλεργίας, από την άλλη πλευρά, φουντώνουν κατά διαστήματα, ανάλογα με την εποχή του χρόνου που ανθίζει.

ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

1. Έντονη φαγούρα — Οι σκύλοι και οι γάτες με αλλεργίες συνήθως εμφανίζουν πολύ φαγούρα. Γδέρνουν τον εαυτό τους και μπορεί να δείχνουν σημάδια ευερεθιστότητας. Μερικοί μπορεί να δαγκώσουν ή να μασήσουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, ενώ άλλοι έχουν φαγούρα από τη μύτη μέχρι την ουρά. Μπορεί να πιάσετε το κατοικίδιο ζώο σας να τρίβει το σώμα του στα έπιπλά σας ή κατά μήκος του χαλιού για να ανακουφιστεί από αυτή την απαίσια φαγούρα.

2. Τριχόπτωση και δερματικά προβλήματα — Καθώς ο κύκλος φαγούρας-γρατζουνιάς επιδεινώνεται, το δέρμα γίνεται φλεγμονώδες και ευαίσθητο, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει το έδαφος για δευτερογενείς λοιμώξεις. Μπορεί επίσης να υπάρχουν περιοχές με απώλεια τριχών και διαρροές ή πληγές με κρούστα, συμπεριλαμβανομένων των καυτών σημείων (hot spots) – περιοχές με φλεγμονή, μολυσμένο δέρμα που προκύπτουν από υπερανάπτυξη φυσιολογικών βακτηρίων του δέρματος.

3. Προβλήματα με τα αυτιά και τα πόδια — Τα κατοικίδια με εποχιακές αλλεργίες έχουν συνήθως προβλήματα με τα αυτιά και τα πόδια τους. Οι ακουστικοί πόροι αυξάνονται με φαγούρα και φλεγμονή και συχνά μολύνονται με μύκητες ή βακτήρια. Τα συμπτώματα μιας λοίμωξης του αυτιού περιλαμβάνουν ξύσιμο στα αυτιά, κούνημα κεφαλιού, απώλεια τριχών γύρω από τα αυτιά και κακή μυρωδιά ή εκκρίσεις που προέρχονται από τα αυτιά.

Επειδή οι σκύλοι και οι γάτες ιδρώνουν από τα μαξιλάρια των ποδιών τους, όταν βγαίνουν έξω, τα αλλεργιογόνα προσκολλώνται στα πόδια τους. Αυτά τα αλλεργιογόνα εντοπίζονται μέσα και γύρω από το σπίτι σας, ειδικά σε περιοχές όπου το κατοικίδιό σας βρίσκεται έξω και αποτελούν σημαντική πηγή κνησμού.

Τα αλλεργικά κατοικίδια συχνά γλείφουν ή μασούν τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών τους. Το υπερβολικό γλείψιμο και το μάσημα μπορεί να προκαλέσει μια δευτερογενή μυκητιακή μόλυνση, οπότε αν τα πόδια του κατοικίδιου ζώου σας αρχίσουν να μυρίζουν μούχλα ή σαν τυρί ποπ κορν ή τσιπς καλαμποκιού, οι πιθανότητες είναι ότι έχει αναπτύξει μυκητιακή μόλυνση.

4. Αναπνευστικά συμπτώματα — Αν και είναι ασυνήθιστο, ορισμένα κατοικίδια, ειδικά οι γάτες, μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα όπως αυτά ενός αλλεργικού ανθρώπου, όπως καταρροή, υγρά μάτια, φτέρνισμα και βήχα.

ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΙΚ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ!

ΟΙ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΥΧΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Οι αλλεργικές αντιδράσεις παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα του κατοικίδιου ζώου σας και ο τρόπος που λειτουργεί το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι αποτέλεσμα τόσο της φύσης (γενετική) όσο και της ανατροφής (περιβάλλοντος). Συχνά βλέπω κάποια παραλλαγή του παρακάτω ιστορικού με αλλεργικά κατοικίδια:

•Ένα νεαρό κουτάβι ή γατάκι, ίσως 4 έως 6 μηνών, ξεκινά με λίγη κόκκινη κοιλιά, φαγούρα στα αυτιά και ίσως μια ήπια μόλυνση στο ένα αυτί. Ο συμβατικός κτηνίατρός του τον αντιμετωπίζει συμπτωματικά — συχνά με αντιισταμινικά και έναν γύρο περιττών αντιβιοτικών. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα αντιβιοτικά διαταράσσουν το μικροβίωμα και μπορεί να είναι αρκετά για να δημιουργήσουν το έδαφος για διαρροή εντέρου (leaky gut), το οποίο μπορεί να είναι το έναυσμα για έναν καταρράκτη ανώμαλων ανοσολογικών αντιδράσεων στην πορεία.

•Το επόμενο έτος, μόλις ζεστάνει ο καιρός, το κατοικίδιο επιστρέφεται στον συμβατικό του κτηνίατρο με πολύ φαγούρα στα πόδια, άλλη λοίμωξη στο αυτί και ένα ή δύο hotspot. Μπορεί να συνταγογραφηθούν περισσότερα αντιβιοτικά, μαζί με στεροειδή (τα οποία καταστέλλουν τα συμπτώματα, αλλά δεν αντιμετωπίζουν την ανώμαλη ανοσολογική απόκριση) μέχρι να κρυώσει ο καιρός και τα συμπτώματα εξαφανιστούν.

•Το τρίτο έτος, το ίδιο κατοικίδιο ζώο πάσχει από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο με κόκκινο, φλεγμονώδες δέρμα, ίσως λίγη τριχόπτωση, περισσότερες εστίες, συχνές μολύνσεις στο αυτί και το δέρμα και μια τάση να μασάει τα πόδια του ή να γρατσουνάει μέχρι να αιμορραγήσει.

•Μέχρι το πέμπτο έτος, όλα τα συμπτώματα έχουν επιδεινωθεί σημαντικά και το ζώο υποφέρει τώρα όλο το χρόνο.

Αυτή είναι μια κοινή εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο οι εποχικές περιβαλλοντικές αλλεργίες γίνονται μια κατάσταση όλο το χρόνο. Όσο πιο αντιδραστικό το ανοσοποιητικό σύστημα του κατοικίδιου ζώου σας αναπτύσσεται σε ουσίες στο περιβάλλον, τόσο πιο έντονη και μακροχρόνια γίνεται η αλλεργική του απόκριση. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε πιθανές βασικές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των ανισορροπιών του μικροβιώματος, με το πρώτο σημάδι μιας αλλεργικής απόκρισης, ανεξάρτητα από το πόσο ήπια εμφανίζεται στην έναρξή της.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

Η σύστασή μου, μόλις έρθει ο ζεστός καιρός, είναι να ξεπλένετε τακτικά το κατοικίδιό σας και να κάνετε καθημερινά εμποτισμό ποδιών και ξεβγάλματα ματιών. Δεδομένου ότι οι σκύλοι και οι γάτες που είναι πολύ έξω συλλέγουν εκατομμύρια αλλεργιογόνα, είναι απλώς κοινή λογική να τα ξεπλύνετε, κάτι που μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση για το ερεθισμένο, φλεγμονώδες δέρμα.

Όταν έρθει η ώρα να κάνετε μπάνιο πραγματικά τα κατοικίδια ζώα (όταν είναι βρωμερά, βρώμικα ή έχουν λοίμωξη στο δέρμα), συνιστώ να χρησιμοποιείτε μόνο σαμπουάν χωρίς σιτηρά και με ισορροπημένο pH. Επειδή το πλιγούρι βρώμης είναι υδατάνθρακας και οι υδατάνθρακες μπορούν να τροφοδοτήσουν τους μύκητες, δεν προτείνω σαμπουάν βρώμης για κατοικίδια ζώα με μύκητες.

Συνεχίστε με ένα ξέπλυμα με χυμό λεμονιού ή ξύδι για να βοηθήσετε στη διαχείριση των μολύνσεων από ζυμομύκητες. Απλώς προσθέστε ένα φλιτζάνι ξύδι ή ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού – ή 10 σταγόνες έλαιο μέντας με 10 σταγόνες λάδι λεβάντας – σε 4 λίτρα νερό. Δεδομένου ότι ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να φωτίσει τη γούνα, συνήθως προτείνω ξύδι ή μείγματα αιθέριων ελαίων για σκύλους με σκούρο τρίχωμα. Η χρήση δροσισμένου πράσινου τσαγιού ως καταπραϋντικό ξέβγαλμα μπορεί επίσης να βοηθήσει με το φλεγμονώδες και ερεθισμένο δέρμα.

Εάν στο κατοικίδιό σας έχει συνταγογραφηθεί ένα φαρμακευτικό αντιβακτηριακό σαμπουάν, η εξισορρόπηση του μικροβιώματος του δέρματος είναι μια σοφή ιδέα: ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού προβιοτική σκόνη σε ένα λίτρο νερό και ρίξτε το πάνω από το κατοικίδιο ζώο σας από το λαιμό μέχρι την ουρά, τρίψτε το και στεγνώστε το με μια πετσέτα.

Ο εμποτισμός των ποδιών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τον αριθμό των αλλεργιογόνων που το κατοικίδιο ζώο σας παρακολουθεί στο σπίτι και εναποθέτει σε όλο το εσωτερικό του περιβάλλον.

Το καθημερινό ξέβγαλμα ματιών μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτελεσματικό για τα κατοικίδια ζώα που ξύνουν τα μάτια τους. Είναι πολύ σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε ανθρώπινες φαρμακευτικές οφθαλμικές σταγόνες. Το κολλοειδές ασήμι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για την απολύμανση του προσώπου του κατοικίδιου ζώου σας και των ευαίσθητων περιοχών γύρω από τα μάτια.

Το κολλοειδές διάλυμα αργύρου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρεθούν τα ερεθισμένα αυτιά, ακολουθούμενο από ένα ελαφρύ ξεσκόνισμα της γαλλικής πράσινης αργίλου, η οποία απορροφά την υγρασία και βοηθά στην πρόληψη δευτερογενών μολύνσεων του αυτιού.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Τα παρακάτω είναι επίσης σημαντικά κοινά, απολύτως φυσικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε την ταλαιπωρία του αλλεργικού κατοικίδιου ζώου σας. Εάν γνωρίζετε ότι το γούνινο μέλος της οικογένειάς σας έχει εποχιακές αλλεργίες, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να μην περιμένετε μέχρι να επιδεινωθούν τα συμπτώματα για να ξεκινήσετε ένα πρωτόκολλο αλλεργίας. Η πρόληψη της συστηματικής φλεγμονής είναι πολύ πιο εύκολη από την αντιμετώπιση μιας βαθιάς αλλεργικής απόκρισης, μόλις ξεκινήσει.

1. Αξιολογήστε τη διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας — Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνω για έναν σκύλο ή μια γάτα με αλλεργίες είναι να αναθεωρήσω τη διατροφή τους και να ελέγξω για σύνδρομο διαρρέοντος εντέρου (δυσβίωση), που είναι συχνά ο λόγος που οι εποχικές αλλεργίες χειροτερεύουν προοδευτικά από ένα έτος έως το επόμενο.

Η γαστρεντερική οδός (GI) του κατοικίδιου ζώου σας έχει την πολύ σημαντική δουλειά να αποφασίσει ποια θρεπτικά συστατικά θα αφήσει στην κυκλοφορία του αίματος και ποια θα κρατήσει έξω. Η δουλειά της γαστρεντερικής οδού είναι να επιτρέπει τα θρεπτικά συστατικά να εισέλθουν ενώ ταυτόχρονα κρατά έξω τα αλλεργιογόνα. Όταν το έντερο αρχίζει να «διαρρέει», σημαίνει ότι επιτρέπει στα αλλεργιογόνα να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Τα φάρμακα, ειδικά τα αντιβιοτικά και τα στεροειδή, προκαλούν σύνδρομο διαρροής εντέρου. Κάθε κατοικίδιο ζώο που βρίσκεται σε θεραπεία ρουτίνας με φάρμακα θα πρέπει να αξιολογείται για διαρροή εντέρου. Ένα άλλο έναυσμα για διαρροή εντέρου είναι οι υπερεπεξεργασμένες τροφές που περιέχουν υπολείμματα glyphosate, μυκοτοξίνες και χημικά υποπροϊόντα επεξεργασίας υψηλής θερμότητας AGEs (προηγμένα τελικά προϊόντα γλυκοζυλίωσης) που επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Υπάρχει ένα τεστ δυσβίωσης της μικροχλωρίδας σκύλου από το εργαστήριο GI του Texas A&M που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε για αυτήν την πάθηση. Ακόμα καλύτερα, αξιολογήστε το μικροβίωμα του κατοικίδιου ζώου σας μέσω μιας αξιολόγησης GI. Το AnimalBiome διαθέτει ένα πρόγραμμα αποκατάστασης βιοσωματίου που μπορεί να βελτιώσει δραματικά την ποιότητα ζωής ενός αλλεργικού κατοικίδιου.

Τα κατοικίδια με αλλεργίες θα πρέπει να μεταβαίνουν σε μια πιο φρέσκια, ελάχιστα επεξεργασμένη αντιφλεγμονώδη διατροφή πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε άμυλο (λιγότερο από 15%). Δεν πρέπει να περιέχει σόγια, καλαμπόκι, ρύζι, σιτάρι ολικής αλέσεως, ταπιόκα, αρακά, φακές, ρεβίθια ή πατάτες. Με την εξάλειψη της επιπλέον ζάχαρης και υδατανθράκων στη διατροφή, θα περιορίσετε επίσης την προσφορά τροφής για μύκητες, η οποία μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για τα αλλεργικά κατοικίδια.

Είναι επίσης σημαντικό να προσφέρετε στο κατοικίδιό σας καθαρό, φρέσκο πόσιμο νερό που δεν περιέχει φθόριο, βαρέα μέταλλα ή άλλους ρύπους.

2. Συμπληρώστε απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA) και λαυρικό οξύ — Συνιστώ να ενισχύσετε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στη διατροφή του αλλεργικού κατοικίδιου ζώου σας.

Οι καλύτερες πηγές DHA και EPA προέρχονται από τον ωκεανό, συμπεριλαμβανομένων των ελαίων κριλ, καλαμαριού, γαύρου και σαρδέλας με υπεύθυνη πηγή, καθώς και άλλες πηγές ελαίων σώματος ψαριών. Τα συμπληρώματα φυτοπλαγκτού δεν περιέχουν αρκετά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για να μετριάσουν τις αλλεργικές φλεγμονώδεις αποκρίσεις ή να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις EFA για σκύλους και γάτες.

Συνιστώ επίσης το λάδι καρύδας για αλλεργικά κατοικίδια ζώα επειδή περιέχει λαυρικό οξύ, το οποίο έχει φυσικές αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της παραγωγής μαγιάς στο σώμα. Τα ωμέγα-3 έλαια σε συνδυασμό με λάδι καρύδας μπορούν να ρυθμίσουν ή ακόμα και να καταστείλουν τη φλεγμονώδη απόκριση σε αλλεργικά κατοικίδια.

3. Ελαχιστοποιήστε τα αλλεργιογόνα εσωτερικού χώρου — Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το αλλεργικό κατοικίδιο ζώο σας είναι να μειώσετε τα αλλεργιογόνα και τις τοξίνες γύρω από το σπίτι σας. Καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα όλα τα χαλιά και τις ταπετσαρίες, καθαρίστε τα σκληρά δάπεδα και πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα κατοικίδιων και ανθρώπων με φυσικό απορρυπαντικό χωρίς άρωμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μην χρησιμοποιείτε στεγνωτήρια.

Διατηρήστε τις περιοχές του σπιτιού σας όπου το κατοικίδιο ζώο σας περνά τον περισσότερο χρόνο του όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα. Χρησιμοποιήστε μη τοξικά καθαριστικά αντί για παραδοσιακά οικιακά καθαριστικά.

Κατά την περίοδο των αλλεργιών, κρατήστε τα παράθυρα κλειστά όσο το δυνατόν περισσότερο και αλλάζετε συχνά τα φίλτρα στη μονάδα θέρμανσης/ψύξης ή κυκλοφορίας αέρα. Επενδύστε σε έναν καθαριστή αέρα για να απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα μέσα στο σπίτι. Επίσης, σκεφτείτε να προστατέψετε το κρεβάτι του κατοικίδιου ζώου σας με ένα κάλυμμα για ακάρεα σκόνης που μπορεί να πλυθεί συχνά για να βοηθήσει στη μείωση της μόλυνσης από αλλεργιογόνα που μπορεί να φέρει από έξω.

Συνιστώ επίσης να εξαλείψετε όλα τα χημικά προϊόντα που αρωματίζουν τον αέρα, όπως ηλεκτρικά, κεριά, σπρέι δωματίου και σπρέι οσμής κατοικίδιων που περιέχουν τοξικά συστατικά.

4. Δώστε φυσικά αντιισταμινικά — Υπάρχουν συμπληρώματα που συνταγογραφώ τακτικά σε κατοικίδια με εποχιακά αλλεργικά προβλήματα ξεκινώντας με την κερσετίνη, η οποία είναι ένα βιοφλαβονοειδές με αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιισταμινικές ιδιότητες. Το αποκαλώ “φυσικό Benadryl”, επειδή είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταστολή της απελευθέρωσης ισταμίνης.

Συνιστώ επίσης να προσθέσετε ένα συμπλήρωμα τσουκνίδας στο πρωτόκολλο για την ανοιξιάτικη αλλεργία του κατοικίδιου ζώου σας ταυτόχρονα, για να διατηρήσετε τα επίπεδα ισταμίνης σε χαμηλά επίπεδα πριν ξεκινήσει η σεζόν. Βότανα όπως η βουτυρίδα, η οξαλίδα, η λουίζα, ο σαμπούκος και το νύχι της γάτας (cat’s claw) έχουν τεκμηριωμένο ιστορικό βοήθειας των ζώων στην καταπολέμηση των εποχιακών αλλεργικών αντιδράσεων, όπως και η συμπληρωματική βιταμίνη C.

Συνιστώ να ξεκινήσετε αυτό το πρωτόκολλο με ένα αλλεργικό κατοικίδιο αρκετές εβδομάδες πριν αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός ή ένα μήνα πριν το κατοικίδιο ζώο σας εμφανίσει κανονικά συμπτώματα αλλεργίας.

Οι φυτικές στερόλες και οι στερολίνες, οι οποίες είναι αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος προς μια πιο ισορροπημένη απόκριση σε αλλεργικούς ασθενείς. Τα συμπληρώματα που ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό, όπως οι αραβινογαλακτάνες, μπορούν επίσης να είναι ευεργετικά.

Το τοπικό μέλι περιέχει μια μικρή ποσότητα γύρης από την περιοχή που μπορεί να βοηθήσει στην απευαισθητοποίηση του οργανισμού στα τοπικά αλλεργιογόνα με την πάροδο του χρόνου. Συνήθως, το καλύτερο μέρος για να βρείτε ντόπιο μέλι είναι σε μια αγορά αγροτών ή ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής της γειτονιάς. Ελέγξτε με τον κτηνίατρό σας για τη σωστή δόση για το σκύλο ή τη γάτα σας.

Το πιο σημαντικό, ξεκινήστε ένα πρωτόκολλο εποχικής αλλεργίας προτού το κατοικίδιο ζώο σας εμφανίσει φαγούρα, κόκκινα σημεία και φλεγμονή. Η αναμονή μέχρι το κατοικίδιο ζώο σας να γίνει άθλιο καθιστά δύσκολο να ξεπεράσετε την εποχή των αλλεργιών χωρίς να χρησιμοποιήσετε φάρμακα για την αλλεργία που έχουν σημαντικές παρενέργειες.

Η θέσπιση ενός φυσικού πρωτοκόλλου υποστήριξης πριν από την έναρξη της σεζόν των αλλεργιών σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να μετριάσετε την παραγωγή ισταμίνης του ζώου σας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πιο ήπια συμπτώματα και λιγότερη φαγούρα.

5. Σκεφτείτε ένα πρωτόκολλο απευαισθητοποίησης — Εάν έχετε δοκιμάσει τις παραπάνω προτάσεις με περιορισμένη επιτυχία, συνιστώ να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του κατοικίδιου ζώου σας να ηρεμήσει μέσω της απευαισθητοποίησης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας τεχνικής που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες ενσωμάτωσης που ονομάζεται Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques (NAET) που εκτελείται από επαγγελματίες που είναι εκπαιδευμένοι στη θεραπεία σκύλων και γατών ή μέσω υπογλώσσιας ανοσοθεραπείας.

Η υπογλώσσια ανοσοθεραπεία (SLIT) είναι μια παραλλαγή των ενέσεων αλλεργίας για τη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας (δερματικές αλλεργίες) σε σκύλους, γάτες και άλογα. Το SLIT είναι κοινό στην Ευρώπη και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αναπνευστικών και δερματικών αλλεργιών στους ανθρώπους. Η υπογλώσσια ανοσοθεραπεία χορηγείται από το στόμα, η οποία μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη τόσο για εσάς όσο και για το κατοικίδιό σας από τις ενέσεις.

Είχα καλή επιτυχία χρησιμοποιώντας ένα υπογλώσσιο προϊόν που ονομάζεται περιφερειακή ειδική ανοσοθεραπεία ή RESPIT®. Μου αρέσει γιατί δεν βασίζεται σε δοκιμές για να προσδιορίσει σε τι είναι αλλεργικός ο σκύλος ή η γάτα σας. Αντ’ αυτού χρησιμοποιεί ένα μείγμα από τα πιο σημαντικά τοπικά αλλεργιογόνα.

Εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε υπογλώσσια ανοσοθεραπεία, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα κατοικίδια χρειάζονται ένα πρωτόκολλο «άμεσης ανακούφισης» (συμπεριλαμβανομένου του θεραπευτικού μπάνιου, των βοτάνων και των θρεπτικών ουσιών που μειώνουν τη φλεγμονή), εκτός από την έναρξη ενός πρωτοκόλλου απευαισθητοποίησης οποιουδήποτε είδους.

Η απευαισθητοποίηση των κατοικίδιων είναι μία από τις καλύτερες μακροπρόθεσμες λύσεις για τη διαχείριση των αλλεργιών και η υπογλώσσια ανοσοθεραπεία είναι μια επιλογή χωρίς βελόνες.

Πηγή:

https://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2022/04/03/seasonal-allergies-in-pets.aspx

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα