10 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

10 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

Τα περισσότερα σκυλιά έχουν κίνητρο για την τροφή, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη όταν επιτίθενται σε κάθε γεύμα σαν να είναι το τελευταίο τους. Το πρόβλημα είναι ότι οι σκύλοι που τελειώνουν το φαγητό τους εν ριπή οφθαλμού μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας που αποφεύγουν όσοι τρώνε με πιο χαλαρό ρυθμό.

Για παράδειγμα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πνιγμού όταν το φαγητό καταπίνεται ολόκληρο αντί να μασηθεί. Υπάρχει επίσης αυξημένος κίνδυνος το κατοικίδιο ζώο σας να κάνει αμέσως εμετό το γεύμα του, αν και αυτό τείνει να συμβαίνει συχνότερα με γάτες που τρώνε με ταχύτητα παρά σε σκύλους.

Εάν τυχαίνει να έχετε ένα μεγαλόσωμο σκυλί με βαθύ στήθος, υπάρχει επίσης ο πολύ πραγματικός κίνδυνος όταν τρώει πολύ γρήγορα να προκαλέσει μια περίπτωση απειλητικού για τη ζωή φουσκώματος ή γαστρικής διαστολής volvulus (GDV).

Εάν η ταχύτητα με την οποία τρώει ο σκύλος σας σας κάνει νευρικούς ή αν πνίγεται ή κάνει εμετό κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το γεύμα επειδή έτρωγε πολύ γρήγορα ή εάν έχετε μια ράτσα επιρρεπή στο φούσκωμα, δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να την επιβραδύνετε.

10 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

 1. Σκεφτείτε να αγοράσετε ένα μπολ αργού ταΐσματος — Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στυλ μπολ, αλλά προτείνω ανοξείδωτο ατσάλι έναντι πλαστικού. Μερικά κατοικίδια είναι αλλεργικά στο πλαστικό. Επιπλέον, το πλαστικό μπορεί να διασπαστεί με την πάροδο του χρόνου και να διοχετεύσει χημικές ουσίες στο φαγητό ή στο νερό στο μπολ.

Ο σχεδιασμός του μπολ αργού ταΐσματος από ανοξείδωτο χάλυβα είναι απλός — συνήθως υπάρχει ένας μόνο θόλος στο κέντρο και το φαγητό είναι τοποθετημένο γύρω του, καθιστώντας αδύνατη την κατάποση. Υπάρχει επίσης το μπολ Brake-Fast, το οποίο έχει λίγο πιο περίπλοκο σχεδιασμό.

 • Δημιουργήστε το δικό σας μπολ αργής τροφοδοσίας — Τοποθετήστε μια μπάλα, μια μεγάλη πέτρα ή άλλο στρογγυλό αντικείμενο στη μέση του μπολ του σκύλου σας και μοιράστε το φαγητό γύρω του. Το αντικείμενο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε ο σκύλος σας να μην μπορεί να το καταπιεί. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε έναν διαχωριστή μερίδας από ανοξείδωτο χάλυβα ή πορσελάνη.
 • Γυρίστε το μπολ ανάποδα — Αυτό μιμείται την ιδέα του μπολ αργής τροφοδοσίας. Αν το μπολ του σκύλου σας έχει σχεδιαστεί κάπως έτσι, με ένα τσίμπημα μπορείτε πάντα να το γυρίσετε ανάποδα και να τοποθετήσετε το φαγητό γύρω από το κέντρο του αναποδογυρισμένου μπολ.
 • Σερβίρετε στον σκύλο σας τα γεύματά του σε ένα φύλλο μπισκότων — Απλώστε την τροφή γύρω από το φύλλο, κάτι που θα τον αναγκάσει να κάνει περισσότερο γλείψιμο παρά καταβροχθισμό.
 • Χρησιμοποιήστε μια φόρμα για μάφιν — Ρίξτε λίγη κουταλιά από την τροφή του κατοικίδιου ζώου σας σε κάθε ξεχωριστό φλιτζάνι για μάφιν. Η ανάγκη να μετακινηθεί από φλιτζάνι σε φλιτζάνι θα βάλει φρένο στο να καταπιεί το φαγητό του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μερικά μικρότερα μπωλ και να μοιράσετε σε αυτά την τροφή του.
 • Χρησιμοποιήστε τροφοδότη παζλ, παιχνίδι απελευθέρωσης λιχουδιών ή χαλάκι για γλείψιμο — Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να κρύβουν λιχουδιές για να βοηθήσουν τον σκύλο σας να τονωθεί πνευματικά, αλλά όταν χρησιμοποιούνται την ώρα του φαγητού, προσφέρουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι καθιστούν αδύνατη την κατάποση τροφής. Τα
  «χαλάκια» για γλείψιμο είναι μια εξαιρετική λύση εάν ταΐζετε κονσέρβες ή ωμές τροφές του εμπορίου, επειδή μπορείτε να αλείψετε τα γεύματα του σκύλου σας στο χαλάκι σιλικόνης (silocone mat) και οι υπερυψωμένες μύτες συγκρατούν την τροφή, απαιτώντας από το κουτάβι σας να γλείψει την τροφή, αποτρέποντας τον από το να καταπιεί.
 • Μετατρέψτε την ώρα του φαγητού σε ώρα εκπαίδευσης — Αντί απλώς να βάζετε το πιάτο ή το μπολ με το φαγητό στο πάτωμα, χρησιμοποιήστε την ώρα του φαγητού για να βελτιώσετε τις δεξιότητες υπακοής του σκύλου σας ή να του διδάξετε νέες εντολές ή κόλπα και να τον ανταμείψετε με μπουκιές τροφής αντί για λιχουδιές εκπαίδευσης.
 • Παίξτε κρυφτό την ώρα του δείπνου — Αυτή είναι μια καλή επιλογή όταν ο καιρός είναι καλός. Κρύψτε μικρές ποσότητες από το γεύμα του σκύλου σας στην αυλή του σπιτιού σας ή σε άλλο ασφαλή υπαίθριο χώρο και αφήστε τον να χρησιμοποιήσει τη μύτη του για να μυρίσει το δείπνο.
 • Ταΐστε πολλά μικρά γεύματα την ημέρα — Εάν το πρόγραμμά σας το επιτρέπει, σκεφτείτε να χωρίσετε την τροφή του σκύλου σας σε πολλά μικρότερα γεύματα και να τον ταΐζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να κρατήσει την κοιλιά του γεμάτη και να τον αποτρέψει από το να καταβροχθίσει το φαγητό του. Στην πραγματικότητα, μπορεί απλώς να καταναλώνει κάθε μικρότερο γεύμα, το οποίο όμως θα πρέπει να το τοποθετείτε σε πολύ μικρότερο μπωλ ώστε να μην το καταβροχθίζει. Είναι καλύτερα να φάει γρήγορα μικρότερη ποσότητα τροφής παρά μεγαλύτερη.
 • Ταΐστε τον σκύλο σας με το χέρι — Αυτή είναι πιθανώς η τελευταία λύση όταν όλες οι άλλες συμβουλές και κόλπα για την επιβράδυνση της ταχύτητας φαγητού του σκύλου σας έχουν αποτύχει. Σίγουρα θα απαιτήσει περισσότερο από τον χρόνο σας και θα χρειαστεί να χειριστείτε την τροφή του σκύλου σας, κάτι που δεν θέλουν όλοι να κάνουν! Ωστόσο, ως έσχατη λύση, σίγουρα αξίζει να το σκεφτείτε για ένα σκυλί που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του καταβροχθίζοντας την τροφή του.

Αυτές οι προτάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από τον τύπο τροφής που προσφέρετε στον σκύλο σας, αν και για τη βέλτιστη υγεία και μακροζωία του κατοικίδιου ζώου σας, ενθαρρύνω σθεναρά μια φρέσκια, ισορροπημένη διατροφή, βιολογικά κατάλληλη, ωμή ή μαγειρεμένη, ιδανικά με βιολογικά συστατικά και μη γενετικά τροποποιημένα (GMO).

Οι κροκέτες και οι επεξεργασμένες τροφές που περιέχουν συστατικά ποιότητας ζωοτροφών (έναντι ανθρώπινης ποιότητας) είναι πολύ λιγότερο θρεπτικά από μια διατροφή φρέσκων, πλήρους τροφής. Από την εμπειρία μου, οι επεξεργασμένες τροφές για κατοικίδια είναι υπεύθυνες για πολλές από τις ασθένειες που παρατηρούνται στους σημερινούς σκύλους και γάτες, επομένως δεν τις συνιστώ.

Πηγή: https://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2022/04/08/how-to-slow-down-food-gulping-dog.aspx

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα