ΕΝΕΣΙΜΟ CYTOPOINT ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΚΥΛΟΥ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!

ΕΝΕΣΙΜΟ CYTOPOINT ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΚΥΛΟΥ! ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ!

Το Cytopoint για αλλεργίες σκύλου… χαιρετίζεται ως το νέο θαυματουργό φάρμακο! Λέγεται ότι είναι εξαιρετικά ασφαλές επειδή “δεν είναι ανοσοκατασταλτικό” … και επίσης επειδή “δεν είναι φαρμακευτικό προϊόν”. Αυτό λένε οι συμβατικοί κτηνίατροι στους πελάτες τους. Και υποπτεύομαι ότι αυτό το μήνυμα έρχεται από τους αντιπροσώπους της εταιρείας που κατασκευάζει και εμπορεύεται το Cytopoint. Ας το αναλύσουμε αυτό. Το πρώτο μας βήμα είναι να καταλάβουμε τι είναι το Cytopoint.

Μας το αναλύει ο ολιστικός κτηνίατρος Dr Edward Bassingthwaighte.  

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CYTOPOINT ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ?

Το Cytopoint είναι από μια νέα οικογένεια φαρμάκων. Τώρα… η εταιρεία θα υποστήριζε το μαύρο και το μπλε ότι αυτό δεν είναι φάρμακο. Αλλά είναι!

Είναι μια τεχνητά συντιθέμενη ουσία που εγχέεται στο σώμα με σκοπό να προκαλέσει αλλαγές στη φυσιολογία και τη λειτουργία. Στοχεύει ιδιαίτερα το ανοσοποιητικό σύστημα. Όμως, το Cytopoint δεν είναι χημικό, όπως τα περισσότερα φάρμακα που γνωρίζουμε.

Είναι ένα συνθετικό μονοκλωνικό αντίσωμα.

Τι είναι λοιπόν ένα αντίσωμα; Ένα αντίσωμα είναι μια ειδική πρωτεΐνη που δημιουργεί το σώμα ως μέρος της ανοσολογικής απόκρισης στα αντιγόνα (παράγοντες που προκαλούν ασθένειες, όπως ιοί, βακτήρια, μύκητες) ή στις τοξίνες.

Το σώμα του σκύλου σας παράγει φυσικά μεγάλο αριθμό αντισωμάτων. Προσδένονται στις ξένες ουσίες και τις αδρανοποιούν (αν ή όταν περάσουν από τις άμυνες του σώματος και μπουν μέσα). Αυτό ονομάζεται εξουδετέρωση.

Τα αντισώματα παίζουν επίσης έναν άλλο ρόλο στην ανοσολογική απόκριση. Ενεργοποιούν μέρος της ανοσολογικής απόκρισης που ονομάζεται σύστημα συμπληρώματος. Αυτό το σύστημα συμπληρώματος στη συνέχεια επιτίθεται και σκοτώνει βακτήρια και άλλα παθογόνα.

ΠΩΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΝΟΣΟ

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι εάν το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σας διαταραχθεί ποτέ σε βαθμό που δημιουργεί αντισώματα που επιτίθενται σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός του, αυτό προκαλεί συχνότερα αυτοάνοση νόσο. Τα αντισώματα που συνδέονται με οποιοδήποτε φυσιολογικό μέρος του σώματος είναι ΚΑΚΑ.

Τέλος πάντων, είναι σαφές ότι τα φυσικά αντισώματα είναι πολύ σημαντικά. Αλλά το Cytopoint είναι ένα αντίσωμα. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά;

Το Cytopoint είναι ένα αντίσωμα για σκύλους που δεσμεύεται και απενεργοποιεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου σας. Το Cytopoint στοχεύει μια ειδική ένωση που ονομάζεται Ιντερλευκίνη 31 (IL 31). Η IL 31 είναι μια κυτοκίνη.

Θέλω λοιπόν να εξηγήσω τι είναι η κυτοκίνη και τη λειτουργία των κυτοκινών στο σώμα του σκύλου σας.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΤΟΚΙΝΕΣ

Οι κυτοκίνες είναι μια οικογένεια πολλών μικρών πρωτεϊνών που βρίσκονται σε όλο το σώμα του σκύλου σας. Συντίθενται από ένα ευρύ φάσμα κυττάρων. Αυτά περιλαμβάνουν κύτταρα του ανοσοποιητικού, ενδοθηλιακά κύτταρα, ινοβλάστες και στρωματικά κύτταρα (συνδετικού ιστού).

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κυτοκίνες και ενεργοποιούν η μία την άλλη σε μια σειρά διαφορετικών αλληλουχιών, που ονομάζονται καταρράκτες κυτοκινών.

Το βασικό σημείο εδώ είναι ότι οι κυτοκίνες έχουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες και επηρεάζουν το σώμα του σκύλου σας με πολλούς τρόπους. Κάθε κυτοκίνη δεν είναι ένα πόνυ με ένα κόλπο. Είναι μια πολυλειτουργική ουσία που εμπλέκεται στη ρύθμιση πολλαπλών φυσιολογικών λειτουργιών σε πολλαπλές θέσεις δράσης στο σώμα του σκύλου σας.

Λοιπόν, τι γίνεται με το IL 31; Αυτή είναι η κυτοκίνη που στοχεύει το Cytopoint σε σκύλους.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΙΝΤΕΡΛΕΥΚΙΝΗ 31 (IL 31).

Τα βοηθητικά κύτταρα Τ, τα μαστοκύτταρα, τα μακροφάγα και τα δενδριτικά κύτταρα παράγουν IL 31. Τα κύρια σημεία δράσης του είναι το δέρμα, οι πνεύμονες, τα έντερα και το νευρικό σύστημα.

Ο κύριος ρόλος της IL 31 είναι να ενεργοποιεί την κυτταρική ανοσία έναντι των παθογόνων. Αυτό σημαίνει ότι ο αποκλεισμός της IL 31 μπορεί να κάνει τον σκύλο σας πιο ευάλωτο σε μολυσματικές ασθένειες.

Η IL 31 ρυθμίζει επίσης την ομοιόσταση των κυττάρων που δημιουργούν ερυθρά αιμοσφαίρια. Και εμπλέκεται στη ρύθμιση των συνδετικών ιστών. Έτσι, ο αποκλεισμός του μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ασθενειών όπως η IMHA (ανοσομεσολαβούμενη αιμολυτική αναιμία) και ο νευροπεριτονιακός πόνος.

Η IL 31 θεωρείται σημαντική στη σύνδεση μεταξύ του ανοσοποιητικού και του αισθητηριακού νευρικού συστήματος. Παίζει ρόλο στον πολλαπλασιασμό και τη διαφοροποίηση των κυττάρων στο σώμα. Έτσι… ο αποκλεισμός του μπορεί να προκαλέσει απορρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να προκαλέσει ή να επιταχύνει την ανάπτυξη του όγκου.

Όταν το σώμα είναι εκτός ισορροπίας, τότε τα επίπεδα της IL 31 είναι αυξημένα. Αυτό παίζει ρόλο στην πυροδότηση της χρόνιας φαγούρας της ατοπίας (αλλεργίες). Και αυτός είναι ο λόγος που η φαρμακευτική εταιρεία έφτιαξε αυτό το φάρμακο.

Με την απέραντη σοφία τους, αποφάσισαν ότι επειδή η ένεση σε σκύλους με IL 31 τους προκαλούσε φαγούρα, τότε η απενεργοποίηση αυτής της κυτοκίνης (με το μονοκλωνικό αντίσωμα) θα ήταν η μαγική σφαίρα για να «θεραπεύσουν» τις αλλεργίες σε σκύλους με ασφάλεια.

Αλίμονο. Δεν υπάρχει τίποτα «ασφαλές» σε αυτό.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ CYTOPOINT ΣΕ ΣΚΥΛΟΥΣ

Είναι ένα ενέσιμο φάρμακο, που χορηγείται κάτω από το δέρμα. Εφαρμόζει γρήγορα, ανακουφίζει από τον κνησμό μέσα σε 24 ώρες και συνήθως διαρκεί από τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες.

Παρά τα όσα σας λένε ο κατασκευαστής και οι κτηνίατροι, το Cytopoint έχει παρενέργειες!

Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι σπάνιες, αλλά για άλλη μια φορά έχουν αναφερθεί έμετοι, διάρροια, απώλεια όρεξης και λήθαργος. Πόνος ή ενόχληση στο σημείο της ένεσης εμφανίζεται περιστασιακά, αλλά συνήθως είναι ήπιος και βραχύβιος εάν εμφανιστεί.

Ωστόσο, ένα πιθανό μειονέκτημα του Cytopoint είναι ότι ο σκύλος μπορεί να σχηματίσει αντισώματα εναντίον του. Εάν συμβεί αυτό, τότε το φάρμακο θα χάσει την αποτελεσματικότητά του – για πάντα. Αν ο σκύλος σας ανταποκρίνεται καλά στο Cytopoint στην αρχή και μετά όλο και λιγότερο, αυτό είναι πιθανό να συμβαίνει.

«Το Cytopoint σκότωσε τον σκύλο μου»

Μια σύντομη αναζήτηση στο Bing για το “Cytopoint σκότωσε τον σκύλο μου” μου έδειξε μεγάλο αριθμό σκύλων που υπέστησαν σοβαρές παρενέργειες ή ανεπιθύμητες αντιδράσεις λίγο μετά τη λήψη του Cytopoint. (Είναι ενδιαφέρον ότι η ίδια αναζήτηση σε μια μεγάλη μηχανή αναζήτησης δεν εμφανίζει αυτά τα αποτελέσματα αναζήτησης. Να δοκιμάζετε πάντα διαφορετικές μηχανές αναζήτησης). Διαβάστε τις αναφορές που έχουν δημοσιευτεί σε ξένα φόρουμ για κατοικίδια όπως εδώ https://www.petforums.com/threads/my-dog-died-a-painful-agonizing-death-after-getting-cytopoint-injection.13396/.

Σε ορισμένους σκύλους αυτές οι αντιδράσεις εμφανίστηκαν λίγο μετά την πρώτη δόση. Σε άλλες χρειάστηκαν αρκετές θεραπείες Cytopoint πριν υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν πολλές ιστορίες σκύλων που εμφανίζουν αυτοάνοσο μέχρι και πεθαίνουν. Και υπάρχει ένας ανησυχητικός αριθμός αναφορών για γαστρεντερικές παρενέργειες και μερικές για επιληψία.

Υπάρχουν άλλοι σκύλοι που αισθάνονται ότι δεν έχουν χρώμα, έχουν αυξημένο πόνο ή αδιαθεσία με άλλους τρόπους μετά τη θεραπεία. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι έχω δει ιστορίες πολλών σκύλων που ανέπτυξαν σοβαρή αυτοάνοση νόσο λίγο μετά τη θεραπεία. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις IMHA… μια ασθένεια με χαμηλά ποσοστά επιβίωσης.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ CYTOPOINT ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ?

Το Cytoppoint δεν είναι ασφαλές για σκύλους. Ως κτηνίατρος, δεν θα το συνταγογραφούσα σε σκύλους που φροντίζω. Νομίζω ότι είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντική βλάβη ή ακόμα και να σκοτώσει τον σκύλο σας. Το Cytopoint προκαλεί βλάβη επειδή μπλοκάρει μια διαδικασία ανταλλαγής μηνυμάτων στο σώμα που είναι σημαντική για τη ρύθμιση πολλών διαφορετικών διεργασιών. Αυτό μπορεί να έχει πολλαπλές, σοβαρές ανεπιθύμητες συνέπειες… καμία από τις οποίες δεν είναι καλό για τον σκύλο σας.

Εδώ είναι μια αναλογία. Ένας μικρός σωλήνας στο αυτοκίνητό σας που μεταφέρει λάδι μόνο σε ένα ρουλεμάν του κινητήρα μπλοκάρεται. Αυτό το ρουλεμάν αρπάζει. Ο κινητήρας μπορεί ακόμα να λειτουργήσει, αλλά το επόμενο πράγμα που ξέρετε ότι τα μεταλλικά ρινίσματα από την αρχική ζημιά κυκλοφορούν σε όλο το λάδι. Τόσα μέρη του κινητήρα καταστρέφονται γρήγορα, τότε ολόκληρος ο κινητήρας καταστρέφεται εντελώς.

Έτσι, μπορείτε να δείτε γιατί ο αποκλεισμός ενός μέρους της ανοσοποιητικής λειτουργίας του σκύλου σας μπορεί να καταλήξει να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια στον σκύλο σας.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η CYTOPOINT

Έτσι… πίσω στους ισχυρισμούς των κτηνιάτρων (μέσω της εταιρείας φαρμάκων)…

Ισχυρίζονται ότι το Cytopoint δεν είναι ανοσοκατασταλτικό.

Λοιπόν, δεν είναι ένα γενικό ανοσοκατασταλτικό όπως η κορτιζόνη (ή το Apoquel). Αλλά καταστέλλει απολύτως τη δραστηριότητα ενός μικρού, αλλά πολύ σημαντικού μέρους της ανοσοποιητικής λειτουργίας. Αυτό επηρεάζει επίσης ΟΛΟΥΣ τους καταρράκτες κυτοκινών στους οποίους εμπλέκεται η IL 31. Έτσι καταστέλλει ένα μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι απορυθμίζει ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ισχυρίζονται ότι το Cytopoint δεν είναι φαρμακευτικό προϊόν.

Χμμμ. Λοιπόν, είναι ένα αντίσωμα που αν δημιουργηθεί μέσα στο σώμα θα ήταν ανθυγιεινό και πιθανόν να προκαλέσει αυτοάνοση νόσο. Άρα δεν είναι φυσικό. Και είναι μια ανθρωπογενής ουσία. Έτσι, ενώ δεν είναι ένα χημικό φαρμακευτικό προϊόν, είναι ένα φαρμακευτικό προϊόν μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Γιατί; Γιατί έχει την ίδια πρόθεση και λειτουργία με όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα. Προσπαθεί να επηρεάσει ένα μικρό μέρος της λειτουργίας του σώματος για να «θεραπεύσει» την ασθένεια… αγνοώντας το σύνολο. Δεν αντιμετωπίζει τη βασική αιτία… που είναι η υποκείμενη ανισορροπία στο σώμα.

Ισχυρίζονται ότι το Cytopoint είναι ασφαλές για σκύλους.

Οι ισχυρισμοί για την ασφάλειά τους είναι μετά από μια σχετικά μικρή μελέτη σε εργαστηριακά Beagles. Η μελέτη δεν είναι αντιπροσωπευτική των σκύλων που λαμβάνουν θεραπεία γενικά στην κοινωνία. Τα στοιχεία που μπορώ να δω ότι πολλά σκυλιά νόσησαν (ή ακόμα και σκοτώθηκαν) τόσο νωρίς στη χρήση αυτού του φαρμάκου, μου λένε ότι δεν είναι καθόλου ασφαλές.

Η συμβουλή μου είναι – αποφύγετε το Cytopoint.

Ο δημιουργός του άρθρου Dr Edward Bassingthwaighte BVSc(Hons) είναι ένας ολιστικός κτηνίατρος που βοηθά τους ανθρώπους να διατηρούν τα ζώα τους με φυσικό τρόπο σε όλο τον κόσμο. Είναι ο ιδρυτής της μεθόδου Whole Energy Body Balance, μιας θεραπευτικής μεθόδου για κατοικίδια, ανθρώπους και τραύματα που μπορεί να βοηθήσει με τον σιωπηλό πόνο, το άγχος, το τραύμα και τα προβλήματα υπερβολικής διέγερσης. Μπορείτε να συνδεθείτε με τον Dr Edward στη σελίδα The Healing Vet στο Facebook ή στο wholeenergybodybalance.com.

Πηγή: https://www.dogsnaturallymagazine.com/cytopoint-for-dogs-not-safe

Αναφορές:

Gonzales AJ et al. Interleukin-31: Its role in canine pruritus and naturally occurring canine atopic dermatitis. Vet Dermatol. 2013;24(1):48-53.

Olivry T, Bäumer W. Atopic itch in dogs: Pharmacology and modeling. Pharmacology of Itch. 205;226:357-69.

Marsella R, Sousa CA, Gonzales AJ, et al. Current understanding of the pathophysiologic mechanisms of canine atopic dermatitis. J Am Vet Med Assoc. 2012;241(2):194-207.

Olivry T et al. Treatment of canine atopic dermatitis: 2010 clinical practice guidelines from the International Task Force on Canine Atopic Dermatitis. Vet Dermatol. 2010;21(3):233-248.

Hawro T et al. Interleukin-31 does not induce immediate itch in atopic dermatitis patients and healthy controls after skin challenge. Allergy. 2014 Jan;69(1):113-7.

Christian Cornelissen et al. Signaling by IL-31 and functional consequences. European Journal of Cell Biology. 2012;91(6-7):552-66.

Floege J, Lüscher B, Müller-Newen G. Molecular mechanisms of cytokin-mediated inflammatory processes: Signal transduction and pathophysiological consequences. European Journal of Cell Biology. 2012;91(6–7):552-66.

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα