ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ! ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ!

ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ! ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ!

Το μηλόξυδο (ACV) θεωρείται συχνά ως μια θαυματουργή “θεραπεία” για τα πάντα. Από φαγούρα στο δέρμα μέχρι προβλήματα πέψης, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να καθαρίσει σχεδόν οτιδήποτε στον σκύλο σας. Ποια είναι όμως η αλήθεια για το μηλόξυδο για σκύλους;

Το μηλόξυδο για σκύλους μπορεί να βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Εδώ είναι λοιπόν τα τοπικά και εσωτερικά οφέλη του μηλόξυδου… αλλά πρώτα, τι πρέπει να προσέξετε όταν το αγοράζετε;

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ?

Συνολικά, το μηλόξυδο είναι καλό για τα σκυλιά. Αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές.

Το πρώτο είναι ότι πρέπει να αναζητήσετε ακατέργαστο, βιολογικό, μη φιλτραρισμένο μηλόξυδο. Το οργανικό ACV θα σας επιτρέψει να αποφύγετε τα φυτοφάρμακα … και άλλες τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην εμπορική γεωργία.

Και ένα ακατέργαστο προϊόν σημαίνει ότι δεν είναι παστεριωμένο. Η παστερίωση σκοτώνει τα ζωντανά ένζυμα στο μηλόξυδο. Ο σκύλος σας χρειάζεται αυτά τα ζωντανά ένζυμα για να αποκομίσει τα οφέλη του μηλόξυδου για την υγεία του.

Η κύρια διαφορά που θα δείτε μεταξύ ακατέργαστου και παστεριωμένου μηλόξυδου είναι η «μητέρα». Η μητέρα είναι τα βακτήρια και η μαγιά που χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση του μηλίτη σε ξύδι. Η «μητέρα» θα κάνει το μηλόξυδο θολό. Ή μπορεί να δείτε μια σταγόνα στο κάτω μέρος του μπουκαλιού που μοιάζει με ιστό αράχνης.

Ανακινήστε τη φιάλη πριν τη χρήση. Τώρα είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε!

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες τοπικές χρήσεις…

ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΣΚΥΛΟΥ

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον κνησμό του δέρματος και τα εξανθήματα που προκαλούνται από μαγιά και δηλητηριώδη κισσό. Ο καλύτερος τρόπος για να το εφαρμόσετε είναι κάνοντας ένα διάλυμα 50/50 μηλόξυδου και νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Εφαρμόστε το απευθείας σε σημεία που προκαλούν φαγούρα.

Προσοχή: ΜΗΝ το βάζετε σε ανοιχτές πληγές. Το ξύδι θα τσούξει αν η πληγή είναι ανοιχτή.

Εάν δεν μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά και οι μύκητες είναι το κύριο μέλημά σας, μπορείτε να ταΐσετε το μηλόξυδο στο σκύλο σας με το φαγητό ή το νερό του. Στο The Veterinarians’ Guide to Natural Remedies for Dogs, η Dr Donna Starita Mehan DVM εξηγεί ότι οι μύκητες δεν τα πάνε καλά σε όξινο περιβάλλον. Έτσι, το να ταΐζετε 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο δύο φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει.

ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΓΙΑ ΑΥΤΙΑ ΣΚΥΛΩΝ

Η φαγούρα στο δέρμα συνοδεύεται συχνά από φαγούρα και στα αυτιά – και κανείς δεν το θέλει αυτό. Πρέπει όμως να καθαρίζετε τακτικά τα αυτιά του σκύλου σας; Συνήθως, η απάντηση είναι όχι.

Εάν παρατηρήσετε κερί στα αυτιά του σκύλου σας, είναι καλύτερο να τα αφήσετε ήσυχα. Τα βρώμικα αυτιά είναι συνήθως ένα σημάδι ότι ο σκύλος σας αποτοξινώνει κάτι από μέσα! Αφήστε λοιπόν το σώμα να κάνει τη δουλειά του… και τα βαριά αυτιά θα καθαρίσουν συχνά μόνα τους.

Αλλά αν ο σκύλος σας έχει φαγούρα και αισθάνεται άβολα, τότε πρέπει να τον βοηθήσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να καθαρίσετε τα αυτιά χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα μισού μηλόξυδου/μισού φιλτραρισμένου νερού.

Καθαρίστε τα βρώμικα αυτιά χρησιμοποιώντας μεμονωμένες μπάλες βαμβακιού εμποτισμένες στο διάλυμα.

Καθαρίστε τα αυτιά μέχρι το βαμβάκι να βγει καθαρό.

Είναι πολύ σημαντικό να σκουπίζετε μόνο τα ορατά μέρη του αυτιού. Η εσωτερική λειτουργία των αυτιών του σκύλου σας είναι πολύ λεπτή και δεν θέλετε να τα καταστρέψετε. Έτσι …              

Μην ρίχνετε διαλύματα στα αυτιά του σκύλου σας – χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι ή γάζα.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βαμβακερές μπατονέτες όπως Q-tips.

ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΓΙΑ ΨΥΛΟΥΣ ΣΕ ΣΚΥΛΟΥΣ

Ακόμη και ο πιο υγιής, καθαρός σκύλος μπορεί να καταλήξει να φιλοξενεί αυτά τα πλάσματα. Ευτυχώς, το μηλόξυδο μπορεί και πάλι να έρθει βοηθήσει σημαντικά.

Πριν βγει ο σκύλος σας, ψεκάστε τον με διάλυμα 50/50 μηλόξυδου και φιλτραρισμένου νερού.

Και για λίγη πρόσθετη αίσθηση, βάλτε μηλόξυδο στην τροφή ή στο νερό του σκύλου σας κατά την περίοδο των ψύλλων και των τσιμπουριών. Προσθέστε έως και 1 κουταλιά της σούπας για έναν σκύλο 20-25 κιλών. Μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε με λιγότερη ποσότητα, σε περίπτωση που στο σκυλί σας δεν αρέσει η γεύση. Η οξύτητα θα σας βοηθήσει να κάνετε το σκυλί σας λιγότερο ελκυστικό για τα τσιμπούρια και τους ψύλλους.

ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΚΥΛΟΥ ΜΕ ΤΣΑΙ ΜΕ ΜΗΛΟΞΥΔΟ

Ως εναλλακτική λύση στο μείγμα 50/50 μηλόξυδου και νερού, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε ένα ξέπλυμα σώματος με τσάι μηλόξυδου. Αυτό το ξέπλυμα σώματος μπορεί να είναι χρήσιμο για την αποκατάσταση του pH του δέρματος, την καταπραϋντική φαγούρα και την ηρεμία των εξανθημάτων. Έχει μερικά πρόσθετα πλεονεκτήματα για τη διατήρηση του δαγκώματος των μυγών, των ψύλλων και των σκνίπων επίσης.

Ανακατέψτε τα παρακάτω συστατικά σε ένα γυάλινο μπουκάλι ή βάζο με καπάκι. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση:

½ φλιτζάνι μηλόξυδο

½ φλιτζάνι βρασμένο πράσινο τσάι (κρύο)

1 φλιτζάνι απεσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό

Μετά το μπάνιο, εφαρμόστε αυτό το ξέβγαλμα σε θερμοκρασία δωματίου στο τρίχωμα και το δέρμα του σκύλου σας… και στη συνέχεια κάντε μασάζ. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε. Ή. μπορείτε να αφήσετε το μηλόξυδο να ανακατευτεί στον αέρα για το πρόσθετο όφελος της ανακούφισης από τα έντομα.

Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε εκ των προτέρων αυτό το μείγμα και να αποθηκεύσετε το γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Αλλά αφήστε το να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου πριν το χρησιμοποιήσετε. Θα είναι καλό για 1 ή 2 εβδομάδες. Αν εντοπίσετε μούχλα πάνω του, πετάξτε το.

ΕΛΕΓΧΟ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα του σκύλου σας. Μελέτες δείχνουν ότι η λήψη μηλόξυδου για 8 έως 12 εβδομάδες μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη .. ή σε έναν ήδη διαβητικό σκύλο, μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη ινσουλίνη.

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ

Υπάρχει μια σειρά από καρδιαγγειακά οφέλη από το μηλόξυδο. Το οξικό οξύ στο μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των υψηλών επιπέδων λιπιδίων και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη υγεία της καρδιάς του σκύλου σας.

ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟ

Υπάρχουν ενδείξεις ότι το μηλόξυδο έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της ανάπτυξης τοξικών βακτηρίων όπως το E. coli, το S. aureus (λοίμωξη από σταφυλόκοκκο) και οι ζυμομύκητες όπως το C. albicans (candida). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε στη διαχείριση λοιμώξεων στον σκύλο σας… συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.

ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το μηλόξυδο μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει με λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTIs). Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη… αλλά υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι το μηλόξυδο μπορεί να είναι σε θέση να μειώσει τη φλεγμονή που προκαλεί τις ουρολοιμώξεις.

ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΚΥΛΟΥ

Το μηλόξυδο μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μυαλό του σκύλου σας διαυγές. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι τα τρόφιμα που περιέχουν φαινολικές ενώσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου Αλτσχάιμερ στους ανθρώπους. Έτσι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προστασία του σκύλου σας από τη γνωστική διαταραχή του σκύλου (CCD). Το μηλόξυδο περιέχει έναν αριθμό από αυτές τις φαινολικές ενώσεις, όπως:

 • Γαλλικό οξύ
 • Κατεχίνη
 • Καφεϊκό οξύ
 • Επικατεχίνη
 • Χλωρογενικό οξύ
 • Ρ-κουμαρικό οξύ

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΣΚΥΛΟΥ

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οξειδωτικού στρες που συνοδεύει την παχυσαρκία. Το οξειδωτικό στρες εμφανίζεται όταν οι ελεύθερες ρίζες (ασταθή, κατεστραμμένα μόρια) αρχίζουν να βλάπτουν τα κύτταρα στο σώμα του σκύλου σας. Η οξείδωση είναι μια φυσιολογική διαδικασία στο σώμα, αλλά εάν οι ελεύθερες ρίζες γίνουν ανισόρροπες, η βλάβη μπορεί να συμβάλει σε πολλά προβλήματα υγείας… συμπεριλαμβανομένων των επιπλοκών από την παχυσαρκία.

Μια μελέτη σημείωσε ότι η χορήγηση ημερήσιας δόσης μηλόξυδου σε αρσενικούς αρουραίους μείωσε τους οξειδωτικούς στρεσογόνους παράγοντες. Αυτό μείωσε τον κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

ΥΓΕΙΑ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

Είναι γεγονός ότι η υγεία του εντέρου είναι απίστευτα σημαντική για τη συνολική υγεία του σκύλου σας. Αυτό συμβαίνει επειδή σχεδόν το 90% του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου σας βρίσκεται στο έντερο του. Τα προβιοτικά είναι καλά βακτήρια που υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου του σκύλου σας. Και τα πρεβιοτικά τροφοδοτούν αυτά τα καλά βακτήρια για να τα βοηθήσουν να λειτουργήσουν καλύτερα.

Η διαδικασία ζύμωσης που χρησιμοποιείται για το ακατέργαστο μηλόξυδο το καθιστά χρήσιμο πρεβιοτικό. Οι πρεβιοτικές ιδιότητες του μηλόξυδου υποστηρίζουν τα καλά βακτήρια στο έντερο, βοηθώντας στην πέψη και διατηρώντας το έντερο ωραίο και υγιές.

ΠΟΣΟ ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟΥ ΜΟΥ?

Μην δίνετε στο σκύλο σας αδιάλυτο μηλόξυδο. Πάντα να το ανακατεύετε στο νερό ή στο φαγητό του. Δώστε την παρακάτω ημερήσια ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου σας:

 • 1 κουταλάκι του γλυκού για σκύλους έως 7 κιλά
 • 2 κουταλάκια του γλυκού για σκύλους 7 έως 15 κιλά
 • 1 κουταλιά της σούπας για σκύλους 15 έως 40 κιλά

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν χρησιμοποιείτε μηλόξυδο εσωτερικά ή τοπικά, θυμηθείτε να παρακολουθείτε τον σκύλο σας για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες. Τα σκυλιά που είναι ευαίσθητα στο μηλόξυδο μπορεί να κάνουν εμετό ή να εμφανίσουν φαγούρα στο δέρμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το μηλόξυδο μπορεί να μην είναι η θαυματουργή λύση που κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι. Αλλά σίγουρα έχει οφέλη που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο σκύλος σας. Το μηλόξυδο μπορεί να ανακουφίσει τον κνησμό του σκύλου σας, να απωθήσει τους ψύλλους και τα τσιμπούρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό αυτιών.

Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σας και εσωτερικά. Το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι εξαιρετικό για την υγεία της καρδιάς του σκύλου σας και μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή τοξικών βακτηρίων από το να αποκτήσουν έδαφος.

Μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σας με πολλούς τρόπους και πιθανότατα το έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Δοκιμάστε λοιπόν αυτό το βολικό φάρμακο πολλαπλών χρήσεων. Προτιμήστε ποιοτικές ωμές BARF τροφές που περιέχουν και μηλόξυδο.

Πηγή: https://www.dogsnaturallymagazine.com/3-simple-ways-apple-cider-vinegar-can-help-your-dog/

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα