BRAVECTO, NEXGARD, SIMPARICA ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ. ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΝΑΙ.

BRAVECTO, NEXGARD, SIMPARICA ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ. ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗ ΕΙΝΑΙ.

Όπως κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, θέλετε να αποφύγετε τους ψύλλους στον σκύλο σας και στο σπίτι σας. Και δεν θέλετε ο σκύλος σας να μαζεύει τσιμπούρια και να κινδυνεύει με ασθένεια που μεταδίδεται από αυτά.

Δεν θα ήταν βολικό να δώσετε στο σκυλί σας μία νόστιμη «λιχουδιά» κάθε μήνα ή 3 μήνες για να το προστατέψετε από ψύλλους και τσιμπούρια; Λοιπόν, τα τελευταία χρόνια, ορισμένα νέα προληπτικά μέτρα για τους ψύλλους και τα τσιμπούρια για σκύλους σας επιτρέπουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Υπέροχα! Το πρόβλημα λύθηκε… ή μήπως όχι και τόσο;

Και όμως ΟΧΙ! Εάν ενθουσιαστήκατε με την ιδέα ενός μακροπρόθεσμου μασώμενου φαρμάκου για ψύλλους και τσιμπούρια… σταματήστε εκεί!

Αυτά τα φάρμακα έχουν μια σκοτεινή πλευρά. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τις μερικές φορές σοβαρές παρενέργειές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥΣ, ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ, ΠΡΟΛΗΨΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΣΩΜΕΝΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΚΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΥΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ?

Υπάρχουν τρία φάρμακα στην κατηγορία των μασώμενων προληπτικών αντιπαρασιτικών φαρμάκων έναντι ψύλλων και κροτώνων: Nexgard, Bravecto και Simparica.

Το Nexgard (δραστικό συστατικό afoxolaner) και το Bravecto (fluralaner) εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ στα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014. Το Simparica (sarolaner) κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2016.

Τα δοσολογικά προγράμματα είναι μία φορά το μήνα για το Nexgard και το Simparica και μία φορά κάθε τρεις μήνες για το Bravecto.

ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΩΝ

Αυτές οι «θεραπείες» ψύλλων είναι από του στόματος φάρμακα. Τα φάρμακα έρχονται σε ένα μασώμενο προϊόν που ο σκύλος σας μπορεί να φάει σαν λιχουδιά. Αφού ο σκύλος σας μασήσει, τα φάρμακα κυκλοφορούν στο αίμα και όταν ένας ψύλλος ή τσιμπούρι δαγκώνει τον σκύλο σας, εκτίθεται στη χημική ουσία. Αυτό θα σκοτώσει ψύλλους και τσιμπούρια.

Και τα τρία φάρμακα είναι φυτοφάρμακα που δρουν προσβάλλοντας το νευρικό σύστημα των ψύλλων και των κροτώνων, προκαλώντας θάνατο. Τα παρακάτω αποσπάσματα από τις Πληροφορίες Συνταγογράφησης των κατασκευαστών εξηγούν τον τρόπο δράσης αυτών των φαρμάκων (προσθέσαμε κάποια έντονη γραφή για να τονίσουμε τα σημαντικά μέρη)…

NEXGARD (δραστική ουσία afoxolaner)

«Το Afoxolaner είναι μέλος της οικογένειας των ισοξαζολινών, που έχει αποδειχθεί ότι δεσμεύεται σε μια θέση δέσμευσης για να αναστέλλει κανάλια χλωριδίου που καλύπτονται από έντομα και ακαρίνη, ιδιαίτερα αυτά που περικλείονται από τον νευροδιαβιβαστή γάμμα-αμινοβουτυρικό οξύ (GABA), εμποδίζοντας έτσι προ- και μετα- συναπτική μεταφορά ιόντων χλωρίου μέσω των κυτταρικών μεμβρανών. Η παρατεταμένη υπερδιέγερση που προκαλείται από αφοξολανέρη έχει ως αποτέλεσμα ανεξέλεγκτη δραστηριότητα του κεντρικού νευρικού συστήματος και θάνατο εντόμων και ακαρινών.

BRAVECTO (δραστική ουσία fluralaner)

«Το Fluralaner προορίζεται για συστηματική χρήση και ανήκει στην κατηγορία των παραγώγων βενζαμιδίου που είναι υποκατεστημένα με ισοξαζολίνη. Το Fluralaner είναι ένας αναστολέας του νευρικού συστήματος των αρθρόποδων. Ο τρόπος δράσης του fluralaner είναι ο ανταγωνισμός των διαύλων χλωρίου που καλύπτονται από συνδέτη (υποδοχέας γάμμα-αμινοβουτυρικού οξέος (GABA) και υποδοχέας γλουταμικού).

SIMPARICA (δραστική ουσία sarolaner)

«Η δραστική ουσία του SIMPARICA, το sarolaner, είναι ακαρεοκτόνο και εντομοκτόνο που ανήκει στην ομάδα της ισοξαζολίνης. Το Sarolaner αναστέλλει τη λειτουργία του υποδοχέα του νευροδιαβιβαστή γάμμα αμινοβουτυρικού οξέος (GABA) και του υποδοχέα του γλουταμικού και δρα στη νευρομυϊκή σύνδεση στα έντομα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ανεξέλεγκτη νευρομυϊκή δραστηριότητα που οδηγεί σε θάνατο σε έντομα ή ακαρίνες».

Έτσι, αυτά τα μασώμενα φάρμακα δρουν καταστρέφοντας το νευρικό σύστημα των εντόμων. Εάν είναι θανατηφόρο για ψύλλους και τσιμπούρια, πώς μπορεί να επηρεάσει έναν σκύλο; Θυμηθείτε… αυτά τα φάρμακα παραμένουν στην κυκλοφορία του αίματος του σκύλου σας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Αυτό σημαίνει… μόλις ο σκύλος σας πάρει ένα από αυτά τα φάρμακα, εάν έχει παρενέργειες, δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το φάρμακο από το σώμα του.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Οι ιδιοκτήτες σκύλων συχνά ρωτούν: «Ποια είναι η ασφαλέστερη πρόληψη ψύλλων και κροτώνων για σκύλους;» Λοιπόν, δεν είναι αυτά τα μασώμενα φάρμακα…

Κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες και γι’ αυτό θέλαμε να εξετάσουμε τις Αναφορές Ανεπιθύμητων Συμβάντων Φαρμάκων που υποβλήθηκαν στον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων). Αλλά ο FDA έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατο να βρει αυτές τις αναφορές ADE στη βάση δεδομένων τους. Ευτυχώς, χάρη στην κτηνίατρο Dr Elizabeth Carney, μπορέσαμε να βρούμε κάποιες πληροφορίες.

Τον Νοέμβριο του 2014, όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν τα Nexgard και Bravecto, η Dr Carney έγραψε για τα νέα μασώμενα φάρμακα στο blog της. Και μετά άρχισε να λαμβάνει σχόλια από ανθρώπους των οποίων τα σκυλιά είχαν ήδη παρενέργειες μετά τη λήψη αυτών των προληπτικών μέτρων. Ήθελε να μάθει περισσότερα. Κατέθεσε λοιπόν ένα αίτημα για τον Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας (FOIA) για να λάβει τις αναφορές και έλαβε έναν αριθμό ADEs για το Nexgard και το Bravecto. Η Dr Carney έχει αφιερώσει γενναιόδωρα αυτές τις αναφορές στον ιστότοπό της.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ADE ΓΙΑ NEXGARD ΚΑΙ BRAVECTO

Υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές ADE για το Nexgard και το Bravecto για την περίοδο Ιανουαρίου έως Μαρτίου 2016. Τα αποτελέσματα είναι πολύ παρόμοια και για τα δύο φάρμακα. Η Dr Carney δεν έλαβε αναφορές για το Simparica καθώς ήταν πολύ νέο εκείνη την εποχή.

Έμετος, λήθαργος και διάρροια είναι οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται. Οι επιληπτικές κρίσεις είναι αρκετά υψηλές και στις δύο λίστες, με 22 η καθεμία τόσο για το Nexgard όσο και για το Bravecto για το πρώτο τρίμηνο του 2016. Εννέα θάνατοι αναφέρονται για κάθε φάρμακο για την ίδια περίοδο. Για τον Nexgard, οι πέντε από τους εννέα θανάτους ήταν από ευθανασία.

Παρακάτω σας παραθέτουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ NEXGARDΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ?

Εμετός, 135 αναφορές

Λήθαργος, 50 αναφορές

Διάρροια, 43 αναφορές

Κνησμός, 27 αναφορές

Αφαγία, 23 αναφορές

Γενική φαγούρα, 22 αναφορές

Επιληπτικές κρίσεις, 22 αναφορές

Φαγούρα, 21 αναφορές

Λαχάνιασμα, 19 αναφορές

Σπυράκια, 18 αναφορές

Συμπεριφορική διαταραχή, 15 αναφορές

Ανορεξία, 12 αναφορές

Έλλειψη όρεξης, 12 αναφορές

ΕΙΝΑΙ ΤΟ BRAVECTOΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ?

Εμετός, 361 αναφορές

Λήθαργος, 93 αναφορές

Διάρροια, 67 αναφορές

Πολλαπλός εμετός, 61 αναφορές

Ανορεξία, 30 αναφορές

Μειωμένη όρεξη, 28 αναφορές

Έλλειψη αποτελεσματικότητας (εξωπαράσιτα), 26 αναφορές

Επιληπτικές κρίσεις, 22 αναφορές

Συμπεριφορική διαταραχή, 17 αναφορές

Κνησμός, 16 αναφορές

Μη φυσιολογικό αποτέλεσμα τεστ, 15 αναφορές

Διάρροια με αίμα, 14 αναφορές

Χαλαρά περιττώματα, 14 αναφορές

Αταξία, 13 αναφορές

Τι λένε οι ιδιοκτήτες σκύλων για τα μασώμενα προϊόντα πρόληψης ψύλλων και κροτώνων?
Το Facebook είναι μια άλλη πηγή πληροφοριών σχετικά με τις παρενέργειες αυτών των μασώμενων φαρμάκων. Αυτές οι σελίδες ομάδων περιέχουν πολλές τραγικές ιστορίες από ιδιοκτήτες σκύλων που πιστεύουν ότι τα σκυλιά τους έχουν πληγεί από αυτά τα προληπτικά αντιπαρασιτικά φάρμακα.

Μερικές από αυτές τις ομάδες έχουν δεκάδες χιλιάδες μέλη… άρα οι κίνδυνοι είναι πραγματικοί!

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ NEXGARD ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΣΚΥΛΟΥΣ? (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΟΜΑΔΑ FB)

ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ BRAVECTO ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΣΚΥΛΟΥΣ? (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΟΜΑΔΑ FB)

ΤΑ BRAVECTO NEXGARD COMFORTIS SIMPARICA TRIFEXIS Κ.Α. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΣΚΥΛΟΥΣ? (ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΟΜΑΔΑ FB)

Μερικές από τις αναρτήσεις είναι συναρπαστικές όσο και ανησυχητικές. Μια αφίσα αναφέρει ότι βρήκε νεκρά τσιμπούρια στο σκυλί της 12 μήνες μετά την τελευταία δόση Bravecto… υποδηλώνοντας ότι τόσο καιρό παραμένει στην κυκλοφορία του αίματος του σκύλου σας!

Και πάλι λοιπόν, μια υπενθύμιση ότι εάν ο σκύλος σας παρουσιάσει μια αρνητική επίδραση … δεν μπορείτε απλώς να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε και να περιμένετε από το σκυλί σας να επιστρέψει στο φυσιολογικό!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ SIMPARICA ΑΣΦΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ?

Το Simparica δεν έχει βγει τόσο καιρό… οπότε υπάρχουν λιγότερες πληροφορίες. Αλλά το φάρμακο λειτουργεί ακριβώς όπως το Bravecto και το Nexgard… καταστρέφει το νευρικό σύστημα των ψύλλων και των κροτώνων. Επομένως, είναι πολύ πιθανό οι ανεπιθύμητες ενέργειες αυτού του μασώμενου φαρμάκου να είναι παρόμοιες με τα άλλα δύο φάρμακα.

Ο ιστότοπος του κατασκευαστή παρέχει αυτήν την προειδοποίηση…

Το Simparica μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά σημεία όπως τρόμο, αστάθεια και/ή επιληπτικές κρίσεις σε σκύλους με ή χωρίς ιστορικό νευρολογικών διαταραχών.

Αν θέλετε να δείτε το είδος της επίδρασης που μπορεί να έχει το Simparica στον σκύλο σας, κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο βίντεο. Προσοχή, όμως… το βίντεο είναι τρομακτικό να παρακολουθείτε. Δείχνει έναν σκύλο να έχει μια πολύ μεγάλη κρίση μετά τη λήψη του Simparica. Αυτό το φτωχό σκυλί πέθανε λίγους μήνες αργότερα εξαιτίας των επιληπτικών κρίσεων του.

ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ

Η Dr Carney, η οποία έλαβε αυτές τις αναφορές από το FDA, μας είπε ότι έχει αποφασίσει προσωπικά να μην χρησιμοποιήσει αυτά τα μασώμενα φάρμακα για τον δικό της σκύλο, ούτε θα τα συνταγογραφήσει στους πελάτες της. Πολλοί άλλοι ολιστικοί κτηνίατροι μιλούν ανοιχτά για τους κινδύνους αυτών επίσης προληπτικών προϊόντων μεγάλης διάρκειας. Δείτε αυτήν την ανάρτηση στο Facebook της Dr Josie Beug:

“Παρακαλώ, παρακαλώ, παρακαλώ:

ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ BRAVECTO ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΑΣ!

Άλλο ένα περιστατικό με έντονους σπασμούς μετά από την χορήγηση του συγκεκριμένου αντιπαρασιτικού.

Μόλις τα νευρολογικά προβλήματα εμφανιστούν είναι πολύ αργά και συνήθως τίποτα δεν μπορεί να τα αντιστρέψει. Δεν αξίζει το ρίσκο. Υπάρχουν άλλα προϊόντα που είναι το ίδιο αποτελεσματικά.”

Ο FDA έχει επίσης εκδώσει Φύλλο Προσώπων σχετικά με «πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με το προϊόν ισοξαλίνης ψύλλων και κροτώνων». Ο FDA προειδοποιεί συγκεκριμένα ότι «τα προϊόντα ισοξαζολίνης έχουν συσχετιστεί με νευρολογικές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως μυϊκό τρόμο, αταξία και επιληπτικές κρίσεις σε ορισμένους σκύλους και γάτες».

Μην θυσιάσετε την υγεία του σκύλου σας για αυτές τις «βολικές» μασώμενες επιλογές. Είναι μια πραγματικά επικίνδυνη ανταλλαγή.

Μπορείτε να αποφύγετε τα επιβλαβή προληπτικά αντιπαρασιτικά χάπια για τον σκύλο σας. Υπάρχουν πολλές φυσικές, ασφαλείς επιλογές. Ίσως χρειαστεί να εργαστείτε λίγο πιο σκληρά… αλλά ο σκύλος σας αξίζει τον κόπο!

Πηγή:

https://www.dogsnaturallymagazine.com/bravecto-nexgard-simparica-oral-flea-tick-preventives-safe/

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα