ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΚΝΗΣΜΟ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ TOP DOG!

ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ ΜΕ ΚΝΗΣΜΟ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ TOP DOG!

Το δέρμα, όπως και στον άνθρωπο, αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο των σκύλων και είναι το προστατευτικό τείχος τους από το εξωτερικό περιβάλλον.
Ο δερματικός φραγμός, το εξωτερικό στρώμα του δέρματος δηλαδή, προστατεύει από βλαβερούς εξωγενείς παράγοντες και φροντίζει για την ενυδάτωση του δέρματος εμποδίζοντας την απώλεια υγρασίας.

Τι συμβαίνει λοιπόν στο δερματικό φραγμό που μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό στο κατοικίδιό μας, και ποιες είναι οι ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το σκύλο μας.
Αρχικά να σημειώσουμε ότι είναι φυσιολογικό σποραδικά να δούμε το κατοικίδιό μας να ξύνεται, καθώς, όπως και σε εμάς, κάποιος «αθώος» παράγοντας μπορεί να προκαλέσει στιγμιαία φαγούρα.
Αν όμως παρατηρούμε έντονο και πολύ συχνό κνησμό στο κατοικίδιό μας, τότε πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας προκειμένου να το αποσυμφορήσουμε από το ενοχλητικό αίσθημα του κνησμού.

Πριν απευθυνθούμε στον κτηνίατρό μας για περαιτέρω διερεύνηση, μπορούμε οι ίδιοι να κάνουμε ένα αρχικό έλεγχο για να εντοπίσουμε πιθανές αιτίες. Ελέγχουμε προσεκτικά το κατοικίδιο για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν παράσιτα στο δέρμα του, παρατηρούμε τα σημεία στα οποία έχει έντονο κνησμό για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποιο ερύθημα, κοκκινίλα η τραυματισμός.
Προσπαθούμε να εντοπίσουμε αν άλλαξε κάτι στη ρουτίνα του κατοικιδίου μας που μπορεί να αιτιολογεί την παρουσία του κνησμού και συμβουλευόμαστε το κτηνίατρό μας για να μας κατευθύνει.

Τι μπορεί να διαταράξει το δερματικό φραγμό και να προκαλέσει κνησμό;
Διάφοροι είναι οι παράγοντες όπως, γονιδιακοί, περιβαλλοντικοί, δερματικές παθήσεις ή τραυματισμοί, παράσιτα, ανεπάρκεια λιπαρών οξέων στη διατροφή, ή το ίδιο το δέρμα που μπορεί να είναι εν γένει ξηρό.

Είναι πάντα η αιτία του έντονου κνησμού σοβαρή και χρήζει θεραπευτικού πρωτοκόλλου;
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ο κνησμός είναι είτε εποχικός με συχνή αιτία κάποια αλλεργία ή παράσιτα είτε οφείλεται απλώς σε ξηροδερμία.
Αν λοιπόν έχετε μία περίπτωση κατοικίδιου με ξηρό δέρμα ή με τάση ατοπικής δερματίτιδας μπορείτε με επιπλέον φροντίδα της γούνας και του δέρματός του να το βοηθήσετε και να μειώσετε τον κνησμό.

Πως; Φροντίδα με προϊόντα που περιέχουν κεραμίδια.
Τα κεραμίδια μιμούνται με ακρίβεια τη συνδετική κόλλα ανάμεσα στα κύτταρα του δέρματος και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανασύστασή του σε ξηρές ή με τάση προς ατοπίες επιδερμίδες. Επιπλέον έχουν πολύ μεγάλη δυνατότητα συγκράτησης υγρασίας γεγονός που βοηθάει στην αναγέννηση νέων κυττάρων. Είναι λοιπόν σημαντικό να επιλέγουμε προϊόντα με πλούσια περιεκτικότητα σε κεραμίδια σε περιπτώσεις έντονης ξηροδερμίας/ατοπίας καθώς μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της φαγούρας και στη φροντίδα του δέρματος γενικότερα.

Η Top Dog έχει τη λύση και σε αυτό καθότι έχει δημιουργήσει μια πλήρη σειρά προϊόντων με κεραμίδια! Το καινοτόμο Σαμπουάν Green Clay που είναι κατάλληλο ακόμα και για καθημερινή χρήση και βραβεύτηκε για την καινοτομία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του στα Pet Awards 2021. Επίσης δεν θα πρέπει να αμελούμε το Conditioner και την Green Clay Mask της Top Dog, τα οποία επίσης περιέχουν κεραμίδια και θα πρέπει να εφαρμόζονται πάντα μετά το λούσιμο για ενίσχυση του επιδερμικού φραγμού.

Τέλος, φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον ενυδάτωση και περιποίηση εφαρμόζοντας την επίσης βραβευμένη αλοιφή Wound Relief σε σημεία που πάσχουν πιο έντονα, για καταπράυνση και άμεση ανακούφιση.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ ESHOP ΜΑΣ!

Πηγή: https://www.topdog.gr/el/tip/ksiro_derma_me_knismo_sto_skylo_mas/

 

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα