ΠΩΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ!

ΠΩΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΑΣ!

Πριν από μερικά χρόνια, η αποτοξίνωση ήταν όλη η οργή. Οι άνθρωποι παγιδεύτηκαν στην πολύ ελκυστική ιδέα να μην τρώνε τίποτα και να πίνουν κάτι σαν λεμόνι και νερό με πιπέρι καγιέν όλη την ημέρα με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να καθαρίσουν το σώμα τους και να απελευθερώσουν χρόνια συσσωρευμένων τοξινών. Ενώ οι παλιές μέθοδοι έχουν σίγουρα ελλείψεις, η ιδέα της αποτοξίνωσης του σώματος είναι καλή. Η αποτοξίνωση είναι απλώς η διαδικασία απαλλαγής του σώματος από τοξίνες ή επιβλαβείς ουσίες. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να το κάνετε αυτό (μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα το αποδείξει), αλλά ο πιο υγιεινός και φυσικός τρόπος για να απαλλάξετε το σώμα από τις τοξίνες είναι να κάνετε μια καθαρή και φρέσκια διατροφή. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό για τον σκύλο μας; Με ωμό φαγητό φυσικά!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ?

Μια τοξίνη είναι κάποιο είδος επιβλαβούς υλικού στο σώμα που συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου και κατακλύζει τα συστήματα, με αποτέλεσμα να λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά ή καθόλου. Οι τοξίνες μπορεί να προέρχονται από μια πηγή μέσα στο σώμα, όπως συσσωρευμένα κυτταρικά ή βακτηριακά απόβλητα, ή μπορεί να προέρχονται από εξωτερική πηγή όπως βαρέα μέταλλα, κακής ποιότητας αέρα ή χημικές ουσίες που βρίσκονται στο σπίτι ή κοινά προϊόντα για σκύλους.

ΠΩΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΞΙΝΕΣ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ?

Καθώς οι τοξίνες συσσωρεύονται, το σώμα του σκύλου μας γίνεται όλο και λιγότερο ικανό να τις αποβάλλει. Τελικά, τόσο οι εσωτερικές όσο και οι εξωτερικές τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβείς καταστάσεις ή ασθένειες όπως ηπατική ανεπάρκεια, υποσιτισμό, αλλεργικές αντιδράσεις, αναπνευστική ανεπάρκεια και πεπτικά προβλήματα. Το σώμα έχει δύο μεγάλα όργανα που βοηθούν στο φιλτράρισμα των τοξινών: το συκώτι και τα νεφρά. Το συκώτι αφαιρεί τις τοξίνες σε μια διαδικασία δύο σταδίων για να δημιουργήσει υδατοδιαλυτές τοξίνες που μπορούν να ξεπλυθούν από το σώμα μέσω των νεφρών και του γαστρεντερικού σωλήνα. Εάν κάποιο από τα βήματα αυτής της διαδικασίας πάει στραβά, μπορεί να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας. Ως δευτερεύον μέτρο, οι πνεύμονες, το δέρμα, το παχύ έντερο και η ουροδόχος κύστη μπορούν επίσης να επεξεργαστούν μικρές ποσότητες τοξινών, αλλά επειδή αυτή δεν είναι η κύρια λειτουργία τους, καταπονούνται εύκολα και δεν μπορούν να κάνουν και τις καθημερινές τους δουλειές, γεγονός που προκαλεί ακόμη πιο επιβλαβείς συνθήκες.

ΘΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΦΡΕΣΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ?

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας είναι ηλικιωμένο ή τρώει μαγειρεμένο, επεξεργασμένο φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανότατα θα παρουσιάσει κάποια συμπτώματα αποτοξίνωσης. Ωστόσο, κάθε κατοικίδιο είναι διαφορετικό και μερικές φορές είναι δύσκολο να πούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο όμως: με τη μετάβαση σε ωμή BARF τροφή, το κατοικίδιο ζώο σας θα είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα του.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΜΑΣ?

Ο πρωταρχικός στόχος της αποτοξίνωσης είναι να αυξηθεί η υποστήριξη του ήπατος και των νεφρών, ώστε αυτά τα όργανα να λειτουργούν σωστά για την απομάκρυνση των τοξινών και την πρόληψη της συσσώρευσης. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα με την κατανάλωση των σωστών ειδών τροφών, επομένως υπάρχει η έννοια της νηστείας ή της εξαιρετικά περιοριστικής δίαιτας. Τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία στην αποτοξίνωση είναι το νερό, τα αντιοξειδωτικά, τα ένζυμα, τα αμινοξέα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα όπως το σελήνιο και το θείο. Όταν το σώμα λαμβάνει αυτά τα συστατικά, είναι σε θέση να ολοκληρώσει τις φάσεις της αποτοξίνωσης και να διώξει τις τοξίνες.

 Ευτυχώς για εμάς και τα κατοικίδια ζώα μας, οι δίαιτες με ωμές τροφές είναι μια εξαιρετική πηγή για όλα αυτά τα πράγματα. Το ωμό κρέας οργάνων έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και βιταμίνες Α, Β12, Β6 και Ε. Τα ωμά φρούτα και λαχανικά είναι μια εξαιρετική πηγή βιοδιαθέσιμων βιταμινών και μετάλλων και τα σταυρανθή λαχανικά είναι εξαιρετική πηγή θείου. Και φυσικά, όλα τα ωμά τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε (ενδοκυτταρική) υγρασία, ένζυμα και αμινοξέα!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ?

Η νηστεία είναι επίσης ένας από τους απλούστερους τρόπους για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να αποτοξινωθεί. Η νηστεία είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής για τους λύκους, τον στενό συγγενή του σκύλου. Η τροφή δεν είναι πάντα διαθέσιμη, επομένως οι λύκοι μπορεί να παραλείψουν μία ή και δύο ημέρες από το φαγητό πριν βρουν ένα γεύμα. Προσφέρετε στον σκύλο σας άφθονο νερό, λίγο ζωμό κρέατος και παραλείψτε να τα ταΐζετε όλη την ημέρα. Οι ολιστικοί κτηνίατροι συνιστούν αυτή την αποτοξίνωση για τα σκυλιά στο ιατρείο τους και ισχυρίζονται ότι αυτά τα σκυλιά είναι από τα πιο υγιή στην κλινική τους.

Υπάρχουν άλλα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε που επιτρέπουν την ήπια αποτοξίνωση σε καθημερινή βάση και για την πρόληψη μολύνσεων στο σύστημα του σκύλου σας. Διατηρήστε τα νεφρά του σκύλου σας να λειτουργούν καλά παρέχοντας ένα καθαρό μπολ με φρέσκο νερό κάθε μέρα. Η άφθονη πρόσληψη νερού εμποδίζει το σχηματισμό λίθων και κρυστάλλων εμποδίζοντας τη συγκέντρωση των ούρων. Βεβαιωθείτε ότι τα μπολ του γούνινου φίλου σας πλένονται καθημερινά και δεν περιέχουν βακτήρια και σκόνη.

Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό και απαλλαγμένο από περιβαλλοντικούς ρύπους. Τα οικιακά καθαριστικά, τα αποσμητικά χώρου, ο καπνός του τσιγάρου, ακόμη και το νέο χαλί που τοποθετήθηκε πρόσφατα εκπέμπουν τοξίνες που είναι επιβλαβείς για το σκύλο σας. Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα όταν μπορείτε και σε αναπόφευκτες καταστάσεις όπως ένα νέο χαλί, κρατήστε το κατοικίδιο ζώο σας έξω από το δωμάτιο μέχρι να εξαφανιστεί η μυρωδιά. Αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για να μπει καθαρός αέρας. Επιπλέον, όταν ο σκύλος σας είναι έξω, παρακολουθήστε τον για να βεβαιωθείτε ότι δεν τρώει γρασίδι που μπορεί να είναι μολυσμένο με χημικές ουσίες.

Βουρτσίστε τον σκύλο σας τακτικά για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τις τοξίνες από τη γούνα και το δέρμα. Το καθημερινό βούρτσισμα ενισχύει τον μεταξύ σας δεσμό, ένας άλλος λόγος για να συνεχίσετε την πρακτική. Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα φυτικά προϊόντα για μπάνιο και περιποίηση. Ταυτόχρονα, εάν ανησυχείτε για τις συμβατικές μεθόδους για την πρόληψη των ψύλλων και των κροτώνων, συζητήστε το με τον κτηνίατρό σας για να δείτε εάν υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές και πιο ασφαλείς λύσεις για τον σκύλο σας.

Βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος του κατοικίδιου ζώου σας και υποστηρίξτε την καρδιά φροντίζοντας να έχει σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα. Η άσκηση, όπως ένα τρέξιμο στο πάρκο, δίνει στους πνεύμονες του σκύλου σας καλή προπόνηση και βοηθά και το λεμφικό του σύστημα. Η κίνηση διατηρεί τα έντερα και το παχύ έντερο να λειτουργούν με τον βέλτιστο ρυθμό, επιτρέποντας την απομάκρυνση των αποβλήτων από το σώμα.

Τέλος, συζητήστε με τον κτηνίατρό σας ολιστικές μεθόδους αποτοξίνωσης. Το γαϊδουράγκαθο, για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι αποτοξινώνει το συκώτι, ένα όργανο που μπορεί να γεμίσει με τοξίνες. Μια υπερφόρτωση σε αυτό το ήδη επιβαρυμένο όργανο μπορεί να σημαίνει ότι απαιτείται επιπλέον υποστήριξη. Μάθετε για τα αντιοξειδωτικά, όπως τα υγιεινά λαχανικά και τα συμπληρώματα διατροφής (spirulina, chlorella, kelp) που μπορούν να χορηγηθούν στο κατοικίδιο ζώο σας ως ένας τρόπος για την βέλτιστη λειτουργία των οργάνων, την καταπολέμηση ελεύθερων ριζών και για τη δημιουργία ανοσίας έναντι των ασθενειών.

ΘΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΘΕΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΩΜΕΣ BARF ΤΡΟΦΕΣ?

Εάν το κατοικίδιο ζώο σας είναι ηλικιωμένο ή τρώει μαγειρεμένο, επεξεργασμένο φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανότατα θα παρουσιάσει κάποια συμπτώματα αποτοξίνωσης. Ωστόσο, κάθε κατοικίδιο είναι διαφορετικό και μερικές φορές είναι δύσκολο να πούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο όμως: με τη μετάβαση σε ωμή BARF τροφή, το κατοικίδιο ζώο σας θα είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσει τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα του.

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΟΤΑΝ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ?

Η αποτοξίνωση δεν είναι πάντα μια εντελώς ομαλή διαδικασία. Υπάρχει πολλή δουλειά επισκευής που πρέπει να γίνει στο σώμα για να μπορέσει να αφαιρέσει αυτές τις δυσάρεστες τοξίνες. Πιθανότατα θα παρατηρήσετε συμπτώματα που μοιάζουν με τη φύση της γρίπης και μπορεί να φαίνεται ότι τα πράγματα χειροτερεύουν πριν βελτιωθούν. Αυτό είναι φυσιολογικό και πολύ συνηθισμένο κατά τη διαδικασία αποτοξίνωσης. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

 • Μειωμένη ενέργεια
 • Εξαιρετικά κακή αναπνοή (ανάπτυξη βακτηρίων, αύξηση οξύτητας πεπτικού)
 • Τριχόπτωση, περισσότερο από το συνηθισμένο
 • Καυτά σημεία (hot spots)
 • «Γλοιώδη» περιττώματα (μια λεπτή επικάλυψη βλέννας)
 • Αυξημένες τσίμπλες
 • Αυξημένες εκκρίσεις στα αυτιά
 • Διάρροια
 • Δυσκαμψία των αρθρώσεων
 • Κνησμός, ειδικά σε πόδια και αυτιά

Μην απογοητεύεστε! Να θυμάστε ότι αυτά είναι προσωρινά συμπτώματα και ένα απολύτως φυσιολογικό βήμα στο δρόμο για καλύτερη υγεία. Τα συμπτώματα πρέπει να υποχωρήσουν σε περίπου δύο εβδομάδες, αν και μερικά μπορεί να επιμείνουν για μερικούς μήνες. Ωστόσο, εάν τα συμπτώματα είναι υπερβολικά για εσάς ή το κατοικίδιο ζώο σας ή επιμένουν πέρα ​​από αυτό που θεωρείτε εύλογο χρονικό διάστημα, εξετάστε το ενδεχόμενο να εισάγετε την ωμή BARF τροφή πιο αργά ή να προσθέσετε προβιοτικά (μαζί με κατσικίσιο γάλα, κεφίρ, γιαούρτι) στη διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας για να βοηθήσετε στην πέψη. Και όπως πάντα, αν ποτέ νιώθετε σοβαρή ανησυχία για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ?

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε ορισμένα συμπτώματα αποτοξίνωσης. Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει πρόσβαση σε άφθονο καθαρό, φιλτραρισμένο νερό και μην παραλείπετε το χρόνο παιχνιδιού ή τις βόλτες. Δοκιμάστε να προσθέσετε ωμό κατσικίσιο γάλα, ή γιαούρτι, ή κεφίρ στη διατροφή του μαζί με προβιοτικά για ενίσχυση της πέψης και ακόμα καλύτερα συμπληρώματα υποστήριξης του ήπατος ή των νεφρών. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να κάνετε μπάνιο στο κατοικίδιό σας, εστιάζοντας στο μασάζ στο δέρμα και στον σχολαστικό καθαρισμό των ποδιών, από όπου τα κατοικίδιά μας «ιδρώνουν».

Καλή τύχη με το ταξίδι της αποτοξίνωσης! Αν και μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την καταιγίδα πριν την ηρεμία, μείνετε σε αυτήν. Επιμείνετε στη μετάβαση στην ποιοτική ωμή BARF διατροφή και θα ανταμειφθείτε με ένα χαρούμενο και υγιέστερο σκύλο, το αξίζει με το παραπάνω!

Πηγή:

https://www.stevesrealfood.com/2018/11/06/detoxing/

https://wagwalking.com/wellness/important-dog-detox-tips-for-better-health

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα