ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ!

Οι γάτες είναι υπέροχα και συναρπαστικά πλάσματα που δεν σταματούν ποτέ να εκπλήσσουν! Αυτά τα εκπληκτικά αιλουροειδή έχουν τόσα πολλά χαριτωμένα και περίεργα πράγματα που κάνουν κάθε μέρα, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες τους να αναζητούν απαντήσεις. Είστε κι εσείς ένας από εκείνους τους ανθρώπους που αναρωτιούνται «Γιατί αρέσει στις γάτες το τρεχούμενο νερό;». Λοιπόν, πρόκειται να μάθετε όλα όσα υπάρχουν για τις γάτες και τη γοητεία τους με το τρεχούμενο νερό.

Όπως αποδεικνύεται, ο κύριος λόγος που αρέσει στις γάτες το τρεχούμενο νερό είναι επειδή το βλέπουν ως ασφαλές. Το ακίνητο και στάσιμο νερό είναι πιο πιθανό να μεταφέρει ασθένειες και κακά βακτήρια, ενώ το τρεχούμενο νερό είναι φρέσκο ​​και καθαρό. Επίσης, οι οικόσιτες γάτες είναι απόγονοι γατών της ερήμου. Αυτό το είδος αιλουροειδών είναι γνωστό για τη χαμηλή δίψα του και όταν πίνουν, συχνά επιλέγουν πηγές τρεξίματος.

Έτσι, το γεγονός ότι η γάτα σας ορμάει στο μπάνιο κάθε φορά που ακούει τρεχούμενο νερό δεν είναι περίεργο. Τόσες πολλές γάτες λατρεύουν να πίνουν το δροσερό, φρέσκο ​​νερό της βρύσης, αλλά δεν θέλουν καν να πλησιάσουν το μπολ τους. Υπάρχουν αρκετοί ακόμη λόγοι για τους οποίους και οι γάτες το κάνουν αυτό, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για όλες, καθώς και τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τη γάτα σας να πίνει περισσότερο νερό!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ!

 1. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ

Όπως μπορείτε ήδη να μαντέψετε, οι πρόγονοι της γάτας σας δεν είχαν ένα φανταχτερό μπολ για πόσιμο νερό. Για αυτούς, το παν ήταν να παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς επιλέγοντας πηγές τρεχούμενου νερού που είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν με βακτήρια. Μέχρι σήμερα, οι οικόσιτες γάτες έχουν διατηρήσει αυτό το ένστικτο που τους λέει ότι το τρεχούμενο νερό είναι πολύ πιο ασφαλές για κατανάλωση από το μπαγιάτικο νερό. Τους αρέσει ένα κρύο, φρέσκο ​​νερό και έτσι στρέφονται προς τη βρύση αντί για το μπολ.

 • ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ο ήχος του τρεχούμενου νερού είναι διασκεδαστικός και ελκυστικός για τις γάτες. Αυτά τα υπέροχα πλάσματα μπορούν να συρθούν έξω από ακίνητες επιφάνειες επειδή δεν μπορούν να τα δουν ή να τα ακούσουν καλά. Αυτό δεν θα συμβεί με τρεχούμενο νερό, καθώς ο ήχος είναι τόσο ελκυστικός για τα αιλουροειδή. Είναι περισσότερο σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για αυτούς!

 • ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟ

Οι γάτες λατρεύουν τη γεύση του γλυκού νερού, και αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο το γατάκι σας μπορεί να έχει εμμονή με το νερό της βρύσης. Αυτά τα πλάσματα είναι πολύ ευαίσθητα στη γεύση, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό στο μπολ δεν έχει πάντα φρέσκια γεύση για αυτά, ακόμη και όταν είναι μέσα στο μπολ για μια ώρα. Επίσης, το φαγητό και η βρωμιά μπορούν εύκολα να μπουν στο μπολ με νερό, ειδικά αν η γάτα σας λατρεύει να το χτυπά με τα πόδια. Από την άλλη πλευρά, το τρεχούμενο νερό είναι πιο δροσερό, πιο φρέσκο, πιο καθαρό και περιέχει περισσότερο οξυγόνο, χαρακτηριστικά που το κάνουν πιο γευστικό για τον γούνινο φίλο σας.

 • ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΝΕΡΟ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ

Τα μουστάκια της γάτας δεν είναι απλώς ένα χαριτωμένο φυσικό χαρακτηριστικό. Αποτελούν μέρος ενός περίπλοκου αισθητηριακού συστήματος που κρατά τη γάτα σας ενήμερη για το περιβάλλον της. Κάθε φορά που τα μουστάκια αντιλαμβάνονται κάτι που βρίσκεται κοντά, στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο της γάτας που τους βοηθά να περιηγούνται καλύτερα στον κόσμο γύρω τους. Τα μουστάκια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και μπορούν ακόμη και να ανιχνεύσουν μικροσκοπικά ρεύματα στον αέρα!

Δυστυχώς, τα μουστάκια μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα για τις γάτες όταν πίνουν από ένα πιάτο με νερό. Η στάθμη του μπολ και του νερού είναι πιθανότατα πολύ κοντά στα μουστάκια ή τα αγγίζουν, έτσι υπερδιεγείρονται και στέλνουν συνεχώς σήματα στον εγκέφαλο της γάτας. Αυτό είναι γνωστό ως κόπωση με μουστάκια. Η διέγερση θα απομακρύνει το αιλουροειδές από το μπολ και η γάτα θα τρέξει στην πλησιέστερη πηγή τρεχούμενου νερού.

 • ΣΤΙΣ ΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΠΩΛ ΤΟΥΣ

Η τοποθεσία του μπολ έχει σημασία! Εάν το μπολ νερού της γάτας σας βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε έναν τοίχο ή σε μια γωνία, μπορεί να αισθάνονται ανασφαλείς όταν πίνουν, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η γάτα σας προτιμά το τρεχούμενο νερό. Στη φύση, οι γάτες προτιμούν τις ανοιχτές πηγές, όπου μπορούν να έχουν εικόνα για το περιβάλλον τους.

Τα αιλουροειδή είναι αρπακτικά. δεν θέλουν να έχουν την πλάτη τους απροστάτευτη στραμμένη προς έναν ανοιχτό χώρο, ενώ έχουν περιορισμένες επιλογές κίνησης μπροστά τους. Αυτό είναι επίσης ένα ένστικτο που επέζησε της εξέλιξης και μεταφέρθηκε στις οικόσιτες γάτες. Μισούν να νιώθουν ευάλωτες, στριμωγμένες. Ως εκ τούτου, αναζητούν μια διαφορετική πηγή… τη βρύση σας!

 • ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕΝΟ ΝΕΡΟ

Μέχρι τώρα, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι οι γάτες είναι γεμάτες εκπλήξεις. Αν αναρωτιέστε γιατί στις γάτες αρέσει το τρεχούμενο νερό, υπάρχει πιθανότητα η απάντηση να είναι αρκετά απλή: ο γούνινος φίλος σας πιστεύει ότι είναι διασκεδαστικό να παίζει μαζί του! Πολλές γάτες λατρεύουν να παίζουν με το νερό της βρύσης, έτσι τρέχουν στη βρύση κάθε φορά που ακούνε τον ήχο της. Μπορεί να δυσκολεύεστε να το πιστέψετε όταν έχετε αγοράσει στη γάτα σας πολλά παιχνίδια για διασκέδαση, αλλά οι γάτες είναι απρόβλεπτα πλάσματα!

 • ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Αν και οι γάτες έχουν αρκετές αυξημένες αισθήσεις, το να βλέπουν νερό είναι πρόβλημα για αυτές. Έχουν εξαιρετική νυχτερινή όραση, αλλά το να βλέπουν πράγματα που βρίσκονται πολύ κοντά τους μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θα δείτε συχνά τον γούνινο φίλο σας να χτυπά τα πόδια του στο μπολ, πράγμα που σημαίνει ότι ελέγχει αν έχει νερό εκεί και ελέγχει τα επίπεδα. Το τρεχούμενο νερό από την άλλη πλευρά είναι πολύ πιο εύκολο για τις γάτες να το δουν. Ως εκ τούτου, τα αιλουροειδή μπορεί όχι μόνο να αισθάνονται πιο άνετα γύρω από το τρεχούμενο νερό, αλλά μπορούν επίσης να το δουν καλύτερα.

ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ Η ΓΑΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ

Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε εάν η γάτα σας πίνει αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς σπάνια μπορείτε να τη δείτε κοντά στο μπολ – ειδικά αν η γάτα σας προτιμά το τρεχούμενο νερό! Επομένως, είναι σημαντικό να προσέχετε για σημάδια αφυδάτωσης για να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας είναι χαρούμενη και υγιής. Μερικά από τα πιο κοινά σημάδια ότι η γάτα σας είναι αφυδατωμένη περιλαμβάνουν:

 • Κούραση
 • Απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος
 • Άρνηση να φάει ή να πιει
 • Ξηρά ούλα
 • Εμετός
 • Διάρροια
 • Λαχάνιασμα

Εάν δείτε κάποιο από αυτά τα σημάδια, θα πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα και να μιλήσετε με τον κτηνίατρό σας. Η αφυδάτωση μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τις γάτες και χωρίς τη σωστή ιατρική φροντίδα μπορεί να μην επιβιώσουν. Για να αποτρέψετε την αφυδάτωση, είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να πίνει περισσότερο νερό κάθε μέρα, ώστε να μπορεί να ζήσει τη ζωή στο έπακρο.

Αποτελεσματικές συμβουλές για να κάνετε τη γάτα σας να πίνει νερό

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ

 1. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΜΠΩΛ ΝΕΡΟΥ

Όπως ανέφερα προηγουμένως, η θέση του μπολ μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο η γάτα σας προτιμά το τρεχούμενο νερό.

Αποφύγετε να τοποθετήσετε το μπολ σε γωνία ή ακριβώς δίπλα σε τοίχο. Αυτό μπορεί να κάνει τις γάτες να αισθάνονται ανασφαλείς, έτσι θα αποφεύγουν να πίνουν από αυτό. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να αποφύγετε είναι δίπλα στο κουτί απορριμμάτων. Οι γάτες έχουν αυξημένη όσφρηση, επομένως δεν τους αρέσει να τρώνε ή να πίνουν με τη μυρωδιά του κουτιού απορριμμάτων τους κοντά. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα μόλυνσης από τα απορρίμματα, που σημαίνει ότι η τοποθεσία δεν είναι επίσης ασφαλής.

Αντίθετα, θα πρέπει να βρείτε ένα μέρος στο σπίτι σας όπου η γάτα θα αισθάνεται άνετα και δεν θα απειλείται. Θα πρέπει να υπάρχει επιπλέον χώρος μεταξύ του τοίχου και του μπολ και μακριά από τον δίσκο απορριμμάτων. Μπορείτε επίσης να το βάλετε σε μια περιοχή του σπιτιού σας όπου γνωρίζετε ότι η γάτα σας λατρεύει να περνάει χρόνο.

 • ΜΕΓΕΘΟΣ, ΥΛΙΚΟ, ΣΧΗΜΑ

Εκτός από τη θέση, το μέγεθος, το σχήμα και το υλικό του μπολ είναι επίσης σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι το μπολ δεν πρέπει να είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο. Εάν είναι πολύ μικρό ή πολύ στενό, μπορεί να προκαλέσει κόπωση του μουστάκι. Ευτυχώς, υπάρχουν ειδικά μπολ για γάτες για την κούραση του μουστάκι που μπορείτε να αγοράσετε.

Υπάρχουν επίσης πολλά υλικά για μπολ για γάτες, αλλά ποτέ δεν μπορείτε να μάθετε τι αρέσει περισσότερο στη γάτα σας. Μερικές από τις επιλογές περιλαμβάνουν πλαστικό, κεραμικό, γυαλί και ανοξείδωτο χάλυβα. Συχνά η μυρωδιά του πλαστικού μπορεί να είναι ενοχλητική στα αιλουροειδή. Άλλες γάτες μπορεί να φοβούνται από την έκφρασή τους σε ένα ανοξείδωτο ή μεταλλικό μπολ. Θα χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορες επιλογές για να δείτε ποια λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

 • ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Εναλλακτικά, τα σιντριβάνια είναι μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε για το αγαπημένο σας αιλουροειδές. Τα σιντριβάνια έχουν τόσα πολλά σχήματα και μορφές, και είναι όλα εξίσου αποτελεσματικά και διασκεδαστικά για τις γάτες. Δεν έχει σημασία αν θα πάτε για σιντριβάνια για γάτες από ανοξείδωτο χάλυβα ή κεραμικά συντριβάνια για γάτες – εφόσον έχετε ένα, η γάτα σας δεν θα χρειαστεί να βιαστεί στη βρύση. Αντίθετα, θα έχουν μια σταθερή ροή τρεχούμενου νερού για να πίνουν.

 • ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΜΠΩΛ ΝΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αν δεν θέλετε να επενδύσετε σε ένα νέο μπολ ή σε μια βρύση, αλλά θέλετε η γάτα σας να πίνει περισσότερο νερό, θα πρέπει να πλένετε αυτό που έχετε κάθε μέρα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τη συσσώρευση βακτηρίων, τροφίμων και βρωμιάς, καθώς και το νερό θα έχει φρέσκια και καθαρή γεύση.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο λίγο ήπιο σαπούνι και ζεστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει εντελώς το σαπούνι, διαφορετικά θα αφήσει μια παράξενη, παρατεταμένη μυρωδιά και γεύση και ο γούνινος φίλος σας δεν θα θέλει να πιει από το μπολ. Το σαπούνι μπορεί επίσης να προκαλέσει αίσθηση καψίματος στη γλώσσα της γάτας σας!

 • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΓΕΥΣΗ

Το αρωματισμένο νερό μπορεί να κάνει θαύματα! Δεν μιλάω για νερό με λεμόνι ή αγγούρι. Αντίθετα, προσθέστε μια γεύση με την οποία έχουν εμμονή οι γάτες σας. Αυτό μπορεί να είναι ζωμός κότας ή λίγος χυμός τόνου. Εάν χρησιμοποιείτε τόνο, βεβαιωθείτε ότι είναι νερό και όχι λάδι τόνου! Αν και δεν μπορείτε να το παρακάνετε και δεν πρέπει να το κάνετε συχνά, είναι ένα εξαιρετικό κόλπο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όταν η γάτα σας διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να αφυδατωθεί.

 • ΜΗΝ ΥΠΕΡΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΜΠΩΛ

Ναι, αυτό είναι άλλο ένα πράγμα που αποδεικνύει πόσο επιλεκτικές είναι οι γάτες! Ακόμη και η στάθμη του νερού στο μπολ τους πρέπει να είναι τέλεια για να το πιουν. Αν γεμίσετε υπερβολικά το μπολ μέχρι την κορυφή, μπορεί να φοβηθούν. Επίσης, μια χαμηλή στάθμη μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή από το πόσιμο νερό ή να τους κάνει πιο δύσκολο να δουν το νερό. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε ένα σταθερό επίπεδο που δεν είναι πολύ χαμηλό ή πολύ υψηλό.

 • ΤΑΙΣΤΕ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΥΓΡΗ ΤΡΟΦΗ

Η ξηρή τροφή για γάτες περιέχει πολύ χαμηλά επίπεδα υγρασίας, ενώ η υγρή τροφή για γάτες έχει πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό. Εάν θέλετε να αυξήσετε την κατανάλωση νερού της γάτας σας, μπορείτε να σκεφτείτε να προσθέσετε υγρή τροφή στο μενού της. Οι επαγγελματίες θα σας πουν ποιες τροφές είναι οι καλύτερες και πώς να παρέχετε στα αιλουροειδή σας μια ισορροπημένη διατροφή.

 • ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΑΓΟ

Η προσθήκη μερικών παγοκύβων στο μπολ μπορεί επίσης να κάνει θαύματα. Αυτό είναι ένα απλό κόλπο που ενθαρρύνει τις γάτες να πίνουν από το μπολ τους γιατί θα είναι πιο κρύο και πιο γευστικό. Θα τους θυμίζει το δροσερό, φρέσκο, τρεχούμενο νερό της βρύσης.

Οι γάτες θα βρουν επίσης συναρπαστικά τα παγάκια στο νερό τους. Όσο πίνουν, οι κύβοι θα κινούνται και η γάτα θα συνεχίσει να πίνει για να μετακινήσει τους κύβους ακόμα περισσότερο. Αγαπούν επίσης τους ήχους που κάνουν οι κύβοι. Ο πάγος λειτουργεί καλύτερα σε ένα μπολ με νερό γάτας που δεν χυθεί. Εάν η γάτα σας παίζει με τα παγάκια, μπορεί να κάνει την ώρα του ποτού εξαιρετικά ακατάστατη! Ωστόσο, τα κύπελλα γάτας που δεν χυθούν θα εξασφαλίσουν ότι το νερό είναι περιορισμένο.

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!

Ενώ όλες οι παραπάνω επιλογές μπορούν να ενθαρρύνουν τη γάτα σας να πίνει περισσότερο, η αγορά ενός σιντριβανιού για γάτα πρέπει να είναι η πιο εύκολη και αποτελεσματική. Είναι μια εξαιρετική επένδυση που πρέπει να σκεφτείτε. Η γάτα σας θα λατρέψει να πίνει από αυτό και θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη! Ας μάθουμε ποια είναι τα οφέλη.

 1. ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ

Το νερό σε τρεχούμενα σιντριβάνια περιέχει λιγότερα βακτήρια σε σύγκριση με το νερό σε μπολ. Δεδομένου ότι αυτό το νερό κινείται συνεχώς, τα βακτήρια δυσκολεύονται περισσότερο να δημιουργήσουν μεγάλες αποικίες. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα ωφελήσει την υγεία του αιλουροειδούς σας. Τα μπολ μπορούν γρήγορα να γίνουν τόπος αναπαραγωγής βακτηρίων, ειδικά αν δεν τα πλένετε κάθε μέρα.

 • ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΗΓΗ ΚΑΘΑΡΟΥ ΝΕΡΟΥ

Τα σιντριβάνια περιέχουν φίλτρα που καθαρίζουν το νερό. Αυτά τα φίλτρα θα αφαιρέσουν ακαθαρσίες, σκόνη, βρωμιά και άλλα σωματίδια που θα εισέλθουν στο νερό. Θα διατηρήσουν επίσης το νερό φρέσκο ​​εξαλείφοντας τις δυσάρεστες οσμές. Η γάτα σας θα αισθάνεται ότι πίνει πάντα νερό από τη βρύση.

Λάβετε υπόψη ότι το σιντριβάνι πρέπει να συντηρείται κατάλληλα σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά για να μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

 • ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ

Αν και μερικές βρύσες για γάτες μπορεί να φαίνονται αρκετά περίπλοκες, είναι όλες απλές στη χρήση. Εξοικονομούν χρόνο για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, καθώς και ασφαλή για τα κατοικίδια. Χάρη στο σιντριβάνι, δεν θα χρειάζεται να συμπληρώνετε το μπολ κάθε λίγες ώρες, φροντίζοντας να είναι φρέσκο ​​το νερό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε το σιντριβάνι και να το αφήσετε να κάνει τα μαγικά του. Τα περισσότερα σιντριβάνια χωρούν μεγάλες ποσότητες που μπορούν να μείνουν για αρκετές μέρες!

 • ΤΑ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΩΡΑΙΑ

Ας το παραδεχτούμε, τα μπολ με νερό και φαγητό δεν είναι κολακευτικά! Εάν η γάτα σας λατρεύει να πίνει από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικό μπολ, το πιθανότερο είναι ότι το μπολ δεν ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού σας. Η εξαιρετική αισθητική είναι ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των σιντριβανιών, οι οποίες διατίθενται σε διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη!

Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα σιντριβάνι γάτας που λειτουργεί με μπαταρία που είναι ασύρματο και έτσι μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε φαίνεται καλό στο σπίτι σας. Μεταβείτε σε ένα σιντριβάνι και δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μη κολακευτικά μπολ και θα μπορείτε να τοποθετήσετε το σιντριβάνι σε οποιοδήποτε δωμάτιο χωρίς να το μισείτε. Ο γούνινος φίλος σου θα είναι χαρούμενος και εσύ θα μείνεις ικανοποιημένος!

 • ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Πολλές γάτες αισθάνονται κούραση από το μουστάκι λόγω του σχήματος του μπολ, αλλά τα σιντριβάνια παρέχουν μια ευρεία επιφάνεια από την οποία μπορούν να πίνουν οι γάτες χωρίς να αγγίζονται τα μουστάκια τους. Αυτό μπορεί να κάνει το ποτό μια πολύ πιο ευχάριστη εμπειρία για το αιλουροειδές σας.

Εξάλλου, το να πίνεις νερό από τρεχούμενο σιντριβάνι είναι πιο διασκεδαστικό! Αγαπούν τον ήχο και τη γεύση και βλέποντας φυσαλίδες θα τους κάνει χαρούμενους και ενθουσιασμένους.

Λοιπόν, για να απαντήσετε στην ερώτηση “Γιατί στις γάτες αρέσει τόσο πολύ το τρεχούμενο νερό;” υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Εκτός από το γεγονός ότι είναι στα γονίδιά τους, τα αιλουροειδή αισθάνονται πολύ πιο ασφαλή ενώ πίνουν νερό απευθείας από την πηγή. Και έχουν απόλυτο δίκιο! Το τρεχούμενο νερό είναι λιγότερο μολυσμένο με βακτήρια, επιπλέον, είναι πιο δροσερό, πιο φρέσκο ​​και πιο οξυγονωμένο. Κάποιοι άλλοι λόγοι που η γάτα σας αποφεύγει το μπολ είναι επειδή δυσκολεύεται να δει ακίνητο νερό, το μπολ βρίσκεται σε λάθος θέση ή το νερό του μπολ αγγίζει τα μουστάκια τους, προκαλώντας τους κούραση. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις συμβουλές που ανέφερα παραπάνω και θα δείτε ότι η γάτα σας θα αρχίσει να πίνει περισσότερο νερό από πριν.

Το πιο σημαντικό σε αυτό το άρθρο είναι ότι η γάτα σας πρέπει να ενυδατώνεται επαρκώς. Δεν έχει σημασία αν βρείτε ένα μπολ που λατρεύουν, αγοράσετε ένα σιντριβάνι ή αφήστε τα να πιουν από τη βρύση, αρκεί να πάρουν την καθημερινή τους δόση ενυδάτωσης!

Πηγή: https://mrbosscat.com/why-do-cats-like-running-water

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα