ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!

ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ ΣΚΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WWW.BARFDIET.GR

ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ. Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!

Οι αλλεργικές αντιδράσεις και οι δυσανεξίες σε συστατικά τροφών είναι δυστυχώς κάτι πολύ συχνό στους σκύλους. Αυτό οφείλεται κυρίως στο μη υγιές πεπτικό του σύστημα, στο τάισμά του με συστατικά τροφών που δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού του, στην αλόγιστη χρήση των φαρμάκων, στα εμβόλια και στο περιβάλλον. Τα συμπτώματά τους δε, πολλά και ενοχλητικά. Τριχόπτωση, δερματικά, διάρροια, εμετός, φαγούρα, αυξημένες εκκρίσεις κλπ. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής τους όταν προκαλούνται κυρίως από συστατικά τροφών που είναι και το συνηθέστερο, είναι εφαρμόζοντας δίαιτες αποκλεισμού ώστε να εντοπιστεί σε ποια συστατικά αντιδράει λανθασμένα ο οργανισμός του σκύλου. Ο απόλυτος οδηγός εφαρμογής διαιτών αποκλεισμού σε σκύλου με τροφικές αλλεργικές ή/και δυσανεξίες. Διαβάζοντας τον θα γνωρίζετε ακριβώς πως πρέπει να κινηθείτε και έτσι να μην τον ταλαιπωρήσετε με ατελείωτες δοκιμές τροφών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΟΦΩΝ?

«Μια ανεπιθύμητη αντίδραση σκύλου σε συστατικά τροφών είναι μια ανώμαλη απόκριση σε μια κατάποση τροφής ή ένα πρόσθετο τροφής». (Κλινική Διατροφή Μικρών Ζώων). Όταν υπάρχουν, οι διατροφή εξάλειψης (αποκλεισμού) μπορούν να είναι χρήσιμες για τον προσδιορισμό των προσβλητικών συστατικών τροφών.

Αυτό μπορεί να είναι ανοσολογικό ή μη ανοσολογικό. Μια τροφική αλλεργία είναι όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου αναγνωρίζει εσφαλμένα μια πρωτεΐνη από τα τρόφιμα ως βλαβερή και εκκινεί μια ανοσοαπόκριση. Οι λοιμώξεις του αυτιού και του δέρματος μπορεί να εμφανιστούν όπως και το πουρί. Μερικά σκυλιά θα παρουσιάσουν εμετό ή διάρροια. Η αναφυλαξία σκύλου σε τρόφιμα είναι μια οξεία αντίδραση που μπορεί να απαιτήσει επείγουσα παρέμβαση. Ένα κοινό παράδειγμα αυτού του τύπου αντίδρασης στον άνθρωπο θα ήταν η αλλεργία στα καρύδια – που απαιτεί άμεση βοήθεια. Τρόφιμα, φυτά, πρόσθετα τροφίμων, φάρμακα, εμβόλια, δαγκώματα εντόμων και τσιμπήματα μπορούν όλα να προκαλέσουν αναφυλαξία. Αυτά είναι όλα παραδείγματα ανοσολογικών ανεπιθύμητων αντιδράσεων σε ουσίες.

Οι δυσανεξίες σκύλων στα τρόφιμα περιγράφουν ένα ευρύ φάσμα αντιδράσεων στα τρόφιμα – μερικές φορές φυσιολογικές και μερικές φορές μη φυσιολογικές. Για παράδειγμα, η κατανάλωση χαλασμένων τροφίμων και, στη συνέχεια, η ανάπτυξη διαταραχής του γαστρεντερικού σωλήνα είναι μια φυσιολογική μη ανοσολογική ανεπιθύμητη ενέργεια. Η μειωμένη ικανότητα ενός σκύλου να ανέχεται τα γαλακτοκομικά είναι επίσης μια ανεπιθύμητη τροφική αντίδραση όπου υπάρχει λόγω της έλλειψης επαρκών ενζύμων για την πέψη της λακτόζης. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια μη ανοσολογική αντίδραση – είναι μια μεταβολική δυσανεξία στα τρόφιμα. Πολλές άγνωστες αντιδράσεις εμπίπτουν επίσης σε αυτόν τον όρο.

ΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΟΦΩΝ?

ΔΕΡΜΑ:

Οι ανεπιθύμητες αλλεργικές αντιδράσεις σε συστατικά τροφών δεν έχουν σαφές σύνολο συμπτωμάτων και τα συμπτώματα μπορούν να εκδηλωθούν σε γενικές γραμμές. Περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά, βλατίδες (ερυθρές προσκρούσεις στο δέρμα), ερυθροδερμία (ερυθρό δέρμα που μπορεί να προηγηθεί αποφλοίωσης), υπερβολικό γλείψιμο ή δάγκωμα στο δέρμα, υπερχρωματισμός (σκουρόχρωμα μέρη του δέρματος) και σμηγματόρροια (φολιδωτό φλοιώδες, φαγούρα, κόκκινο και ξηρό δέρμα). Ωστόσο, η θέση των δερματικών διαταραχών μπορεί να είναι σημαντική. Η φλεγμονή του εξωτερικού αυτιού όπου οι συχνές βακτηριακές λοιμώξεις πρέπει πάντα να είναι κόκκινη σημαία που υποδηλώνει πιθανές ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε συστατικά τροφών.

ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:

Το πεπτικό σύστημα του σκύλου μπορεί να καταστραφεί από τις τροφικές αλλεργίες. Διάρροια, κοιλιακός πόνος, μετεωρισμός, μαλακά κόπρανα και αυξημένα περιττώματα μπορεί να υπάρχουν με τροφικές αλλεργίες εκτός από διαταραχές του δέρματος. Ένας σκύλος που έχει φαγούρα στο δέρμα, διαταραγμένο σχηματισμό κοπράνων και αυξημένα περιττώματα μπορεί να υποδηλώσει έντονα ότι είναι η αιτία μιας ανεπιθύμητης τροφής.

Τώρα που έχουμε διακρίνει περίπου τις διάφορες ανεπιθύμητες αντιδράσεις σκύλων στα τρόφιμα, ας αλλάξουμε τα εργαλεία και να συζητήσουμε τις ανώμαλες αντιδράσεις στα τρόφιμα και πώς να προσδιορίσουμε τα προσβλητικά τρόφιμα στη διατροφή. Συχνά συζητούνται στους κύκλους διατροφής σκύλου οι ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν φαγούρα, φλεγμονή του δέρματος που μπορεί να παρατηρηθεί με ή χωρίς διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να περιοριστεί η αιτία αυτών των πολύ γενικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με το δέρμα, επειδή πολλά πράγματα εκτός της διατροφής μπορεί να οδηγήσουν σε παρόμοια συμπτώματα. Τα περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα και ερεθιστικά – από γύρη ή απορρυπαντικό που χρησιμοποιείται σε κουβέρτες ή κρεβάτια – μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο φαγούρα στο δέρμα. Οι αντιδράσεις σε εμβόλια μπορούν επίσης να προκαλέσουν παρόμοιες δερματικές διαταραχές. Πριν από την κατάδυση για την ανάπτυξη ενός σχεδίου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς συμβαίνουν αυτές οι αντιδράσεις, ώστε να καταλάβετε γιατί οι δίαιτες εξάλειψης είναι σημαντικές.

ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΧΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ?

Αλλεργίες (Ανοσολογικές αποκρίσεις): Τα σκυλιά με ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της Φλεγμονώδους Νόσου Εντέρου (IBD), έχουν περισσότερη IgG ορού ειδικά για τα αλλεργιογόνα από το κανονικό. Αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει την αυξημένη έκθεση σε αντιγόνα λόγω της αυξημένης διαπερατότητας των βλεννογόνων. Με άλλα λόγια, τα έντερα αυτών των σκύλων δεν μπορούν να διατηρήσουν τα σωματίδια των τροφίμων εκεί που έπρεπε να είναι και επιπλέον, μπορεί να δυσκολευτούν να διασπάσουν τα τρόφιμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη έκθεση σε αντιγόνα τροφίμων.

Οι τροφικές αλλεργίες σκύλου μπορούν να διαιωνίσουν την Φλεγμονώδη Νόσο Εντέρου (IBD), αλλά μπορεί να μην είναι η κύρια αιτία. Η φλεγμονή του εντέρου προδιαθέτει τα ζώα να αποκτήσουν τροφικές αλλεργίες. Όταν τροφοδοτείται ένα νέο συστατικό, μπορούμε να δούμε μια μειωμένη φλεγμονώδη απόκριση που προκαλείται από το ανοσοποιητικό, αλλά πόσο διαρκεί αυτό είναι αμφισβητήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι ένα νέο συστατικό μπορεί να προκαλέσει αρχική μείωση των συμπτωμάτων, αλλά η κακή υγεία του εντέρου μπορεί να μην αντιμετωπιστεί πλήρως – οδηγώντας σε έναν άλλο κύκλο ανεπιθύμητων αντιδράσεων στα τρόφιμα. Η διάρκεια της καινοτομίας πρωτεΐνης στον εντερικό λεμφοειδή ιστό (γνωστό και ως GALT) μπορεί να είναι αρκετά περιορισμένη εάν το φράγμα του εντέρου είναι πολύ πορώδες. Οι αλλαγές τροφοδοσίας μπορούν επομένως να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε την κατάσταση, αλλά δεν αντιμετωπίζουμε πλήρως το υποκείμενο ζήτημα. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές είναι σημαντικές για την έναρξη της διαδικασίας επούλωσης. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, η αποφυγή τροφών που συνήθως παράγουν πολύ αέριο ή τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι κρίσιμης σημασίας για τη διαχείριση των συμπτωμάτων σε πολλά σκυλιά που πάσχουν από διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα.

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ. ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΕΝΤΕΡΙΚΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!

Η κατάποση τροφής απαιτεί λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν το σκέφτεστε, το πεπτικό σύστημα είναι ένας μακρύς σωλήνας που είναι ουσιαστικά έξω από το σώμα. Το προστατευτικό φράγμα του εντέρου και η πέψη γενικά βοηθούν στην προστασία του εσωτερικού του σώματος από επιβλαβείς ουσίες στις οποίες το ζώο καταναλώνει, ενώ επιτρέπει επίσης ευεργετικές και βασικές ενώσεις. Ένα υγιές φράγμα του εντέρου είναι απολύτως απαραίτητο για τη γενική ευημερία. Αυτό το φράγμα του εντέρου εμποδίζει την υπερβολική πρόσληψη αντιγόνων τροφίμων να είναι ξένη ουσία που προκαλεί ανοσοαπόκριση Η βέλτιστη πέψη είναι σημαντική επειδή η πέψη σπάει τα τρόφιμα σε μικρές μονάδες που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν αντίδραση. Το φράγμα προστατεύει περαιτέρω από σωματίδια που εξέρχονται από το έντερο. Ωστόσο, ακόμη και ένα υγιές έντερο δεν είναι άνοσο σε μεγαλύτερα σωματίδια που διέρχονται από αυτούς τους αμυντικούς μηχανισμούς. Όταν οι επιβλαβείς ενώσεις διέρχονται από τον εντερικό βλεννογόνο, το σώμα είναι σε θέση να αμυνθεί αφαιρώντας τα. Όταν φτάνουν τα επιβλαβή σωματίδια, το GALT ανταποκρίνεται αμέσως στις δυνητικά επιβλαβείς ουσίες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην προκαλέσει επίθεση στα αντιγόνα τροφίμων. Το GALT πρέπει στη συνέχεια να «εκπαιδεύσει» για να αναγνωρίσει τι είναι επιβλαβές και τι δεν είναι. Ένα ανοσοποιητικό σύστημα που προκαλεί μια ανώμαλη αντίδραση στα αντιγόνα των τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές ασθένειες. Συνοψίζοντας, η κακή πέψη της τροφής, η αυξημένη διαπερατότητα του βλεννογόνου του εντέρου, η ηλικία, η φλεγμονή και οι διαταραχές στην απόκριση GALT μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο σε ανεπιθύμητα συμπτώματα αντίδρασης της τροφής.

ΜΗ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Υπάρχουν άλλες ουσίες στα τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν κλινικά συμπτώματα όπως η ισταμίνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σκυλιά (και οι άνθρωποι) θα έχουν διαφορετικές ανοχές. Σκεφτείτε το σκυλί σας ως κάδο ισταμίνης. Τα συμπτώματα εκδηλώνονται όταν ο κάδος ξεχειλίζει με ισταμίνη- αλλά η ισταμίνη στον περιέκτη που περιέχει δεν προκαλεί συμπτώματα. Η ισταμίνη μπορεί να βρεθεί στα τρόφιμα, αλλά παράγεται επίσης από το σώμα και χρησιμοποιείται σε πολλές λειτουργίες συμπεριλαμβανομένης της ανοσοαπόκρισης. Αυτά τα παιδιά μπορούν να προκαλέσουν υγρά μάτια, φαγούρα και φτέρνισμα. Τόσο τα ένζυμα όσο και τα βακτήρια του εντέρου διαλύουν την ισταμίνη στα τρόφιμα, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο να περιοριστεί η ποσότητα ισταμίνης διατροφής όταν ο σκύλος αντιμετωπίζει αλλεργικές αντιδράσεις με αποτέλεσμα την απόκριση ισταμίνης. Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, τα παλαιωμένα τρόφιμα (όπως το τυρί), τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα (ειδικά τα κονσερβοποιημένα ψάρια) και η παρατεταμένη αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο είναι υψηλότερες τροφές ισταμίνης και πρέπει να περιορίζονται για κάθε σκύλο που αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με την ισταμίνη. Ίσως ένα σκυλί στα μέσα του χειμώνα να ανεχθεί τις κονσέρβες σαρδέλας, αλλά όταν οι αλλεργίες την άνοιξη διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, τα επίπεδα ισταμίνης γίνονται πολύ υηλά. Για έναν σκύλο που υποβάλλεται σε δίαιτες εξάλειψης, η χαμηλή ισταμίνη είναι σημαντικό να θυμάστε.

ΤΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα σκυλιά. Κοινές τροφές που «προκαλούν» (αν και γνωρίζουμε ότι αυτό είναι συχνά ένα σύμπτωμα) μια ανεπιθύμητη ενέργεια που συνήθως περιλαμβάνει το βόειο κρέας, τα γαλακτοκομικά, το κοτόπουλο, το αρνί και το σιτάρι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οποιοδήποτε τρόφιμο ή πρόσθετο τροφίμων έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ανεπιθύμητη αντίδραση σκύλου στα τρόφιμα. Πολλές δοκιμές που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των προσβλητικών τροφίμων (μερικές καλύτερες από άλλες), δεν είναι ακόμη τόσο χρήσιμες όσο οι δοκιμές διατροφής που προκαλούν εξάλειψη.

Επειδή η γλουτένη από μόνη της μπορεί να είναι ένα πρωταρχικό προσβλητικό φαγητό, αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τρόφιμα για τη δίαιτα εξάλειψης.

Τα γαλακτοκομικά (ναι, ακόμη και το νωπό κατσικίσιο γάλα) μπορεί να είναι μια δημοφιλής τροφική δυσανεξία στα σκυλιά και πιθανότατα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στις περισσότερες δίαιτες εξάλειψης.

Τα πρόσθετα τροφίμων μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Parabens, βαφές και συνθετικά συντηρητικά μπορεί να είναι προσβλητικές ουσίες. Επομένως, μια σπιτική διατροφή μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη καθώς σας επιτρέπει να ελέγχετε ακριβώς τι υπάρχει στο φαγητό.

ΔΙΑΙΤΕΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ. ΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!

Αρκετές από τις λεπτομέρειες – ας συζητήσουμε βασικά σημεία για την ανάπτυξη μιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων αντιδράσεων σκύλων (αλλεργιών ή δυσανεξιών) σε τρόφιμα. Ένα ιστορικό διατροφής του σκύλου θα γίνει απίστευτα χρήσιμο στην επιλογή νέων συστατικών (δεν ταΐστηκαν ποτέ). Αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό σε όλες τις περιπτώσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες, η διατροφή λιγότερο δημοφιλών συστατικών είναι πιθανότατα ένα ασφαλέστερο στοίχημα – οπότε μην αναζητάτε δημοφιλείς πηγές πρωτεϊνών εάν το ιστορικό διατροφής είναι άγνωστο.

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ!

Εάν εργάζεστε με ένα σκύλο με άλλες σοβαρές καταστάσεις υγείας ή εργάζεστε με ένα κουτάβι, θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία. Αυτός ο οδηγός δεν είναι για εσάς. Αυτός ο οδηγός επίσης δεν θα σας πει πώς να χρησιμοποιήσετε τις απαιτήσεις θρεπτικών συστατικών NRC ή άλλες απαιτήσεις. Η κατανόηση των απαιτήσεων σε θρεπτικά συστατικά είναι πραγματικά απαραίτητη προϋπόθεση. Τούτου λεχθέντος, τα βασικά σημεία παρακάτω ισχύουν σίγουρα για όσους ταΐζουν βιολογικά κατάλληλες τροφές που χρησιμοποιούν αναλογίες ή άλλες μεθόδους σίτισης.

Επίσης, η συνεργασία με έναν κτηνίατρο είναι σημαντική για τη διαχείριση οποιασδήποτε άλλης αιτίας γαστρεντερικών διαταραχών ή δερματικών διαταραχών! Δεν είναι πάντα το φαγητό η μόνη λύση!

Ένα ημερολόγιο ταΐσματος πριν ξεκινήσετε είναι επίσης χρήσιμο. Το να παρακολουθείτε τι έχει καταναλωθεί και πώς έχει αντιδράσει ο σκύλος με διαφορετικά τρόφιμα μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο κατά την σωστή δημιουργία της δίαιτας εξάλειψης.

Τα ενισχυμένα γευστικά φάρμακα μπορούν επίσης να είναι αιτία ανεπιθύμητης αντίδρασης στα τρόφιμα. Συνεργαστείτε με τον κτηνίατρό σας εάν απαιτούνται αυτά τα φάρμακα και δείτε πώς μπορούν να υποστηρίξουν εσάς και το σκυλί σας.

Είναι επίσης σημαντικό να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο διαταραχών του δέρματος και του τριχώματος που δεν σχετίζονται με ανεπιθύμητες ενέργειες στα τρόφιμα. Οι ψύλλοι είναι μια εξαιρετικά συχνή αιτία δερματικών διαταραχών σε σκύλους. Πρέπει επίσης να διερευνηθούν βακτηριακές και μυκητιακές λοιμώξεις και να είναι απαραίτητος ένας κτηνίατρος. Ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, η βιταμίνη Α, τα ωμέγα 3, τα ωμέγα 6, η βιταμίνη Ε είναι όλα τα βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να είναι σύντομα ή ανισορροπημένα σε μια διατροφή που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές του δέρματος και του τριχώματος. Για παράδειγμα, πολλές ωμές BARF τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, αλλά μπορεί να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο – που απαιτείται για το μεταβολισμό της βιταμίνης Α. Οι ωμές BARF δίαιτες που χρησιμοποιούν συστατικά του ήπατος που δεν είναι πλούσια σε χαλκό (κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό συκώτι) μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στο χρωματισμό του τριχώματος και την ικανότητα διάσπασης της ισταμίνης. Επιπλέον, κάποιες φυλές σκύλων μπορεί επίσης να είναι πιο ευαίσθητες σε διαταραχές του τριχώματος και του δέρματος.

ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ

Για όσους χρησιμοποιούν απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά, τα ενήλικα σκυλιά μπορούν να πάνε χωρίς να πληρούν τα ελάχιστα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της αρχικής δίαιτας εξάλειψης. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη πιθανές προϋπάρχουσες ανεπάρκειες θρεπτικών ουσιών. Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος έτρωγε μια σπιτική διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, τότε καλό θα ήταν να συμπληρώσετε αμέσως τον ψευδάργυρο εάν τα νέα συστατικά (συζητούνται παρακάτω) έχουν αρκετά χαμηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος, οι λιποδιαλυτές βιταμίνες, το σελήνιο και το μαγγάνιο μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν αντιμετωπίζετε ένα σκυλί με συμπτώματα που σχετίζονται με το δέρμα. Είναι πολύ συνηθισμένο ο ψευδάργυρος να βρίσκεται σε μη βέλτιστα επίπεδα σε σπιτικές αλλά και έτοιμες ωμές BARF τροφές. Όπως αναφέρθηκε, ο ψευδάργυρος απαιτείται για το μεταβολισμό της βιταμίνης Α – επίσης ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος και του ανοσοποιητικού (ειδικά στο φράγμα του εντέρου!), Οπότε αξιολογήστε τον σκύλο και τη διατροφή και προσδιορίστε τι είναι ύψιστης σημασίας. Φυσικά, κάθε θρεπτικό συστατικό για το οποίο υπάρχει υποψία ανεπάρκειας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά η απόλυτη ικανοποίηση των θρεπτικών απαιτήσεων δεν θα είναι επιζήμια για διαφορετικά υγιή ενήλικα σκυλιά. Όταν ανακαλύπτονται τρόφιμα που δεν είναι προσβλητικά, η διατροφή μπορεί αργά να ολοκληρωθεί χρησιμοποιώντας αληθινά τρόφιμα και στη συνέχεια συμπληρώματα διατροφής.

Κατά την επιλογή συμπληρωμάτων διατροφής σκύλου, η αποφυγή ζωικών ή φυτικών πρωτεϊνικών προσθέτων είναι σημαντική και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μιας ανεπιθύμητης αντίδρασης του σκύλου σε συστατικά.

Είναι σημαντικό το ασβέστιο να μην ξεχαστεί. Ενώ μερικοί κάνουν δίαιτες εξάλειψης με ωμά κόκκαλα με κρέας, τείνω να φτάσω σε καθαρό ανθρακικό ασβέστιο. Όποια κι αν είναι η μέθοδος σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκές ασβέστιο στη διατροφή του σκύλου σας.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΗ Ή ΩΜΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ Ή ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ?

Μια δίαιτα εξάλειψης (αποκλεισμού) σκύλου μπορεί να γίνει με μαγειρεμένες ή ωμές τροφές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαγειρεμένες και οι ωμές δίαιτες είναι και οι δύο εύπεπτες, αλλά οι μαγειρεμένες τροφές σκύλου είναι στην πραγματικότητα λίγο πιο εύπεπτες από τις ωμές. Θυμηθείτε ότι η πεπτικότητα επηρεάζει σημαντικά την ποσότητα των μεγαλύτερων μορίων που το κάνουν μέσω του φράγματος του εντέρου. Ωστόσο, τα μαγειρεμένα τρόφιμα πρέπει επίσης να περνούν περιορισμένο χρόνο στο ψυγείο για να ελέγχουν τα επίπεδα ισταμίνης. Πολλοί παράγοντες μπορούν να καθορίσουν εάν το ωμό ή το μαγειρεμένο είναι κατάλληλο για το σκυλί με το οποίο συνεργαζόμαστε.

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Πρωτεΐνη

Είναι καλύτερο να επιλέξετε μια πηγή πρωτεΐνης που δεν έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως. Για παράδειγμα, εάν το βόειο κρέας και το κοτόπουλο έχουν ταϊστεί στο παρελθόν, αλλά όχι το αρνί, τότε αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο συστατικό για να δοκιμάσετε.

Κάποια συζήτηση σχετικά με το κατά πόσον τα κρέατα οργάνων πρέπει αρχικά να περιλαμβάνονται στην πρώτη εβδομάδα μιας δίαιτας αποκλεισμού. Προσωπικά επιλέγω να συμπεριλάβω το συκώτι το συντομότερο δυνατό, καθώς το συκώτι περιέχει θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για τη σωστή ανοσολογική λειτουργία. Για μένα, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ιστορικό του σκύλου. Πολλοί θα χρησιμοποιήσουν μόνο συστατικά μυϊκού κρέατος που βασίζονται σε ζώα.

Υδατάνθρακες

Το ίδιο ισχύει για τους εύπεπτους υδατάνθρακες. Εάν το ρύζι έχει ταϊστεί στο παρελθόν και η βρώμη δεν έχει, τότε βρασμένη βρώμη θα ήταν πιο κατάλληλη. Ενώ πολλοί υποστηρικτές της ωμής διατροφής σκύλων μπορεί να χλευάζουν την ιδέα της σίτισης ενός εύπεπτου υδατάνθρακα, οι εύπεπτοι υδατάνθρακες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ποσότητας ζωικών πρωτεϊνών στη διατροφή που μπορεί να είναι χρήσιμη σε μια δίαιτα εξάλειψης. Χρειάζεται να είστε προσεκτικοί για να μην προσθέσετε υδατάνθρακες που συμβάλλουν στις υπερβολικές φυτικές ίνες. Ωστόσο, κάποια ποσότητα υδατανθράκων μπορεί να βελτιώσει την κινητικότητα του εντέρου, το σχηματισμό κοπράνων και την αποβολή περιττωμάτων. Μια δίαιτα που δεν έχει εύπεπτους υδατάνθρακες θα είναι από προεπιλογή υψηλότερη σε πρωτεΐνες και λίπη. Αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο. Για τα περισσότερα σκυλιά, οι υδατάνθρακες μπορεί να είναι χρήσιμοι. Αν και υπάρχουν σίγουρα περιπτώσεις όπου το υψηλότερο λίπος και η υψηλότερη πρωτεΐνη ήταν πολύ καλύτερα ανεκτά από οποιαδήποτε μορφή φυτικής ύλης και αυτό μου θύμισε πάρα πολύ τη νόσο του Crohn στους ανθρώπους. Αυτά βέβαια τείνουν να αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα. Πραγματικά, το επίπεδο πρωτεΐνης, λίπους και υδατανθράκων θα εξαρτηθεί πολύ από το εάν υπάρχουν συμπτώματα πεπτικών διαταραχών.

Λιπαρά

Τα ωμέγα λιπαρά οξέα – και τα 6 και 3 είναι σημαντικά. Αυτά τα λιπαρά οξέα είναι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά οξέα ωμέγα 6 που εκτελούνται μπορούν να βρεθούν σε κρέατα οργάνων και σε πολλά ζωικά προϊόντα. Τα ωμέγα 3 βρίσκονται σε λιπαρά ψάρια, ιχθυέλαια, αλλά και σε ορισμένα μέρη χερσαίων ζώων. Τα ψάρια, όπως αναφέρθηκε εν συντομία, μπορούν να περιέχουν ενώσεις που συμβάλλουν σε αλλεργικά συμπτώματα – ειδικά σε κονσέρβες. Επομένως, εάν είναι δυνατόν, θα ήταν καλύτερο να μην ξεκινήσετε με ψάρια, ειδικά επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να διαμορφώσετε δίαιτες με βάση τα ψάρια. Ακόμα και τα ιχθυέλαια μπορούν να προκαλέσουν μια ανεπιθύμητη αντίδραση σκύλου σε συστατικό τροφής (αλλεργία, δυσανεξία).

Ο εγκέφαλος, από μια αξιόπιστη πηγή, είναι πλούσιος σε προσχηματισμένα ωμέγα 3 DHA που απαιτείται για την επίλυση της ανοσολογικής απόκρισης. Τα DHA ωμέγα-3 λιπαρά μπορεί επίσης να βρεθούν στο σκούρο κρέας των πουλερικών (αν και συχνά τα πουλερικά δεν είναι υποψήφια για να είναι ένα νέο συστατικό). Δεν χρειάζεται και συχνά δεν πρέπει να προσθέτετε αυτά τα συστατικά αμέσως και η σίτιση διαφορετικών μερών του μυϊκού κρέατος από ζώα θα έχει ως αποτέλεσμα διαφορετικά προφίλ λιπαρών οξέων. Τα ωμέγα 3 μπορούν επίσης να παρέχονται από φυτικές πηγές, αλλά η βιοδιαθεσιμότητά τους είναι χαμηλότερη και θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι ένα νέο συστατικό.

Είναι σημαντικό όταν προσθέτετε λιπίδια να μην προσθέτετε πολύ ιχθυέλαιο. Ενώ το ιχθυέλαιο περιέχει ωμέγα 3 και συγκεκριμένα EPA, υψηλότερες ποσότητες μπορούν να καλύψουν τα συμπτώματα. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τον μεταβολισμό των ωμέγα 6 λιπαρών. Τα ωμέγα 6, που κατηγορούνται λανθασμένα για τη βασική αιτία της φλεγμονής, είναι πραγματικά κρίσιμα για ένα υγιές φράγμα του εντέρου. Η παρεμβολή του μεταβολισμού των ωμέγα 6 μπορεί να είναι επιζήμια για το έντερο και το δέρμα, επειδή απαιτείται σε ένα σφιχτά δομημένο έντερο.

Μόλις επιλέξετε τη νέα σας πρωτεΐνη, τους υδατάνθρακες και, εάν χρειαστεί, τα λιπαρά ή άλλα συμπληρώματα, θα πρέπει να φυλάσσεται ένα ημερολόγιο. Η συμπεριφορά των σκύλων, τα κόπρανα, το δέρμα και η αναπνοή πρέπει να παρακολουθούνται. ΔΕΝ πρέπει να τρέφονται καθόλου με άλλα τρόφιμα. Είναι σημαντικό να παρακολουθείται η παρακάτω διαδικασία, ώστε να σημειώνεται πρόοδος ή οπισθοδρόμηση με τα προσβλητικά τρόφιμα.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Οι οδηγίες του εγχειριδίου δηλώνουν γενικά ότι η δίαιτα εξάλειψης  πρέπει να τρέφεται για 4-6 εβδομάδες και να αξιολογεί:

 • Εάν με 100% βεβαιότητα όλα τα συστατικά ήταν νέα και τα συμπτώματα δεν βελτιώθηκαν ή επιδεινώθηκαν, τότε μια ανεπιθύμητη αντίδραση στα τρόφιμα γίνεται λιγότερο πιθανή. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαρροή στο έντερο.
 • Εάν εμφανιστεί μερική βελτίωση, συνεχίστε τη σίτιση για άλλες 4 εβδομάδες. Εάν συνεχιστεί η μερική βελτίωση, αυτό μπορεί να είναι μια αντίδραση στα τρόφιμα εκτός από κάτι άλλο που δεν σχετίζεται με τα τρόφιμα. Ξεκινήστε να προσθέσετε ένα νέο συστατικό. Εάν το νέο συστατικό τροφοδοτείται και έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των συμπτωμάτων, είναι πιθανή ανεπιθύμητη αντίδραση στο τρόφιμο αυτό. Αφαιρέστε το συστατικό και ξεκινήστε ξανά τη διαδικασία.
 • Εάν συμβεί δραματική βελτίωση. Ξεκινήστε την προσθήκη ενός συστατικού στην διατροφή. Εάν τα σημάδια επιδεινωθούν μετά την προσθήκη τροφής, είναι πιθανή ανεπιθύμητη αντίδραση στο συστατικό αυτό.

Βέβαια, αυτά τα χρονικά διαστήματα δεν είναι απόλυτα και ανά περίπτωση μπορεί να διαφέρουν αρκετά. Συχνά μπορούμε να δούμε δραματική βελτίωση ή επιδείνωση των συμπτωμάτων σε μόλις μία εβδομάδα. Λάβετε υπόψη τη διαδικασία και τον τελικό στόχο και έχετε υπόψιν ότι μπορεί να έχετε σημαντικά αποτελέσματα και σε λιγότερο από 4 εβδομάδες.

Καθώς αρχίζετε να χτίζετε τη δίαιτα και προχωράτε, μπορείτε να αρχίσετε να κοιτάζετε το έντερο του σκύλου. Είναι πολύ σημαντικό, ωστόσο, να ακολουθηθεί η αρχική δοκιμασία προσθήκης και εξάλειψης συστατικού, καθώς και οι δύο μας επιτρέπουν να προσδιορίσουμε την πιθανότητα μιας ανεπιθύμητης τροφής και ποια είναι η προσβλητική τροφή. Επιτρέπει επίσης στο έντερο να σπάσει αφαιρώντας τα προσβλητικά τρόφιμα. Μόλις δημιουργηθούν τα θεμέλια της διατροφής, τότε μπορείτε να αρχίσετε να κοιτάτε μερικά από τα εργαλεία που προσθέτουμε για την αντιμετώπιση του εντέρου. Αυτά συχνά θα είναι ιδιαίτερα ειδικά για τον σκύλο και μπορεί να περιλαμβάνουν προβιοτικά, πρωτεολυτικά ένζυμα, ζωμό οστών, ορισμένα είδη λιπαρών και ένα φυτικό πρωτόκολλο.

ΣΥΝΟΨΗ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ, ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ

 • Η υγεία του εντέρου του σκύλου είναι σημαντική. Το διαρρέον έντερο σημαίνει ότι ο μηχανισμός άμυνας του σώματος είναι σε κίνδυνο.
 • Η αντιμετώπιση του συνολικού ιστορικού διατροφής θα μας δώσει πληροφορίες σχετικά με το τι έχει τροφοδοτηθεί και τα πιθανά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να είναι ανεπαρκή ή σε υπερβολικές ποσότητες για τον σκύλο.
 • Η πέψη είναι σημαντική. Η διάσπαση των τροφίμων μειώνει το φορτίο αντιγόνου.
 • Κοιτάζοντας τόσο τα προβλήματα του γαστρεντερικού όσο και του δέρματος μπορεί να μας πει περισσότερα για την καλή αντίδραση και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χτίσουμε τη διατροφή του σκύλου.
 • Βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε ΟΛΕΣ τις πιθανές αιτίες διαταραχών του δέρματος και του εντέρου εκτός της τροφής. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ψύλλους, βακτηριακές και μυκητιακές λοιμώξεις και προϋπάρχουσες ανεπάρκειες και υπερβολικές θρεπτικές ουσίες.
 • Η οικοδόμηση μιας διατροφής σκύλου με νέα συστατικά ή συστατικά που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν αντίδραση είναι σημαντική για την αρχική δίαιτα εξάλειψης. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την αποφυγή συστατικών ψαριών αρχικά και τροφών με υψηλή ισταμίνη. Σημαίνει αποφυγή γλουτένης και γαλακτοκομικών προϊόντων.
 • Να ακολουθήσετε ένα οργανωμένο σχέδιο που βασίζεται στα χρονοδιαγράμματα αλλά και στην αντίδραση του σκύλου.
 • Φροντίστε να τροφοδοτείτε ΜΟΝΟ τη διατροφή εξάλειψης, χωρίς λιχουδιές.
 • Τα τρόφιμα πρόκλησης σε μια δίαιτα εξάλειψης είναι σημαντικά επειδή μας επιτρέπουν να παρέχουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα και να μην καθορίζουμε με ακρίβεια τα προσβλητικά τρόφιμα στον οργανισμό του σκύλου.
 • Φροντίστε το έντερο αφού δημιουργήσετε μια σταθερή βάση στη διατροφή.

Πηγή:

https://feedthydog.com/elimination-diets-for-dogs/?fbclid=IwAR2jyEuaxFa93DOZxOdypMRW-f5OWjJqpg6OtyMKOF7KKSsnP9oBtc4VVXM

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα