ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΣΤΙΣ ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ!

ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΣΤΙΣ ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ!

Τα σκυλιά είναι σαρκοφάγα ζώα. Ενώ είναι τεχνικά «προαιρετικά παμφάγα» που μπορούν να αντλήσουν διατροφή από μια μεγάλη ποικιλία τροφών, τα θηράματα είναι η φυσική τους διατροφή.

Το θήραμα περιέχει μυϊκό κρέας, όργανα και αδένες, δέρμα και συνδετικό ιστό και οστά. Αλλά ολόκληρα, φρέσκα θηράματα δεν είναι άμεσα διαθέσιμα. Έτσι, οι κατασκευαστές τροφών για κατοικίδια έχουν παρέμβει με μια τεράστια γκάμα προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τα μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά στη δίαιτα των θηραμάτων.

Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για το πώς να αξιολογήσετε την πρωτεΐνη της τροφής για σκύλους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΪΝΗ;

Οι πρωτεΐνες είναι το μεγάλο χάσμα μεταξύ των τροφίμων όσον αφορά τη διατροφική αξία. Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από αλυσίδες αμινοξέων. Οι ζωικές πρωτεΐνες είναι «πλήρεις», περιέχουν όλα τα αμινοξέα απαραίτητα για την επιβίωση. Οι άνθρωποι πρέπει να λαμβάνουν εννέα από αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα από τη διατροφή τους. Οι σκύλοι απαιτούν δέκα: αργινίνη, ιστιδίνη, ισολευκίνη, λευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, φαινυλαλανίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη και βαλίνη.

Η ταυρίνη είναι «υπό όρους» (μερικές φορές) απαραίτητη. Οι σκύλοι φτιάχνουν τη δική τους ταυρίνη από μεθειονίνη και κυστεΐνη. Αλλά οι μεγαλόσωμοι σκύλοι είναι λιγότερο ικανοί να ανταποκριθούν στις δικές τους ανάγκες και η παραγωγή ταυρίνης ορισμένων μεμονωμένων σκύλων είναι μειωμένη.

Όλα τα κρέατα περιέχουν ταυρίνη, επομένως οι σκύλοι που τρώνε μια τροφή που περιλαμβάνει κρέας, πουλερικά, ψάρια ή αυγά είναι απίθανο να παρουσιάσουν έλλειψη σε αυτή. Ωστόσο, ορισμένα κρέατα περιέχουν λιγότερη ταυρίνη. Αυτά περιλαμβάνουν κρέατα κουνελιού, καγκουρό και μηρυκαστικών (μοσχάρι, βίσωνας, αρνί, ελάφι). Τα υποπροϊόντα κρέατος θεωρούνται χαμηλά σε ταυρίνη.

Τα φυτά περιέχουν επίσης πρωτεΐνη και πολλές τροφές για κατοικίδια περιλαμβάνουν φυτά που συνεισφέρουν πρωτεΐνες καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά στη φόρμουλα.

Όροι όπως κρέας, πουλερικά, γεύματα και υποπροϊόντα έχουν νομικούς ορισμούς που ακολουθούν οι κατασκευαστές τροφών για κατοικίδια. Όπου είναι απαραίτητο, θα ρίξουμε μια ειδική ματιά σε αυτούς τους όρους.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (FSG) ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 70% ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΑΣ!

Χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια και με πρωτεΐνη από ολόφρεσκο κρέας!
[bt_bb_single_product product_id=”5318″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5321″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”11133″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”11135″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]

ΖΩΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΣΕ ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ

Τα ζώα, τα πουλερικά και τα θαλασσινά είναι κύριες πηγές των σημερινών συστατικών των τροφών για κατοικίδια. Αλλά από τη στιγμή που θα ενσωματωθούν στο προϊόν στο ράφι, αυτά τα στοιχεία μοιάζουν ελάχιστα με ένα ολόκληρο κουνέλι, αγριοπέτεινο, άλκες ή σολομό.

Μετά τη σφαγή μιας αγελάδας ή χοίρου ή κοτόπουλου, το σφάγιο κρεμιέται με το κεφάλι κάτω και στραγγίζεται από το αίμα. Αυτό το αίμα πωλείται για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των ζωοτροφών και των λιπασμάτων.

Στη συνέχεια, το δέρμα αφαιρείται (ή στην περίπτωση των πουλερικών, αφαιρούνται τα φτερά) και το σφάγιο χωρίζεται σε συστατικά. Τα μέρη που μπορούν να δρομολογηθούν στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα διαχωρίζονται.

Περίπου το 45% κάθε σφαγμένου ζώου δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Αντίθετα, χρησιμοποιείται ως τροφή για ζώα, συμπεριλαμβανομένης της τροφής για κατοικίδια. Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν λιπάσματα, φαρμακευτικά προϊόντα, σαπούνια, καλλυντικά και λιπαντικά.

ΚΡΕΑΣ

Το κρέας είναι η πιο κερδοφόρα μερίδα ενός σφαγμένου ζώου. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να συλλεχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ανθρώπινο βρώσιμο κρέας μετατρέπεται σε μπριζόλες, ψητά και άλλα γνωστά κομμάτια, καθώς και υπολείμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σούπες και μαγειρευτά.

Μηχανικά διαχωρισμένο κρέας χωρίς βόειο κρέας, μερικές φορές γνωστό ως “ροζ λάσπη” (pink slime), περιλαμβάνει κρέας με κόκαλα που περνά μέσα από ένα μύλο και διαχωριστή για την αφαίρεση των οστών. Βρίσκεται σε προϊόντα όπως το μεσημεριανό κρέας, τα λουκάνικα, τα hot dog, οι παιδικές τροφές και Spam.

Γιατί όχι μοσχάρι; Κηρύχθηκε εκτός νόμου για ανθρώπινη κατανάλωση το 2004 ως απάντηση στη νόσο των τρελών αγελάδων ή στη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών (BCE). Τα κόκαλα, και το λίγο κρέας που έχει μείνει κολλημένο πάνω τους, μπορεί να πάνε σε τροφές για κατοικίδια και άλλες χρήσεις.

ΟΡΙΣΜΟΙ

Το «κρέας» είναι ένα φρέσκο ​​(ή κατεψυγμένο) προϊόν που αποτελείται από γραμμωτούς μύες (από σκελετικούς μύες, γλώσσα, διάφραγμα και οισοφάγο) με ή χωρίς προσκολλημένο δέρμα, λίπος και «ρινικό» (συνδετικός ιστός). Δεν μπορεί να περιλαμβάνει οστά. Ο όρος «κρέας» ισχύει μόνο για τα θηλαστικά και περιορίζεται στις αγελάδες, τα πρόβατα, τις κατσίκες και τους χοίρους. Δεν υποβάλλεται σε επεξεργασία (εκτός από την κατάψυξη) πριν από την άφιξή του σε εγκαταστάσεις παρασκευής τροφών για κατοικίδια.

«Πουλερικά» είναι ο ισοδύναμος όρος που χρησιμοποιείται σε κάθε είδος πτηνού που εκτρέφεται για κατανάλωση. Περιορίζεται στο κρέας, το δέρμα, το λίπος και –σε αντίθεση με τα θηλαστικά– τα οστά. Εξαιρούνται τα κεφάλια, τα πόδια, τα έντερα και τα φτερά.

Το “Ψάρι” μπορεί να περιλαμβάνει μόνο ένα επώνυμο είδος (όπως σολομό από ιχθυοτροφείο στο Puget Sound) ή ένα μείγμα ειδών, όπως το “λευκό ψάρι”, όπου μπορεί να υπάρχει ένα κυρίαρχο είδος (συνήθως κεραμιδόψαρο), αλλά άλλα είδη δεν αποκλείονται.

Η Mars και η Nestlé Purina έχουν εξιχνιαστεί (δύο φορές τώρα) για DNA καρχαρία στις κονσέρβες τροφών για γάτες. Το κρέας του καρχαρία είναι λευκό, αλλά σίγουρα δεν είναι εντάξει να σκοτωθούν τα απειλούμενα είδη για τροφή για γάτες.

Τα ψάρια γενικά αλέθονται ολόκληρα. Ωστόσο, ο εμπορικός σολομός Ειρηνικού (τόσο εκτρεφόμενος όσο και άγριος) αποστέλλεται στην Κίνα για επεξεργασία και θα μπορούσε ενδεχομένως να καταλήξει σε μια παρτίδα «ψαριών» που προορίζονται για τροφή για σκύλους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΑ;

Τα υποπροϊόντα μπορούν να θεωρηθούν ως «μέρη που δεν είναι κρέας». Πιο συγκεκριμένα, «υποπροϊόν ορίζεται ως ένα δευτερεύον προϊόν που λαμβάνεται κατά την κατασκευή ενός κύριου εμπορεύματος…

Περίπου το 49% του ζωντανού βάρους των βοοειδών, το 44% του ζωντανού βάρους των χοίρων, το 37% του ζωντανού βάρους των κοτόπουλων κρεατοπαραγωγής και το 57% του ζωντανού βάρους των περισσότερων ειδών ψαριών είναι υλικά που δεν καταναλώνονται από τον άνθρωπο».

Τα υποπροϊόντα έχουν αποκτήσει πολύ κακή φήμη με τα χρόνια. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα κακά. Το συκώτι, η καρδιά, ο σπλήνας και άλλα όργανα είναι υποπροϊόντα. Το συκώτι ειδικότερα είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων ιχνοστοιχείων και βιταμινών.

Τα υποπροϊόντα κρέατος και πουλερικών είναι «φρέσκα», που σημαίνει ότι πηγαίνουν από το σφαγείο στο εργοστάσιο τροφής για ζώα συντροφιάς… αν και μπορεί να καταψυχθούν για μεταφορά μεγάλων αποστάσεων.

Τα υποπροϊόντα κρέατος είναι κυρίως τα σπλάχνα (πνεύμονες, σπλήνα, συκώτι, νεφρά, πνεύμονες, εγκέφαλοι), το αίμα, τα οστά, τα έντερα (χωρίς τα κόπρανα), αλλά εξαιρουμένων των μαλλιών, των κέρατων, των δοντιών και των οπλών.

Τα υποπροϊόντα πουλερικών μπορεί να περιλαμβάνουν (ή αποτελούνται αποκλειστικά από) κεφάλια, πόδια και σπλάχνα (έντερα) «απαλλαγμένα από μόλυνση με κόπρανα». Σαν να υπάρχει κάποιος τύπος του οποίου η δουλειά είναι να στύβει όλα τα κόπρανα από τα εντόσθια των κοτόπουλων προτού αποσταλεί. Δεν θέλω αυτή τη δουλειά ούτε εσείς – 8 δισεκατομμύρια κοτόπουλα τρώγονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΕ ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ

Εάν ένα συστατικό ζωικής προέλευσης περιλαμβάνει “γεύμα” στην ονομασία, είναι προϊόν που έχει αποδοθεί.

Η διαδικασία απόδοσης είναι απλή: τρίψτε τα εισερχόμενα υλικά, βράστε τα για λίγο, αφαιρέστε το λίπος και στεγνώστε τα υπόλοιπα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ελαφρώς λιπαρή, καφέ, σκόνη υψηλής πρωτεΐνης. Σε εκείνο το σημείο, οι εισροές είναι δυσδιάκριτες.

Το κρεατάλευρα (συμπεριλαμβανομένου του βοδινού, του αρνιού κ.λπ.) είναι τετηγμένο προϊόν. Είναι πολύ λιγότερο περιοριστικό από το «κρέας» και ορίζεται ως «ιστοί θηλαστικών». Δεν μπορεί να περιέχει πρόσθετο αίμα, τρίχες, οπλή, κέρατο, πετσέτες, κοπριά, στομάχι και περιεχόμενα της μεγάλης κοιλίας… αλλά δεν απαιτείται η αφαίρεση αυτών των πραγμάτων πριν από την απόδοση. Μπορεί να περιλαμβάνει οστά, αλλά υπάρχει ένα ανώτερο όριο στην περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Παρέχεται γεύμα πουλερικών (κοτόπουλο, γαλοπούλα και άλλα πουλερικά που εκτρέφονται για φαγητό). Περιλαμβάνει δέρμα και μύες, με ή χωρίς οστά, εξαιρουμένων των φτερών, των κεφαλών, των ποδιών και των σπλάχνων. Τα καλύτερα τρόφιμα θα ονομάσουν το είδος, με μια περιγραφή όπως γεύμα κοτόπουλου ή γεύμα γαλοπούλας.

Το γεύμα υποπροϊόντων πουλερικών μπορεί να περιλαμβάνει δέρμα, μύες και οστά, αλλά και κεφάλι, λαιμό, πόδια και σπλάχνα. Τα φτερά δεν επιτρέπονται.

Το γεύμα υποπροϊόντων κρέατος μπορεί επίσης να περιέχει αλεσμένους μονόκερους, καθώς δεν έχει συγκεκριμένο ορισμό.

Το ισοδύναμο για τα θηλαστικά του υποπροϊόντος γεύματος πουλερικών είναι τα κρεατάλευρα και τα οστεάλευρα, άρα…

ΚΡΕΑΤΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΣΤΕΑΛΕΥΡΑ ΣΕ ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ

Τα κρεατάλευρα και οστεάλευρα είναι ένα μόνο συστατικό, που συχνά συντομεύεται ως MBM. Δεν είναι κρεατάλευρα συν οστεάλευρα. Προέρχεται από θηλαστικά (οποιαδήποτε θηλαστικά) και πράγματα όπως κέρατα, δέρματα και κοπριά δεν μπορούν να προστεθούν, αλλά αυτός είναι ο μόνος περιορισμός. Το MBM και ο γενόσημος συνεργάτης του, το ζωικό λίπος, είναι τα συστατικά που είναι πιο πιθανό να περιέχουν πεντοβαρβιτάλη (διάλυμα ευθανασίας) και άλλα φάρμακα και μολυσματικές ουσίες. Είναι πραγματικά ο πάτος του βαρελιού. Αν το δείτε σε μια ετικέτα (ακόμα και ως «πολυτελής» μορφή, όπως μοσχάρι και οστεάλευρα ή χοιρινό και οστεάλευρα), απλώς απομακρυνθείτε. Αποφύγετε οποιαδήποτε τροφή με αυτό το συστατικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εξωθητήρες (μηχανήματα παραγωγής συμβατικών ξηρών τροφών δεν μπορούν να επεξεργαστούν πάνω από 25% φρέσκο κρέας καθώς είναι αδύνατη η διατήρηση του σχήματος και της συνοχής της κροκέτας. Έτσι είναι απαραίτητη κατά την παραγωγική διαδικασία η προσθήκη κρεατάλευρων και αποξηραμένων κρεάτων μειώνοντας την γευστικότητα και την θρεπτικότητα του τελικού προϊόντος.

ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΤΗΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ;

Τα τετηγμένα προϊόντα χρησιμοποιούνται κυρίως σε ξηρές κροκέτες και σε εξωθημένα μαλακά υγρά τρόφιμα. Είναι ασυνήθιστο να βρίσκονται σε άλλες μορφές τροφίμων, αν και χρησιμοποιούνται σε λίγες κονσέρβες. Αποφεύγοντας την χαμηλής ποιότητας ξηρά τροφή, μπορείτε να αποφύγετε τα χειρότερα συστατικά στη βιομηχανία τροφών για κατοικίδια.

Υπάρχουν δύο τύποι renderers: captive (packer) και ανεξάρτητοι.

  • Οι πρώτοι συνδέονται με ένα σφαγείο και δέχονται μόνο υλικά από αυτήν την πηγή.
  • Οι ανεξάρτητοι παραγωγοί μπορούν να δεχτούν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων νεκρών ζώων (ζώα που πέθαναν στη φάρμα ή πριν από τη σφαγή), απορριμμάτων σφαγείων, χρησιμοποιημένου λίπους φριτέζας από εστιατόρια και νεκρών ζώων από καταφύγια.

Τώρα, μόνο και μόνο επειδή ένας ανεξάρτητος renderer επεξεργάζεται τα πιο δυσάρεστα κομμάτια δεν σημαίνει ότι αυτά τα κομμάτια καταλήγουν σε τροφή για σκύλους. Υπάρχουν πολλά άλλα σημεία πώλησης για τετηγμένα υλικά. Αλλά δεν σημαίνει επίσης ότι αυτά τα κομμάτια δεν υπάρχουν στην τροφή για σκύλους. Υπάρχει μια αγωγή το 2022 εναντίον μιας μάρκας της οποίας η τροφή αναλύθηκε για DNA και ήταν θετική για σκύλο.

Τα παραγόμενα προϊόντα διαφέρουν προφανώς πολύ σε περιεχόμενο και ποιότητα. Το κοτόλευρο από ένα εργοστάσιο λείανσης που συνδέεται με ένα εργοστάσιο της Tyson στο Αρκάνσας θα περιέχει μόνο κοτόπουλα και θα είναι (σχετικά) αξιοπρεπούς ποιότητας.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος του κρέατος, των πουλερικών και των ψαριών που χρησιμοποιούνται στις τροφές για κατοικίδια προέρχεται από την Ασία, ιδίως την Κίνα και την Ταϊλάνδη (επίσης σημαντική πηγή προϊόντων ψαριών). Ακόμη και το κοτόπουλο που καλλιεργείται στις ΗΠΑ είναι πιθανό να έχει αποσταλεί στην Κίνα για επεξεργασία. Είναι αδύνατο να διακρίνει κανείς την πραγματική χώρα προέλευσης από την ετικέτα.

Πολλά εξαρτώνται από τη φήμη των κατασκευαστών. Αυτοί, με τη σειρά τους, βασίζονται στην ειλικρίνεια των προμηθευτών τους. Δυστυχώς, καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει αποδειχθεί απόλυτα αξιόπιστη με την πάροδο του χρόνου.

ΦΥΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ ΣΚΥΛΟΥ

Όλα τα φυτά περιέχουν πρωτεΐνη με τη μορφή ενζύμων, δομικών ενώσεων και λειτουργικών συστατικών.

Όμως, ενώ φυτά όπως η σόγια, η κάνναβη και η κινόα είναι πλήρεις πρωτεΐνες για τον άνθρωπο, δεν είναι πλήρεις για τους σκύλους. Οι σκύλοι χρειάζονται αργινίνη και πολλοί σκύλοι χρειάζονται ταυρίνη.

Τα φυτά δεν περιέχουν ταυρίνη (αν και μερικά είδη φυκιών έχουν λίγη). Η αργινίνη είναι επίσης σχετικά περιορισμένη στα φυτά, εκτός από τα όσπρια, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.

Αλλά το κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά και τα ψάρια είναι γεμάτα αργινίνη και ταυρίνη, αντανακλώντας τη φυσική σαρκοφάγο φύση του σκύλου.

Τα λαχανικά ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ως προς την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη, από 36% στη σόγια και 5% στα μπιζέλια, έως 2% στις πατάτες και 3% στο καλαμπόκι. Τα όσπρια τείνουν να είναι τα λαχανικά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Την ίδια στιγμή το κρέας κοτόπουλου έχει 27% πρωτεΐνη, το κρέας μοσχαριού έχει 26% πρωτεΐνη και το κρέας αρνιού έχει 25% πρωτεΐνη, οπότε καταλαβαίνετε ότι τροφές σκύλου που περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα ποσοστά αυτά έχουν σημαντικές συγκεντρώσεις φυτικών και πολύ λιγότερο αφομοιώσιμων πρωτεϊνών.  

Παρά τη χαμηλή επαφή πρωτεϊνών των περισσότερων λαχανικών, οι προμηθευτές τροφών για κατοικίδια έχουν δημιουργήσει έξυπνα εκχυλίσματα υψηλής πρωτεΐνης πολλών λαχανικών, όπως πρωτεΐνη μπιζελιού, πρωτεΐνη πατάτας, συμπύκνωμα πρωτεΐνης ρυζιού και γεύμα γλουτένης καλαμποκιού. Δεδομένου ότι η ζωική πρωτεΐνη είναι το πιο ακριβό συστατικό, πολλοί κατασκευαστές ενισχύουν την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη χρησιμοποιώντας ένα ή περισσότερα εκχυλίσματα φυτικών πρωτεϊνών.

Τα όσπρια (μπιζέλια και φασόλια) είναι δημοφιλή συστατικά σε τροφές για σκύλους «χωρίς δημητριακά». (Τα φιστίκια και η μηδική είναι επίσης όσπρια, αλλά σπάνια χρησιμοποιούνται σε τροφές για κατοικίδια.) Περιέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης, πολλές θρεπτικές για το έντερο φυτικές ίνες και πολύ λίγα λιπαρά. Αλλά για όλα τα φυτικά προϊόντα εκτός από τη σόγια, το κύριο συστατικό τους είναι οι υδατάνθρακες. Οι φακές, για παράδειγμα, περιέχουν περίπου 63% υδατάνθρακες και 25% πρωτεΐνη.

Το γεύμα γλουτένης καλαμποκιού, ένα δημοφιλές συστατικό στις χαμηλής ποιότητας κροκέτες, μπορεί να περιέχει έως και 80% πρωτεΐνη. Περιέργως, τίποτα από αυτά δεν είναι στην πραγματικότητα γλουτένη. (Η AAFCO σκέφτεται να αλλάξει το όνομα σε μια πιο ειλικρινή περιγραφή.)

Ενώ η χρήση φυτικών πρωτεϊνών για την αντιστάθμιση του υψηλού περιβαλλοντικού κόστους του κρέατος φαίνεται καλό στην επιφάνεια, δεν είναι χωρίς προβλήματα.

Το πιο σημαντικό, δεν είναι μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης για τον σκύλο σας… και είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, ένα θρεπτικό συστατικό που ο σκύλος σας δεν χρειάζεται. Αναζητήστε τροφές για σκύλους με περισσότερες ζωικές πρωτεΐνες (ιδανικά με φρέσκο κρέας που κατονομάζεται) και λιγότερες φυτικές πρωτεΐνες στην κορυφή της λίστας των συστατικών, για να δώσετε στον σκύλο σας περισσότερα από τα τρόφιμα που χρειάζεται για να είναι πραγματικά υγιής. Θέλετε ο σκύλος σας να διαπρέπει ή απλά να επιβιώνει?

Συγγραφέας! Dr Jean Hofve DVM

Πηγή:  www.dogsnaturallymagazine.com

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα