ΕΜΕΤΟΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ ΣΚΥΛΟΥ!

ΕΜΕΤΟΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ ΣΚΥΛΟΥ!

Γαστρίτιδα σκύλου είναι η φλεγμονή του γαστρικού βλεννογόνου που μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια! Ο εμετός σκύλου είναι το συχνότερο σύμπτωμα και προκαλείται συνήθως από τις τροφές του ή από κάποιο ξένο αντικείμενο ή άλλη ουσία που έφαγε κατά λάθος!

Τις περισσότερες φορές όταν το σκυλί σας κάνει όχι συχνά εμετό δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για να ανησυχείτε. Αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μια καλή πιθανότητα ότι κάτι χειρότερο συμβαίνει, όπως για παράδειγμα η γαστρίτιδα σκύλου.

Μην παραλείψετε να διαβάσετε τον απόλυτο οδηγό επιλογής τροφών για των σκύλων σας στο παρακάτω άρθρο!

Αν το σκυλί σας ξαφνικά αρχίσει να κάνει εμετό, μπορεί να έχει μια κατάσταση που ονομάζεται γαστρίτιδα σκύλου. Ο εμετός και η γαστρίτιδα σκύλου αναπτύσσεται όταν φουσκώνει η στομαχική κοιλότητα ενός σκύλου (φλεγμονή) και συνήθως προκύπτει από ένα σκυλί που καταναλώνει κάτι που είτε δεν θα έπρεπε να έχει επειδή είναι τοξικό είτε δεν είναι εύπεπτο. Ωστόσο, αυτός ο ερεθισμός και η φλεγμονή της στομαχικής επένδυσης του σκύλου μπορεί επίσης να προκληθεί από ερεθισμό του στομάχου που δεν έχει σχέση με το τι έφαγε ο σκύλος σας.

Συμπτώματα γαστρίτιδας σκύλου

Η manager του Embrace Pet Insurance Claims  Rachel Hinder RVT εξηγεί ότι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα ενός σκύλου με γαστρίτιδα είναι ο εμετός σκύλου. Αυτός μπορεί να πάρει τη μορφή χολής και να κάνει έτσι εμετό τις τροφές που κατανάλωσε. Συνεχίζει ότι τα σκυλιά με γαστρίτιδα μπορεί επίσης να εμφανίσουν εμετό με αίμα, ξένα αντικείμενα ή νερό.

Ο ιατρός έκτακτης ανάγκης Dr. Rebello στο NorthStar VETS (https://www.northstarvets.com/home) συμβουλεύει επίσης τους κηδεμόνες των σκύλων να παρακολουθούν την κακή όρεξη ως σύμπτωμα γαστρίτιδας και ο Hinder σημειώνει ότι «αν η γαστρίτιδα σκύλου επιμείνει, τα σκυλιά μπορούν να παρουσιάσουν απώλεια βάρους» καθώς και λήθαργο.

ΘΩΡΑΚΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ & ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΣΑΣ!

Με εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής και εύπεπτες, μαγειρευτές και κλινικές τροφές που μειώνουν την φλεγμονή, τα γαστρικά οξέα και ενισχύουν την βλεννογόνο!
[bt_bb_single_product product_id=”9064″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”9974″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5325″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5280″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10968″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”3946″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10326″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]

Αιτίες γαστρίτιδας σκύλου

Ο Δρ Rebello εξηγεί ότι η γαστρίτιδα σκύλων μπορεί να προκληθεί από λοίμωξη (βακτηριακές, μικροβιακές ή παρασιτικές λοιμώξεις), τροφική δυσανεξία σκύλου, έκθεση σε τοξίνες, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (IBD) κλπ.

Διάγνωση γαστρίτιδας σκύλου

Για να διαγνώσει ένα σκύλο με γαστρίτιδα, η Rachel λέει ότι οι κτηνίατροι θα εξετάσουν κυρίως το ιστορικό ενός σκύλου καθώς και κλινικά συμπτώματα (όπως εμετό σκύλου). Εξηγεί ότι μπορεί να χρειαστούν πρόσθετες διαγνωστικές εξετάσεις για να προσδιοριστεί ποια είναι η υποκείμενη αιτία της γαστρίτιδας του σκύλου και αν έχουν προσληφθεί ξένα αντικείμενα. Αυτές οι εξετάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ακτινογραφίες, εξετάσεις αίματος σκύλου, ενδοσκόπηση, υπερηχογράφημα, ακόμη και διερευνητική χειρουργική επέμβαση.

Θεραπεία της γαστρίτιδας σκύλου

Μόλις ο κτηνίατρος σας καθορίσει την αιτία που εμφανίστηκε ο εμετός και η γαστρίτιδα σκύλου, η Rachel εξηγεί ότι η γαστρίτιδα «συχνά αντιμετωπίζεται συμπτωματικά». Αυτό πιθανότατα θα πάρει τη μορφή αντιεμετικής φαρμακευτικής αγωγής (για εμετό και ναυτία), υποστηρικτικών υγρών, φαρμάκων γαστρικής προστασίας ή/και θρεπτικής υποστήριξης.

Παρατηρεί ότι εάν η αιτία γαστρίτιδας ενός σκύλου απορροφηθεί από ξένο υλικό που έχει προκαλέσει παρεμπόδιση, η θεραπεία για το σκυλί σας μπορεί να απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, «Αν το κατοικίδιο ζώο έλαβε κάτι τοξικό, ίσως χρειαστεί πρόσθετη υποστηρικτική φροντίδα για να βοηθήσει τον σκύλο να αποβάλλει την τοξίνη». Βασικά η θεραπεία πρόκειται να υπαγορεύεται κυρίως από το υποκείμενο αίτιο της γαστρίτιδας.

Πρόγνωση γαστρίτιδας σκύλου

Αν ο σκύλος σας έχει γαστρίτιδα, ο Δρ Rebello λέει ότι «η πρόγνωση είναι γενικά πολύ καλή με τη θεραπεία με φάρμακα κατά της ναυτίας, αντιόξινα και υγρά». Αλλά η Ρέιτσελ προσθέτει ότι η πρόγνωση ενός σκύλου θα εξαρτηθεί από την υποκείμενη αιτία της γαστρίτιδας. Λέει ότι οι ήπιες περιπτώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν συμπτωματικά με τα περισσότερα σκυλιά να κάνουν πλήρη ανάκτηση, ωστόσο σημείωσε ότι εάν ένας σκύλος έχει μια πιο σοβαρή υποκείμενη αιτία για γαστρίτιδα η πρόγνωση μπορεί να είναι λιγότερο σίγουρη.

Τρόποι αποφυγής γαστρίτιδας σκύλου:

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη γαστρίτιδα στον σκύλο σας είναι να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι τρώει. Η Rachel συνιστά ότι όλοι οι κηδεμόνες σκύλων θα πρέπει να περιορίζουν το τι έχουν πρόσβαση τα σκυλιά τους, ειδικά όσον αφορά τις τοξίνες, τα ξένα υλικά ή τα αντικείμενα στην αυλή ή το σπίτι που το σκυλί σας είναι πιθανό να μασήσει ή ενδεχομένως να καταπιεί. Επιπλέον, λέει να περιορίσετε και να ερευνήσετε τα είδη των τροφών που δίνετε το σκυλί σας και να σιγουρευτείτε πως ότι καταναλώνει δεν περιέχει επικίνδυνα βακτήρια, τοξίνες και να είναι ποιοτικές και ισορροπημένες τροφές, ιδανικά αληθινές σπιτικές BARF ή μαγειρεμένες τροφές για σκύλους. Σε περίπτωση που δίνετε στον σκύλο σας έτοιμες BARF τροφές, φροντίστε αυτές να προέρχονται από πιστοποιημένες εταιρείες και να είναι ποιοτικές, ισορροπημένες και απαλλαγμένες από επικίνδυνα βακτήρια και παράσιτα. Εάν χρειάζεται να αλλάξετε τη διατροφή του σκύλου σας σε ένα νέο είδος τροφής, ιδανικά αληθινής, φυσικής, σπιτικής και εξαιρετικά θρεπτικής ωμής ή μαγειρεμένης κάντε το σταδιακά και προσεκτικά και εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες, αναζητήστε υποστήριξη από τον κτηνίατρο σας, καθώς μια ξαφνική αλλαγή τροφής μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπτώματα γαστρίτιδας σε μερικά σκυλιά.

Πριν επιλέξετε τις αληθινές, ποιοτικές και θρεπτικές BARF ή μαγειρεμένες τροφές για σκύλους χρειάζεται να μελετήσετε προσεκτικά τα παρακάτω εξαιρετικά ενημερωτικά και αναλυτικά άρθρα μας που σας παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να ταΐζετε σωστά τον σκύλο σας και να επιλέγετε αληθινές, ποιοτικές και ισορροπημένες για αυτόν BARF τροφές:

Πότε να πάτε στον κτηνίατρο

Μια παρενέργεια του υπερβολικού εμετού σκύλου μπορεί να είναι η αφυδάτωση, η οποία μπορεί να τεθεί γρήγορα και μπορεί να προκαλέσει επιπρόσθετες επιπλοκές, ειδικά για πολύ μικρά σκυλιά και κουτάβια. Ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι ένας λόγος που η Dr Rachel συνιστά ότι οι σκύλοι που κάνουν εμετό και υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν γαστρίτιδα σκύλου θα πρέπει να εξεταστούν αμέσως από τον κτηνίατρο τους ο οποίος θα μπορεί να κάνει μια διάγνωση, να διερευνήσει την υποκείμενη αιτία, να ξεκινήσει την κατάλληλη θεραπεία και να σας προτείνει την ενδεδειγμένη ποιοτική διατροφή σκύλου.

Πηγή: http://www.dogster.com

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
    0
    Καλάθι αγορών
    Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα