ΚΥΤΤΑΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ SCHUESSLER ΟΡΙΣΜΟΣ, ΟΦΕΛΗ & ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ!

ΚΥΤΤΑΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ SCHUESSLER ΣΕ ΤΡΟΦΕΣ ΣΚΥΛΟΥ ΓΑΤΑΣ DOGGER.GR

ΚΥΤΤΑΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ SCHUESSLER ΟΡΙΣΜΟΣ, ΟΦΕΛΗ & ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ SCHUESSLER?

Οι θεραπείες με τα 12 κυτταρικά άλατα Schuessler αποκαλούνται συχνά «κουτί φαρμάκων» για όλη την οικογένεια.

Τα κυτταρικά άλατα αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά από τον Γερμανό γιατρό Wilhelm Schuessler, ο οποίος είπε ότι η κακή υγεία προκαλείται από μια ανισορροπία στα δώδεκα ζωτικά άλατα των κυττάρων του σώματος. Ο Schuessler πίστευε ότι αυτές οι ανισορροπίες θα μπορούσαν να διορθωθούν με εύκολα απορροφήσιμες και ομοιοπαθητικά παρασκευασμένες μικρο-δόσεις κάθε άλατος. Η θεραπευτική μέθοδος των αλάτων των κυττάρων βασίζεται στην ομοιοπαθητική. Ο Δρ Schuessler ανακάλυψε την ευεργετική δράση πολλών μεταλλικών αλάτων που αναπτύχθηκαν ομοιοπαθητικά για την αφομοίωση από τα κύτταρα του σώματος.

Καθώς υπάρχουν μόνο 12 βασικές θεραπείες, τα κυτταρικά άλατα Schuessler είναι πολύ πιο εύκολα κατανοητά από την ομοιοπαθητική με τις χιλιάδες θεραπείες της.

Τα κυτταρικά άλατα Schuessler (γνωστά και ως άλατα ιστού) είναι ενισχυμένες μικρο-δόσεις των 12 βασικών μετάλλων που χρειάζεται το σώμα σας για να επισκευαστεί και να συντηρηθεί. Παρασκευάζονται σε ομοιοπαθητικά 6Χ δυναμικά που είναι αρκετά ήπια ώστε να χρησιμοποιούνται από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειάς σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και με κατοικίδια.

Ο Schuessler παρουσίασε τα ομοιοπαθητικά παρασκευασμένα άλατα ιστού πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, αλλά σήμερα, έχουν εξαπλωθεί στα περισσότερα μέρη του κόσμου όπου οι οικογένειες και τα άτομα βασίζονται σε αυτά ως απλές θεραπείες στο σπίτι για ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων.

Τα κυτταρικά άλατα, είτε ως μεμονωμένα φάρμακα είτε σε συνδυασμό, αποτελούν ιδανική προσθήκη στο ντουλάπι οικιακών φαρμάκων για απλά θέματα υγείας. Τα κυτταρικά άλατα Schuessler είναι:

 • Ευγενή
 • Με γρήγορη απορρόφηση
 • Φυσικά
 • Με ευχάριστη γεύση
 • Χωρίς λακτόζη
 • Βολικά στη μεταφορά
 • Μη τοξικά και μη εθιστικά
 • Ασφαλή για χρήση με συνταγογραφούμενα φάρμακα

Τα μέταλλα είναι το θεμέλιο για τη δραστηριότητα των ενζύμων στο σώμα. Διευκολύνουν τους ενεργειακούς κύκλους και τις λειτουργίες και θρέφουν τα κύτταρα. Τα κυτταρικά άλατα βοηθούν τις βασικές λειτουργίες των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας του νερού, της πέψης, της αποτοξίνωσης, της οξυγόνωσης, της διατροφής, της ελαστικότητας και της ισορροπίας νατρίου-καλίου.

Υπάρχουν 12 βασικά κυτταρικά άλατα Schuessler:

 • 3 μέταλλα ασβεστίου: Φθοριούχο Ασβέστιο, Φωσικό Ασβέστιο, Θειικό Ασβέστιο
 • 3 μέταλλα καλίου: Χλωριούχο Κάλιο, Φωσφορικό Κάλιο, Θειικό Κάλιο
 • 3 μέταλλα νατρίου: Φωσφορικό Νάτριο, Θειικό Νάτριο, Χλωριούχο Νάτριο
 • Και φωσφορικό σίδηρο, φωσφορικό μαγνήσιο, πυρίτιο.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΛΑΤΑ SCHUESSLER!

Και θωρακίστε τον οργανισμό του σκύλου σας! Τροφές με φυσικά συστατικά, εξαιρετική γεύση και πεπτικότητα! Με μερικά κλικ στην πόρτα σας ή παραλαβή από το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι!
[bt_bb_single_product product_id=”10450″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”12090″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10237″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”10246″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”3967″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5107″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]
[bt_bb_single_product product_id=”5150″ product_title=”” product_price=”” product_image=”” color_scheme=”” responsive=”” publish_datetime=”” expiry_datetime=”” animation=”no_animation” el_id=”” el_class=”” el_style=””][/bt_bb_single_product]

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ SCHUESSLER

Τα κυτταρικά άλατα αντιμετωπίζουν τις ασθένειες προμηθεύοντας τον οργανισμό με ελλιπή άλατα κυττάρων. Αυτό είναι σύμφωνα με ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από τον Δρ. Wilhelm Heinrich Schuessler, έναν Γερμανό γιατρό του 19ου αιώνα, ο οποίος πρότεινε τα κύτταρα του σώματος να περιέχουν μια ισορροπία νερού, οργανικών και ανόργανων συστατικών. Η δομή και η λειτουργία του σώματος εξαρτώνται από την ισορροπία αυτών των συστατικών, τα οποία παρέχονται στη φύση τόσο από φυτικό όσο και από ζωικό ιστό.

Τα υγιή κύτταρα είναι ένα κρίσιμο συστατικό ενός υγιούς σώματος και τα κυτταρικά άλατα Schuessler μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση της ισορροπίας στα κύτταρα. Χρησιμοποιούνται από ολιστικούς κτηνιάτρους για να αντιμετωπιστούν η αφυδάτωση και οι ανισορροπίες ηλεκτρολυτών σε σκύλους, γάτες, εξωτικά και άγρια ​​ζώα. Είναι ήπια και αποτελεσματικά.

Τα κυτταρικά άλατα μοιάζουν περισσότερο με συμπλήρωμα μετάλλων παρά με ομοιοπαθητικό φάρμακο, αλλά όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε ομοιοπαθητικό φάρμακο, είναι σημαντικό να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε κυτταρικά άλατα εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν ή αναπτυχθεί μια κρίση επούλωσης. Η ολιστική κτηνίατρος Dr Karen Becker έχει χρησιμοποιήσει άλατα ιστών ως αποκαταστάτη άγριας ζωής για περισσότερα από 20 χρόνια και δεν της έχει παρουσιαστεί ποτέ καμία ανεπιθύμητη ενέργεια με ζώα. Τα κυτταρικά άλατα πρέπει να χορηγούνται για μια συγκεκριμένη ιατρική κατάσταση και να διακόπτονται μόλις επέλθει η επούλωση.

ΤΑ 12 ΚΥΤΤΑΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ ΤΟΥ DR SCHUESSLER

ΧΛΩΡΙΟΥΧΟ ΚΑΛΙΟ (No4). Βρίσκεται στα αιμοσφαίρια, στους μύες, στα νευρικά και εγκεφαλικά κύτταρα και στα μεσοκυττάρια υγρά. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία φλεγμονών, ιδιαίτερα της αναπνευστικής οδού, πεπτικές διαταραχές, παχυσαρκία.

Το χλωριούχο κάλιο είναι το κατάλληλο κυτταρικό άλας εάν οι φλεγμονές έχουν εισέλθει στο δεύτερο στάδιο (repair-επιδιόρθωση). Τότε οι φλεγμονές δεν είναι πια έντονα κόκκινες, αλλά, ωστόσο, συχνά υπόλευκες, με σκληρή βλέννα, για παράδειγμα, ως κρυολόγημα ή πτύελα βήχα. Τέτοιες φλεγμονές μπορούν να συμβούν παντού στο σώμα, ως εκ τούτου, το χλωριούχο κάλιο είναι η σωστή επιλογή για πολλά είδη φλεγμονών.

Εκτός από τις φλεγμονές το χλωριούχο κάλιο μπορεί επίσης να βοηθήσει κατά της λαιμαργίας, κυρίως εάν αυτή ανακουφιστεί με την κατανάλωση νερού.

Επίσης ενάντια σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα εμβολιασμών ή λήψης φαρμάκων μπορεί κανείς να δοκιμάσει το χλωριούχο κάλιο. Η πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων και η λήψη ισχυρής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας αυξάνουν την ανάγκη σε χλωριούχο κάλιο.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε, σκύλοι και οι γάτες που τράφηκαν με τροφές με χλωριούχο κάλιο αύξησαν την πρόσληψη νερού και έτσι αυξήθηκε και ο όγκος των ούρων τους. Τα ούρα ήταν πιο αραιά και οι μετρήσεις του κινδύνου εμφάνισης πετρών οξαλικού ασβεστίου μειώθηκαν. Μια τροφή για κατοικίδια που περιέχει χλωριούχο κάλιο είναι επομένως μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση έναντι του χλωριούχου νατρίου και μια νέα διατροφική στρατηγική για την πρόληψη των πετρών στο ουροποιητικό σύστημα.

ΦΘΟΡΙΟΥΧΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ (No1). Βρίσκεται στην εξωτερική επιφάνεια των οστών, των δοντιών και του δέρματος, καθώς και στον συνδετικό ιστό και στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία οστικών όγκων, τερηδόνας, καταρράκτη, σκλήρυνση αδένων και κιρσοί.

ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ (No2). Βρίσκεται στο πλάσμα του αίματος, τα αιμοσφαίρια, τα οστά, τα δόντια, τον συνδετικό ιστό, το σάλιο και τους πεπτικούς χυμούς. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία αιματολογικών διαταραχών, προβλημάτων θυρεοειδούς, κύστεων, διαταραχών δοντιών, οστών και πεπτικές διαταραχές.

ΘΕΙΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ (Νο12). Βρίσκεται στον συνδετικό ιστό, στο συκώτι, στη χολή και στο δέρμα. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία σχηματισμού πύου, βρασμούς, αποστήματα, συριγγίων, βρογχίτιδα, χρόνια πνευμονοπάθεια και ηπατικές διαταραχές.

ΦΩΣΦΟΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΣ (Νο3). Βρίσκεται στην αιμοσφαιρίνη, το αίμα, το λεύκωμα και τα μαλλιά. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία συμφόρησης, αιμορραγίας, φλεγμονής, πυρετού, εμέτου και διάρροιας που περιλαμβάνει αίμα ή άπεπτη τροφή, διαταραχές του ουροποιητικού συστήματος, προβλήματα στις αρθρώσεις και τραυματισμούς.

ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΚΑΛΙΟ (Νο5). Βρίσκεται στα υγρά και τους ιστούς του αίματος, του εγκεφάλου, των νεύρων και των μυών. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία ψυχικής εξάντλησης, αϋπνίας, απώλειας μνήμης, μανίας και νευρικών διαταραχών.

ΘΕΙΪΚΟ ΚΑΛΙΟ (Νο6). Παρουσιάζεται στο αίμα, στους βλεννογόνους, στο δέρμα και στο επιθήλιο. Πιθανές χρήσεις: φλεγμονή με έκκριμα και δερματικές πληγές.

ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ (Νο7). Βρίσκεται στα νεύρα, στους μύες, στο αίμα, στα οστά και στα δόντια. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία σπασμών, κράμπων, κολικών, νευραλγικού πόνου, χρόνιου βήχα και νευρικών διαταραχών.

ΧΛΩΡΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ (Νο8). Βρίσκεται σε σωματικά υγρά και ιστούς. ρυθμίζει το νερό στα κύτταρα. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία απώλειας βάρους, υποσιτισμού, αναιμίας, μη φυσιολογικής δίψας ή πείνας και άνιση κατανομή νερού στο σώμα λόγω πυρετού.

ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ (Νο9). Βρίσκεται στο αίμα, στα νεύρα, στους μύες, στον εγκέφαλο και στα μεσοκυττάρια υγρά. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία πεπτικών διαταραχών, κακής ηπατικής λειτουργίας και σκουληκιών.

ΘΕΙΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ (Νο10). Βρίσκεται στα μεσοκυττάρια υγρά. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία πεπτικών διαταραχών, κατακράτησης νερού και άσθματος.

ΠΥΡΙΤΙΟ (Νο 11). Βρίσκεται στο αίμα, τη χολή, το επιθήλιο, τα οστά, τα μαλλιά, τα νύχια και τον συνδετικό ιστό. Πιθανές χρήσεις: θεραπεία υποσιτισμού, κακού δέρματος και τριχώματος και νευρικών διαταραχών.

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΙΚΑ ΑΛΑΤΑ SCHUESSLER ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ένας τρόπος για να δώσετε κυτταρικά άλατα στα κατοικίδια είναι να αναμειχθούν και τα 12 άλατα μαζί για να υποστηρίξουν τα ηλικιωμένα ζώα με γενικευμένη αδυναμία ή χρόνιες παθήσεις όπως το Cushing, ο υποθυρεοειδισμός, η αρθρίτιδα ή οι γνωστικές αλλαγές.

Τα κυτταρικά άλατα, που αναφέρονται επίσης ως άλατα ιστού ή άλατα Schuessler, μπορούν να βρεθούν σε πολλά καταστήματα υγιεινών τροφών, μπουτίκ καταστήματα κατοικίδιων ζώων που ειδικεύονται σε φυσικά προϊόντα και αγορές βιολογικών προϊόντων. Επίσης κυτταρικά άλατα Schuessler περιέχουν και οι κορυφαίας ποιότητας τροφές Platinum και Prins που είναι διαθέσιμες στο eshop μας Dogger.gr.

Όπως πάντα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον ολιστικό κτηνίατρό σας σχετικά με το ποια άλατα ιστών και οι ιδιότητες είναι πιο κατάλληλα για το κατοικίδιο ζώο σας.

Πηγές:

https://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2013/12/06/12-tissue-salts.aspx

https://schuessler-cell-salts.com/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8234551/?fbclid=IwAR1BCO6kiKwtXnncCxtgmsmsALB7q2l_p4R0jaVPqqjT8WTlEwjH8WzUVAY

close

Εγγραφείτε στο newsletter & κερδίστε εκπτωτικό κουπόνι!

Ζητήστε δωρεάν διατροφική καθοδήγηση στο [email protected]!

Share this post


0
  0
  Καλάθι αγορών
  Το καλάθι είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα